Meubels voor de woonkamer: kenmerken naar keuze

Meubels voor meubels worden in de meeste kamers geïnstalleerd. Het wordt in een groot aantal verschillende winkels gepresenteerd en is onderverdeeld in verschillende soorten. De woonkamer is een plek voor het ontvangen van vrienden en kennissen, dus het moet een aangename indruk op de gasten maken. Goed geselecteerde meubels kunnen bijdragen aan het creëren van een gunstige sfeer in de kamer. Voor velen wordt het erg moeilijk om rekening te houden met de fijne kneepjes van het meubilair, dus voordat je producten in de woonkamer koopt, moet je bekend raken met alle nuances en kenmerken van deze producten.

Kenmerken: voor- en nadelen

Meubels voor meubels zijn een soort interieurartikelen, die afzonderlijke producten zijn die niet zijn ingebed in andere oppervlakken.Dergelijke producten hebben hun eigen kenmerken, waaronder zowel positieve als negatieve.

De voordelen van de carrosseriemodellen zijn onder meer:

 • Uitvoerbaarheid. Want elk ding in de hal zal zijn plaats hebben. Dit meubel is perfect voor het opbergen van dingen in verschillende vormen en maten.
 • Compact en ergonomisch. Met behulp van deze interieurartikelen kunt u met succes de ruimte vullen van een ruimte met verschillende indelingen. Het meubilair ziet er compact uit en verbergt zelfs bepaalde ruimtegebreken.
 • Vermogen om te transformeren. Sommige producten met een rompstructuur hebben speciale mechanismen die het ene meubel in het andere veranderen. Met behulp van hef- en schuifsystemen is het woonkamermeubilair voorzien van extra functies. Een populair voorbeeld van dit ontwerp is het kledingkastbed, dat handig is in het geval van overnachtende gasten.
 • In kastmeubilair zijn strikte contouren van lijnen en vormen te zien. De duidelijkheid en zekerheid van de grenzen van producten geven de hele kamer een beknopte en elegante uitstraling.
 • Gemak in gebruik. Veel ontwerpen zijn uitgerust met op afstand te openen mechanismen die het gebruik aanzienlijk vereenvoudigen.U kunt ook individueel de mechanismen ontwerpen voor het sluiten en openen van kasten en sofa's om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om ze te gebruiken.
 • Kastmodellen zijn geschikt voor elke interieurstijl. Welk concept u ook kiest, u kunt altijd het juiste meubilair kiezen voor de hal in het appartement.
 • Producten belichaamd in een grote verscheidenheid aan materialen. U kunt de meest geschikte grondstoffen kiezen voor prijs, kwaliteit en ontwerp.
 • Rompconstructies zijn veelzijdig. Elk item kan afzonderlijk worden gebruikt. Verschillende interieurdetails zijn niet altijd van elkaar afhankelijk. Individuele elementen kunnen worden herschikt, waardoor de vertrouwde omgeving nieuw wordt.
 • Als u stopt met de keuze voor producten die zijn ontworpen met modulaire technologieën, kunt u zelf de elementen kiezen en uzelf besparen op onnodige onderdelen en meubelcompartimenten.

De nadelen van rompstructuren hebben betrekking op het moment van selectie van specifieke modellen. Door de kleine nuances te negeren, kunt u meubels van lage kwaliteit kopen of het slachtoffer worden van het bedriegen van oneerlijke fabrikanten.

De nadelen zijn onder meer:

 • Verkeerde verhouding tussen prijs en kwaliteit.Voor een luxueus zicht op de buitenste laag van het product kan verborgen basismateriaal zijn. Vermeld daarom altijd zorgvuldig de samenstelling van het meubilair.
 • Het is noodzakelijk om aandacht te schenken aan de samenstelling, omdat sommige materialen een extra vernislaag vereisen. Deze producten omvatten fineermodellen. Als u het gebrek aan dekking niet opmerkt, is de levensduur van de structuur aanzienlijk verminderd.
 • Sommige bedrijven maken melamine impregnatie op interieurartikelen. Je moet voorkomen dat je deze modellen koopt, omdat na verloop van tijd de kwaliteit van meubels verslechtert en het gevoeliger wordt voor externe invloeden.
 • Besteed aandacht aan de chips. Als dergelijke defecten aanwezig zijn in structuren van welke vorm dan ook, dan is het niet de moeite waard om deze producten te kopen, omdat deze later sterker zullen bezwijken.
 • Hoekmeubelen moeten van metaal zijn. Een dergelijke nuance is niet alleen belangrijk voor de sterkte van de bevestigingsmiddelen, maar ook voor de daaropvolgende gelegenheid om het product te repareren (als het breekt).
 • Besteed aandacht aan welk materiaal gemaakte meubelcomponenten zijn. Details zoals hangers, haken of tussenschotten mogen niet inferieur zijn aan de kwaliteit van het lichaam.Anders kunnen storingen vaak optreden tijdens de werking.
 • Sommige fabrikanten vervangen metalen schroeven met plastic. Deze misleiding kan de sterkte en kwaliteit van het ontwerp beïnvloeden, dus controleer dit onderdeel altijd.
 • Vergelijk bij het kopen de kleur van het frame met de hoofdkleur van het product. Ze zouden niet in tinten moeten verschillen.

Gezien alle negatieve nuances, zul je met succes dergelijke meubelmodellen verwerven die alleen positieve eigenschappen zullen vertonen.

model

Standaard meubelstructuren worden vaak gebruikt om de hal in te richten. Het gebied en de indeling van de kamer hebben invloed op de keuze van specifieke producten, maar de volgende behoren tot de populairste onderdelen van de woonkamer:

Headset-sets

De set vertegenwoordigt het casusontwerp dat bestaat uit de volgende elementen: koffers, rekken, trottoirbanden, regimenten.

Overweeg de functies van het headset-element per element:

 • De kledingkast neemt de functie over van het opbergen van grote spullen of kleding. Het heeft een rechthoekige of vierkante vorm, evenals een gesloten gevel. Sommige headsets hebben een hoekkast, wat niet geschikt is voor alle soorten lay-outs.U kunt zowel algemene kasten als kleine items observeren voor het opslaan van kleinere items. De compartimenten zijn enkelbladig en dubbel blad.
 • Rekken - onderdeel van de headset met een open gevel. Ze dienen als een uitstekende plek om boeken, souvenirs en decor items op te slaan.
 • Sokkels bevinden zich in het onderste deel van de headset en spelen niet alleen de rol van bewakers van dingen, maar ook de rol van een tv-standaard of andere elektronica in de hal.
 • De planken bevinden zich in het bovenste deel van de set en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. Smalle ontwerpen worden alleen gebruikt voor het bewaren van kleine decoratieve objecten. Grondig geschikt voor plaatsing van kleine elektronica en andere apparaten.

Gestoffeerde meubels

Een noodzakelijk element van comfort in de woonkamer is kastmeubilair.

De vereiste componenten zijn:

 • Sofa, die een andere configuratie kan hebben. Algemene modellen worden vaak gemaakt met de letter "P". Voor sommige soorten lay-outs zijn hoekstructuren het meest geschikt. In sommige stijlen ziet u in plaats van een grote twee kleine banken, tegenover elkaar gelegen.
 • Fauteuils worden vaak geleverd met een bank en zijn even belangrijke comfortfactoren.Soms spelen deze interieuronderdelen een accent en kunnen ze van kleur verschillen van andere inrichtingsonderdelen. Naast de stoelen, die een duidelijke vorm hebben, kan er een zakstoel in het interieur van de woonkamer zijn, die er heel origineel uitziet.
 • Wanneer de hal vrij groot is, kan er een gebied zijn met stoelen. Deze items bevinden zich in het feestgedeelte, waar grote stoelen er slecht uitzien. Stoelen kunnen zowel gewoon als bar zijn.
 • Bar-tellers zijn populair in woonkamers met een feestgedeelte. Ze zijn vaak het middel voor zonale scheiding.

Salontafel

Koffietafels - een belangrijk attribuut van de hal, die zich meestal in de buurt van de bank of fauteuil bevindt. Ze spelen vaak een decoratieve rol en hebben een zeer ongebruikelijk ontwerp. Ze slaan ook kleine spullen op, kranten en plaatsen soms een dienblad met eten en drinken.

materialen

Alle vermelde onderdelen van de hal kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt.

Natuurlijk hout

Natuurlijk hout is een dure, maar tamelijk sterke en duurzame grondstof. Het wordt gebruikt voor het maken van sets, salontafels en sofaframes.Dergelijk materiaal vereist zorgvuldigheid met behulp van speciaal gereedschap en speciale bescherming tegen het verschijnen van parasieten in de tijd. Het is onstabiel voor vocht- en temperatuurveranderingen, maar het ziet er erg esthetisch en degelijk uit.

MDF, spaanplaat

Analogen van een boom zijn dergelijke soorten meubelgrondstoffen als MDF en een spaanplaat. Ze vertegenwoordigen de geperste vezel met spaanplaatelementen van een natuurlijke boom. Materialen zijn vrij duurzaam en beter bestand tegen contact met water. Je kunt producten van hen kopen tegen betaalbare prijzen, rekening houdend met hun lange levensduur.

plastic

Voor sommige soorten interieur zal het meest succesvolle kastmeubilair gemaakt van kunststof zijn. Het wordt meestal weergegeven in een breder kleurengamma, maar is mogelijk giftiger dan meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Kunststofvezel biedt een groter aantal ontwerpopties.

glas

Glas wordt gebruikt om dergelijke elementen van de woonkamer te maken als een salontafel, bar en deuren van de headset. Dit materiaal kan transparant en mat zijn. Het glas is vaak versierd met verschillende patronen en insluitsels, waaronder decoratieve stenen en steentjes.Vuil en vingerafdrukken zijn merkbaar op dit type oppervlak, dus het vereist vaker onderhoud.

stoffering

Meubels voor meubels bevatten een dergelijk element als stoffering.

De bekleding kan van verschillende soorten textiel zijn gemaakt:

 • Suede.
 • Huid.
 • Silk.
 • Wol.
 • Lakens en andere stoffen.

Kleur oplossingen

Meubels in de woonkamer kunnen in verschillende kleuren en combinaties worden gemaakt.

De meest voorkomende en succesvolle kleuren en combinaties omvatten het volgende:

 • De kleur van natuurlijk hout varieert in een groot aantal tinten. Onder de lichte varianten van populaire kleuren zijn melkeiken, beuken, ivoor, essen. De favorieten onder de donkere kleuren zijn de kleuren van wengé, walnoot, donker eiken. U vindt rode en roodbruine elementen in kastmeubilair met tonen zoals mahonie, mahonie of kersen.
 • Soms worden voor de decoratie van de woonkamer heldere en zelfs zure tonen gekozen. Ze spelen een accent op individuele onderdelen van de koptelefoon of de salontafel. Citroen, roze, oranje en blauwe kleuren geven het interieur een speciale sfeer, maar ze passen niet in alle stijlen.In meer terughoudend ontwerpopties geïnstalleerd wit, beige of zwart meubilair.
 • Een dergelijke techniek als combinatie - combinatie in kastmeubilair van verschillende tinten is populair. Het kan op contrast zijn gebaseerd, een klassiek voorbeeld hiervan is de combinatie van zwart en wit in verschillende interieurartikelen. Voor nadruk kan rood of een andere felle kleur worden toegevoegd. Om schreeuwerige tonen te voorkomen, is de woonkamer opgebouwd uit vergelijkbare tinten.
 • Een populaire technologie is het afdrukken van foto's. Het wordt gebruikt om exclusieve ontwerpen van de gevels van kasten te creëren. Het belangrijkste materiaal van de technologietoepassing is plastic.

Werkelijke stijlen

De hal kan worden ingericht in verschillende interieurconcepten. Elk van hen heeft kenmerken en nuances die moeten worden overwogen.

 • Woonkamer in klassieke stijl verschillende luxe, belichaamd in dure materialen voor kasten en stoffering. Deze richting wordt gekenmerkt door een overvloed aan lichte kleuren, vloeiende lijnen en veel licht. Classic impliceert de aanwezigheid van een salontafel op gebeeldhouwde poten. Andere meubels hebben ook gebeeldhouwde elementen.
 • In modern moderne stijl het grootste deel is de afwezigheid van symmetrie.Het meubilair moet worden benadrukt duidelijkheid van geometrische lijnen. In de regel worden naast zwart en wit discrete matte tinten gekozen.
 • voor ecologische richtingen meubilair is gekozen uit natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld uit hout. Meestal worden modellen op bestelling gemaakt. De meest populaire kleuren in het ontwerp - beige, bruin, grijs, groen, wit. Een must-have accessoire is de beschikbaarheid van tuinmeubilair op de planken.
 • voor loft stijl perfect passende meubelontwerpen in het beeld van retro. Effen banken met onopvallende tinten in combinatie met houten salontafels en compacte open planken en rekken weerspiegelen perfect het concept van stijl. Het is belangrijk om de ruimte niet te vervuilen met meubels, omdat het hok open ruimte nodig heeft.

Fabrikanten en beoordelingen

Om meubels van hoge kwaliteit te krijgen, moet u op voorhand letten op de producten die fabrikanten vragen.

Deze bedrijven omvatten:

 • Italiaans bedrijf MD huis produceert ongebruikelijke kast meubels met duidelijke contouren. Het kan perfect worden belichaamd in moderne interieurstijlen.
 • Italië is ook beroemd om zijn fabriek. Tonin Casauitstekende muren produceren voor de hal. Kwaliteitsproducten worden belichaamd met het gebruik en de combinatie van verschillende materialen.
 • Luxe Duits meubelbedrijf Hetich beroemd om zijn exclusieve woonkamers. De beroemde collectie voor de woonkamer "Venetië" staat bekend om zijn meubelelementen van deze fabrikant, co-auteur van het Wit-Russische bedrijf Pinskdrev.
 • handelsmerk Ikea is gespecialiseerd in de vervaardiging van meubels voor moderne woonkamers. Ondanks het originele ontwerp van producten, kunt u onder het rijke assortiment modellen tegen zeer betaalbare prijzen vinden.

Als u een van de beproefde merken kiest, beschermt u zichzelf tegen het risico van het kopen van producten van lage kwaliteit tegen een hoge prijs.

Mooie voorbeelden in het interieur

Onder de ontwerpopties voor de woonkamer bevinden zich een aantal concepten die vaak worden gebruikt voor de meest succesvolle inrichting:

 • Het contrast tussen de wanden en het meubilair trekt onmiddellijk de aandacht naar alle details van het meubilair. Als het meubilair opvalt tegen de achtergrond van de muren, ziet de ruimte er origineler uit, de duidelijkheid van de lijnen en de beknoptheid van het gekozen concept zijn duidelijker zichtbaar.
 • Veel headsets voor de hal worden aangevuld met verlichting.In combinatie met spiegeldeuren worden de lichten een extra element van comfort. Ze benadrukt ook de originaliteit van het ontwerp en de smaak van de eigenaar van de appartementen.
 • Soms is de muur gemaakt volgens het principe van de geometrie. Kasten kunnen worden gevormd rond het gebied waar de tv zich bevindt, een vierkant of een rechthoek. Zo'n apparaat geeft het uiterlijk van de hoofdtelefoon extra compactheid. Je kunt je ook richten op dat deel van de muur, dat zich in de figuur bevindt.
 • Om het meubilair in harmonie te brengen met de algemene situatie, komen elementen van textiel en decor vaak tot de redding. De verenigbaarheid van de kleur van de vaas, kussens, beeldjes en gordijnen zorgt voor harmonie en esthetische schoonheid in de woonkamer.

De kamer maken met behulp van kastmeubilair, bedenk dat het belangrijk is om rekening te houden met de vele nuances bij het kiezen ervan. Zonder af te wijken van de competente strategie van het selecteren van een hoofdtelefoon en gestoffeerde meubels voor de woonkamer, kunt u van dit deel van uw huis een favoriete plek maken waar u en al uw gasten altijd van zullen genieten.

Kastmeubelmodellen zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer