Een etalage kiezen voor gerechten in de woonkamer

Vele eeuwen geleden werd gedacht dat hoe hoger de positie van een persoon in de samenleving, hoe luxer het interieur van zijn huis. Elke eigenaar vond het nodig om alle meest waardevolle dingen te plaatsen. Vroeger waren dit de muren en massieve kasten, nu zijn ze vervangen door vitrines.

Wat is het?

Zelfs als je nog nooit een etalage hebt gezien, zul je ze zeker herkennen tussen andere kasten. Dit product bestaat uit een houten of metalen frame, aangevuld met het vereiste aantal planken. De kast wordt door sterk glas beschermd tegen stof. Tegenwoordig voeren vitrinekasten tegelijkertijd 2 hoofdtaken uit: het opbergen van gerechten en kleine dingen, en het inrichten van de woonkamer.

Een vitrine die is ontworpen om de afwas te regelen, stelt u in staat porselein en kristal in het zicht te houden.dat is belangrijk voor elke gastvrouw (een vrouw wordt graag bewonderd door haar en haar huis).

Het kiezen van een kast voor de woonkamer is een moeilijke en belangrijke taak, omdat niet alleen familie maar ook gasten hier hun tijd doorbrengen.

Speciale functies

Storefronts verschillen van andere meubels in bepaalde functies.

uitvoerbaarheid

Glas in de kasten beschermt objecten tegen stof, temperatuurschommelingen, vocht en de koppelingen van hun favoriete huisdieren. Tegelijkertijd zullen alle borden, kopjes, theepotten en andere decoratieve spullen altijd voor uw ogen zijn.

elegantie

Een vitrinekast zorgt voor een gevoel van lichtheid en transparantie in de kamer, dankzij het gebruik van glas, waardoor de vitrinekast visueel lichter wordt. Glas zal kamerlicht en plechtigheid toevoegen zonder het te overbelasten. Gesneden patronen en vintage accessoires zullen een artistieke decoratie voor deze kamer zijn. Een aparte toevoeging aan het interieur zijn de platen op de planken en de oude sets.

gemak

Als je een etalage in de kamer plaatst, hoef je niet meer te denken aan waar je de afwas die je niet op gezette tijden doet, moet stoppen. Alle dingen zullen hun plaats op de plank hebben en u krijgt vrije ruimte en schone tafels.

model

In de markt van vandaag is de keuze van allerlei soorten kasten zeer divers.U kunt een model kiezen dat zich zowel in enorme hallen als in kleine woonkamers bevindt. Bij het maken van een woonkamer moeten dergelijke items worden geselecteerd op basis van de grootte van de ruimte en objecten die er in zullen staan.

hoek

Dergelijke producten worden geselecteerd voor het volledige gebruik van de hoeken van de kamer. Ze zijn middelgroot, nemen weinig ruimte in beslag, zijn geschikt voor een behoorlijke hoeveelheid dingen. Dergelijke modellen hebben meestal een halfronde vorm, voegen volledigheid toe aan het interieur. Kortom, hoekramen zijn een deur.

ladekasten

Een lage vitrine is een kast met 3 of 4 glazen wanden en wordt een ladekast genoemd. Plaats meestal een kist langs de langste muur of in de buurt van de bank. Omdat de ladekast duidelijk zichtbaar is, worden alle dingen waar de familie trots op is blootgesteld (antieke sets, borden uit de oosterse bazaar, exotische porseleinen beeldjes).

Etui

Een smalle vitrine ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Het wordt gebruikt als een plek om dingen op te slaan die alleen vanaf één kant te zien zijn. Dit zijn voornamelijk geverfde borden, prachtig Sovjetporselein, elegante kristallen glazen.Deze kasten worden vaak smal omdat bijna alle hostessen hun diensten liever bewonderen en niet dezelfde smakeloze borden verzamelen. Deze variëteiten zijn meestal tweedeurs: ze worden niet breed vrijgegeven.

gemonteerd

Deze variëteiten worden aan de muur gehangen en bezetten de vrije ruimte van een verticaal vlak. Ze worden boven het meubilair geplaatst, dat op de grond staat. Deze vensters geven de volledigheid van het interieur weer, voegen er schoonheid aan toe en benadrukken een bepaalde ontwerpstijl. Ze kunnen recht zijn, afgerond met glazen deuren waardoor je bijvoorbeeld een familietheestel kunt bewonderen. In dit geval moet de houder bijzonder duurzaam zijn, zodat de kast niet samenvalt met alle breekbare vaat.

Het is voordelig om dergelijke vitrines in de woonkamer of in de eetkamer te gebruiken, als je die hebt.

Modulair meubilair

Met dergelijke meubels kun je jezelf onderdompelen in een sfeer van comfort en gezelligheid, omdat je zelf het interieur van de kamer naar eigen smaak en stilistische voorkeur ontwerpt. Het is handig omdat het bestaat uit afzonderlijke modules die op verschillende manieren kunnen worden gemaakt, te beginnen met het bestaande interieur en de kenmerken van de lay-out.

materialen

Vitrines vitrines gemaakt van verschillende materialen. Beschouw het hoofd.

hout

Hout is een traditioneel materiaal dat vroeger werd gebruikt. In de moderne wereld worden tradities ook niet verlaten. De meest voorkomende houtkleur is walnoot. Dergelijke meubels zien er elegant uit en worden gecombineerd met een klassieke stijl. Als u de kast met houtsnijwerk decoreert, verbetert dit de indruk.

Aangenaam tevreden en het feit dat elk model volgens individuele berekeningen is gemaakt. Meesters verwerken het hout zorgvuldig, geven het de vorm die nodig is en investeren tegelijkertijd in elk detail een deel van hun ziel. Hout is duurzaam materiaal.

Gelakte houten kasten kunnen meer dan één generatie dienen.

Traditionele mat

Je kunt de afgeleiden van de houten array niet negeren. MDF wordt bijvoorbeeld gemaakt door op de kleinste chips te drukken onder invloed van hoge druk en temperatuur. Dit materiaal wordt als het goedkoopste beschouwd, dus er is veel vraag naar kopers. Opgemerkt moet worden dat deze kasten niet zo duurzaam zijn als tegenhangers gemaakt van massief hout.

Spaanplaat - een plaat gemaakt van gecomprimeerde chips met de toevoeging van verschillende harsen. De meest gebruikelijke optie is een gelakte spaanplaat. De vernis aangebracht in één laag beschermt het oppervlak van de platen tegen verschillende beschadigingen, geeft de kast een lichte glans.

Producten uit dit materiaal zijn zwaar genoeg, maar ook duurzaam. Als er echter vocht op het materiaal terechtkomt, zal het beginnen te zwellen en te verslechteren.

glas

Showcases van gehard glas - een geweldige aanvulling op het moderne interieur en kamers die zijn ingericht in de stijl van art-deco of klassiek. Ze zijn geschikt in andere stijlen. Glasoppervlakken lijken vanwege hun transparantie gewichtloos te zijn, nemen geen vrije ruimte in beslag. Dergelijke houders voor schalen van gehard glas zijn voordelig om te gebruiken in gebieden waar de ruimte bijzonder klein is.

metaal

Planken met metalen planken zijn ook de aandacht waard. Metalen rekken zijn gemaakt van staal, ze zijn geverfd met poederlak. Elegante vitrines met karakteristieke glanzende glans passen in het interieur van minimalisme, loft, moderne of hightech-stijlen.

stijlen

Kasten vitrines doen in verschillende stilistische richtingen.

modern

Moderne stijl - een volledige en diverse associatie van verschillende trends.Wonen in een moderne stijl op het eerste gezicht lijkt hetzelfde. In feite is het deze richting die het mogelijk maakt om individualiteit te benadrukken. Stilistische stilistische richtingen zijn eigenlijk vrij. Maar er zijn belangrijke punten om te onthouden.

Voor het ontwerp van de kamer in een moderne stijl is het de moeite waard eenvoudige monofone materialen te kiezen. Het kan glas, hout of steen zijn. Lichte plastic planken, waar u veel geld kunt besparen, zijn ook geschikt. Een van de meest interessante uitlopers van deze stijl is loft. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van beschikbare gereedschappen als een decor, het gebrek aan decoratie, de overvloed aan steen en metaal in het ontwerp. De loftstijl wordt perfect aangevuld door metalen planken of donkere houten vitrines.

De volgende stijl is hi-tech. Hier volgen ontwerpers eenvoudige regels, gebruiken ze veel metaal, moderne technische innovaties en minimalistische details. Een kast met een glanzende glans zal een dergelijke ruimte beter versieren dan andere modellen. Vanwege de glans zal de ruimte visueeler lijken.

klassiek

Voor woonkamers in een klassieke stijl die geschikt is voor weergave van hout.Dergelijke modellen zijn luxueus en majestueus, wat spreekt van de onberispelijke smaak van de eigenaar, zijn conservatisme en de wens om zich te houden aan de regels in het ontwerp van hun kamers. Klassiek meubilair is gemaakt van duur hout, vaak versierd met een vergulde inrichting en verschillende patronen. In dit geval zijn de gerechten geschikt. Klassiek porselein is bijvoorbeeld geschikt voor producten met uitgesneden poten in de oude stijl.

modern

De Art Nouveau-stijl verscheen aan het begin van de vorige eeuw, maar is nog steeds relevant. Het omvat meubels met rechte vormen zonder ornamenten. Dit zijn lichte houten rekken, versierd met donkere patronen en vergulding. In de schappen van dergelijke kasten kun je antieke snuisterijen, verzamelboeken en zelfs dure alcohol regelen, die jongeren zich overgaven aan de 'gouden' jaren twintig.

afmeting

Afhankelijk van de grootte van uw appartement, selecteren ze ook vitrines. Voor kleine salons zijn smalle etalageruiten, die meestal een halfronde vorm hebben, ideaal. Ze worden in een hoek geplaatst: zo besparen ze ruimte op de ruimte. Om het meubilair er goed uit te laten zien en het interieur niet te overbelasten, is het beter om een ​​model te kiezen met sterke planken gehard glas.Vanwege de transparantie van dit materiaal lijkt het kabinet niet omvangrijk.

De hoogte van de ramen is anders. Meestal worden de kasten laag, 40 cm diep geselecteerd om alle noodzakelijke dingen onder te brengen (soms in twee rijen). Als de ruimte klein is, zijn het voldoende kasten met planken van 30 of zelfs 20 cm breed.Een standaard vitrinekast heeft een hoogte van ongeveer anderhalve meter. Als u een appartement met hoge plafonds heeft, kunt u het bovenstaande model veilig gebruiken om niet na te denken over hoe u de ruimte tussen het plafond en de rand van de kast moet innemen. Hangende vitrines of lage ladekasten worden in de regel heel klein gemaakt: hun hoogte varieert van 40 tot 60 cm.

Kleur oplossingen

Het is belangrijk dat de kleur van de vitrinekast wordt gecombineerd met het kleurenpalet dat wordt gebruikt in de kamer waar u het gaat plaatsen. Als je in een lichte kamer woont, is het beter om dit aan te vullen met meubilair met contrasterende donkere kleuren. Onlangs werd vooral de nobele schaduw van wengé gevraagd. Donkere kasten in deze schaduw zijn ideaal voor een woonkamer in een klassieke stijl met licht behang. Als u zich bezighoudt met het ontwerp van een donkere woonkamer, moet u letten op de metalen rekken met donkere kleuren (zwart, donkergrijs of blauw).

Donkere kamers lijken soms te somber.Om deze donkere atmosfeer te verdunnen, raden ontwerpers aan lichte meubels in het interieur te gebruiken. Voor kleine of slecht verlichte kamers is een vitrine met witte of ivoren schaduw geschikt.

Als u een helder accent wilt toevoegen aan het interieur, gebruikt u meubels met een heldere kleur (bijvoorbeeld turkoois, roze of groen). Tegen de achtergrond van beige muren zal het er passend en harmonieus uitzien.

Overzicht fabrikanten

De overvloed aan meubels in de moderne markt zal zelfs de meest geavanceerde koper verbazen. Vitrinekasten zijn nu te vinden voor elke smaak en portemonnee, die zich alleen maar kunnen verheugen. Een van de beste zijn de ramen van Italiaanse fabrikanten. Vrijwel alle grote meubelbedrijven in Italië beknibbelen niet op materialen, dus kiezen ze voor de productie van alleen de beste: duurzaam mahonie, sterk eiken, in de loop van de jaren door kers bewezen en andere houtsoorten van hoge kwaliteit. De populairste fabrikanten in binnen- en buitenland worden beschouwd als merken als Prestige en Rococo.

Italiaans meubilair onderscheidt zich door weerstand tegen mechanische schade, vervorming in de loop van de tijd, wat belangrijk is bij het kopen van meubels.Elke eigenaar wil immers dat het product meer dan een eeuw blijft staan. Italianen, die een goede reputatie van hun klanten willen verdienen, certificeren producten. Door hun producten te kopen, weet u zeker dat u geen geld verspilt. Niemand zal ontkennen dat dergelijk meubilair vrij duur is, maar dankzij de fabrieksgarantie zal het lange tijd dienst doen.

In de begroting wordt rekening gehouden met glas-in-loodkasten, die in Wit-Rusland worden geproduceerd. De basis van de materialen van de Wit-Russische moderne meubels is eiken en berken. Deze materialen zijn ook behoorlijk duurzaam, dus de producten van deze merken worden over de hele wereld gewaardeerd. Zulke merken als Krynichka en Gomeldrev zijn algemeen bekend.

Een groot aantal moderne en klassieke ramen en relatief lage prijzen kunnen worden aangeboden door Russische bedrijven. Ondanks het feit dat meubels uit Rusland niet zo populair zijn, wordt het actief gekocht. Russische bedrijven bieden aan om bestellingen te plaatsen voor individuele bestellingen, evenals een garantie op uw product. Daarom voldoen deze vitrines volledig aan alle wensen van de klant.

Het meest voorkomende meubelbedrijf (vooral onder jongeren) is het meubelbedrijf Ikea, dat Zweedse roots heeft.De eigenaars van een van 's werelds grootste meubelzaken ter wereld produceren stijlvolle vitrinekasten. Velen houden niet van het meubilair van dit bedrijf, maar niet iedereen kan lage prijzen weerstaan, evenals een Europese sfeer. Deze vitrines zijn ook niet onderdoen voor de Italiaanse meubels in het oorspronkelijke ontwerp.

Mooie voorbeelden in het interieur

Het eerste voorbeeld is een moderne kamer. Het is gebaseerd op lichte kleuren: de muren zijn wit, de vloer is beige. Deze combinatie ziet er harmonisch uit en vergroot visueel de ruimte. Voor de opslag van gerechten hier, gebruik vitrines vitrines. Twee ervan zijn gemonteerd, de derde verdieping. Ze worden beschermd door een laag duurzaam donker glas.

In tegenstelling tot de witte basis ziet deze combinatie er interessant uit. Tegelijkertijd door het donkere glas zie je de inhoud. De gerechten moeten worden gekozen, een die de regels van de hightech-stijl niet schendt. Als je oude Sovjet-sets hebt, kun je ze het beste op een andere plek verstoppen. In een moderne vitrine zien witte borden en vazen ​​met een ongewone vorm er beter uit. Je kunt de ruimte vullen met interessante beelden.

Het tweede voorbeeld - een kamer in de Chroesjtsjov, ingericht in klassieke stijl.De hoofdruimte van het appartement verdient de mooiste van het huis te zijn. Vanwege het feit dat het behang in een strip is geplakt, lijkt de ruimte hoger te zijn. Daarom is het mogelijk om er zelfs een hoge kast in te plaatsen, terwijl het hoekraam ruimte bespaart en uw gerechten in al zijn schoonheid toont. De hoofdkast bestaat uit drie delen, waarin plaats is voor borden en voor decoratieve kleinigheden zoals beeldjes, kunstbloemen of snoepvazen. Het meubilair is gemaakt van hout van donkere kleuren, dus het past goed bij het behang.

Het interieur wordt aangevuld door een foto in een massief frame van donker hout.

De volgende kamer is ingericht in barokstijl. Daarom is het meubilair hier geschikt geselecteerd. Kasten die werden gebruikt om deze kamer te decoreren, ondanks hun grote formaat, lijken fragiliteit en gratie te belichamen. Het kader van licht hout wordt toegevoegd met een enorme hoeveelheid glas. Het oppervlak van de boom is versierd met elegante snijwerk en donkere patronen. Zulke kasten zelf zouden er luxueus uitzien, hier werden ze met succes afgesloten met een ladekast en een tafel in dezelfde stijl met dezelfde inrichting. De gehele meubelenset zal met voordeel het behang afgeven dat geschikt is in kleur en stijl.Ze lijken op stoffen muurbekledingen die in de achttiende eeuw werden gebruikt. De vloer en het plafond in deze kamer zijn ook helder om de harmonie niet te verstoren.

Aan de binnenkant zijn de vitrines verre van gevuld met de eenvoudigste gerechten. Van de kleine theekopjes en geschilderde theepotten, die op de transparante glazen planken staan, zou de koningin zelf niet minachten om te drinken. Onder de elegante gerechten gevonden prachtige decoratieve details: antieke stijl kandelaars, vazen, coasters en zelfs fotolijsten met patronen. Wanneer je zo'n kamer binnengaat, bewonder je onwillekeurig het gevoel voor stijl van degene die erin leeft.

Vitrinekasten zijn verre van een overblijfsel uit het verleden. Ze kunnen worden gebruikt in moderne woonkamers. Kies een product met een geschikte textuur en kleur, het is een geweldige aanvulling op het interieur van uw woonkamer. Je kunt de schappen van het rek vullen met mooie gerechten en bewonderen.

Bekijk vervolgens de videoreview van de kast met een vitrine voor de woonkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer