Tumba-bar voor de woonkamer: voor- en nadelen

Tumba-bar voor de woonkamer: voor- en nadelen

Het hoofddoel van de woonkamer is de ontvangst en accommodatie van de gasten, een aangenaam tijdverdrijf, een ruimte voor ontspanning en amusement. Meubilair in dit deel van het huis heeft een belangrijke praktische functie.

De moderne markt biedt een breed scala aan multifunctionele meubels, die kunnen worden uitgerust met een comfortabele omgeving voor communicatie, terwijl ze een minimum aan ruimte innemen. Overweeg wat is het kabinet, de functies, voor- en nadelen.

Speciale functies

Tumba bar is een praktische optie voor een woonkamer van elke grootte.De meeste modellen zijn draagbaar, waardoor u zoveel mogelijk ruimte op uw appartement kunt besparen. Het belangrijkste doel van het meubilair is de opslag van alcoholische dranken en servies. Het product kan ook worden gebruikt als een handige en compacte bar.

Dit meubilair heeft een miniformaat, maar je kunt grotere en grotere versies in de verkoop vinden die op sideboards of vitrines lijken.

Voor het gemak rusten draagbare stangen uit op wielen. Hun uiterlijk kan worden gevarieerd. Curbstones kunnen open of gesloten zijn. Het ontwerp is uitgerust met speciale compartimenten voor het gemakkelijk plaatsen van flessen en borden.

Rol in het interieur en functionaliteit

Als de afmetingen van de ruimte dit toelaten, raden ontwerpers aan om een ​​keuze te maken ten gunste van massieve sokkels. Ze geven de algehele inrichting chique. Naast drankjes bewaren ze gerechten en andere huishoudelijke artikelen.

Specialisten uit de decorbranche hebben een aantal regels opgesteld waaraan je moet luisteren:

 • Kies voor het gemak en gebruiksgemak een model dat is onderverdeeld in secties. Ze zullen helpen om meer items te plaatsen. Alcohol en servies zullen niet vermengen.
 • Vintage, collectible wijnen zien er elegant uit. Als je ze wilt laten zien, moet het dressoir uitgerust zijn met glazen inzetstukken. Mooie gerechten harmoniëren perfect met elitaire drankjes.
 • Als er huisdieren of kleine kinderen in het appartement wonen, moet het vergrendelingsmechanisme de inhoud van de lade op betrouwbare wijze beschermen.
 • Stabiele planken en houders garanderen dat ze bestand zijn tegen zwaar gewicht en constante belastingen.
 • Een ladekast kan niet alleen voor het beoogde doel worden gebruikt, maar ook als een compacte tafel of standaard voor verschillende decoratieve elementen.

Voor- en nadelen

Deskundigen identificeren een aantal voordelen van bijtafels in vergelijking met standaardrekken en hoge tafels die worden gebruikt voor de uitrusting van de bar:

 • nachtkastjes zijn veel praktischer en handig in gebruik. Vanwege hun compacte formaat zijn ze mobiel en geschikt voor kleine ruimtes;
 • de vorm van het model kan worden gevarieerd. Van standaard rechthoek naar cirkel of ovaal. Niet-standaard versies zijn beschikbaar in de vorm van vaten, globes en andere dingen;
 • zorg is eenvoudig dankzij de grootte. Het duurt niet lang;
 • verschillende materialen worden gebruikt in het productieproces. Van natuurlijk hout tot plastic. Dit geeft klanten enorme keuzes;
 • extra vakkenmet multifunctionele ontwerpen en andere elementen kunt u al uw favoriete drankjes plaatsen;
 • origineel model kan een expressieve en aantrekkelijke toevoeging aan het interieur zijn.

De compacte afmetingen van de bollard-bar werken niet alleen als een plus, maar ook als een min:

 • Als een groot bedrijf op bezoek kwam, is het onmogelijk om je te vestigen als achter een bar.
 • Naast het bewaren van dranken en gerechten, kan dit type meubelen alleen als een klein tafelblad worden gebruikt.
 • een volledige bar is niet alleen om te drinken, maar ook om verschillende cocktails te bereiden. Dit vereist niet alleen speciale gereedschappen en apparaten, maar ook een breed tafelblad om al het nodige en gemak in het proces mogelijk te maken.

stijlen

Tumba-bar komt steeds vaker voor in huiskamers en zalen. Gezien het brede bereik, is het noodzakelijk om het juiste model te kiezen.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van meubels is de stijl van het decor.Fabrikanten bieden klanten producten in standaard, klassieke kleuren, evenals modellen in ongewone tinten. ook het is noodzakelijk om het type constructie en de vorm van het bijzettafeltje in overweging te nemen.

minimalisme

Deze trend is een van de meest populaire moderne stijlen. Zijn hoofdidee is een minimum aan dingen, een maximum aan bruikbaarheid, gebruik en vrije ruimte.

Kies voor minimalisme modellen in een strikte geometrische vorm. Materialen - plastic en glas. Hoekladenkast, ontworpen voor het bewaren van wijn, cognac en andere dranken, perfect omgaan met de rol van de bar en neemt niet veel ruimte in beslag.

High-tech

Hightech-stijl is gebaseerd op de principes van minimalisme. Het ideale kleurenschema voor de cabinebar: grijs, wit, zwart. Perfect geschikt voor modellen die zijn versierd met chromen details. Futuristische vormen, ongewone bochten en lijnen zijn welkom.

Als u wilt dat meubels een sleutelelement worden, maak dan een keuze voor heldere producten. Ze zullen opvallen tegen de achtergrond van neutrale kleuren. Het is wenselijk dat het oppervlak van de kast glanzend is, met een uniforme glans.

Meubels voor het bovenstaande ontwerp zijn gemaakt van glas, duurzaam plastic, met de toevoeging van metalen onderdelen.

Country muziek

Curbstone bar voor landelijke stijl moet worden gemaakt van natuurlijk hout. Hoe expressiever het materiaal, hoe beter. Kies gestructureerd hout, versierd met jaarringen en andere patronen. Het model in de vorm van een ton of een oude kist past harmonieus in het interieur. Kleurenpalet: natuurlijk en natuurlijk.

Besteed aandacht aan de producten met het effect van de oudheid. Kleine slijtplekken, spaanders en scheuren geven het meubilair een speciale charme. Voor landelijke stijl passen ook modellen die zijn versierd met smeedijzeren elementen en grove ijzeren onderdelen, zoals kettingen. Een patina wordt gebruikt als decoratieve coating.

Provence

Sneeuwwitte ladekast van de planken - ideaal voor decor Provence. Een model dat is versierd met een driedimensionaal bloemenornament of decoupageprints, zal er aantrekkelijker uitzien. Het kleurenpalet bestaat uit zachte en lichte pasteltinten. In deze tinten kunnen meubels voor deze stijl zijn.

Scandinavische stijl

Deze stijl van licht en lichtheid. Het wordt gekenmerkt door beknoptheid en eenvoud.In dit geval moet u kiezen voor modellen in lichte kleuren. Ideale witte en lichtbeige duimen. Materiaal - natuurlijk hout. Tumba-bar moet zonder decoratieve elementen en excessen zijn.

Klassiek (barok, rococo, rijk)

Producten van deze stijlen als een aanvulling versieren snijwerk, stucwerk, volumetrische details, gouden elementen en nog veel meer. De kleur kan andere zijn dan felle en pakkende kleuren. Nachtkastjes voor een klassieke inrichting zijn gemaakt van hoogwaardig hout. Het materiaal is bedekt met blanke lak of speciaal email. De meest voorkomende kleuropties zijn wit, beige, zwart en bruin.

Om het product aantrekkelijker en expressiever te maken, gebruiken de meesters verf die zilver, goud, koper of brons imiteert. Modellen complementeren gekrulde armen en benen.

zolder

Deze stijl kenmerkt de aanwezigheid van industriële elementen (buizen, metselwerk, ventilatie, steunen en nog veel meer) en beknoptheid. De stoeprand van een natuurlijke boom met metalen details past perfect in het algemene decor. Veel modellen zijn kunstmatig verouderd.

Glas en metaalproducten zijn ook een win-winoptie voor het begeleiden van een loft. Stop de keuze op strikte vormen en compacte afmetingen.

In de volgende video leert u over de fijne kneepjes en het gemak van een tubabar voor de woonkamer.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer