Kiezen van stoelen in de woonkamer

Woonkamer - een plek in het appartement, die is bedoeld voor het comfort van de eigenaren van het huis en het hebben van een goede tijd met de gasten. Het meubilair in de woonkamer weerspiegelt het gevoel voor smaak en levenskwaliteit van huishoudens. Daarom is de keuze van comfortabele, zachte en stijlvolle stoelen voor de woonkamer zo belangrijk. Vaak is de stoel opgenomen in de meubelset met een bank, maar in moderne stilistiek worden het in toenemende mate gebruikte stoelen, die een onafhankelijk onderdeel van het interieur vormen, aanvullen en een afzonderlijke functionele belasting dragen.

materialen

De stoel kan gemaakt zijn van natuurlijke of kunstmatige materialen. Het hangt grotendeels af van de financiële mogelijkheden en functies die dit meubel in de ruimte zal vervullen.

montuur

Als het gaat om het frame, is het meestal gemaakt van hout of metaal.Dit zijn de meest duurzame opties. Moderne modellen (bijvoorbeeld moderne stijl) worden gekenmerkt door metalen frames en duurzaam plastic. Het framemateriaal is meer dan de helft van de kosten van het product, wat de prijs bepaalt die u voor het meubel betaalt.

Om geld te besparen vervangen fabrikanten natuurlijke materialen vaker door kunstmatige materialen, die gemakkelijker te onderhouden zijn. Vaak gebruiken goedkope modellen in plaats van hout spaanplaat of MDF (als het frame verborgen is).

Het wordt aanbevolen om stoelen met bekleding alleen op de rugleuning en de stoel te kopen. Poten, armleuningen en zijwanden kunnen zonder bekleding zijn.

stoffering

De bekleding kan van echt of kunstleder zijn. De huid is gemakkelijk schoon te maken, het is gemakkelijk schoon te maken, duurzamer dan kunstmatig, maar het is een orde van grootte hoger. Lederen bekleding is typisch voor moderne meubels, loft, ethno en hi-tech. Jacquard-, velours-, stoffering- of microfiber stoffen bekleding wordt als vrij duurzaam en zuinig beschouwd in vergelijking met leer. Sommige soorten stof (bijv. Koppel) hebben speciale bescherming tegen het krabben van huisdieren. Bij het kopen moet je letten op de kwaliteit van de naden, defecten in de vorm van plooien en scheuren.Sommige fabrikanten laten de armleuningen vaak zonder bekleding achter, hiermee kunt u de levensduur van het product verlengen, het aantal reinigingen en dure reparaties verminderen, de oude bekleding vervangen door een nieuwe.

species

Voordat u een geschikte stoel vindt, moet u nadenken over hoe deze zal worden gebruikt. In de woonkamer kan het worden ontworpen om comfortabel te lezen, tv te kijken, te werken, te ontspannen, te ontspannen en gasten te ontvangen. Vaak wordt dit meubelstuk gebruikt als een extra bed of een decorelement.

Afhankelijk van uw wensen en behoeften, kunt u stoppen bij een van deze varianten:

 • Als de stoel is ontworpen om op een computer te werken of te lezen, kunt u de voorkeur geven aan een moderne bureaustoel. Het heeft een comfortabele rugleuning en armleuningen. Het is gemakkelijk om in hoogte aan te passen.
 • Als het is bedoeld om comfortabel te lezen of tv te kijken, is een klassieke zachte fauteuil met een vaste, gelijkmatige rug geschikt. Het heeft vier lage poten en een gemiddelde rughoogte.
 • Als u een extra bed nodig heeft, is het opklapbed (bedstoel) de ideale optie.Door het ontwerp kan het worden uitgebreid, kan het worden uitgerold, met armleuningen of zonder. Vaak zijn dergelijke producten uitgerust met ruime linnenladen, waarmee u ze in bedlinnen kunt bewaren.
 • Als het appartement klein is, moet je iets heel compacts kiezen, je kunt de voorkeur geven aan een kleine hoekstoel. Dit is een geweldige optie voor mensen die comfort en gebruiksgemak waarderen.
 • Creatieve jongeren, liefhebbers van informele borrels kiezen vaak voor ongebruikelijke hangende stoelen (gemaakt van stof, teenwilgen, hout).
 • Een schommelstoel wordt vaak het favoriete onderwerp van de woonkamer voor ouderen. Er zijn veel moderne modellen uit de oudheid. Ze kunnen ontspannen en tot rust komen, lezen in een comfortabele positie of het vuur in de open haard volgen. Ze bezetten veel ruimte, ze zijn gekozen voor een ruime hal of huisgebied van een landhuis.
 • Degenen die waarde hechten aan innovatie en gewaagde oplossingen in het interieurontwerp, kunnen op modieuze stoelen aan één pootje letten. Hun kenmerken zijn een stabiel been van verschillende lengtes en een gestroomlijnde zitpositie. Hier zijn de moedigste ontwerpbeslissingen op een ontwerp en kleur mogelijk.
 • De chaise longue met stoelen is geschikt voor een grote salon. Het is bedoeld voor ontspanning, overdag slapen, misschien een metalen, houten frame.
 • De stoelentas wordt vaak gekozen voor jeugdfeesten in de woonkamer. Dit type stoel is een groot zacht kussen met een hoes en een vulling. Dit model is veilig: het is onmogelijk om uit zo'n fauteuil te vallen, het zal geen letsel veroorzaken, het kan overal in de kamer komen (het kan in de hoek worden geplaatst, of in het midden van de woonkamer als de gasten komen).
 • Liftstoelen zijn hoogtechnologische prachtige modellen die van positie veranderen ten opzichte van de vloer als u op een knop drukt. Ze zijn bedoeld voor oudere gebruikers en mensen met een handicap. Dit model kan een inklapbare rugleuning hebben (ligstoel).
 • Een andere variant van de technologische stoel zijn speciale massagemodellen ontworpen om thuis te ontspannen. Met behulp van speciale knoppen kun je een of andere modus kiezen, zoals trillen of tikken, massage van de nek, benen, rug. U kunt ook de intensiteit van de massage aanpassen.
 • In de ruime woonkamer van een landhuis, zijn rustieke interieurs vaak te zien als gezellige rieten stoelen.Populaire opties van rotan, bamboe, walnoot en suikerriet. Velen voelen zich aangetrokken tot meubels gemaakt van natuurlijke materialen. In dit geval is dit het belangrijkste kenmerk. De prachtige originele rieten stoel is gemakkelijker te reinigen dan de stof.

De moderne markt biedt een breed scala aan modellen die neutrale of heldere kleuren kunnen hebben, een verscheidenheid aan vormen en ontwerpen die erop wijzen dat ze bij een bepaald idee van stijl horen.

Afhankelijk van de grootte van de kamer, kunt u kiezen voor kleine (mini), grote, standaardformaten, waardoor stoelen harmonieus in het gastengedeelte van de woonkamer kunnen worden weergegeven, zonder de ruimte te overbelasten.

stijlen

Tegenwoordig kunt u met een verscheidenheid aan modellen de woonkamer verfraaien met nieuwe fauteuils om de bestaande meubels te evenaren of te contrasteren. Ze kunnen samenvallen met de bank, afhankelijk van de textuur, vorm, gladheid of strengheid van lijnen, decoratie. Sommige soorten kunnen worden gedecoreerd met kussens van een bank, zachte dekens of lichte capes, andere hebben geen extra decoratie nodig. Hier zijn enkele veelvoorkomende stijlen.

Klassieke stijl

De stoel in een klassieke stijl onderscheidt zich door elegantie en decor met bladgoud.Het heeft lage poten, medium rughoogte en armleuningen. Het kan worden ingericht met kleine kussens die passen bij de bekleding. Klassieke stoelen zijn geschikt voor degenen die de woonkamer in de geest van het paleisplechtigheid moeten versieren.

Engelse stijl

De naam spreekt voor zich. Zo'n stoel draagt ​​in het interieur een stempel van Engelse elegantie en aristocratie. De eigenaardigheid van de fauteuils in Engelse stijl is de hoge rug, kleine verkorte armleuningen. Bekleding kan van stof of leer zijn. Kleur bekleding meubelstof is een strook of cel bruin. In zo'n stoel is het leuk om 's avonds bij de openhaard te zitten. Je kunt het decoreren met een monochromatisch contrasterend hoofdkussen met langwerpige vorm.

Japanse stijl

Originele kleine stoelen zonder poten of met korte massieve steunen. Zo'n stoel kan een houten frame hebben of frameloos zijn. Zijn stoel is zacht, het is uitgevoerd met een goede elastische vulling.

modern

Stoelen in Art Nouveau-stijl, beknopt en eenvoudig qua ontwerp, ergonomisch en origineel ontwerp. Het frame kan van metaal, hout zijn, in het ontwerp met plastic, stof, leer of bont.De nadruk ligt op eenvoud en minimale inrichting, met de produceerbaarheid en ergonomie van de modellen, hun ongebruikelijke vormen en ontwerp.

Ethno-stijl

Deze stijl wordt gekenmerkt door rieten stoelen, houten opties, krukken en gestoffeerde stoelen gemaakt van natuurlijke stoffen. Tinten stoelen in etnische stijl zijn divers en afhankelijk van de gekozen specifieke richting. Ze kunnen van natuurlijk hout, licht en wit zijn.

Kleur oplossing

Het kleurenschema van de stoelen is een belangrijke factor in elk model. Met behulp van de kleur bracht de juiste stemming, het idee van design. Tint doet er vooral toe als de stoel wordt gekocht in een al voltooid interieur.

Het moet er harmonieus in stijl en kleur in passen, kan dezelfde kleur hebben als de rest van het meubilair in de kamer (kies dan voor de bekleding is niet moeilijk), of word een helder accent, dat uitsteekt bij andere meubels.

Als het interieur is ontworpen in een klassieke stijl, heeft al het meubilair een rustige, neutrale bekleding. Verdun het interieur kan meer heldere kussens zijn. Stoelen beter om de toon van het meubilair te kiezen. Als de stijl van uw interieur wordt gekenmerkt door een helder contrastkleurig palet, kunt u een model van de bijbehorende heldere kleuren kiezen.Maar vergeet niet dat het heldere palet de ruimte visueel verkleint, het is beter om dit te voorkomen in kleine woonkamers. Als meubelstof een complexe textuur heeft, is het belangrijk om het niet te overdrijven met felle kleuren.

Zie de volgende video voor tips over het kiezen van een stoel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer