Hoe meubels voor de woonkamer te kiezen?

 Hoe meubels voor de woonkamer te kiezen?

De woonkamer was altijd gereserveerd voor de ontvangst van gasten, familiefeesten, diners. Het is hier dat het gebruikelijk is om films met vrienden te kijken of aan tafel te gaan voor een familiefeest. Om deze reden is de juiste keuze van meubilair voor de woonkamer een van de belangrijkste vereisten voor het appartement als geheel.

Speciale functies

Om de centrale kamer in het huis gezellig te maken en aan alle eisen van de eigenaren te voldoen, is het allereerst noodzakelijk om de juiste meubels ervoor te kiezen. Daarnaast is het ook de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het plaatsen van meubels in de beschikbare ruimte.

Bij het kiezen van het is het waard om dat te onthouden meubels voor dit type kamer moeten niet alleen mooi en harmonieus in het decor passen, maar ook praktisch genoeg, omdat het in de woonkamer is, is het meestal de hoogste doorgang in het appartement, omdat alle gezinsleden hier samenkomen en gasten ook worden ontvangen.

Zowel modulair als gestoffeerd meubilair moet harmonieus passen in het algemene interieur van de kamer, het moet overeenkomen met het kleurenschema van de kamer. Het is ongepast om meubels te gebruiken die eruitzien als een doorn in het algemene interieur van de woonkamer.

En om een ​​praktisch interieur te creëren waarin de ruimte volledig wordt gebruikt, is het noodzakelijk meubels te kiezen van de meest geschikte maten.

Modern woonkamermeubilair is ontworpen om aan alle eisen van de consument te voldoen. De functies zijn onder meer:

 • Mobility. Modern meubelmeubilair kan vaak worden getransformeerd. De mogelijkheid om modules te kopen biedt niet alleen gemak bij het gebruik, maar ook bij het transport, terwijl meubels altijd op een nieuwe manier kunnen worden verplaatst en gemonteerd. Deze eigenschap zal helpen als je wilt veranderen - het is gemakkelijk om het ontwerp van de kamer te veranderen zonder te besteden aan nieuw meubilair.Bovendien is deze oplossing erg handig voor kleine kamers, hoeft u geen hele muur te kopen, kunt u zich beperken tot verschillende modules en een harmonieus en praktisch interieur voor de hal creëren.
 • Tegenwoordig is het gemakkelijk om meubels in verschillende formaten voor verschillende kamers te krijgen. Daarom is het kiezen van interieurartikelen niet moeilijk, zelfs niet voor de meest niet-standaardlocaties. De kosten van dergelijke opties zijn natuurlijk hoog, maar de terugbetaling van dergelijke exclusieve items is meestal vrij snel.
 • Naast de grootte en vorm is er nog een ander kenmerk van moderne meubels. Tegenwoordig kun je in de winkels meubels vinden voor bijna elke stijlbeslissing. Modern, landelijk, provence, klassiek - voor elke optie vindt u iets van uzelf, dat harmonieus in elk interieur past.
 • Veel materialen gebruikt in de productie, ook open ruimte voor keuze. U kunt de keuze op houten meubelen stoppen of de gevels met MDF kiezen, zelfs plastic wordt in de productie gebruikt. Voor gestoffeerde meubelfabrikanten biedt een enorm scala aan verschillende stoffering van verschillende texturen.Een van de meest populaire opties van vandaag is eco-leer, het is het meest geschikt voor de woonkamer, omdat het gemakkelijk te reinigen is en een hoge mate van slijtagebestendigheid heeft.
 • Een ander kenmerk is de veelzijdigheid van meubels, het kan als een uitstekende optie dienen, niet alleen in de woonkamer, maar ook in kamers die de functies van meerdere kamers tegelijkertijd vervullen. Zo kan de woonkamer zich in dezelfde ruimte als de eetkamer bevinden, in combinatie met de keuken of slaapkamer.

types

Om de selectie van meubilair voor de woonkamer te vereenvoudigen, moet u eerst die typen onthouden waarin alle meubels zijn verdeeld.

Dus, valt op:

 • Case;
 • modulair;
 • Gestoffeerde meubels.

Als u een van deze ondersoorten kiest, moet u onthouden dat het belangrijkste selectiecriterium natuurlijk kwaliteit is, omdat zoals hierboven vermeld, de woonkamer de meest bezochte kamer is. Daarom moet u voor een langere levensduur de juiste en hoogwaardige meubels kiezen.

Het meest uitgebreide assortiment heeft modulair meubilair, je kunt het ook "zetwerk" noemen. Dit is een set van verschillende meubeleenheden die indien nodig kan worden verplaatst.In de regel zijn dergelijke sets in dezelfde stijl gemaakt, waardoor het veel eenvoudiger is om de benodigde elementen voor meubels te selecteren. Dit omvat niet alleen de headsets en wanden, die tegenwoordig worden gerepresenteerd door verschillende modules, maar ook andere belangrijke elementen van de woonkamer.

Meestal bevatten modulaire kits de volgende items:

 • spiegels;
 • Verschillende kasten. Ze kunnen een garderobe zijn of een ander doel hebben, ze kunnen een directe locatie hebben en ze kunnen hoekig zijn;
 • ladekasten;
 • Nachtkastjes;
 • Koffie en eettafels;
 • planken;
 • rekken;
 • Zelfs schansen of staande lampen kunnen worden geleverd met modulair meubilair.

Als iemand modulair meubilair heeft gekozen, ontvangt hij in de regel een catalogus met een volledig assortiment modules, of hij maakt er direct kennis mee op een tentoonstelling in een winkel. Dan is er een onafhankelijke selectie van de benodigde onderdelen van de kit.

Een onderscheidend kenmerk van deze optie is de mobiliteit. De samenstelling van de modules verandert snel in een transformator en kan gemakkelijk de configuratie, locatie en plaatsing van geselecteerde items wijzigen.

Om de juiste keuze te maken, moet u de afmetingen van de ruimte kennen, zodat u de juiste modules kunt kiezen en de ruimte niet overbelast.Onder de materialen waaruit het modulaire meubilair is gemaakt, stoten hout, spaanplaat, MDF en andere elementen die hout imiteren. Daarnaast worden vaak gebruikte en aanvullende materialen voor de decor - glas, kunststof; De structuur wordt soms bekroond met metalen fittingen.

Meubels voor meubels zijn in de regel vaste elementen van het interieurontwerp. Dit omvat verschillende kasten, rekken en wanden met een gemeenschappelijke stijve basis en kan niet eenvoudig worden losgekoppeld als modulaire varianten. Ingebouwde meubels kunnen ook verwijzen naar het kabinet.

De meest populaire elementen van case-modellen zijn verschillende soorten kasten. Meestal worden ze in grote woonkamers geplaatst, ze kunnen kleding of andere items opslaan. Meestal worden kastbehuizingen uitgevoerd tot de hoogte van de kamer en rusten tegen een plafond. Bovendien kunt u in dit geval als voorbeeld het fenomeen van ingebouwde constructie noemen. Dergelijke kasten hebben meestal vrij grote afmetingen, maar profiteren tegelijkertijd van hun ruimtelijkheid.

Een element zoals een hangende plank of planken is ook gebruikelijk. Voor hen zijn er in de regel verschillende elementen van decor, boeken, lampen en als het rek vrij groot is, kan er een audiosysteem of een tv worden geplaatst.Het scharnierende ontwerp is handig, zowel voor kleine ruimtes als voor dimensionale ruimtes.

Er zijn rompwanden. In dit onderwerp worden verschillende elementen tegelijkertijd gecombineerd. Er is mogelijk een kast en planken en een rek - dit is allemaal een enkel ontwerp.

Het laatste type meubilair dat in een woonkamer wordt gebruikt, is gestoffeerd meubilair. Dit omvat verschillende banken, fauteuils, poefs. En als de kast en het modulaire meubilair zijn ontworpen om het meest praktische interieur te creëren dat plaats biedt aan een groot aantal opbergplaatsen, dan dient het zachte onderdeel precies om het comfort te garanderen.

Zachte en comfortabele sofa, die harmonieus zal worden afgestemd op het interieur, geeft maximaal comfort aan de bewoners van het appartement en haar gasten. De belangrijkste regel voor het kiezen van gestoffeerde meubels is de kwaliteit van het stoffeermateriaal, omdat het duurzaam en gemakkelijk te reinigen moet zijn.

Modetrends

Mode verandert regelmatig, en deze veranderingen hebben in de regel betrekking op alle aspecten van het leven, of het nu muziekstijlen, kleding, evenementen, concerten, eten, toerisme of interieurontwerp betreft. Evenzo, in het ontwerp van de woonkamer - van seizoen tot seizoen, nieuwe modetrends ontstaan, die veel moderne ontwerpers en kenners van mooie meubels strikt volgen.

Veranderingen in ontwerptrends houden meestal verband met de volgende factoren:

 • Elke dag verschijnen er steeds meer nieuwe materialen voor reparatie op de bouwmarkt.
 • Nieuwe kleuren komen in de mode.
 • Er zijn nieuwe interessante interieurartikelen die veranderingen in het algehele ontwerp van de ruimte dicteren.
 • Bovendien kan de bepalende factor de algehele economische situatie in het land zijn. Een crisis kan goedkopere meubelstukken in de mode brengen en stabiliteit kan het prijsbeleid bij trends in interieurontwerp verhogen.

Wijzigingen in trends in interieurontwerp veranderen echter niet zo snel als in de wereld van kledingontwerp. Meestal blijven, vanwege de duurzaamheid van de reparatie, de trends nog enkele jaren behouden en transformeren ze alleen door accessoires en accenten.

Dus, markeer de trend van het ontwerp van de woonkamer vandaag is de aanwezigheid van licht in de kamer. Tegenwoordig zijn de meest populaire lichte, ruime kamers met een groot, ideaal een panoramisch raam. Er zijn veel bronnen van daglicht en minimale ruimtelijkheid nodig.

Om deze reden adviseren ontwerpers van eigenaren van kleine kamers om herontwikkelingen uit te voeren en verschillende ruimtes te combineren om een ​​meer functionele en lichte kamer te creëren.

In verband met de vorige trend Een van de meest populaire stijlen van dit seizoen is minimalisme. Dat het je toestaat om de meest open ruimte te creëren, waar er veel licht en lucht zal zijn. In geen geval mogen er veel meubels en andere elementen zijn, bovendien moeten ze een directe en beknopte uitstraling hebben.

Sommige mixen van verschillende stijlen is ook welkom. In dit geval is het echter nodig om niet te verstrikt te raken, om de kamer niet in een confrontatie van verschillende richtingen te veranderen.

Elk item in de kamer moet zijn eigen functionele doel hebben, anders is de aanwezigheid ervan onfeilbaar en druist het in tegen de moderne designtrends.

Nogal een populair verschijnsel is niet het eerste seizoen is het gebruik van gebruikte materialen voor de vervaardiging van meubels. Meubels van pallets zijn bijvoorbeeld erg populair, ze gebruiken ook vaak gewone dozen van golfkarton of karton om meubels te maken.

De volgende trend hangt af van de universele wens om het milieu te beschermen. Interieurontwerpers adviseren daarom alleen milieuvriendelijke en hypoallergene materialen te gebruiken die de menselijke gezondheid en het milieu niet schaden.

Uit de genoemde tendensen volgt nog een.Dit is absoluut de kleurkeuze in de woonkamer. Pastelkleuren en natuurlijke tinten zijn populair. Beige, bruin, groen, perzik en andere geschikte kleuren zorgen voor een goede kleur voor bijna elke smaak.

Trendinterieur is het meest comfortabele interieur, waarvan de kosten redelijk betaalbaar zijn voor een gewoon persoon.

dekking

Alle interieurcoatings van kasten en modulaire meubels kunnen worden onderverdeeld in glanzende en matte oppervlakken. Het algehele uiterlijk van de kamer zal afhangen van de keuze van een oppervlak, bovendien kan een juist gekozen coating een binding geven aan een of andere stijlbeslissing.

Het glanzende oppervlak is geschikt voor kleine ruimtes omdat het het licht perfect reflecteert en dus visueel de ruimte vergroot. Dit vermogen heeft echter alleen een hoogwaardige glans. De kosten van dergelijke dekking zijn hoog, maar omwille van het effect van uitbreiding, kunt u geld uitgeven. Bovendien is hoogwaardige glans zeer praktisch - zelfs als zich krassen vormen op het oppervlak en stof zich ophoopt, kan het als gevolg van lichtreflectie defecten verbergen.

Om een ​​glanzend oppervlak te creëren met materialen van verschillende eigenschappen en met verschillende kosten. Een van de meest voorkomende opties is bijvoorbeeld een glanzende PVC-film. Het wordt toegepast op de gevels van MDF met behulp van vacuümtechnologie. De film is gemakkelijk te reinigen, hij kan verschillende patronen hebben, vaak is frezen met een film op de gevels aanwezig. Dergelijke dekking heeft echter zijn eigen aanzienlijke nadeel - Bij plotselinge temperatuurschommelingen kan de film loslaten van de basis.

Meubels gemaakt van acryl kunststof heeft ook een glanzend oppervlak. De glans van deze coating is iets hoger dan die van de PVC-film, de kleur van de coating vervaagt en krassen zijn niet zichtbaar, indien nodig kunt u het oppervlak herstellen met polijsten. Vocht kan echter de gevels beschadigen, omdat de reeds zichtbare verbinding tussen het binnenmateriaal en het buitenoppervlak nog meer zal delamineren. Om dit probleem op te lossen gebruiken sommige fabrikanten een metalen frame voor het inkaderen van gevels en het verbergen van gewrichten.

Bovendien kunnen gelakte geschilderde gevels een bijna perfect glanzend oppervlak beloven.Het oppervlak is geprimed, zet de hoofdkleur, en vervolgens in verschillende lagen bedekt met glanzende vernis. Na volledige droging wordt het oppervlak gemalen en gepolijst tot glans. Voor meer glans bedekken fabrikanten de gevels met was.

Het complexe productieproces van dergelijke gevels komt tot uiting in de kosten van het eindproduct, maar de voordelen van coating maken de kosten volledig goed. De voordelen zijn onder meer een goede glans, u kunt gevels in bijna elke kleur maken en bovendien bieden veel fabrikanten individuele kleurkeuzes. Bovendien zijn de gevels milieuveilig en zijn ze niet bang voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Er is echter een minpuntje - geschilderde gevels behouden handafdrukken wanneer ze worden aangeraakt.

Populair en mat oppervlak van de gevel. De juiste kleurkeuze helpt bij het harmonisch passen van matte meubels in zowel kleine als grote ruimtes. Matte oppervlakken zijn meestal gemaakt van plastic of MDF.

Meubels gemaakt van mat kunststof zijn niet bang voor vocht en behouden lang hun oorspronkelijke kleur en zijn ook zeer goed bestand tegen diverse mechanische beschadigingen.Het heeft echter ook een tastbaar nadeel - dergelijke meubels worden snel vervuild en reiniging vindt alleen plaats met behulp van speciale reinigingsmiddelen.

Meubelstukken van saaie MDF zijn ook niet bang voor vocht, ze zijn milieuvriendelijk en veilig.

MDF is echter bang voor mechanische schade, dus tijdens het gebruik is het noodzakelijk om de gevels te beschermen tegen stoten en krassen.

materialen

Allereerst zal de bruikbaarheid en levensduur van meubels in de woonkamer echter niet afhangen van de coating, maar van het materiaal waaruit het is gemaakt.

Er is een lijst met basiseisen voor materialen:

 • Ze moeten milieuvriendelijk zijn. Ongeacht de stijl- en interieuroplossingen, natuurlijk hout of MDF is een uitstekende optie, maar ook kunststoffen mogen we niet vergeten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het veilig zijn, maar je moet speciale certificaten van de verkoper nodig hebben die zijn veiligheid bevestigen.
 • Meubels moeten lang meegaan, omdat reparaties zelden of maar een jaar of twee worden uitgevoerd, dus u moet kiezen voor sterke en duurzame materialen die minstens tien jaar meegaan.
 • Correct meubilair moet een hoge mate van duurzaamheid hebben. Mechanische schade, vuil, krassen moeten ofwel gemakkelijk worden verwijderd of niet zichtbaar zijn.
 • Ideale materialen moeten gemakkelijk te reinigen zijn, zelfs zonder het gebruik van speciale reinigingsproducten.

Deze vereisten zijn van toepassing op elk meubel dat geschikt is voor het inrichten van het pand voor elk doel. Specifiek gesproken over het meubilair in de woonkamer, kan worden opgemerkt dat het niet zulke ernstige eisen heeft, zoals bijvoorbeeld meubels voor een kinderkamer of keuken. Het is geschikt en glas en hout en plastic meubilair. Vaak gebruikt metaal. Ook het meubilair uit een interline-interval is populair. De keuze van het benodigde materiaal is rechtstreeks afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de stijl van de kamer.

In de meeste stijlen die worden gebruikt in modern design, is het veelzijdige materiaal een reeks hout. U vindt kasten, stoelen, planken en andere items gemaakt van eiken, elzen, dennen.

Plastic wordt het meest gebruikt in stijlen. hightechen metaal - in stijl zolder. Bovendien wordt in deze stijlen vaak gehard glas gebruikt.

Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardig praktisch materiaal voor de bekleding van banken en stoelen, evenals voor stoelen. Zeer geschikt voor meubelstoffen, wandtapijten, chenille.

Kleur oplossingen

Een belangrijke rol bij het creëren van een harmonieuze en comfortabele woonkamer in huis speelt een kleurbeslissing. Je kunt een verfijnd aristocratisch interieur creëren, licht en luchtig, ontspannend of streng.

De keuze zal voornamelijk worden beïnvloed door persoonlijke voorkeuren. Bovendien moeten de volgende nuances worden overwogen:

 • De bepalende factor is de stijlbeslissing van de toekomstige woonkamer. Elk van de moderne stijlen heeft zijn eigen nogal beperkte kleurenspectrum. Bijvoorbeeld, de klassieker van pasteltinten, hij ziet er goed bruin, groen uit. Barok en modern belichten bordeaux, smaragd en blauw. In de loftstijl - wit, baksteen en zwart, in minimalisme en hightech zwart, wit, evenals verschillende heldere tinten zoals geel, oranje en rood kunnen worden gebruikt.
 • De grootte van de kamer is ook belangrijk bij het kiezen van een kleurenoplossing. Voor zeer kleine kamers bijvoorbeeld, is het gebruik van te donkere kleuren, die de ruimte verder zullen verkleinen, uitgesloten.maar lichte, delicate tinten en een grote hoeveelheid licht, in tegendeel, zullen een uitstekende optie zijn voor kleine woonkamers.
 • Donker meubilair en te felle kleuren mogen alleen worden gebruikt in kamers met een neutrale muurbedekking. Als de muren rijk zijn aan decor, is het beter om af te zien van het gebruik van decoratieve banken en kasten. Het is noodzakelijk om de balans van kleurenoplossingen te observeren. Zwart meubilair past goed in de stijl van minimalisme met wit of crèmekleurig behang.
 • De eenvoudigste ruimte voor de selectie van kleurontwerpers zijn woonkamers met grote ramen die uitkijken op de zonnige kant. Het is onder deze voorwaarde dat u bijna elke kleur van de situatie kunt kiezen.

Zwart en wit worden beschouwd als de basiskleuren voor de woonkamer. Met behulp van alleen deze twee kleuren, kunt u een uniek interieur creëren, bovendien is het de gemakkelijkste manier om deze kleuren aan te vullen met heldere accenten.

Witte kleur is een uitstekende basis voor het creëren van het oorspronkelijke interieur van de woonkamer, het is alleen nodig om het aan te vullen met heldere accenten en decoraties die passen bij de algehele stijlbeslissing van de kamer. Wit is bovendien een van de beste tonen voor visuele uitzetting van de ruimte.Wat betreft de zwarte kleur, dan is het bang om niet alleen gewone mensen in het interieur, maar ook uitstekende ontwerpers te gebruiken.

Je moet echter niet bang zijn voor deze kleur, met de juiste plaatsing van accenten en selectie van bijpassende kleuren, je kunt een echt chique interieur krijgen dat zijn eigenaar en al zijn gasten vele jaren zal verrukken.

Als er angst is om te overdrijven of een saaie witte kamer te creëren, zal een helder neutraal kleurenpalet altijd te hulp schieten. Beige en grijstinten zijn het meest aantrekkelijk in het creëren van een eenvoudig, ontspannend interieur. Deze oplossingen kunnen de meest comfortabele en harmonieuze atmosfeer bieden.

Bij het maken van een dergelijk interieur moet je echter niet beperkt blijven tot slechts één kleur, anders krijg je een saai en somber interieur. Zo ziet beige er harmonieus uit met chocolade en grijs is heel goed verdund met roze of perzik.

Bovendien kunt u gebruiken voor het arrangement en heldere kleuren. Zowel warme als koude kleuren kunnen een goede optie zijn voor een woonkamer.

Onder de warme tinten zijn bruin, rood, geel en oranje het populairst.Deze tinten creëren een positief en harmonieus interieur.

Wat de compatibiliteit met de meubels betreft, passen meubels in wenge-kleur perfect in de gele woonkamer en voor een bruin interieur is de gebleekte eik in kleur een ideale oplossing.

Niet minder populair zijn koude tinten - groen, blauw, blauw. Deze kleuren moeten rusten en ontspannen, dus het is perfect voor mensen met het meest actieve schema van het leven.

stijlen

Moderne woonkamers zijn gemaakt in de meest voorkomende stijlen. Deze omvatten:

 • High-tech;
 • Art Deco;
 • modern;
 • minimalisme;
 • Provence;
 • Country muziek;
 • Classic.

Het is noodzakelijk om je te concentreren op de meest populaire bestemmingen.

Klassieke stijl in de loop van de jaren verliest zijn relevantie niet, veel mensen hebben hun huiskamers eerder in deze stijl ingericht en blijven dat vandaag doen. Een opvallend kenmerk van deze stijl zijn de rijke meubels gemaakt van natuurlijk hout. Bijvoorbeeld de meest gebruikte mahonie of eik. Daarnaast zijn open haarden of hun imitatie geïnstalleerd.

Bronzen decoraties, sierlijke planken, zware kroonlijsten met gordijnen en schilderijen in enorme baguettes sieren en vullen de klassieke stijl aan.

Voor stijlen hi-tech en minimalismein tegenstelling tot de klassiekers is het gemak en het minimale meubilair en decor relevant. Ongewone modellen van meubels gemaakt van plastic met een metalen decor - de meest geschikte keuze voor de kamer, gemaakt in deze stijlen.

In de grote woonkamer ziet harmonieuze stijl eruit barok. Het maximale gebruik van natuurlijke materialen: hout, zijde, fluweel, evenals de overvloed aan goud in het ontwerp onderscheidt deze stijl van andere ceremoniële stijlen. Alleen dure, rijkversierde meubels, marmeren zuilen, grote spiegels, fresco's en stucwerk zijn hier toegestaan.

Woonkamer stijl modern vol met natuurlijke ornamenten. Het wordt gedomineerd door zachte pastelkleuren en er is ook een groot panoramisch raam en een open haard, waarop meestal verschillende interessante figurines en andere decoraties worden geïnstalleerd, wat overeenkomt met de stijlbeslissing.

Moderne ontwerpen gebruiken vaak stijlen. land en modern. Je kunt ook rustieke stijlen vinden. Meestal worden ze gebruikt in de setting van woonkamers, die een gecombineerde lay-out hebben met een eetkamer of keuken. Het wordt gedomineerd door lichte kleuren, natuurlijke stoffen, verouderde elementen en bloemenprints.

Hoe te plaatsen?

De hal heeft in de regel een standaardset items die moeten worden geplaatst. Deze set bestaat uit een tafel, een kledingkast, een bank en een tv. Afhankelijk van het doel van de hal, kan deze set variëren. Als het bijvoorbeeld wordt gecombineerd met een slaapkamer, moet u een bed toevoegen, als u een eettafel en stoelen met een eetkamer heeft, als u een werkplek wilt uitrusten, dan verschijnt er een schrijf- of computerbureau en verschijnen er extra planken of planken voor boeken.

Om alle benodigde items in een kleine ruimte goed te kunnen rangschikken, moet eerst een gedetailleerd plan met volledige markering van alle ingangen, uitgangen, ramen en stopcontacten worden opgesteld. Dit zal helpen om het meubilair op de juiste manier te rangschikken, zonder de uitlaten te blokkeren, zonder het natuurlijke licht te blokkeren en zonder de kamer te overmatig te overdekken met meubilair.

De lay-out zowel op het plan als in de echte ruimte moet worden gepland, te beginnen bij het centrale meubelstuk. Meestal fungeert de bank als een dergelijk object, hij is degene die de kamer centreert en het belangrijkste element van de woonkamer is.

Daarna is het nodig om te bepalen hoeveel het meubilair toeneemt met gebruik - hoe ver de bankgroep zich uitstrekt, hoeveel de kledingkast opent.Het is noodzakelijk om de ruimte voor het vrije verkeer en het functioneren van het meubilair te berekenen.

Bovendien moet u de compositie volgen.

Je moet niet een kleine kamer met een groot aantal items forceren, net zoals je geen enkele tafel in een grote hal zou moeten plaatsen.

Als eerder de spiegelrangschikking van objecten het vaakst werd gebruikt, dan is de hoofdtruc vandaag de dag asymmetrie. Met deze techniek kunt u het meest harmonieuze interieur krijgen, zelfs in een kleine kamer.

Een populaire techniek voor kleine appartementen is om extra luchtruimte te creëren door gebruik te maken van laag meubilair. Zelfs kledingkasten proberen tegenwoordig niet onder het plafond te doen, waardoor er extra ruimte overblijft. Zelfs als kasten met voldoende afmetingen worden gebruikt, vindt de plaatsing meestal plaats in een van de donkerste hoeken, waar de kast niet erg opvalt en de aandacht afleidt.

Tegenwoordig is het volkomen gepast om een ​​van de muren vrij te laten of slechts een deel ervan te vullen - zodat de ruimte verder wordt uitgebreid, meer licht en lucht zal verschijnen.

Zie de volgende video voor informatie over het correct plaatsen van het meubilair in de woonkamer.

Woon-eetkamer

Moderne appartementen hebben meestal geen grote afmetingen waarmee u een aparte binneneenheid kunt maken, dus soms wordt de woonkamer gecombineerd met andere belangrijk voor woonkamers. Er kan een slaapkamer, kantoor, keuken zijn, maar meestal is er een combinatie van een hal-eetkamer.

De hoofdregel van elke combinatie van verschillende functionele gebieden is natuurlijk dat beide zones moeten in dezelfde stijl zijn. Dus, bijvoorbeeld, als een zone wordt uitgevoerd in de klassieke stijl, en de tweede is in de loft-stijl, zal het algemene beeld zeer belachelijk zijn.

De indeling in zones kan worden uitgevoerd ten koste van de kleurenoplossing, maar hier is het ook de moeite waard om te onthouden over de harmonie en compatibiliteit van kleurenoplossingen. Bovendien kunt u ervoor kiezen om de meubelelementen te scheiden. Een bank kan bijvoorbeeld een scheidingselement tussen twee zones worden, ook voor dit doel kunt u verschillende ladekasten en lage racks gebruiken.

Het territorium kan ook worden gezoneerd vanwege een asymmetrisch plafond, bijvoorbeeld boven de eetgroep,of je kunt een iets lager plafond maken met schijnwerpers ingebouwd boven het werkgebied, en een eetkamer met hogere plafonds en een grote kroonluchter.

De locatie van de functionele elementen van beide zones van de kamer moet worden gecontroleerd, lege ruimte moet worden overgelaten en alle gezinsleden moeten gemakkelijk op de beschikbare meubels worden geplaatst.

Zelfs als de eetkamer en de woonkamer kleine algemene afmetingen hebben, kunt u er een beroep op doen Enkele ontwerptrucs die helpen om de kamer goed in te richten en een harmonieus en comfortabel interieur voor iedereen te krijgen:

 • Het is beter om lichte kleuren te gebruiken - dit helpt om de ruimte visueel uit te breiden.
 • Verhoogde lage plafonds kunnen worden behangen met verticale strepen of een verticaal patroon, ze kunnen worden gecombineerd met gewone modellen, maar ook met geschikte bedrukte oppervlakken.
 • Glanzende oppervlakken reflecteren licht goed, dus het gebruik van plafonds en meubels met dergelijke gevels is een andere optie om de ruimte uit te breiden.
 • Bovendien ziet de overzichtelijke ruimte er a priori meer uit,daarom is het noodzakelijk om alleen het maximaal benodigde meubilair te beperken.
 • Bovendien helpt het gebruik van spiegels het probleem van een kleine ruimte op te lossen.

Slaapkamer-woonkamer

De tweede meest populaire associatie is de combinatie van een slaapkamer met een woonkamer. Het lijkt moeilijk om deze twee zones met elkaar te verbinden, maar deze taak is een van de eenvoudigste in een modern interieurontwerp.

Om de juiste combinatie van de twee bovengenoemde zones te creëren, hebt u alleen een comfortabele slaapplaats nodig. Hiervoor kunt u een verschuifbare slaapbank gebruiken, die overdag als een zachte stoel wordt gebruikt en 's nachts wordt omgevormd tot een comfortabele slaapplaats.

Ook een goede optie zou een transformerend bed zijn, dat indien nodig in een nis in de muur wordt verwijderd en een kledingkast imiteert.

Bovendien kunt u een standaard standaardbed gebruiken om de ruimte alleen in zones te verdelen, het bed met een scherm of een kunstmatige afscheiding te scheiden. U kunt ook verschillende dressoirs of planken gebruiken om te scheiden.

Je kunt een bed op een speciale catwalk zetten - dit is een verhoging van de vloer, die in feite fungeert als een plank voor het bed en de kamer in zones verdeelt.

Bij het combineren van zones, is het de moeite waard om dat te onthouden de ruimte mag niet te vol zijn, anders wordt een onaangename indruk gemaakt. Het plaatsen van meubels in een dergelijke ruimte moet zo volledig mogelijk zijn. Bovendien is het meubilair beter in dezelfde stijl te behouden, om geen ineenstorting van de compositie en dissonantie in de kamer te veroorzaken. Als u geen geschikte meubelstukken wilt kiezen, kunt u meteen een set kiezen. In dit geval wordt de selectie al uitgevoerd door gekwalificeerde ontwerpers en hoeft de gebruiker de meubels alleen in de kamer op de juiste manier te rangschikken.

De kleuroplossingen kunnen in dit geval ook anders zijn, maar voor het slaapgedeelte is het beter om geen te felle kleuren te gebruiken. Communicatie met de lichte woonkamer kan worden bereikt met behulp van heldere kussens in kleur of een geschikte deken.

Om de ruimte uit te breiden, is het ook raadzaam om lichte kleuren te gebruiken die licht, glanzende oppervlakken en spiegels goed weerkaatsen.

Het gebruik van asymmetrie is een mogelijke optie, niet alleen voor de vloer in het geval van het podium, maar ook voor het plafond. Verschillende niveaus helpen om de intensiteit van de verlichting aan te passen en visueel de afmetingen van de kamer te veranderen.

Maak een ontwerpproject

Om het perfecte interieur te creëren, moet je een ontwerpproject van de ruimte maken. In feite is dit een reeks tekeningen en tekeningen met alle afmetingen, openingen van ramen en deuren, die zullen helpen bij de realisatie van het gekozen interieurontwerp.

Uiteraard zal het ontwerp van grote kamers verschillen van het ontwerp van kleine. 20 vierkante meter m, natuurlijk, geschikt voor meer items dan 18 meter. Wanneer een plan wordt gemaakt voor een lege ruimte, moet de locatie van het meubilair worden ingevuld met verwijzing naar stopcontacten, schakelaars en andere functionele elementen.

Nadat een schets bij benadering is opgesteld, is het nodig om een ​​diagram te tekenen waarin alle elementen van de toekomstige ruimte op verschillende schalen en van verschillende kanten worden geplaatst.

Dit plan wordt een onmisbare tool in het reparatieproces. Als het niet mogelijk is om het zelf te compileren, dan kunt u contact opnemen met de studio die interieurontwerpdiensten levert, een ontwerp van elke kamer maken op basis van schetsen en vereiste formaten, rekening houdend met alle opmerkingen en suggesties die later voor reparaties kunnen worden gebruikt.

fabrikanten

Tegenwoordig wordt de markt vertegenwoordigd door vele Russische en buitenlandse fabrikanten van meubels voor woonkamers voor elke smaak en portemonnee, geschikt voor elke stijl en verschillende maten.

Een van de meest populaire zijn:

 • Meubelfabriek "Lapis". De productie vindt plaats in Kaliningrad en hoogwaardige designproducten worden in bijna alle uithoeken van Rusland verkocht. Het meubilairaanbod is vrij groot, je kunt kiezen uit en kast, en modulair en gestoffeerd meubilair, daarnaast kunnen bekwame verkopers een ontwerpproject maken dat niet alleen helpt om het toekomstige interieur visueel te verbeelden, maar ook om de elementen in de kamer correct te rangschikken.
 • Wit-Russisch meubilair "Pinskdrev" verkoopt ook in Rusland. Hier zijn alle soorten meubels tegen redelijke prijzen en van zeer goede kwaliteit.
 • Meubilair gemaakt in Polen is ook heel populair. Bijvoorbeeld een Pools bedrijf "Mikolajczyk" klaar om de koper te voorzien van niet alleen individuele woonmodellen, maar ook complete sets van benodigde meubels om het perfecte ontwerp te creëren.
 • Duitse kwaliteit is altijd beroemd geweest om zijn exclusiviteit in alle aspecten.Het bedrijf fungeert als een voorbeeld van uitstekende kwaliteit. Gwinner. U kunt alle soorten meubels en complexe opties van deze fabrikant afzonderlijk kopen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Het creëren van een mooi interieur in een gewoon appartement is niet eenvoudig, maar als het blijkt, zijn bewonderende blikken gegarandeerd.

Een stijlvolle elitaire barokke woonkamer zal lang plezier hebben, het ontwerp zal nooit zijn relevantie verliezen.

Originele oplossingen in moderne stijlen - minimalisme, hi-tech en loft, verdienen ook aandacht.

Een woonkamer in klassieke stijl met een open haard, waar de banken correct zijn geplaatst, is een uitstekende oplossing voor een grote en comfortabele woonkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer