Italiaans meubilair voor de woonkamer: elegantie in verschillende stijlen

Italiaans is over de hele wereld een populaire interieurstijl. Italië is een trendsetter in de meubelindustrie. Meestal zijn Italiaanse meubels beschikbaar in klassieke stijl. Het heeft een speciale charme en gemak en daarom is dit meubilair erg populair. Het heeft een verfijnde inrichting, een zorgvuldig doordacht opbergsysteem, comfort en luxe. Dergelijke meubels zijn in staat om absoluut elk interieur te versieren.

Kenmerken van Italiaanse meubels

Over de rijkdom, en zelfs de aard van de eigenaren kan veel van hun huis vertellen. Hoe het meubilair zich bevindt, in welke kleuren het interieur is gekozen, hoe duur de inhoud ervan is, hoe goed de kwaliteit van de dingen thuis is en nog veel meer.Er wordt aangenomen dat Italiaans meubilair leuk kan zijn om elk interieur te versieren.

En het kan worden uitgelegd. Italiaans meubilair is immers al vele eeuwen getest. In Italië is de houding ten opzichte van de vervaardiging van meubels al heel lang bijzonder. Ter ere waren de meesters die een solide mooie meubels kunnen maken. Vaak lagen hun creaties in de huizen van edelen en rijke mensen. Zelfs twee eeuwen later is er weinig veranderd. Italiaanse meubels kunnen met recht als een kunstwerk worden beschouwd.

Het luxueuze design van meubels uit Italië maakt het tegenwoordig bijzonder populair. Maar nu is het toegankelijker dan het eerder was, omdat de productie ervan in gebruik is genomen. Salons van Italiaans meubilair zullen alle kenners van schoonheid van over de hele wereld, van China tot Amerika, helpen om meubels tegen redelijke prijzen te kopen. Er waren geen waardige concurrenten voor functioneel Italiaans meubilair van hoge kwaliteit.

In de loop van de tijd is het assortiment Italiaanse meubels alleen maar toegenomen. U kunt nu modellen vinden die niet alleen voor thuis zijn ontworpen, maar ook voor nachtclubs, gerenommeerde boetieks, exclusieve winkels en zelfs kantoren.

Tegenwoordig is het een luxeattribuut van elke woonkamer of slaapkamer - Italiaans meubilair.

voordelen

Meubilair gemaakt in Italië is altijd beschouwd als de maatstaf voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het heeft een aantal voordelen:

 • De kwaliteit van gefabriceerde producten. Zelfs de kleinste details worden op het hoogste niveau geproduceerd. Alle te bestellen modellen, evenals individuele bestellingen, worden alleen met de hand gemaakt. Het maakt alleen gebruik van versierde beeldhouwwerken. Alle producten worden met de hand gepatineerd, gelakt en geverfd. Daarna wordt het meubilair verkregen in de vorm van een echt meesterwerk.
 • Elke meubelfabriek in Italië heeft zijn eigen geheimen van generaties vakmensen. Daarom eren ze heilig de tradities en passen ze die alleen toe in hun eigen productie.
 • Naast tradities gebruiken Italiaanse meesters ook nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Daarom is het resultaat echte meesterwerken.
 • Bij de productie van alleen natuurlijk hout. Meest waardevolle rassen. Dit zijn esdoorn, walnoot, kers, mahonie, linde. De decorelementen zijn ook alleen van hoge kwaliteit. Materialen zoals bladgoud, pony en fineer worden hier gebruikt.
 • Bekleding heeft een hoge klasse. Gebruik meestal de huid. Deze krokodil, kalfsleer en dure textiel.Zelden gebruikt bij de productie van imitatie van natuurlijk materiaal. Maar de uitstekende kwaliteit van het meubilair verandert niet.
 • Gestoffeerde meubelen uit Italië zijn een lichte bekleding die zich onderscheidt door de frisheid van kleuren en die ook verschillende kleuren heeft.
 • Italiaans meubilair is comfort in de hele zin van het woord. Immers, zelfs de duurste modellen hebben het bedieningsgemak en uitstekende uitvoerbaarheid.
 • En, natuurlijk - het is prestigieus. Italiaans meubilair zal immers altijd modieus en stijlvol zijn. Dus, zijn klanten hebben goede smaak.

Juist door deze eigenschappen kan men gerust stellen dat Italiaans meubilair de meest rendabele investering van geld is.

De consument krijgt immers in ruil daarvoor een gezellig, stijlvol en comfortabel huis.

Productiefuncties

Afhankelijk van hoe meubels in Italië worden vervaardigd, is het verdeeld in drie grote groepen:

 • Classical. Dit omvat verzamelingen die goed doordacht en lang zijn. Ze zijn speciaal gemaakt om mensen de smaak van een mooi leven in het Italiaans te laten voelen. Klassieke meubels zijn opvallend in hun verfijning.
 • Designer. Alle modellen voor deze groep bedenken de beroemdste ontwerpers en architecten. Designer-groep produceerde ook in fabrieken in Italië.
 • Modern. Het is fabrieksmeubilair, maar het heeft een iets lagere prijs. Bij de productie van gebruikte materialen zoals spaanplaat, MDF, evenals goedkoop plastic.

Veel productiefasen worden met de hand gemaakt. Professionals die veel ervaring hebben met het maken van dergelijke meubels, proberen productieapparatuur in de kleinste hoeveelheden te gebruiken. Ook gebruiken Italiaanse meesters bij het verwerken van materialen geen chemicaliën. Ze maken dergelijke meubels alleen volgens oude technologieën en met het gebruik van zeldzame soorten bomen.

Het is heel belangrijk om te vermelden dat de Italiaanse meesters erg verantwoordelijk zijn voor de Europese normen. Alle regels worden angstvallig in acht genomen, vandaar dat het eindresultaat van zeer hoge kwaliteit is.

Italianen bereiden hout heel zorgvuldig voor. Om het materiaal zijn structuur te laten behouden, wordt het op natuurlijke wijze gedurende zes maanden gedroogd, en soms duurt het proces zelfs enkele jaren. Gedurende deze periode wordt het hout zeer duurzaam en verkrijgt het tegelijkertijd alle eigenschappen die nodig zijn voor de vervaardiging van meubels.Ook vóór de bereiding wordt de grondstof gedompeld in een speciale vloeistof, waardoor de array weerstand biedt tegen vervorming. In de laatste fase wordt het handmatig verwerkt. Dit omvat slijpen, polijsten en harsen.

Italiaanse lounge

In elk huis is de woonkamer natuurlijk de woonkamer. Daarom moet deze kamer echt elegant zijn en een esthetische aantrekkingskracht hebben. En dit kan moderne Italiaanse meubels voor de woonkamer helpen.

Iedereen is eraan gewend dat meubels uit Italië eigenlijk alleen maar klassieke lijnen hebben. Maar moderne meubels zijn verkrijgbaar in andere kleuren. Vandaag hebben de salons de mogelijkheid om niet alleen de rekken met een klassieke uitstraling te kopen, maar ook spiegels, die zijn gemaakt volgens ontwerpideeën en met de hand. U kunt ook koffietafels kopen die in moderne stijl zijn gemaakt. Natuurlijk hangt de keuze direct af van de stijl van de woonkamer en de smaak van de koper.

De klassieke woonkamer in Italiaanse stijl is kwaliteit en een onberispelijke ontwerpuitvoering. Italiaanse woonkamer is in staat om de meest veeleisende estheten te veroveren. Elk detail is gevuld met uniciteit en verfijning.Dit meubilair heeft afgeronde vormen, met brede en comfortabele armleuningen en een duurzaam, betrouwbaar frame. De wanden en objecten van de headset in deze stijl hebben hun eigen speciale elegantie.

In klassieke stijl Fabrikanten zijn erin geslaagd om het uiterlijk in de traditionele stijl perfect te combineren met de assemblage, die over moderne technologie beschikt. Als resultaat van deze verbinding wordt meubilair van hoge kwaliteit verkregen.

Moderne badkamer

Moderne stijl is een spel met kleuren en vormen, materialen en texturen. Uniek Italiaans woonkamermeubilair maakt gebruik van gedurfde combinaties van ongewone vormen en originele ideeën. Tegenwoordig hebben met name moderne modetrends de badkamer geraakt. Hier heeft de natuursteen, glastegel, textuurtegel een brede toepassing gevonden. Kortom, de badkamer ontdoen van stereotypen, en nu maakt gebruik van gedurfde trucs van niet-standaard decor.

De moderne moderne oplossingen van perfect Italiaans meubilair transformeren de badkamer.

In onze tijd zijn de volgende trends hier relevant:

 • Ontspanning in de spa. Dit is een klassieke plek voor opladen en volledige ontspanning. Ze verschijnen steeds meer in gewone huizen.
 • Levende muren. Planten winnen steeds meer aan populariteit. Maar ze vereisen constante zorg.
 • Loop onder de douche als een gewoonte. Het ondersteunt de trends van individualiteit en originaliteit.
 • Stijl "Seashore". Voorwerpen van natuurlijke oorsprong: stenen, schelpen zorgen voor het gevoel van het strand in de badkamer.
 • Mozaïek. De trend van het jaar is een mozaïek met patronen. Het wordt gebruikt in het oude type badkamers en in moderne variaties.
 • Natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn altijd tijdloos. Natuurlijk hout en steen zijn populair in de badkamer in Italiaanse stijl. Van bijzonder belang is koper. Dit zijn de nieuwste trends in design. In de badkamer wordt dit materiaal bijna overal gebruikt.

Luxe Italiaanse meubels voegen stijl en chic toe aan elke kamer.

classificatie

Italiaanse fabrieken produceren meubels in drie stijlen:

 • Barok;
 • Empire;
 • Louis.

Barokstijl is gesneden decoratie-elementen die alleen van natuurlijk hout zijn gemaakt. In deze stijl kun je geen bed vinden met een hefmechanisme. Voor deze richting is het niet inherent. Als je in een kamer was waar de barokke stijl werd gebruikt, zou je kunnen denken dat je in een museum bent.Hier is er een pracht in de vormen en gebogen lijnen.

Meubels voor de Empire-stijl zijn alleen gemaakt van kostbaar hout. Het maakt gebruik van rood, ebben, teak, rozenhout. Van dergelijke bomen blijken de meubels in donkere tinten te zijn.

Louis-stijl wordt gepresenteerd in de vorm van houten klassieke meubels, die de meest eenvoudige vormen heeft. Dit zijn kasttafels, kasten met glas-in-lood-elementen en vitrinekasten. In dit meubilair is het belangrijkste ding de helderheid in de geometrie, evenals het bijna complete gebrek aan decor. Deze richting is niet afhankelijk van modetrends. De klassieker zal immers altijd relevant zijn.

Hoe je een woonkamerontwerp in een klassieke stijl kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer