Hoe meubels uit massief hout kiezen voor de woonkamer?

Meubels gemaakt van natuurlijk hout zijn klassiekers van het interieur. Producten trekken aan met hun elegantie, verfijning, chique en charmante schoonheid. Hout wordt sinds onheuglijke tijden gebruikt om meubels te maken. Ondanks de enorme keuze aan kunstmatige materialen, is hout de hoogste kwaliteit en aantrekkelijke grondstof voor de inrichting van het interieur. Kies meubilair uit massief hout voor de woonkamer: we begrijpen het samen.

Interieur en inrichting

Het gebruik van natuurlijke grondstoffen zorgt voor een speciale sfeer in de ruimte, waarin natuurlijkheid, schoonheid en milieuvriendelijkheid harmoniseren. Houten meubels worden voornamelijk gebruikt in de klassieke decoratieve richtingen. Vaker behouden ze bij de vervaardiging de natuurlijke schaduw en textuur van de grondstof.Het verwerkte materiaal is gekozen voor ontwerp in moderne stijl. De boom heeft een speciale esthetische waarneming.

Meubels gemaakt van massief hout heeft verschillende voordelen:

  • natuurlijkheid;
  • milieuvriendelijkheid;
  • betrouwbaarheid;
  • sterkte;
  • verfijning;
  • weerstand tegen intense belastingen.

Woonkamer decoratie

Productiebedrijven gebruiken hout van hoge kwaliteit bij de vervaardiging van meubels. Producten bezitten speciale schoonheid, betrouwbaarheid en bruikbaarheid. Wat de Russische markt betreft, worden klanten producten aangeboden uit binnen- en buitenlandse bossen.

Populaire soorten zijn eik, berk, esdoorn, grenen, lariks, beuk. Onder de exotische rassen gewaardeerde wenge, merbau, teak.

Zeldzaam meubilair is duurder dan producten uit meer gangbare houtsoorten. Elke variëteit heeft speciale kenmerken. Verschillende producten van binnen- en buitenlandse merken zijn populair. Er is een grote vraag bij kopers naar meubels uit de GOS-landen (Wit-Russisch, Moldavisch en andere producten).

assortiment

Moderne meubelmarkt biedt een grote verscheidenheid aan modellen. Elk van hen heeft een specifiek praktisch doel.Ontwerpers hebben een aantal producten gemaakt die ervoor kiezen om in de woonkamer te worden geïnstalleerd. Om de juiste keuze voor de woonkamer te maken, moet u de verscheidenheid aan meubels en hun kenmerken begrijpen.

wand

In de woonkamers kun je vaak een muur vinden. Dit ruime element wordt actief gebruikt voor het inrichten van dit deel van het huis. De meeste modellen zijn gemaakt in een klassieke stijl en gedecoreerd met verschillende decoratieve elementen en houtsnijwerk. Ondanks het feit dat dit element populair was in het Sovjettijdperk, is het nog steeds in trek. Het is de moeite waard op te letten als u van plan bent om een ​​leeshoek in de kamer uit te rusten. De muur is ideaal voor het opbergen van boeken, gerechten, die zeker nuttig zijn voor het ontvangen van gasten.

Let bij het kiezen van een product op de kleur, het uiterlijk van het meubilair, de hardheid van het hout en de weerstand tegen verschillende externe factoren.

kabinet

Het product uit het massief van een boom (of omhuld door een interlinie-interval) vestigt de aandacht en wordt een accent van een interieur. De kast wordt gebruikt voor het opbergen van kleding, diverse huishoudelijke artikelen. Experts raden aan om dergelijke meubels uitsluitend in ruime woonkamers te installeren.

Als de kamer is ingericht in de stijl van barok, rococo of keizerrijk, is het aan te raden een massief model in natuurlijke kleur te kiezen met veel decoratieve elementen (vergulde details, uitgewerkte handvatten en poten, houtsnijwerk).

vitrine

Houten glaskoffers met glazen inzetstukken vervullen in de eerste plaats een esthetische taak. Als u elegante gerechten heeft waarvan u de gasten wilt laten zien, plaatst u deze in de vitrine. Ook prachtig in het ziet eruit elite wijnen, zeldzame beeldjes en andere items.

buffet

Deskundigen beweren dat de eerste huisbuffetten in Frankrijk verschenen. Dit meubel is gekozen bij het inrichten van de kamer in Provençaalse stijl (rustieke inrichting, Franse landelijke versie). Het zal ook harmonieus de art deco-stijl aanvullen. Voor deze decoratieve richting wordt het aanbevolen om een ​​model in een lichte tint te kiezen.

Buffetten zijn gemaakt met glazen inzetstukken, die exquise gerechten sieren. Dit meubel kan alleen in bepaalde decoratieve gebieden worden gebruikt.

tafel

Dit element is een essentieel onderdeel van de woonkamer.Wanneer u een product kiest, bespaar dan niet op de schoonheid en kwaliteit van meubilair. Om van de tafel een ornament te maken, moet deze een aantrekkelijk uiterlijk hebben. In klassieke gebieden zien modellen met een rond, ovaal tafelblad en een vernislaag er bijzonder kleurrijk uit.

Houd er bij het kiezen van een product rekening mee dat er naast de tafel voldoende vrije ruimte moet zijn om de stoelen neer te zetten en de gasten gemakkelijk te ontvangen.

De stoelen

Dit zijn essentiële meubels voor de woonkamer. Als je wilt, kun je ze kopen met een tafel. Houd bij het kiezen rekening met het uiterlijk, de vorm, de textuur en de kleur van de tafel. Stoelen en een tafel moeten in harmonie zijn, waardoor een enkel ensemble ontstaat.

Besteed bijzondere aandacht aan de kwaliteit van de bekleding. Het materiaal moet aangenaam aanvoelen en een aantrekkelijk uiterlijk hebben. Kwaliteitsproducten worden omhuld met natuurlijk textiel dat de schoonheid vele jaren behoudt en vele uren comfort zal bieden.

Als u van plan bent veel tijd aan tafel te besteden, is het raadzaam om producten te kopen met comfortabele armleuningen en gebogen ruggen.

Ladekast

Dit meubelelement is een soort combinatie van het nachtkastje en de kledingkast.Meestal wordt het gebruikt om de nodige dingen te plaatsen, het decoreren van het oppervlak van het tafelblad met foto's, vazen, decoratieve elementen (bijvoorbeeld klokken, kandelaars, tafellampen). De vorm van de producten kan elke vorm hebben: standaard rechthoekig, rond of ovaal.

Moderne modellen zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ook praktisch en ruim. Borst kan een stijlvolle standaard zijn voor de tv.

bollard

Dit meubel geeft een vleugje gezelligheid en comfort aan het interieur. Het nachtkastje kan verschillende afmetingen hebben (van compacte modellen die in de hoek van de kamer passen tot grotere items die op apparaten of decoratieve objecten worden geplaatst). De stoeprand is handig voor het opbergen van verschillende huishoudelijke artikelen, waaronder cosmetica.

Ontwerpers raden aan om op dergelijke meubels te letten bij het ontwerpen van compacte kamers, wanneer er geen mogelijkheid is om een ​​kledingkast of ladekast te installeren.

Selectieregels

Kleur is van groot belang bij het kiezen van meubels. Het moet worden gecombineerd met het hoofdpalet dat wordt gebruikt bij het inrichten van een kamer. Om de ruimte visueel uit te breiden, kiest u meubels in een lichte tint (wit, beige,melk en andere populaire kleuren).

Donker meubilair ziet er geweldig uit tegen de lichte muren of vloerbedekking. Verzadigde en dikke kleuren dragen bij aan de internettonen van chic en adel. Het betreft de kleur van hout, de textuur en patronen. Sommige soorten zijn gedecoreerd met expressieve jaarringen, andere hebben een bijna monofoon patroon.

Elke stijl heeft bepaalde kenmerken waaraan moet worden voldaan bij het versieren. Voor sommige gebieden zijn producten met een groot aantal toevoegingen en decoraties ideaal, voor anderen zijn eenvoudiger en beknoptere modellen geschikt. Denk bij het kopen van meubilair aan de grootte van de kamer. Als het gaat om het kiezen van producten voor een kleine kamer, let dan op meer praktische en compacte modellen. Installeer in de hal de meest noodzakelijke: een tafel, stoelen, een klein nachtkastje. Vergeet niet dat na het installeren van het meubilair in de kamer voldoende ruimte moet zijn.

Denk aan het microklimaat in het huis en de eigenschappen van houtsoorten. Sommige rassen voelen zich idealiter in omstandigheden van hoge vochtigheid, anderen vertonen uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen, zonlicht en droge lucht.Vergeet niet de benoeming van meubels. Het moet comfortabel, betrouwbaar, ergonomisch en ruim zijn en alle functies uitvoeren die eraan zijn toegewezen.

Voor het gemak van klanten rusten fabrikanten producten uit met extra compartimenten en planken om meer dingen op te bergen.

Zie de volgende video voor meer tips over hout en materialen om voor uw meubels te kiezen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer