Hoe een salontafel kiezen voor de woonkamer?

Mensen probeerden meubels altijd te geven, niet alleen een functionele waarde, maar ook een mooie uitstraling. Moderne technologie en de ontwikkeling van de mode-industrie hebben het interieurontwerp tot een onmisbaar onderdeel van ons leven gemaakt. In het huis moet alles in harmonie zijn in stijl, kleur en vorm. En zo'n meubel als een salontafel speelt soms een beslissende rol in het ontwerp van de woonkamer.

Speciale functies

Koffietafels in Rusland zijn in het midden van de vorige eeuw populair geworden. Toen de massieve bouw van budget- en kleine woningen begon, konden compacte meubels van ongekende eisen genieten. Met de verscheidenheid aan vormen en kleuren kunt u nu voor elk appartement een product kiezen voor elke smaak. De salontafel verschilt in de eerste plaats van de gebruikelijke vanwege het kleine formaat.

Op basis van de naam was het vooral bedoeld voor de opslag van tijdschriften en de pers.In de woonkamer bevindt het zich in het recreatiegebied voor comfortabel lezen, een klein theekransje of een snack voor de tv.

Hoogte meestal niet meer dan 40-60 centimeter. Hoewel sommige modellen net iets boven de vloer uitsteken. Dit is geïnspireerd op de steeds populairdere oosterse stijl in design.

types

De vorm en functionaliteit kunnen worden onderscheiden van de volgende soorten tabellen:

 • Pridivanny. Het kan g-vormig of p-vormig zijn (verticaal geplaatst op het middenvlak). Dergelijke producten kunnen gemakkelijk onder de bank worden geschoven of heel dichtbij vanaf de kolf of voor de stoel worden verplaatst. Per gewicht zijn ze in de regel vrij licht en gemaakt van een minimumaantal onderdelen. Zo'n tafel wordt vooral gebruikt als standaard voor kleine dingen.
 • Mini-lunch. Zeer vergelijkbaar qua uiterlijk op de gebruikelijke keukentafel op 1 of 3-4 poten. Deze tafel is stabiel, maar heeft een lagere hoogte. Het is handig om het te gebruiken voor thee drinken en snacken, wanneer gasten op u zijn afgedaald.
 • Tabel ingesteld. Meestal is het eenvoudig van vorm - vierkante of rechthoekige producten van verschillende groottes, die kunnen worden samengevoegd tot een enkele structuur, hetzij in een compacte vorm of in een cascade.Het gebruiksgemak van een dergelijk product is dat elke gast of familielid u een apart oppervlak voor gebruik kan bieden. En het uiterlijk van zo'n tafel is vrij origineel.
 • Rechtstreeks salontafel. Hierin is het belangrijkste kenmerk de aanwezigheid van verschillende planken voor de locatie van de pers en boeken. Het kan moeilijker zijn als gevolg van extra elementen. Laden en scheidingswanden maken het handig en laten je dingen organiseren in je kamer.
 • Stand. Een tafel op één been heeft in principe een klein tafelblad met een normale vorm (cirkel, vierkant, driehoek). Het wordt voornamelijk gebruikt voor de locatie van een afzonderlijk object, dat handig uit elkaar te houden is, - een staande lamp, een telefoon of een decor item.
 • Showcase. Zeer interessante tafeloptie. Het tafelblad is gemaakt als een lade met een glazen deksel. Binnenin kun je prachtige elementen van decor of souvenirs markeren, zodat je de inhoud op een vitrine kunt behandelen wanneer je deze gebruikt.
 • Tabel transformeren. Het meest multifunctionele model van allemaal. Zulke tafels kunnen gemakkelijk veranderen in een eet- of schrijfgedeelte, plank of standaard, afhankelijk van het ontwerp.

materialen

Kies het meest voor de basis:

 • een boom;
 • fiberboard;
 • metaal;
 • glas;
 • plastic.

De afwerking kan worden gemaakt van dezelfde materialen als de tafel zelf, maar ze gebruiken ook leer en textiel. Stenen werkbladen zien er zeer indrukwekkend uit in de meeste decorstijlen.

Kleurplaten zijn te vinden. Natuurlijke materialen geven natuurlijke tinten aan het product. Met kunststof kunt u helderdere, briljantere, glanzendere en zuurdere tinten kiezen. Beknopte witte en transparante tafels zien grote liefde en populariteit bij veeleisende kopers.

stijlen

We proberen allemaal het interieur van elke kamer, en soms de hele woning, in een bepaalde stijl te behouden. En de salontafel in de woonkamer kan een extra element zijn dat de gekozen richting van het ontwerp benadrukt, evenals het centrale accent.

Fans van moderne stijlen van hightech en minimalisme moeten letten op de strenge modellen van eenvoudige vormen met metalen, plastic of glazen oppervlakken en details.

Klassieke interieurs en paleisthema's van barok- en Empire-stijl suggereren een rijke inrichting van de kamer.En in dit geval is het het meest geschikt om hout en steen als materiaal voor de tafel te gebruiken. Gesneden patronen, kleurrijk marmer of graniet benadrukken de luxe van het decor.

Gebleekt hout of spaanplaat geschikt in het interieur in de stijl van de Provence. Afgeronde vormen en eenvoudig ontwerp benadrukken de romantiek en luchtigheid van uw kamer.

Modieuze trends van milieuvriendelijkheid en natuurlijkheid zullen wortel schieten in ecostyle met behulp van tafels gemaakt van ruwe steen of benadrukt structureel hout van regelmatige en natuurlijke vormen. In dit geval is vlechtwerk ook geschikt, waardoor het interieur het effect krijgt van een terras van een landhuis.

De metalen en glazen details van uw tafel onderstrepen het industriële interieur van de studio in de stijl van een loft.

Hoe te kiezen?

U moet een tafel kiezen in overeenstemming met de benodigde functionaliteit en uw budget. Producten gemaakt van steen en natuurlijk hout, evenals designtafels kunnen een zeer hoge prijs hebben. Maar de productie van plastic en spaanplaat is vrij democratisch in prijs en biedt een ruime keuze aan ontwerpen en kleuren.

Voor kenners van fijne decoratieve tafels zijn perfect.Eigenaars van kleine appartementen met een kleine keuken en het ontbreken van een eetkamer zullen geïnteresseerd zijn in transformatoren die veranderen in grote eettafels. Dit bespaart ruimte en stelt u in staat om comfortabel een groot aantal gasten te huisvesten.

Voor kenners van boeken en mensen die graag op de bank willen zitten om uw favoriete publicatie te lezen, past een traditionele houten tafel met planken. En voorstanders van luxe en chique kunnen worden gelakt houten tafels van kostbare houtsoorten, versierd met patina gecoate handgrepen of ingelegde stenen.

Spectaculaire ideeën in het interieur

Een ronde zwarte tafel is een uitstekende keuze voor liefhebbers van strikt design. Het accentueert en kalmeert de heldere details in het interieur en de juiste vorm en basiskleur voegen verfijning en verfijning toe.

Een ongebruikelijke tafel met een bio-haard ziet er indrukwekkend uit. Functionaliteit en schoonheid zorgen voor een uniek comfort in uw woonkamer. En de blik van de vlam zal een gevoel van warmte en comfort geven. Zo'n tafel zal een perfecte aanvulling zijn op verschillende interieurstijlen.

De woonkamer in oosterse stijl is meestal gevuld met felle kleuren, rijke scharlaken, gouden modulaties en grote houtsneden.Een lage houten tafel met een gesneden eenvoudig ornament maakt het rijke en antieke Oosterse decor compleet.

Een tafel met MDF-panelen van zachte tinten van natuurlijk hout en met zachte contouren benadrukt perfect de tederheid van florale interieurs van de Provence.

Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met het ontwerp van de tafel, om het ontwerp niet te overladen met kleine details en tekeningen.

De combinatie van laconiek glanzend wit plastic, strikte vormen van een vierkant en glas maakt van de tafel een echt kunstobject. Fans van minimalisme zullen deze beslissing in hun woonkamer waarderen. Toegegeven, het glazen tafelblad vereist constante zorg, want bij de ingang van de kamer springt meteen in het oog.

De gouden kleur en imitatie van stucwerk zullen het paleisinterieur luxueus aanvullen. Tafel met patronen op vier poten is perfect voor wereldse thee.

Zie de volgende video om te leren hoe u met uw eigen handen een salontafel in de woonkamer kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer