Bed in het interieur van de woonkamer

Voor veel huishoudens is het vrij moeilijk om te kiezen tussen een aparte slaapkamer of een bed in de woonkamer. Deze vraag is vooral relevant wanneer er geen extra ruimte in het appartement is voor het regelen van een volwaardige slaapplaats. Bovendien beperkt het wonen in een klein studio-appartement ook de mogelijkheid om een ​​aparte slaapkamer te creëren, met als gevolg dat je het in de zogenaamde gemeenschappelijke ruimte moet organiseren. Hoe het bed er uitziet in het interieur van de woonkamer, wat zijn de kenmerken van de selectie van een dergelijk bed, de voor- en nadelen van het installeren van een bed in een gemeenschappelijke ruimte worden in dit artikel besproken.

Bed in de woonkamer

Tegenwoordig is er soms in kleine appartementen niet genoeg ruimte voor volwaardige kamers, waardoor ze op de een of andere manier gecombineerd moeten worden.Aan de ene kant is het combineren van de slaapkamer en woonkamer in een kamer een goed en interessant idee, en aan de andere kant kan het veel tijd en moeite kosten om dit idee in de praktijk te vertalen.

Een transformerende bank in de woonkamer zetten is slechts de helft van de strijd, want dit betekent niet dat je een comfortabel slaapgedeelte hebt gecreëerd.

Om onnodige problemen te voorkomen, is het het beste om een ​​voorlopige gedragslijn op papier te overwegen en een zogenaamd project te creëren. In een ideaal scenario zijn professionals bezig met de ontwikkeling ervan, maar een benaderende versie kan thuis onafhankelijk worden gemaakt.

In tegenstelling tot verschillende opvattingen dat het moeilijk zal zijn om voldoende te slapen in de gemeenschappelijke ruimte, zullen veel deskundigen en huishoudens het hier niet mee eens zijn. Als u de kamer op de juiste manier indeelt, zal het in elk van de zones prettig en comfortabel zijn om te ontspannen.

Om een ​​praktische oplossing te vinden en een persoonlijke comfortzone te creëren om te ontspannen in de gemeenschappelijke woonkamer, best om aandacht te schenken aan de multifunctionele en compacte meubelsdie niet te veel ruimte inneemt. Dus, bijvoorbeeld, als een bed, kunnen vouwbanken, Ottomanen of een kleine bank ideale opties zijn om te kopen in een kleine woonkamer.Op deze banken, niet alleen om te ontspannen en tijd door te brengen, maar ook om te slapen.

Wilt u toch een echt en vol bed in de woonkamer installeren, dan zult u hier in grotere mate voor een passend interieur moeten zorgen, omdat het niet gebruikelijk is om bedden in woonkamers te plaatsen.

Als het interieur echter wordt gekozen van en naar, plaats dan een klein bedje, geschikt voor ontwerp en lay-out. Tegenwoordig oefenen veel ontwerpers deze gedurfde optie als de plaats er hard aan ontbreekt, en de huurders willen een echt zacht en comfortabel bed.

Bestemmingsfuncties

De combinatie van een slaapkamer en een woonkamer 2 in 1 wordt beschouwd als een van de meest populaire zoneringstechnieken die worden gebruikt door professionals en amateurs. Meestal is er vraag naar kleine gebouwen.

Er zijn echter voor- en nadelen, waaronder de volgende punten:

 • Met goed gekozen decoratieve scheidingswanden, kunt u een apart persoonlijk recreatiegebied creëren waarin niemand u zal storen. Ruimteverdelingen zijn in een breed bereik verkrijgbaar, ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt.Bovendien kunnen ze worden gebruikt om bewegende muren te vergeten, omdat decoratieve opties geen serieuze installatie vereisen. Vaak kunt u ze zelfs zelf installeren. Als de ruimte het toelaat, kunt u zelfs een klein nachtkastje of een kaptafel naast het bed plaatsen. Zo krijg je een miniatuurslaapkamer.
 • Wat betreft de minnen, in zeer kleine kamers met een oppervlakte van 18 tot 25 vierkante meter. meters is vrij moeilijk om een ​​volledige zonering uit te voeren en het gewenste interieur in realiteit te vertalen. Hoogstwaarschijnlijk moet je je beperken tot een kleine vouwbank. Veel experts geloven dat bestemmingsplannen in dergelijke kamers niet effectief zijn door allerlei soorten geluiden en gesprekken, omdat je zelfs met behulp van decoratieve scheidingswanden je slaaphoek niet volledig kunt beschermen. Een kleine schermset werkt echter nog steeds.

Ideeën voor ongebruikelijke en praktische bestemmingsplannen vandaag, er is een enorme hoeveelheid. Wanden kunnen worden gemaakt van glas, gipsplaten of textiel. Kant-en-klare schermen en zelfs kleine kasten, die kunnen worden gebruikt als scheidingswanden en opslagruimte voor huishoudelijke apparatuur, worden als zeer populaire opties beschouwd.Fans van al het ongewone kunnen aandacht schenken aan de scheidingswanden van groen, die elk interieur van de woonkamer gemakkelijk kunnen verlevendigen.

Handige aanbevelingen

Veel experts ontwikkelden zich uiteindelijk het meest ongebruikelijke en praktische bestemmingsplannen voor kleine ruimtes die nuttig voor u kunnen zijn:

 • Zonder de ondersteunende structuren van de wanden van de kamer te beïnvloeden, installeert u een scheidingswand in het midden van de kamer. Aan de ene kant kunt u een tweepersoonsbed plaatsen en aan de andere kant een tv-toestel, en daar kunt u een recreatiegebied voor gasten voorzien.
 • Nachttafels worden het best vervangen door mobiele of miniatuurmodellen die niet veel ruimte innemen.
 • Een succesvolle zonering kan niet alleen met een partitie of een scherm worden gedaan, maar ook door de verlichting te verdelen. Bovendien geeft de scheiding van functionele gebieden met verschillende vloer- en wandbedekkingen ook het effect van een soort zonering in de kamer. Hier kunnen bijvoorbeeld contrasterende kleuren van behang worden gebruikt.
 • Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan het moderne ontwerp van garderobebedden, die met voordeel in de hal of woonkamer kunnen worden geplaatst.Ze zullen niet alleen een uitstekende aanvulling zijn op het modieuze interieur, maar zullen u ook ruimte besparen, en bovendien het hele interieur in harmonie laten.
 • Wanneer u een bank of een bed koopt, probeer dan dat ze niet in tegenspraak zijn met het algehele interieurontwerp, maar voeg het integendeel op een positieve manier aan.
 • Installeer het bed zo ver mogelijk van de deuropening. Bovendien niet slecht als het bed naast het raam komt te liggen.

species

Vervolgens bekijken we de belangrijkste soorten bedden die u mogelijk interesseren.

 • Bedden transformeren ze besparen ruimte, maar tegelijkertijd moeten ze regelmatig worden opgevouwen en neergelegd, wat bij veel huishoudens ongemak veroorzaakt en de weigering om dergelijke modellen te kopen. Bovendien kunnen kastmeubels alleen op bepaalde plaatsen worden geplaatst, wat ook enkele problemen en vragen oproept.
 • Bedden transformeren dat genomineerd vanaf onder het speciale podium, worden beschouwd als zeer moderne modellen, maar voor hen moet je nadenken over de juiste plaats om te installeren.
 • Hoogslaper is een heel bijzonder bed. Maar niet alle huurders zullen het accepteren vanwege de hoogte,waar het bed zelf zal worden geplaatst. Vaak worden dergelijke ontwerpen gebruikt in kinderkamers als een ongebruikelijke wieg. Niettemin hebben recentelijk ontwerpers ze in kleine appartementen geïnstalleerd. Het ontwerp van een dergelijk bed zal niet iedereen aanspreken, hoewel het vanuit het oogpunt van veiligheid en correcte installatie gewoon geen zin heeft te vrezen dat u zult vallen.
 • Als u iets eenvoudig, comfortabel en compact wilt kopen, dan sofa zal je altijd te hulp schieten. Meubels van dit type zijn gemaakt in een breed scala aan verschillende uitvoeringen en ontwerpen, waaronder u zeker het model zult vinden dat u nodig heeft.

Welk bed je ook kiest, probeer het zo discreet mogelijk te maken met de juiste bestemmingsplannen.

Interessante oplossingen in het interieur

 • Er zijn veel verschillende en interessante ontwerpmogelijkheden voor woonkamers en slaapkamers in dezelfde ruimte.
 • Bijvoorbeeld, de woonkamer, ingericht in heldere kleuren, waar het bed wordt gescheiden met behulp van textiel uit de lucht, ziet er zeer ongewoon uit. Zeer herinnerend aan een oosterse verhaal. Bovendien, het interieur, dat wordt gedomineerd door delicate nude tinten, is het erg belangrijk om te benadrukken met behulp van de juiste centrale en extra verlichting.
 • Een klein high-tech studio-appartement kan worden gediversifieerd met een moderne transformerende bank in plaats van een enorme constructie die direct in een comfortabel bed kan veranderen. Tegelijkertijd zal de bank voordelig zijn om ruimte in de kamer te besparen.

Welke ideeën u ook tot leven wilt wekken, als u denkt dat u dit misschien niet kunt, gebruik dan best de diensten van specialisten.

In de volgende video hebben ontwerpers een van de opties voor het combineren van een slaapkamer met een woonkamer gerealiseerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer