Hoe kies je een commode met een spiegel?

Het is moeilijk om het interieur van een dressoir in een appartement voor te stellen - een multifunctioneel element van stijl. De stamvader ervan was een kist voor het opbergen van kleding, waaraan in de loop van de tijd intrekbare planken werden toegevoegd. Dergelijke knowhow leidde tot het uiterlijk van het meest handige element in ons huis, vertaald uit het Frans "commode" betekent "handig".

Wat is dit?

Een ladekast is een speciale kast met een tafelblad en laden die zijn ontworpen om verschillende objecten op te slaan (van pastel linnen tot huishoudelijke chemicaliën of favoriete speelgoed). De combinatie van het compacte formaat van de kast en de ruimtelijkheid van de kast maakt het mogelijk om een ​​dergelijk model in elk landhuis te plaatsen. Tegenwoordig biedt de meubelindustrie een breed scala aan vergelijkbare producten.Ze verschillen op verschillende manieren (kleur, vorm, hoogte, decor).

In uiterlijk onderscheiden de volgende producten:

 • · Standaard dressoir;
 • · Lange accessoire;
 • · Model met een spiegel;
 • · Ladekast;
 • · Met strijkplank;
 • · Borsttransformator.

Uiterlijk verschilt een exemplaar met een spiegeldoek niet veel van de kaptafel.

Dit meubilair met een ronde spiegel in een klassieke stijl voor meisjes en vrouwen. De veelzijdigheid van een dergelijk kluisje stelt u in staat om het in elke hoek van uw huis te plaatsen. Een opvouwbare make-upspiegel zal door elk meisje en elke vrouw worden gewaardeerd. Tegenwoordig zijn er echter ook soorten voor de sterkere seks. Overweeg welke soorten worden gevonden, wat hun uniciteit is en wat moet worden geleid door de keuze.

Typen en functies

Aan bestemming wijst u de volgende producten toe met een spiegel:

 • Voor de woonkamer. Dergelijke opties hebben een speciale productiestijl, ze zijn rijkelijk versierd met houtsnijwerk en andere patronen.
 • Voor de slaapkamer. Deze types zijn beknopter dan de analogen van de logeerkamer. Onderste dozen zijn ontworpen voor het leggen van kussens, lakens, bovenste behoefte aan allerlei accessoires, cosmetica, sieraden.De eerlijke seks zal gewaardeerd worden door vrouwelijke modellen met een kaptafel, zodat er een kans is om jezelf in al zijn glorie te zien.
 • Voor de kinderkamer. Dergelijke meubels onderscheiden zich door de grootte en het ontwerp. In de kleuren van de modellen voor meisjes wordt de voorkeur gegeven aan zachte pasteltinten, jongens hebben meer mannelijke tinten blauw, groen en violet.
 • Voor de eetkamer. Er zijn vaak extra glazen deuren achter die opgeslagen sets, gerechten of elite-alcohol zijn.
 • Voor de keuken en badkamer. Onderscheidende kenmerken zijn ergonomisch ontwerp en scherpe lijnen. Vaak is zo'n ladekast gecombineerd met de gootsteen.
 • · Voor kledingkast. Designer fantasie is waar te dwalen: een ladekast kan worden verborgen in de kast of verdronken in de muur tussen de kasten. Opvouwbare spiegel zal ruimte besparen.
 • Voor de gang en de gang. In deze modellen ligt de nadruk uitsluitend op functionaliteit.

De locatie van de commodes met een spiegel zijn:

 • staande vloer;
 • geschorst;
 • onbeweeglijk;
 • mobiel;
 • muur gemonteerd;
 • eiland.

De vorm van de kisten wordt onderscheiden:

 • traditionele rechthoekige - klassieke variëteiten;
 • Hoek - past perfect in elke hoek, bespaart ruimte;
 • radius - modellen die ruimte nodig hebben om in het interieur geplaatst te worden;
 • Ontwerper - een verscheidenheid aan vormen (bijvoorbeeld een opgestapeld boven een andere koffer).

materiaal

Bij de vervaardiging van commodes met een spiegel met verschillende grondstoffen. Plastic is lichtgewicht en gemakkelijk te reinigen. Hieruit ontstaan ​​kluisjes voor de keuken of badkamer. Maar ze zien er niet representatief genoeg uit. Comfortabele en dure ladenkasten van massief hout. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Dergelijke modellen zijn vaak versierd met prachtige patronen, houtsnijwerk, ze hebben originele en elegante pennen.

Het grootste nadeel van houten producten is hun prijs.

Meubels van Wenge zijn nu vooral populair. - een tropische plant die bestand is tegen zware gewichtbelastingen. De ongebruikelijke kleur is goudbruin met zwarte strepen. In het interieur is deze toon met succes gecombineerd met andere natuurlijke: eik, esdoorn, as. Het kan echter worden herhaald in de kleur van de vloer of meubels.

Andere materialen die betrokken zijn bij het maken van stijlvolle moderne dressoirs zijn rotan.Het is milieuvriendelijk, combineert aantrekkelijkheid, lichtheid en duurzaamheid. Spaanplaat en MDF zijn als hout, maar ze zijn goedkoper. Dienovereenkomstig zijn ze qua levensduur en kwaliteit aanzienlijk inferieur, ze komen vaker voor in meubelwinkels.

afmeting

Het is noodzakelijk om de locatie van uw toekomstige aankoop correct te berekenen. Naast het feit dat de dozen gemakkelijk kunnen worden verplaatst en verplaatst, moet u nog steeds vrij passeren zonder ze aan te raken. Van fundamenteel belang zijn de parameters van de laden (lengte, breedte, hoogte, diepte). Het model kan lang of smal zijn, het is noodzakelijk dat de afmetingen overeenkomen met de opgeslagen objecten (of het nu om dekens of een verzameling favoriete schijven gaat). De standaard hoogte varieert van 85 tot 160 cm, als de ladekast lager is, is deze al een voetstuk.

kleur

Het kleurenaanbod van de fabrikant is ongewoon divers. Dit zijn verschillende tinten van hout, felle kleuren voor kindermeubilair, nobele zwart-wit. Als u een model met een spiegel kiest, raden we aan naar de kleur van de Sonoma-eik te kijken. Dit is een zeer populair type gebleekt eikenhout dat perfect in bijna elk interieur past. Deze aristocratische Kohler gaat goed met wenge,ziet er even goed uit met matte en glanzende oppervlakken.

Spiegel vorm

De keuze van spiegels vandaag is echt breed. Naast de gebruikelijke rechthoekige, ronde of ovale versies, kunt u ongebruikelijke silhouetten kiezen op basis van uw wensen. In de meubelzaken worden je absoluut ongelooflijke spiegeldoeken aangeboden in de vorm van getallen, verschillende vormen, symbolen en abstracties. De ronde en ovale spiegel van een dressoir kijkt organisch in elk interieur.

Er moeten rechthoekige soorten worden geselecteerd op basis van de grootte: hoe groter het beeldmateriaal, hoe groter het reflecterende oppervlak.

Stijl en ontwerp

Kasten met een spiegel maken in klassieke en moderne stijlen. De eerste zijn gemaakt van hout, eronder, dergelijke dressoirs hebben vaak gebogen contouren, houtsnijwerk op de gevel. Een waardig voorbeeld kan een set "Gioconda" zijn, gemaakt in de luxueuze Italiaanse traditie met vloeiende rondingen, elegante decoratieve inzetstukken. De pompeusheid en luxe van een dergelijk element van het interieur zal dienen als een indicator van de welvaart en het prestige van de eigenaren van het appartement. Moderne commodes hebben een minimalistisch ontwerp zonder decor (met strikte en duidelijke lijnen).Producten in de Art Nouveau-stijl kunnen in de kinderkamer worden geplaatst, waardoor het meest stijlvolle en laconieke beeld van het interieur wordt versierd met een zwart glanzend kind van de borst.

Hoe te kiezen?

Om het gewenste object te kopen zonder onnodig gooien, moet je een paar eenvoudige regels volgen:

 • Bepaal de plaats waar u uw dressoir plaatst. Voer de vereiste metingen uit, rekening houdend met het feit dat de dozen ruimte nodig hebben.
 • Met behulp van een juist geselecteerd product, kunt u het volume van de kamer visueel veranderen: een hoog en smal meubel stelt u in staat om het plafond te verhogen, laag en lang - duw de wanden uit elkaar.
 • Besteed aandacht aan de fittingen en het schuifmechanisme. Modellen met telescopische deurdrangers zijn veel betrouwbaarder en geruislozer dan hun tegenhangers.
 • Het fundamentele belang wordt gegeven aan kleur. Een witte ladekast ziet er beter uit dan een donkere en bespaart ruimte in de kamer. Reflecterend oppervlak helpt perfect om de ruimte uit te breiden.
 • Het is belangrijk dat het dressoir in zijn stijl in één afbeelding past.
 • De spiegel moet stevig op de basis worden bevestigd of (in het geval van de gemonteerde versie) met goede bevestigingen.
 • Probeer een vertrouwde fabrikant te kiezen.

Mooie voorbeelden en opties

Hieronder bieden we enkele bijzonder interessante soorten interieuroplossingen aan.

De populairste fabrikanten van luxemeubels zijn Italianen. De luxe van lijnen en materialen zal niet toestaan ​​dat een dergelijk interieur onopgemerkt blijft.

 • Een ladekast met een verschuifbare spiegel is handig vanwege de functionaliteit; een dergelijke spiegel wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf.
 • De optie van een transformator met een inklapbare spiegel zal niet alleen worden gewaardeerd door de visionspecialist, maar door elk meisje.
 • Een fauteuil en een commode met een spiegel in dezelfde stijl zien er elegant uit.
 • Ruimtevolume voegt ladekastmodellen met een bril toe.
 • Een uitstekende combinatie voor een ruime hal - kledingkast in combinatie met een ladekast.
 • Strenge en beknopte moderne modellen zien er ongelooflijk stijlvol uit.
 • Het is onmogelijk om de aandacht te onttrekken aan charmante modellen voor kinderen. Een model met een spiegel is meer relevant voor meisjeskamers, maar het is ook volkomen gepast om naar het appartement van de jongen te kijken.
 • Wanhoop niet als je niet de mogelijkheid hebt om een ​​antiek kluisje te kopen. Een vlucht van mooie en bekwame handen zal helpen om de eenvoudigste houten ladekast van een grootmoeder om te vormen tot een exclusief model, erop te leggen, bijvoorbeeld met behangpapier, decoratief papier of door simpelweg gekleurde strepen langs de hele ladekast te gooien.

Uit de volgende video kun je leren hoe je een dressoir met een spiegel kunt maken met je eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer