Hoe kies je een ladekast in de woonkamer?

Woonkamer is een speciale kamer van elk huis, verschillend in functionaliteit en gastvrijheid, die grotendeels afhangt van de inrichting. Vaak is een deel van de woonkamer een ladekast, waardoor de kamer een ruim zicht heeft doordat er veel dingen zijn kwijtgeraakt. Om te weten hoe u een ladekast voor de woonkamer kiest, moet u de kenmerken van dit meubel kennen en rekening houden met de relevantie ervan in een bepaalde stijl.

Speciale functies

Het begrip 'dressoir' is tegenwoordig behoorlijk divers. Vertaald uit het Franse dressoir betekent "comfortabel". Dit is een stijlvol accessoire van de woonkamer, dat qua ontwerp, afmetingen, ruimtelijkheid en functionaliteit verschillend is. Deze factoren bepalen de relevantie van een bepaald product in de hal.Dit zijn verschillende meubelstukken die in één gecombineerd zijn: een ladekast kan er uitzien als een typische kast met laden, een kast of een deel van een muur met een glazen gevel.

Afhankelijk hiervan heeft dit accessoire verschillende soorten:

 • aan de muur bevestigd - een optie die direct op de muur wordt bevestigd, wat vooral handig is voor ruimtes met een minimum aan vrije ruimte (voornamelijk kleine modellen die geen grote belasting op de muur veroorzaken);
 • addl - een dressoir in de woonkamer, die deel uitmaakt van het meubelensemble (verkocht met een bank of tafel, dit is functioneel en ruim meubilair in een enkele stijl en kleur);
 • bekrompen - een stijlvol en extern aantrekkelijk meubelstuk dat in het midden van de ruimte wordt geïnstalleerd (een helder functioneel accent, bijvoorbeeld een soort balk);
 • standaard - versie voor installatie langs de muur, bijna altijd onderdeel van het modulaire ontwerp van smalle breedte en aanzienlijke hoogte.

Tegelijkertijd kan de plaatsing van het dressoir verschillen: sommige ontwerpen zien eruit als paar smalle kasten, waartussen zich een laag gesloten voetstuk bevindt, of het is een optie met een kleine glazen vitrine die de belangen van de eigenaren van het huis toont (bijvoorbeeld beeldjes, schalen, gootstenen).Andere producten worden bescheiden in de hoek geplaatst, waardoor de woonkamer een accent geeft aan een set gestoffeerde meubels in het gastenverblijf.

types

Variaties in laden in de woonkamer hangen direct af van het doel van dit meubilair. Naast het gemak en de mooie uitstraling zijn ze verschillende opslagmogelijkheden voor noodzakelijke dingen. De ladekast is geen kast: hij heeft horizontale laden. Het is een vergissing om het een rack te noemen: dit product is een gesloten type meubel, hoewel het wel planken heeft.

Afhankelijk van de bestemming kan een dressoir in de woonkamer zijn:

 • angle;
 • lang;
 • Kortom;
 • standaard lengte;
 • met een spiegel.

Tegelijkertijd wordt elk product geselecteerd, rekening houdend met het beschikbare oppervlak van de zaal, of besteld door individuele metingen en een schets, waarbij het ontwerp in één kleurenschema wordt geselecteerd en wordt ontworpen met de beschikbare meubels.

Hoekmodellen zijn handig omdat ze door hun locatie het nuttige gedeelte van de kamer kunnen opslaan door de hoek van de kamer in te nemen. Ze belasten de ruimte niet, geschikt voor kleine huiskamers. Deze producten hebben laden voor het opslaan van objecten en het bovenvlak, dat meestal dient als een standaard voor verschillende decoratieve accessoires (bijvoorbeeld vazen, beeldjes, planten in potten).

Lange versies zijn ruimer, ze hebben veel laden en een lang topvlak, soms voorzien fabrikanten ze van het originele uitgangsplatform voor een plasma-tv. Dankzij de plank voor tv wordt er ruimte bespaard in het gastengedeelte van de hal. Grote ladenkasten zijn een alternatief voor een volledige garderobe. Deze modellen zijn verschillend (bijvoorbeeld modulair, met een etalage).

Vaak is er in de woonkamer een ladekast voor het opbergen van gerechten (buffet). In de regel is er in dergelijke producten een afgesloten ruimte en een vitrine waarin een dienst wordt geregeld. In dit geval heeft de gevel deuren om te openen en wordt het belangrijkste gesloten deel uitgerold door middel van rollen. Varianten met glas tonen de belangen van de eigenaars van het huis: ze vertegenwoordigen de inhoud van de schappen in al hun glorie.

Spiegelvariëteiten zijn opmerkelijk omdat ze in staat zijn om de ruimte van elke kamer visueel te veranderen, of het nu een kleine woonkamer of een ruime hal is. Ze kunnen een hangende spiegel hebben, of spiegelende oppervlakken van de gevel en zelfs de benen.

Vaak, om een ​​speciale sfeer te geven, zijn de kisten versierd met verlichting: dit maakt deze meubels tot stijlvolle accenten van de logeerkamer.

Vormen en afmetingen

De klassieke vorm van het dressoir is een rechthoek. Het kan echter het meest divers zijn: in de winkels vindt u hoge, smalle, brede, lage, radius (ronde gevel) variëteiten.

Conventioneel kunnen ze worden onderverdeeld in recht (lineair) en hoekig.

Ze kunnen compact klein, standaardplan en groot zijn, met een verschillend uiterlijk: sommige zijn als een doos, andere hebben een bovenste plank, de derde - de onderste plank, de vierde - convex op de voorgevel en zijkanten.

Bovendien kunnen ze elementen van het rek of console-planken zijn. Opgeschorte versies lijken meer op vakken. De afmetingen van het dressoir zijn verschillend en zijn onderhevig aan een specifiek ontwerp, de meest populaire opties zijn 90x46x85, 84x48x80, 87x48x88, 67x48x112, 88x48x87, 90x50x90, 90x45x100 cm (lengte x breedte x hoogte).

materialen

Bij de productie van moderne dressoirs gebruikte verschillende grondstoffen. Het beste materiaal is hout: vandaag hebben fabrikanten geleerd dressoirs er elegant uit te laten zien, dus houtproducten zijn niet omslachtig. De array is bedekt met vernis en veredelt de textuur van de boom: op deze manier kunt u kisten met glanzende vlakken in het interieur installeren die de leefruimte van de hal visueel vergroten.

Tegenwoordig is het dressoir versierd met glas: het is in staat om elk model te vullen met lichtheid en luchtigheid, zelfs als het een geverfd, gespiegeld oppervlak, fotodruk en een zandstralenpatroon heeft. Vooral nobele, het ziet er in donkere chocolade doorschijnende (getinte) tinten, of het nu modellen met een spiegel, of producten met glazen deuren.

Naast basismaterialen zijn houtvezelplaat (MDF), metaal en kunststof betrokken bij de productie van moderne meubels. Chroom is een onderdeel van het frame van modellen met moderne stilistiek, platen zijn lichter dan hout, maar hun houdbaarheid is minder, ze zijn minder bestendig met mechanische schade.

Kunststof als het belangrijkste materiaal is erg onbetrouwbaar, alsof fabrikanten niet het tegenovergestelde hebben bewezen: het is schadelijk voor het lichaam (als het in de buurt van een verwarmingsapparaat wordt geïnstalleerd, begint het schadelijke stoffen in de lucht af te geven).

Stijl selectie

Moderne versies van het dressoir kunnen worden ingevoerd in bijna elke stijl van interieur, behalve die waar ze ongepast zijn.

Met behulp van de ontwerptechnieken kunt u de kisten zodanig rangschikken dat ze in het oog springen, of vice versa, samenvloeien met het decor en de kleur van de wanden, wat inherent is aan bepaalde moderne ontwerpen.

Het gebruik van een afbeelding op de gevel van het product zal succesvol zijn: u kunt het gewenste ontwerpidee verslaan en de ruimte visueel opvullen met een speciale sfeer en sfeer.

De poten van de ladekast met gebeeldhouwde lijnen of vergulding zijn geschikt in de klassieke richtingen van stilistiek (klassiek, classicisme, neoklassiek, Engels en Italiaans), die wordt gekenmerkt door symmetrie, proportionaliteit en paleisplechtigheid.

Als je een model nodig hebt voor moderne stijl, minimalisme, brutalisme, moet je aandacht besteden aan het product zonder excessen, die worden gekenmerkt door strikte rechte lijnen, een minimum aan openheid, speciale nadruk wordt gelegd op de functionaliteit.

Als u een woonkamer in een Chinese, Indiaanse stijl met een ladekast wilt ontwerpen, een ander niet-standaard ontwerp wilt demonstreren, moet u zich richten op producten met fotoprints, waarbij u de optie kiest met een specifieke afdruk en kleur die inherent is aan een bepaalde richting.

Modellen van lichte tinten (bijvoorbeeld witte of ivoorachtige tinten) met gebeeldhouwde decor, een spiegel en gebogen poten passen bij de rustieke kleur in de geest van het land en de Provence. Radius-modellen zijn ook goed. Voor zo'n creatieve stijl, zoals een loft of grunge, doet het uitzicht er niet toe: het belangrijkste is dat het meubilair van hout en altijd van het merk is.Wat producten voor kinderen betreft, is het beter om ladekasten te kiezen, vertrouwend op gemak in plaats van op pretentie: ze moeten eenvoudig zijn, omdat ze niet alleen door een volwassene, maar ook door een kind moeten worden gebruikt.

Kleur oplossingen

Dit meubilair is in verschillende tinten, maar het is beperkt in de keuze van heldere contrasterende tinten. Vaak worden ladekasten vervaardigd in een natuurlijk natuurlijk bereik, dat wordt gekenmerkt door lichtbeige, bruine en steenachtige tinten. Als dat de stijl dicteert, presteren de modellen in het wit. Daarnaast is de focus van vandaag de dag de schaduw van het licht wenge eiken, sonomatinten, truffels, melkeiken, donkere wenge, appel en walnoot. Van de dynamische tonen die het waard zijn om oranje, baksteentonen te herkennen.

Minder vaak heeft het meubilair een contrasterende afwerking in de vorm van zwarte strepen (ze maken de lijnen expressief, geven het product originaliteit en elegantie). Zeldzame tinten, die contrasteren met de basiswit tint, zijn groen en olijfkleuren. Zulk meubilair ziet er sterk uit, het is geselecteerd in hetzelfde kleurenschema met de belangrijkste meubels, anders ziet het er anders uit.

Decoraties van laden zijn afdrukken, waarmee u de woonkamer in de juiste kleur kunt vullen.Bijzonder aantrekkelijk zijn de variëteiten met een oppervlakteafwerking in de vorm van florale ornamenten: ze passen perfect in het onderwerp van etnische designtrends.

Hoe te plaatsen?

Het is noodzakelijk om een ​​dressoir zo in de woonkamer te plaatsen dat de toegang er gratis is. Het wordt meestal tegen de muur geplaatst, zodat het niemand hindert en tegelijkertijd het middelpunt van de aandacht is.

Je kunt het plaatsen:

 • tegenover de hoofdbank van de gastzone (recreatiegebied), waarbij een plasma op een lang verticaal vlak wordt geplaatst;
 • onder een vrijdragende plank op de muur (of een ander uitsteeksel) plaatsen, waarbij het oppervlak van het bovenste vlak wordt versierd met een paar foto's binnen, of met planten in vazen;
 • onder de spiegel op de wand, symmetrisch ten opzichte van elk zijvlak van het spiegelvel ten opzichte van zijn frame;
 • op de locatie van de foto, een paneel of een kleine kunstgalerie, als de hoogte van de kast lager is (deze mag de decoratie van de muren niet blokkeren);
 • voor de eetkamer, als de leefruimte groter is en dit functionele gebied herbergt;
 • achter de bank, of vanaf een van de zijkanten, als het model klein is en de toegang tot het raam of het dressoir zelf niet benadert.

fabrikanten

Op de moderne meubelmarkt is er een breed scala aan dressoirs die aan verschillende voorkeuren van klanten kunnen voldoen. Onder hen is een speciale plaats ingenomen door bedrijven uit Portugal en Italiaanse fabrikanten.

In de beoordeling van hoogwaardige producten waren:

 • Vental;
 • "Pyramid";
 • hoff;
 • "Alternatieve"
 • Ariva;
 • "Tria";
 • "Akvaton"
 • Idea;
 • "Meester."

Elke fabrikant kan, indien gewenst, een optie vinden die plaatsing in de woonkamer waardig is. Kopers die deelnemen aan de stemming, markeren het gemak en de duurzaamheid van de modellen van deze bedrijven. Tegelijkertijd zijn er enkele opmerkingen: in sommige gevallen merken gebruikers op dat sommige modellen, naast een aantrekkelijk uiterlijk, niet voldoende betrouwbaar zijn. Dit geldt voor plaatproducten (LSDP): er zijn geen klachten over de dressoirs uit het houtmassief.

Mooie voorbeelden in het interieur

 • Een compacte, figuurvormige ladekast met een originele gevel, gemaakt met een bloemenprint, oogt bijzonder stijlvol: hij combineert harmonieus met de witte kleur van de wanddecoratie, onderbreekt het interieur niet en heeft steun in de vorm van een ongewoon gevormde vaas met bloemen.
 • Witte ladekast met een spiegel en glazen ramen,laden en zijdeuren met vergulde lijst is een uitstekende mini-bar van de kamer, versierd met verse bloemen en een bureaulamp met een staande lamp in één stijl.
 • Een stijlvol houten dressoir met een extra open onderste plank, gebeeldhouwde poten en bloemengravures sieren de woonkamer: door er twee koffers, een tafellamp, boeken en originele klokken aan toe te voegen, kunt u een speciale sfeer creëren.
 • Het dressoirbuffet, versierd met houtsnijwerk en verguldsel, kan de stijl van de eethoek in de uitnodigende woonkamer ondersteunen.
 • Een dressoir met een spiegelgevel en metalen decor van de gezichten zal de decoratie zijn van het moderne ontwerp: het ziet er stijlvol uit en voegt ruimte toe aan het interieur.

Hoe je een dressoir oppakt in een salon, kijk in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer