Gestoffeerde meubels voor de woonkamer: prachtige opties in het interieur

De keuze voor gestoffeerd meubilair is een belangrijke fase in de inrichting van de woonkamer. Fauteuils en banken bezetten, in de regel, een centrale plaats in de kamer. Ze creëren comfort en gezelligheid. Het meubilair heeft een aantal functies die voornamelijk verband houden met de functionele belasting. Bij het kiezen van banken en stoelen voor de woonkamer, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het frame, de vulling en de bekleding van het meubilair, evenals de stijl. Het moet voldoen aan het interieurontwerp.

Speciale functies

Gestoffeerde meubels moeten passen in de bestaande stijl van het interieur van de woonkamer, harmonieus mixen in kleur, textuur en vorm met de rest van de designelementen in het appartement. De grootte en vorm van de kamer zelf is van groot belang.

Een bank voor een ruime woonkamer zal heel anders zijn dan een compacte bank ontworpen voor een kleine kamer.

Bovendien wordt rekening gehouden met de functies die door het meubilair worden vervuld - voor luidruchtige vergaderingen met vrienden, voor een ontspannende avond alleen of in een kleine familiecirkel, voor zakelijke bijeenkomsten of luxe recepties, voor een groot of klein gezin, enz. verschillende zones, en dan moet je de keuze van geschikte gestoffeerde meubels voor elke zone afzonderlijk. Gestoffeerde meubels kunnen zelden worden gebruikt (bijvoorbeeld in een landhuis) of omgekeerd, en zijn een dagelijkse verzamelplaats voor gezinnen.

Gestoffeerde meubels in de woonkamer kunnen ook af en toe dienen als een overnachting voor de gasten. Kies in dit geval de juiste glijdende banken en stoelen, vrij brede en lange modellen.

De woonkamer kan een aparte ruimte zijn of gecombineerd met een keuken, slaapkamer, kantoor, etc. In dit geval kunt u met het meubilair de ruimte scheiden voor het ontvangen van gasten. In dit geval mag de bank niet naast de muur staan, maar op de voorwaardelijke rand van de woonkamer, alsof deze van een andere zone is gescheiden.

Het is even belangrijk om rekening te houden met de zorg die een gekochte kit vereist. Soms zorgt goed onderhoud van meubilair voor duurzaamheid, maar het vergt veel tijd en geld.

species

Afhankelijk van de functionaliteit en stijl, kunnen gestoffeerde meubels in de woonkamer aanzienlijk variëren. Er zijn elite gestoffeerde meubels voor ruime moderne woonkamers, compacte schuiftransformatorbanken voor kleine kamers, hoek- of p-vormige sets, sofa's en fauteuils, evenals kleine comfortabele voetenbankjes voor de gasten.

Afhankelijk van het doel van gestoffeerd meubilair, kan het ontwerp van de bank anders zijn. Voor drukbezochte bijeenkomsten en comfortabel films kijken in de avonduren, zijn hoekbanken het meest geschikt. Bovendien kan een dergelijke bank worden omgevormd tot een groot bed. Het is ook belangrijk dat er een interne doos onder de unit aanwezig is om te zitten. Het opvouwen van transformerende bank is vooral praktisch in het geval dat het huis geen aparte ruimte voor gasten heeft. Op deze bank kan voor de nacht een paar mensen worden geregeld.

Met modulaire ontwerpen kunt u de vorm en afmetingen van gestoffeerde meubels wijzigen. afhankelijk van de behoefte. Aparte modules kunnen worden herschikt, gecombineerd of losgekoppeld.

Hierdoor kunnen liefhebbers van permutaties de situatie bijwerken of gestoffeerde meubels aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

materialen

Gestoffeerde meubels kunnen zowel van kunstmatige als van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Textiel kan worden gebruikt als bekleding (bijvoorbeeld velours, vlas, tapisserie, split, phlox en andere), leer, inclusief kunstmatig of bont.

Vroeger werd de keuze voor dure natuurlijke materialen gerechtvaardigd door het feit dat ze niet zo snel verslijten als kunstmatige. Maar vandaag, wanneer fabrikanten van kunstmatige materialen hun duurzaamheid garanderen, is dit niet langer zo'n zwaar argument bij het kiezen van textiel- of leerbeplating. Fabrikanten combineren vaak verschillende materialen.

Steeds vaker stoppen ontwerpers met de keuze van natuurlijk leer. Lederen meubels zijn natuurlijk duur. Het belangrijkste voordeel is echter slijtvastheid. Repareren en schoonmaken van dit meubilair zal slechts af en toe, en het zal niet moeilijk zijn. Lederen bekleding geeft de bank meer luxe en brutaliteit.

Kunstleer of textiel rechtvaardigen zichzelf in het geval dat een economische bekleding nodig is en het meubilair zoveel mogelijk moet worden beschermd tegen schade (bijvoorbeeld klauwen van dieren of trucs van jonge kinderen).Om dit te doen, zijn er veel speciale beschermingsmiddelen voor de verzorging van producten gemaakt van kunstmatige materialen. Van de belangrijkste nadelen is echter het vermelden waard de lage ademende werking, wat is de reden waarom u niet echt op een dergelijke sofa wilt zitten bij warm weer, evenals de snelle slijtage van de producten.

Als gestoffeerd meubilair op koude dagen warmte en comfort zou bieden, is textielbekleding, die van velours of korte vacht kan zijn, perfect. Dergelijke meubels moeten regelmatig worden gereinigd, tenminste met een stofzuiger.

kleur

De bank en fauteuils voor de woonkamer moeten harmonieus in de algehele stijl van de kamer passen. Een belangrijke rol wordt gespeeld door het kleurengamma. Bij het kiezen van de kleur van meubels, is het belangrijk om niet alleen het ontwerp van de woonkamer, maar de grootte ervan te overwegen. Meubilair in de toon van de muren is beter om te kiezen voor een kleine kamer. Contrastkleuren verminderen alleen visueel de ruimte.

Het meubilair van neutrale tinten, bijvoorbeeld grijs of beige, harmonieert perfect met elk interieur. In tegenstelling tot gestoffeerde meubelen met fel contrasterende tinten, wordt het niet moe en raakt het niet uit de mode. Als u grijs of lichtbeige meubels kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het meubilair moet vervangen met de volgende reparatie.

Deze bank past goed bij elk palet en past gemakkelijker in elke stijl.

Het meubilair van witte kleur was te allen tijde in de mode. Het maakt de ruimte niet krap, het past gemakkelijk in zowel modern als klassiek interieur, het zal een gevoel van netheid en lichtheid creëren. Banken en fauteuils met rustgevende kleuren stromen als het ware het interieur van de woonkamer in, waardoor u harmonie en terughoudendheid in design kunt bereiken.

Absoluut het tegenovergestelde effect kan worden bereikt door headsets met felle tinten te selecteren. Het meubilair wordt een lichte aanraking, het midden van het interieur, werkt aan een goed humeur en comfort, plaatst op de juiste manier accenten en wordt een bepaald hoogtepunt, een heldere toets. Een interessante oplossing is een combinatie van koude tinten van de muren met warme kleuren van gestoffeerd meubilair. Dan ziet de woonkamer er stijlvol en modern uit.

Helder contrasterend meubilair - ideaal voor grote kamers met lichtbehang. Turkoois meubilair zal het ontwerp doen herleven, de kamer interessant en helder maken. Donkere tinten van meubilair zullen uitdrukking geven aan het algehele interieur van de woonkamer met lichte wanden.

stijlen

Zoals hierboven vermeld, houdt de keuze van meubels altijd rekening met de algehele stijl van de kamer.

De woonkamer met gestoffeerd meubilair moet in harmonie zijn met de rest van het interieur. Het kan worden gemaakt in de toon van de algemene decoratie van de kamer of ertegenover staan. Een moderne woonkamer in de hedendaagse hightech-stijl vereist een gedetailleerd meubeldesign dat zo functioneel mogelijk is. Een bank en stoelen kunnen een ingebouwde verlichting of designlamp, schuifrekken en armleuningen hebben. Meubels hebben meestal lederen bekleding.

Gestoffeerde meubels in de klassieke woonkamer worden aangevuld met een staande lamp, mooie zachte kussens. Met Classic kunt u stof en huid, monochrome en contrasterende combinaties combineren. Klassiek meubilair kan een rijk barok decor hebben (gebogen poten, golvende en gebogen ruggen van banken, pony).

De minimalistische stijl wordt gekenmerkt door strikte eenvoudige meubelvormen, monochrome tinten, vereenvoudigd ontwerp van banken en fauteuils zonder onnodige inrichting.

Voor het interieur in Provençaalse stijl zijn combinaties van tinten wit, beige of licht lila, evenals roze en blauwe kleuren kenmerkend. Bekleding is vaak gemaakt van textiel, meestal natuurlijke stoffen, zoals velours, fluweel, zijde met bloemmotieven als patroon.

De Scandinavische stijl gaat uit van de aanwezigheid van eenvoudige meubels in één kleur (zonder patronen en met een eenvoudige textuur), biedt comfort en onderscheidt zich niet van het algehele ontwerp.

Heldere accenten - kussens, schilderijen, dozen.

Loft-stijl - modern, dynamisch. Comfortabele zachte hoekbank van de huid van donkere tinten weerspiegelt deze richting zo goed mogelijk.

Hoe te kiezen?

Natuurlijk, de keuze van een zachte bank voor de woonkamer - een kwestie van smaak en behoeften van de bewoners. Kies voor grote woonkamers meestal een bankstel en stoelen. Het kan ook een set zijn met een grote bank, een bank voor twee en een fauteuil. Een uitstekende oplossing - als banken en stoelen rond een salontafel staan. Dit is een ideale optie voor een grote vergaderruimte met vrienden, gezelligheid.

Voor een kleine kamer van 18 vierkante meter. m meer geschikt een hoekbank of andere compacte meubels. Het is beter om de bank tegen de muur te plaatsen. In dit geval is de ruimte iets meer ruimte voor andere interieuronderdelen. Voor zowel grote als kleine woonkamers, kunt u een module kiezen. Indien nodig worden modules omgewisseld of in de kamer geplaatst als gasten in het huis zijn.

Klassiek - een set van sofa, poefs en stoelen in dezelfde stijl. Deze meubelset is geschikt voor in de woonkamer, waar vaak ontmoetingen met vrienden plaatsvinden. Het past gemakkelijk in het interieur, het is behoorlijk functioneel. Als u hebt besloten wat u precies nodig heeft, kunt u beginnen met zoeken naar geschikte opties.

Het is dus belangrijk om te bepalen van welk materiaal je een set nodig hebt (houten frame of spaanplaat, lederen of textiele bekleding). Opgemerkt moet worden dat het frame van spaanplaat economisch, maar niet de meest duurzame optie. Het is beter dat het frame ten minste van hout is gemaakt. Dergelijke meubels zullen minstens 10 jaar meegaan.

Het vulmiddel kan latex of goedkoper polyurethaanschuim (PUF) zijn, hetgeen de voorkeur heeft boven het ouderwetse frame op de veer. Een vrij dure vulmiddeloptie is latex gemaakt van het sap van een rubberboom. Latex is duurzaam, heeft minder kans op allergieën, is een natuurlijk materiaal en zal minstens 10 jaar meegaan.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een set gestoffeerde meubels niet verder te gaan dan de stijl en de kleur van de woonkamer.

Het moet het interieur aanvullen, niet alleen voor comfort, maar ook om harmonieus te worden geïntegreerd in het totale ontwerp van de woonkamer.

Mooie voorbeelden en opties

Stijlvolle moderne woonkamer, loft-stijl. Een witte leren hoekbank met zwarte accenten ziet er geweldig uit in het interieur van de zwart en witte woonkamer.

Prachtig gestoffeerd meubilair past perfect in het interieur van de woonkamer in een klassieke stijl. De barokke inrichting van de bank, de fauteuils en de salontafel met gebogen poten, de patronen op de bekleding en het gebeeldhouwde buitenframe in de woonkamer met beige-roze muren creëren een gezellige en warme sfeer voor het verwelkomen van gasten.

Modieuze modulaire sofa in de woonkamer in hightech-stijl. Rustige neutrale tonen, beknoptheid en functionaliteit komen naar voren.

Interieur delicate tinten in de stijl van de Provence. Een zachte, gezellige bank met een opvallend bloemmotief scheidt de woonkamer van de eetkamer en de keuken.

Zie de volgende video voor informatie over het maken van reparaties en het zelf ophalen van de bank.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer