Meubels voor tv in de woonkamer: de functies bij uitstek

Een van de belangrijkste kamers van ons huis is natuurlijk de woonkamer. Het is hier dat een vriendelijk gezin hun avonden doorbrengt, hier verwelkomen ze lieve gasten en ontspannen na een dag hard werken.

Tv is een zeer belangrijk onderdeel van elke woonkamer. Mensen zetten het op speciaal meubilair of hangen het aan de muur. Voor dit doel wordt kwalitatief hoogstaand meubilair van hoge kwaliteit geselecteerd: verschillende schappen, stands, nachtkastjes of wanden. U kunt zelf de optie kiezen om uw favoriete tv te plaatsen, op basis van uw smaak, de grootte van de portemonnee, het interieur.

types

Meubilair onder de tv is van verschillende typen. Ze verschillen in hun ontwerpen, maten, parameters. Een specifieke look kiezen, al zijn voor- en nadelen evalueren, de onderscheidende kenmerken van een bepaalde meubelvariant.Op deze manier krijgt u een geweldige kans om het beste meubilair voor uw woonkamer te kiezen.

kasten

Een grote, mooie kast is een uitstekende keuze en een teken van goede smaak. Het enige negatieve - de kledingkast neemt veel vrije ruimte in uw kamer, maar het is zeer ruim en functioneel. De kast kan recht en hoekig zijn.

Mensen zetten het meestal in hun appartement waar de tv zal zijn.

Een kastwand met een nis voor een tv is ook een goede keuze voor een woonkamer. Wanneer u een dergelijke kast koopt, moet u van tevoren weten wat de afmetingen, dikte en andere parameters van de tv zijn. Het zou moeten passen in de grootte van de nis.

Anders is er geen mogelijkheid voor een optimale installatie.

Kasten met tv-compartiment zijn heel verschillend:

 • Kast met nis voor tv. In de buurt van de nis zijn er planken en een compartiment voor uw favoriete boeken en verschillende mooie snuisterijen. Maak dit meubilair in verschillende aanpassingen. Om deze reden kunt u voor elk interieur een goede kledingkast kiezen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de installatie van extra elektrische apparaten. U hebt bijvoorbeeld een plaats nodig om antennes, gameconsoles, spelers te monteren.
 • De schuifkast - heeft bagger onder tv. Het is ruim en mooi.De koffer past gemakkelijk in elk interieur. Dankzij dit systeem kan de kast worden gebruikt voor de installatie van tv, verschillende interieurdetails en andere huishoudelijke dingen. U moet rekening houden met de grootte van de diagonaal van uw tv en het feit of deze in de uitsparing van de kast past.
 • Hoekkast - ideaal voor tv voor een kleine woonkamer. Het wordt geplaatst in de hoek van de woonkamer. Het neemt niet veel ruimte in beslag. Dit is gegarandeerd om uw zeer kleine woonkamer niet nog kleiner te maken. Aan de brede zijkant van deze kasten bevinden zich speciale tv-compartimenten. Aan weerszijden van het compartiment bevinden zich open planken voor verschillende kleine snuisterijen die een zekere charme aan de kamer geven.

Op basis hiervan kunnen we zeggen dat de kast een goede variant is van meubels voor je tv.

sokkels

Velen zeggen dat het nachtkastje alleen maar het beste meubilair voor tv is. Het nachtkastje is klein en betrouwbaar. Moderne meubelwinkels bieden onze aandacht aan een zeer breed scala aan kasten. Je kunt altijd iets kiezen naar jouw smaak en zak.

Koop een kast, let op de grootte ervan. Je kunt de tv niet op een heel klein nachtkastje zetten. Laat het beter zijn dan gemiddeld.

Zulke designs duimen toewijzen:

 • rechthoekig, dit type wordt een klassieker genoemd, het is geplaatst in de buurt van de muur, tegenover de fauteuil of de bank;
 • hoek, zet in de hoek van de kamer, neem niet veel ruimte in en zijn handig in gebruik;
 • rond, niet-standaard in grootte en vorm, spectaculair en interessant in de kamer.

Volgens de materialen waaruit ze zijn gemaakt, zijn de kasten:

 • houten - gewoon een echte klassieker voor elke woonkamer. Curbstones passen in elk interieur en zullen uw huis verrassen met natuurlijke schoonheid. Ze worden in verschillende kleuren en vormen geproduceerd. U kunt altijd iets goedkoper kiezen.
 • Van glas - zeer ongebruikelijk, creatief van uiterlijk. Ideaal voor een klassiek interieur of hi-tech. Dergelijke kasten vergroten visueel de grootte van elke woonkamer, omdat ze transparant zijn. Ideaal voor grote plasma-installaties. Als u een nachtkastje koopt, moet u op de sterkte van het glas letten. Vergeet niet dat hoogwaardige nachtkastjes erg zwaar zijn.
 • spaanplaat - dergelijke nachtkastjes zijn goedkoop. Ontwerpers hebben een verscheidenheid aan vormen en kleuren van stands gemaakt. Koop geen meubilair dat formaldehyde bevat dat schadelijk is voor de menselijke gezondheid.

Denk aan de schoonheid, betrouwbaarheid en functionaliteit van een nachtkastje onder de tv. Dan zal het je lang van dienst zijn en de woonkamer versieren.

tafels

Tafel onder de tv - dit is de originele oplossing voor het interieur van de woonkamer. Tafels hebben een groot aantal verschillende laden en planken. Ze worden gebruikt om de console, speler en andere elektronica te installeren. U moet voorkomen dat u een eenvoudige tafel onder de tv koopt. Alleen speciaal is nodig.

Tafels voor tv zijn anders:

 • Rechthoekige ontwerpen zijn erg populair, omdat ze een groot aantal planken en deuren hebben;
 • modellen in de vorm van een ovaal passen in elk interieur;
 • ronde modellen vergroten visueel de grootte van de kamer;
 • hoektafels zijn ideaal voor installatie in een kleine kamer.

De tafel kan stationair en draagbaar zijn. Wanneer u draagbare tafels koopt, moet u voorzichtig zijn, omdat dergelijke meubels alleen kunnen worden verplaatst zonder tv erboven.

Tafels zijn er in verschillende kleuren. Kies een kleur die harmonieus in het palet van het hele appartement past. Tafels zijn gemaakt van natuurlijk hout of spaanplaat. Echter, glas, metaal, plastic meubilair wint nu aan populariteit.

De tafel moet sterk en resistent zijn.TV moet in ieder geval stabiel zijn op zijn plaats.

schappen

Voor een kleine woonkamer is de ideale optie een plank voor tv. De vloer van de kamer blijft vrij omdat de plank aan de muur wordt gehangen. Dit is een winnende optie als je in een klein appartement of hostel woont. Let bij het kopen van planken op de sterkte en betrouwbaarheid van materialen.

Het rek moet bestand zijn tegen het gewicht van de geïnstalleerde elektronica of andere interieuronderdelen.

Planken zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • houten planken zijn mooi en goedkoop;
 • glazen planken vergroten visueel de grootte van de woonkamer, harmonieus passend in het moderne interieur;
 • een plank van gipsplaat kan door uzelf worden gemaakt, maar de structuur moet worden versterkt, omdat deze eenvoudig kan vallen, niet in staat is om het gewicht van tv of andere elektronica te dragen.

Schappen kunnen hoog of laag worden opgehangen, waardoor een geschikte plaats voor tv en andere interieurartikelen wordt gevonden.

materialen

Meubels voor tv zijn gemaakt van verschillende materialen. Alle materialen hebben voor- en nadelen.

Het is noodzakelijk om na te denken over de karakteristieke kenmerken van de modellen:

 • hout - uit dit materiaal zijn hoogwaardige, duurzame interieurdetails te maken.Dergelijke meubels zien er perfect uit in een klassiek interieur en landelijke stijl. De boom kan in elke kleur worden geverfd;
 • glas - dergelijke meubels zijn erg mooi en niet standaard. Het zal elke woonkamer versieren, maar het belangrijkste is om het juiste meubilair te kiezen, omdat het gemaakt moet zijn van goed duurzaam glas;
 • Spaanplaat of vezelplaat - producten van dergelijke materialen zijn goedkoop, maar niet van zeer hoge kwaliteit.

Dergelijke meubels kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. Metaal wordt vaak gebruikt om nachttafels en planken van verschillende modellen te maken. Metaal is niet erg populair. Het is duurzaam en duurzaam, het is in verschillende kleuren geverfd.

Elk van de materialen heeft zijn eigen kenmerken. Bij het kopen moet rekening worden gehouden met de smaak van de eigenaren van het appartement.

Hoe te kiezen?

Houd bij het kopen van meubels rekening met dergelijke momenten:

 • Past het meubilair bij de interieurstijl?
 • schoonheid;
 • prijs;
 • onschadelijkheid, dat wil zeggen dat de samenstelling niet schadelijk was voor gezondheidselementen;
 • betrouwbaarheid, dat wil zeggen dat de tv niet viel.

Meubilair moet worden gecombineerd met de rest van het interieur.

Locatie opties

Meubels kopen voor tv, denk van tevoren waar je het zet.

Zulke plaatsen passen bij:

 • corner - de huidige versie voor een kleine ruimte;
 • het midden van de muur, waar tegenover staan ​​banken en een fauteuil;
 • Het midden van de kamer is optimaal voor een grote woonkamer.

Meubilair wordt geplaatst waar het er winstgevend uit zal zien. Het moet ook rekening houden met de smaak van de eigenaren van het appartement. Opgeschort lange console ziet er gunstig uit in elk interieur. Het belangrijkste is om het juiste ontwerp te kiezen.

Moderne meubelwinkels bieden hun klanten een breed scala aan mooie meubels voor tv. Het is gemaakt van verschillende materialen. U moet mooie meubels van hoge kwaliteit kopen voor de woonkamer. Dan zal ze nog veel meer jaren hebben om jou en je familie te plezieren.

In de volgende video vindt u een overzicht van de populaire opslagcombinaties van Ikea, die worden geleverd met tv-ruimte.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer