Wanden aan de woonkamer: spectaculaire interieuroplossingen

Meubels voor de woonkamer worden altijd met speciale zorg geselecteerd. De stijl en het ontwerp van deze kamer is het kenmerk van de eigenaren van het appartement. Hier worden familiebijeenkomsten en diners gehouden met vrienden en familie. Een van de klassieke meubels in de woonkamer is een buffet. Het gaat om dit meubilair en zal in dit artikel worden besproken.

Speciale functies

Kasten voor gerechten waren een onmisbaar attribuut van de situatie in de huizen van adel en adel sinds de oudheid. De eerste buffetten en dressoirs verschenen in ons land in de 18e eeuw. In die tijd werden dergelijke meubels op bestelling gemaakt en elke eigenaar wilde benadrukken en zijn gasten hun smaak en esthetische kwaliteiten laten zien.

Zo'n prachtig meubel als buffet is in onze tijd erg populair. Het combineert de functie van het opslaan van gerechten, evenals de functie van esthetische vulling van de kamer en het decor. Meestal wordt de kast voor consumptieaardappelen gevestigd in salons of eetzalen. Hier is het buffet zeer welkom, daarom worden theesets en borden voor gasten op tafel gelegd. En het uiterlijk van het dressoir zal het interieur van de woonkamer aanvullen en de smaak van de eigenaar van het appartement demonstreren.

ontwerp

De buffetten van de woonkamer lijken qua ontwerp sterk op elke kast. Soorten ontwerpkasten voor gerechten:

 • Classic. Dit is een standaard design dressoir, inclusief een glazen vitrine voor borden en een houten kast of laden voor het opbergen van spullen. Meestal bevindt de vitrine zich in het bovenste deel van de kast en het gesloten houten gedeelte met planken of laden aan de onderkant.
 • Volledig glazen vitrine. Dit type dressoir heeft een volledig glazen gevel. Dit kunnen grote glazen deuren zijn, meerdere klapdeuren of glazen schuifdeuren. Dit laatste wordt vaak gebruikt in moderne stijloplossingen.
 • Hoektype ontwerp. Uit de naam is duidelijk dat een dergelijke kast bedoeld is voor installatie in een hoekige ruimte, aangezien de achterwand daarvan de vorm heeft van een hoek. Dit is een handige optie voor niet al te ruime kamers.

Dit buffet ziet er beknopt en netjes uit en het hoekige ontwerp helpt om vrije ruimte in de woonkamer te besparen.

 • Gemonteerde ontwerpopties. Dit zijn lichtgewicht buffetten die geen poten hebben om de vloer te ondersteunen, maar aan de muur zijn bevestigd. Dergelijke constructies zijn meestal klein van formaat, soms kan het een kleine hanger met een vitrine zijn. Dit type is geschikt voor het bewaren van een kleine hoeveelheid gerechten, helpt om ruimte in de kamer te besparen.
 • Buffet met een nis voor tv. Dit ontwerp wordt "dia" genoemd. In het midden van de kast is een voldoende grote nis voor de installatie van de tv. Dit is een zeer handige en ruimtebesparende optie voor de woonkamer, omdat het geen ruimte in de kamer als een voetstuk voor de tv hoeft in te nemen. Een dergelijk dressoir staat echter constant in het middelpunt van uw aandacht, dus het stijlontwerp van de kast zelf en de raambekleding moeten serieus en in detail worden benaderd.
 • Muur ladekast. Dit is een volledig gesloten ontwerp zonder vitrines en glazen elementen. Dergelijke modellen zijn meestal klein van formaat, omdat een gesloten grote kast te omvangrijk lijkt.

materialen

Net als elk ander meubilair, kunnen moderne buffetten worden gemaakt van verschillende materialen:

 • Klassieke houten dressoirs. Het meest gebruikte materiaal voor het maken van meubels is natuurlijk hout. Dergelijke modellen hebben hogere kosten. Prijs varieert afhankelijk van het houtsoort en de afwerking van het product.
 • Constructies van staal en metaal. Zulke modellen zien er ongewoon uit, passen perfect in moderne stijl of hightech. De combinatie van glas en metaal geeft het dressoir een speciale stijl.
 • Kunststof meubels. Sideboards gemaakt van plastic kunnen imiteren in natuurlijke materialen en kunnen in een grote verscheidenheid aan kleuren worden gemaakt. Zulke ontwerpen zijn veel gemakkelijker, ze zijn handiger om te vervoeren of te verplaatsen tijdens de permutatie.
 • Acrylbuffetten. In uiterlijk, in veel opzichten vergelijkbaar met meubels gemaakt van plastic. Er is ook een brede selectie kleuren.
 • Kasten voor gerechten van spaanplaat. Voordelige en praktische optie. Uiterlijk kunnen dressoirs van spaanplaten natuurlijke houten modellen imiteren. Ze zijn lichter dan modellen gemaakt van massief hout.

Opties in het interieur

Als u zich bezig houdt met de inrichting en inrichting van de woonkamer, moet u er rekening mee houden dat de meubels en het decor in dezelfde stijlrichting moeten worden gekozen. Ongepaste elementen zullen onmiddellijk duidelijk zijn voor de gasten, en onderscheiden zich van de stilistische beslissing. Zo'n groot object als een dressoir is niet alleen een detail, maar een van de belangrijkste en centrale elementen van het decor.

Als de Provençaalse stijl is gekozen voor de woonkamer, dan is het de moeite waard om de keuze te stoppen op het dressoir in wit. Het kan decoratieve elementen bevatten zoals snijwerk, bloemmotieven op de kast. Voor de Provençaalse stijl is imitatie van de oudheid en het wrijven van objecten typisch, op de gevel van een kast kunnen er gebieden zijn met imitatie van vastzittende verf.

Een andere optie voor de Provençaalse stijl kan een eenvoudiger ontwerp van het buffet zijn in een klassieke stijl zonder decoratieve elementen. In deze uitvoering kunt u de sideboards met dia's gebruiken, dat wil zeggen met een nis voor tv. Het kleurenschema wordt gedomineerd door de natuurlijke kleuren van natuurlijk hout. Meubels op gesmede poten of rieten stoelen vormen een aanvulling op het totale interieur.

Het buffet in klassieke stijl, gemaakt van hout en met een glazen vitrine, past goed in bijna elk interieur.Afhankelijk van de decoratie en inrichting, kan het dressoir er in een strakke stijl en in een meer vrije stijl van decoratie goed uitzien. Massale donkere houtbuffetten kunnen een goede aanvulling zijn op het gotische ontwerp.

Klassieke stijl gerechten en decoratieve objecten gemaakt van kristal of brons worden benadrukt. Wees niet bang om een ​​mooi tapijt te gebruiken als vloerbedekking, maar vergeet niet de selectie van kleuren voor elk decor item. Voor de klassieke stijl van het interieur wordt gekenmerkt door symmetrie in de inrichting van meubels, beknoptheid, matiging in de decoratieve elementen.

De sideboards van staal of metaal zien er elegant en ongebruikelijk uit. Aangevuld met glazen elementen, zijn dergelijke modellen goed benadrukt high-tech stijl oplossing.

Kleine sokkels of wandkasten van het gesloten type zijn geschikt voor minimalistische stijl. Het is beter om voorkeur te geven aan modellen gemaakt van lichtgewicht materialen: acryl of plastic. Een breed scala aan kleurenspectrum helpt u bij het kiezen van de optie die geschikt is voor de algehele kleur van de ruimte. Voor minimalisme is de omvang van objecten niet karakteristiek, dus het buffet moet klein gekozen worden, met een minimum aan decoratieve elementen en in lichtgewicht kleuren.

Een ongewone combinatie in het interieur zal de combinatie zijn van een minimalistisch buffet met barok meubilair. Het contrast van de luxueuze barokstijl met een gematigde inrichting geeft een ongewoon algemeen ontwerp van de woonkamer. Tegelijkertijd zal het buffet helemaal niet misstaan ​​als het kleurbereik correct is gekozen.

Klassiek groot houten buffet is goed geschikt voor de art deco-stijl. Deze stijl gaat uit van het volgen van het ontwerp van de kamer naar de Franse motieven van het begin van de XIXe eeuw. In deze stijl moet het buffet een showcase zijn. Zilveren sets, klassiek porseleinen servies kunnen als decoratieve elementen worden gebruikt.

Een dressoir in de woonkamer kan niet alleen decoratief servies in het venster bevatten, maar bij sommige ontwerpopties kan de woonkamer familiefoto's, kindertekeningen, sportonderscheidingen, handwerkartikelen en voorwerpen of versieringen hebben die u aan gasten in de schappen wilt laten zien.

Zoals u kunt zien, wordt zo'n meubel als een kast helemaal niet vergeten. Hoewel aangenomen wordt dat dit het 'meubilair van grootouders' is, neemt het ook een eervolle plaats in in het moderne interieur.Voor de inrichting en stijl van de woonkamer of eetkamer past het dressoir perfect, en kan, afhankelijk van het model en het decoratieve ontwerp, beknopt worden ingepast in vele stijlen van kamerontwerp.

Hoe de buffet te verzamelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer