Modulair meubilair voor de woonkamer: de juiste keuze maken

De woonkamer wordt beschouwd als het kenmerk van elk huis. Deze kamer onderscheidt zich door zijn gastvrijheid en functionaliteit. Het verzamelt vaak het hele gezin en houdt vriendschappelijke, vriendelijke bijeenkomsten, dus het interieur van de hal moet zo harmonieus en aantrekkelijk mogelijk zijn. Bij het opstellen van een aantrekkelijke omgeving moet men echter de praktische uitvoerbaarheid van alle interieurartikelen niet vergeten. Vandaag zullen we het hebben over comfortabele modulaire meubels, de perfecte oplossing voor een moderne woonkamer.

Speciale functies

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een ​​origineel en functioneel interieur te maken, want meubelwinkels kunnen bogen op een chique reeks producten die voor elke stijl kan worden gekozen.Vooral populair tegenwoordig zijn doordachte ontwerpen, die modulair worden genoemd.

Dergelijke opties produceren veel bekende merken, zodat elke consument de beste optie tegen een redelijke prijs voor hem kan kopen. Modulair meubilair is tegenwoordig heel gewoon, niet alleen in woonkamers, maar ook in slaapkamers, kantoren of eetzalen.

Handige en functionele ontwerpen hebben een aantal onderscheidende kenmerken.die een belangrijke rol speelden in hun populariteit. Allereerst is het de moeite waard om op de praktische bruikbaarheid van dergelijke producten te letten. Modulair meubilair heeft verschillende afzonderlijke elementen die met elkaar kunnen worden verbonden door van plaats te wisselen. Dankzij deze functie kunnen alle huishoudens en hun gasten deze of die constructie zelf aanpassen.

Bovendien kunnen dergelijke opties veilig worden aangepakt als uw woonruimte niet standaard is. Modulaire constructie wordt tegenwoordig vaak in kleine appartementen geplaatst, waarbij elke centimeter "zijn gewicht in goud waard is".

Dit komt door het feit dat dergelijke meubels heel gemakkelijk kunnen worden getransformeerd en precies de vorm aannemendie de eigenaar wenst en de indeling van de kamer nodig heeft.

Meubilair, in de samenstelling waarvan er afzonderlijke modules zijn, wordt vertegenwoordigd door het grootste bereik. Dergelijke doordachte systemen kunnen zachte hoekbanken zijn of niet-standaard en trendy hoofdtelefoons met prachtige glanzende oppervlakken. Opgemerkt moet worden dat elke specifieke module met betrekking tot een bepaald model een afzonderlijk en onafhankelijk onderdeel kan zijn.

Moderne modulaire systemen kunnen bogen op hoge mobiliteit. Dankzij het inklapbare ontwerp kunnen ze eenvoudig en zonder extra inspanning naar een nieuwe plaats worden overgebracht. Dat is de reden waarom dergelijke producten vaak in kinderkamers worden geplaatst, omdat zelfs een klein kind de meerderheid van hen aankan.

Een set modules in één ontwerp kan uit een groot aantal onderdelen bestaan. Er kunnen er meer dan 10 zijn. Ja, en de typen van dergelijke functionele sets zijn anders. Elke module kan zijn eigen speciale functies en ontwerp hebben. Bovendien kunnen ze verschillende decorelementen hebben. Grote modulaire ontwerpen zijn bijvoorbeeld vaak uitgerust met deuren en luiken met verschillende patronen en afdrukken, evenals open / sluitmechanismen.

Voors en tegens

De belangrijkste voordelen van modulaire ontwerpen zijn onder andere:

 • Beschikbaarheid van snelsluitingen. Dankzij deze doordachte details zijn de kasten en zachte hoeken zo gemakkelijk te demonteren en veranderen ze hun configuratie.
 • Verschillende vormen en groottes van modules. Dit feit suggereert dat je de ideale optie kunt kiezen voor elke woning, of het nu een ruim of heel klein appartement is.
 • Kleine maten. Modulaire systemen zien er in de regel heel netjes en esthetisch uit. Ze passen gemakkelijk in vele interieurs zonder te overladen en zonder ze te belasten.
 • Veelzijdigheid. Ontwerpers beweren dat dergelijk meubilair absoluut niet pretentieus is. Ze kan elk ensemble oppikken.
 • Veelzijdigheid. Zoals hierboven vermeld, worden moderne modulaire ontwerpen heel gemakkelijk getransformeerd en verplaatsen ze zich in de woning. Het spreekt over hun mobiliteit en multifunctionaliteit.
 • Eenvoudig te gebruiken. Het is heel gemakkelijk om dergelijke meubels te gebruiken, waardoor ze populairder zijn dan de kastversies. U hoeft geen speciale kennis of een sterke lichaamsbouw te hebben.

Wat betreft de negatieve aspecten van modulaire structuren, deze omvatten de volgende aspecten:

 • Het gebrek aan gesneden decor. In de regel heeft dergelijk meubilair geen ingewikkelde en complexe inrichting. Het is bijna onmogelijk om prachtige gebeeldhouwde details te vinden die er geweldig uitzien in klassieke en luxe interieurs.
 • Het onvermogen om een ​​uniek interieur te creëren. Een stijlvol design-ensemble met dergelijke meubels zal nauwelijks blijken. In de regel heeft het een vrij eenvoudige vorm.
 • Standaard maten. In de meeste gevallen worden delen van modulaire systemen geproduceerd met standaardformaten, veelvouden van 5 en 10. Daarom is het vrij moeilijk om de perfecte optie voor een compacte ruimte te vinden.

ontwerp

Op dit moment geniet modulair meubilair een benijdenswaardige populariteit, omdat het tijd bespaart op zoek naar ideale modellen. Bovendien worden veel consumenten aangetrokken door de mogelijkheid om meubels voor zichzelf te 'herstructureren'.

Meestal omvat het aantal modules voor een woonkamer de volgende componenten:

 • Compacte kasten;
 • Wand- en hoekschappen;
 • Ruime dressoirs;
 • Kleine nachtkastjes;
 • Rookwolken.

Het is natuurlijk niet nodig om alle vermelde items in één kamer in één keer te rangschikken. Plaats om te beginnen de meest noodzakelijke onderdelen in de hal en pas daarna naar de selectie van minder belangrijke items.

Moderne kopers worden geconfronteerd met een niet geringe selectie van verschillende modulaire structuren, die verschillende functionele elementen bevatten. Overweeg de meest populaire en populaire opties.

Kastmuur

Dergelijke meubels hebben meestal kleine afmetingen en overlappen niet de ruimte waarin ze zich bevinden. In dergelijke modellen zijn er vaak kluisjes van verschillende groottes. Hun doel is niet alleen om de noodzakelijke dingen op te slaan, maar ook om er prachtige decoratieve designobjecten op te plaatsen. Dit kunnen elegante kandelaars zijn, verschillende boeken, fotoalbums, fotolijsten, beeldjes en andere soortgelijke objecten.

planken

Vooral populair vandaag modulaire rekken. Moderne fabrikanten produceren vergelijkbare meubels in verschillende uitvoeringen. Dit kan een praktisch ontwerp zijn met een computerbureau en bijzettafels of een eenvoudige open versie met planken.

Dergelijke meubels zijn niet alleen nodig voor het opbergen van decoratieve kleinigheden en boeken / schriften, maar ook voor het plaatsen van verse bloemen in geschikte potten en vazen ​​of een nette aquarium. Vandaag kunt u kennismaken met meer originele planken die, naast hun standaardfuncties, de benoeming van een kluis in de hal uitvoeren.

Ladekast

Dit ontwerp is tegenwoordig een van de meest populaire. Denk niet dat dergelijk meubilair zijn plaats alleen in de slaapkamer vindt. Moderne ladekasten zijn te vinden op dezelfde frequentie in de woonkamers.

In de regel worden dergelijke meubels gebruikt in kleine hallen. Ze worden vaak gekocht als vervanging voor grote en volumineuze kasten die te veel vrije ruimte innemen. In dergelijke constructies dienen sommige compartimenten vaak als onzichtbare kluizen.

Hoekkast

Dergelijke meubels zijn zeer comfortabel en ruim. Door het combineren van veel positieve eigenschappen hebben modulaire hoekkasten kleine afmetingen, zodat u ze veilig voor kleine kamers kunt kopen. Bovendien zien ze er organisch uit in vele ensembles, die spreken over hun universaliteit.In de regel worden belangrijke documenten, persoonlijke bezittingen en andere soortgelijke objecten in dergelijke items opgeslagen.

Kleine tafel

Voor de woonkamer zou een kleine salontafel een ideale optie zijn. Meestal worden dergelijke meubels voor een bank of fauteuils geplaatst. Als recent dergelijke constructies eenvoudige en statische versies waren, kan deze tafel vandaag worden gekocht met de mogelijkheid van transformatie.

Bar

Denk niet dat de bar - dit is alleen een element van de keuken of eetkamer. Op dit moment zijn dergelijke interieurartikelen vaak te vinden in woonkamers. Vooral vaak bevinden ze zich in vergelijkbare gebieden in appartementen met herontwikkeling of studio's, waar de keuken wordt gecombineerd met de hal.

Gestoffeerde meubels

Banken en fauteuils zijn ook modulair. Deze ontwerpen bestaan ​​uit verschillende zachte delen die gemakkelijk van elkaar kunnen worden losgemaakt. Aldus kunnen verschillende elementen van een enkele rechthoekige of hoekige bank worden ingericht als kleine stoelen of gezellige voetenbankjes.

Een van de meest populaire producten is een multifunctionele slaapbank. Dit comfortabele en nuttige model verenigt op zichzelf een plaats voor zitten en een slaapbed.Vaak worden vergelijkbare ontwerpen geleverd met een la of lade.

materialen

Bij de productie van modulaire meubels voor woonkamers gebruikt verschillende materialen. Deze indicator is erg belangrijk en heeft invloed op de kosten van het eindproduct.

Als u een harmonieus en presentabel ensemble in de hal wilt creëren, moet u zich wenden tot hoogwaardige en aantrekkelijke structuren gemaakt van betrouwbare en nobele materialen. Deze omvatten natuurlijk hout.

Modellen gemaakt van massief hout zijn duur, maar ze zien er ongeëvenaard uit en zijn absoluut veilig voor de gezondheid van huishoudens.

De meeste fabrikanten gebruiken bij de vervaardiging van modulaire ontwerpen zoals houtsoorten zoals:

 • eiken;
 • berk;
 • pine;
 • Essenboom;
 • lariks;
 • esdoorn;
 • Walnut.

De belangrijkste voordelen van dergelijke producten zijn hun milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Natuurlijk hout is sterk en duurzaam, vooral als u het goed verzorgt. Dit is waar sommige problemen ontstaan ​​die veel consumenten toeschrijven aan de tekortkomingen van houten modulaire meubels.

Het feit is dat natuurlijk materiaal regelmatig onderhoud vereist.Het bestaat uit periodieke antiseptische behandelingen. Als we dit proces verwaarlozen, dan kunnen in de bosbrokken worden gevonden, om zich te ontdoen van die zeer moeilijk zal zijn. Bovendien zal de grondstof barsten en zijn verzadiging verliezen.

Het is ook de moeite waard om te overwegen dat natuurlijk hout geen hoge luchtvochtigheid tolereert. Als u in uw huis met een soortgelijk probleem wordt geconfronteerd, moet u de aankoop van houten structuren opgeven.

Een goede imitatie van hout is zo'n populair en goedkoop materiaal als gelamineerde spaanplaat. Meubels die er van zijn gemaakt zien er veel eenvoudiger uit, maar het is veel goedkoper. De spaanplaat heeft een lange levensduur en vereist geen speciale aandacht. Het belangrijkste nadeel is echter dat het gevaarlijke harsen bevat die formaldehyde bevatten. Deze verbindingen zijn schadelijk voor de gezondheid van de mens, daarom bevelen experts aankoopconstructies aan die zijn gemaakt van gelamineerd spaanplaat van klasse E1, omdat het gehalte aan deze stoffen daarin veel lager is.

Ook relatief goedkope MDF-constructies zijn tegenwoordig erg populair. Ze zien er aantrekkelijk uit en gaan lang mee.Het oppervlak van dergelijke structuren kan zowel een mat als een glanzend oppervlak hebben. Dergelijke modellen zijn echter ook bang voor vocht en vocht. Bovendien merken veel kopers op dat na verloop van tijd bevestigingsmiddelen in dergelijke meubels doorzakken, samen met deuren en sjerp (als we het hebben over een kastje of kast). Dergelijke gebreken kunnen worden vermeden door zorgvuldige behandeling.

Ook vandaag zijn hoogwaardige en betrouwbare metalen frameconstructies te koop. Ze zijn niet onderhevig aan vervorming en vereisen geen speciale zorg. Het is voldoende om er stof uit te spoelen en eventuele vervuiling te verwijderen.

Kunststof modulair meubilair - niet de meest betrouwbare en duurzame optie. Het kan in alle mogelijke tinten worden geverfd en ziet er erg origineel uit, maar dit heeft geen invloed op de sterkte. Kunststof scheurt en breekt zeer gemakkelijk onder invloed van buitenaf. Bovendien bevat de samenstelling van dit materiaal vaak toxische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Als u vastbesloten bent om een ​​dergelijk model te kopen, moet u de verkoper om een ​​kwaliteitscertificaat vragen en het zorgvuldig lezen.Het document moet de gedetailleerde samenstelling van het product aangeven waarin geen gevaarlijke stoffen aanwezig mogen zijn.

Wat gestoffeerde meubelen betreft, kan deze zowel houten als metalen frames hebben.

De volgende populaire materialen worden gebruikt voor de huid:

 • leer;
 • kunstleer;
 • Kunstleer;
 • Verschillende soorten textiel (organza, chenille, pluche, jacquard, fluweel, corduroy, katoen).

Kleur oplossingen

Vandaag in de winkels vindt u modulair meubilair voor de hal in verschillende tinten.

Laten we kennis maken met de meest modieuze en stijlvolle opties:

 • Wit en zwart. Deze klassieke modellen zien er spectaculair en helder uit. Zwarte ontwerpen mogen echter alleen worden gebruikt in kamers met een lichte afwerking, anders zal het ontwerp te somber zijn.
 • Green. Dergelijke meubels zien er helder en origineel uit. In de hal met soortgelijke producten moet voorzichtiger zijn in zaken van kleur. Overbelast het interieur niet met een groot aantal rijke paletten.
 • Wenge en bruine tinten. Deze kleuren behoren tot de meest gewilde in het ontwerp van de hal. Ze maken de kamer comfortabeler en gastvrijer.
 • Gray. Deze neutrale kleur is gemakkelijk te combineren met andere kleuren.ze mogen de ruimte echter niet overbelasten, zodat deze niet te "neutraal" wordt.
 • Beige. Deze kleur hoort ook bij de klassiekers. Het ziet er geweldig uit met zowel contrasterende als vergelijkbare tonen.

ontwerp

Het ontwerp van een harmonieuze woonkamer is grotendeels afhankelijk van de stijl die je ervoor hebt gekozen. Een ensemble dat is gemaakt in een moderne stijl wordt daarom aanbevolen om te worden aangevuld met modulaire structuren van laconieke tinten. Ze kunnen glanzende oppervlakken en glazen inzetstukken hebben (bijvoorbeeld tafelbladen).

In een futuristische high-tech stijl zullen een modulaire leren bank en kasten (vloer en muur) met glanzende oppervlakken er spectaculair uitzien.

Vergelijkbare oplossingen zijn geschikt voor een andere moderne stijl - minimalisme. Voor hem moet je de meest eenvoudige en discrete meubels van de juiste vorm kopen.

In klassieke ensembles zien houten structuren van rust en pasteltinten er het best uit. Niet-standaard headsets met chroom en metaal in dergelijke interieurs zien er niet passend en disharmonisch uit. Geef de voorkeur aan traditionele vormen en decoraties van modulair meubilair.

Overzicht van de beste fabrikanten

Laten we kennis maken met een kleine beoordeling van de beste fabrikanten, productie van hoogwaardige modulaire meubels voor woonkamers:

 • Ikea (Nederland);
 • Factory Swan (Italië);
 • Italiaanse Natuzzi-edities;
 • Wit-Russische fabriek "Rechitsadrev";
 • Derelikt (Polen);
 • Meubelfabriek "Courage" (Rusland);
 • Zarechie Company (Rusland);
 • Een ander Pools bedrijf MebDom;
 • Giulia Novars (Rusland);
 • Studbrock (Duitsland).

Alle vermelde fabrikanten zijn bekend en populair. In hun assortiment zijn er producten gemaakt van een verscheidenheid aan materialen - van natuurlijk hout tot zwaar metaal. Het is vermeldenswaard dat de producten van Italiaanse en Duitse merken veel duurder zijn.

Tips om te kiezen

Het kiezen van hoogwaardig modulair meubilair voor de woonkamer moet serieus en nauwgezet worden genomen om niet te struikelen over goederen van slechte kwaliteit.

U moet zoeken naar een of ander model aan de hand van de volgende criteria:

 • De kwaliteit van materialen. Het modulaire ontwerp moet zijn gemaakt van milieuvriendelijke en veilige materialen. Wees voorzichtig met opties die te goedkoop zijn, omdat ze vaak gemaakt zijn van giftige materialen.
 • Bouw kwaliteit. Besteed aandacht aan de bouwkwaliteit van de constructie. Alle onderdelen moeten zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk worden uitgevoerd.Als het modulaire systeem zorgvuldig wordt samengesteld, kunnen de elementen zich niet alleen in de hal bevinden. Secties van een rechthoekige of hoekbank van hoge kwaliteit zien er bijvoorbeeld esthetisch mooi uit in de slaapkamer of de kinderkamer.
 • Dimensies. Afmetingen van modulaire structuren moeten perfect in de bestaande lay-out passen. Dus, voor een kleine woonkamer of een smalle gang, zou de beste optie een miniemodel zijn dat weinig ruimte in beslag neemt, maar nuttig en functioneel zal zijn.
 • Design. Probeer een modulair meubilair te kiezen dat in stijl en schaduw geschikt is voor het hoofdinterieur. Je moet de klassieke sfeer niet verdunnen met ultramoderne versies met chromen inserts, en in moderne interieurs zullen kunstig gerijpte houtproducten er niet uitzien.
 • Producent. Experts raden aan contact op te nemen met alleen bekende fabrikanten die zich in de loop van de jaren positief hebben bewezen. U bespaart uzelf dus op het kopen van structuren van lage kwaliteit die niet lang meegaan.

Zie de volgende video om te leren hoe u modulair meubilair met uw eigen handen maakt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer