Klassiek meubilair in de woonkamer: voorbeelden van een mooi ontwerp

Meubels in klassieke stijl gaan jarenlang niet uit de mode. Classics is een gevestigde voorbeeldige kunst die zijn waarde in de wereldcultuur niet heeft verloren. Daarom kiezen kunstliefhebbers voor een klassieke stijl in het interieur. Het zal immers nooit zijn relevantie en aantrekkelijkheid verliezen, zelfs tegen de achtergrond van moderne interieurs.

Kenmerken en kenmerken

Klassieke stijl symboliseert luxe, precisie en verfijning. Al deze eigenschappen zijn perfect voor zowel kleine als grote woonkamer.

Het interieurontwerp heeft onderscheidende kwaliteiten:

 • Gebruik alleen natuurlijke materialen.
 • Harmonie tussen meubels is een verplichte regel voor interieurontwerp.
 • Een enorme hoeveelheid luxe items. Het plafond is gemaakt van gegoten decoraties, het meubilair heeft houtsnijwerk en stoffenproducten zijn versierd met handgemaakt borduurmotief.
 • Massiviteit heerst zowel in meubels als in decoratieve objecten.
 • Een compositie maken rond het hoofdonderwerp in het interieur (tafel, open haard).
 • Het gebruik van verf is niet geschikt in de klassieke stijl, voor de sterkte van hout wordt er een dunne laag blanke lak op aangebracht. Speciale lijm aangebracht op houten coatings zorgt voor een betrouwbare bescherming van hout tegen invloeden van buitenaf.
 • De perfecte combinatie van rechthoekige, vierkante, afgeronde vormen. Een bol past zonder falen. Kolommen, bogen grepen stevig het idee van klassieke stijl in.
 • De wanden zijn geschilderd in één toon of afgewerkt met behang. Ze worden verwelkomd met florale motieven. Doek - uitsluitend van natuurlijke materialen (flizelin, papier, textiel).
 • Je kunt je de stijl niet voorstellen zonder een groot tapijt in het midden van de kamer (tapijt).
 • Een groot aantal gestoffeerde meubels. Voor meer effect kunt u decoratieve kussens met verschillende decoraties kopen.
 • Gebruikte onderdelen aangepaste vormen met de hand gemaakt.
 • Een belangrijke rol wordt gespeeld door ramen en deuren.De openingen zijn gemaakt door bogen en de hendels aan de deuren zijn hoofdzakelijk geïnstalleerd in verguld metaal met een ongewone vorm. Moderne kunstmatige materialen zijn ten strengste verboden (ramen met dubbele beglazing).
 • Gebruik voor verlichting verschillende verlichtingsopties. Het belangrijkste is om een ​​grote hangende massieve kristallen kroonluchter te hebben. Voor de zonering van de salontafel zijn lampen geïnstalleerd. Kandelaars met kaarsen voegen bovendien een intieme setting toe aan de woonkamer.
 • Gebruik van grote spiegels en schilderijen in houten lijsten.
 • Voor het decoreren van de woonkamer is geschikt om antiek te gebruiken (oude boeken met gouden bindingen, porseleinsets, antiek). Dit creëert het grootste effect en de gelijkenis met een of ander tijdperk.

types

De stijl van het interieur varieert afhankelijk van het meubilair, luxe items en decoraties. Na een lange weg te hebben afgelegd, namen de klassiekers van het interieur in elk tijdperk iets nieuws en werd ze constant verbeterd.

De gebruikte materialen in de klassieke stijl:

 • Donker natuurlijk hout wordt gebruikt in vloeren, muren en meubels. Geschikte houten walnoot, kers, eik.
 • Marmer is bedoeld om kolommen, bogen, beeldjes te maken.
 • Kristal - voor verlichting en gerechten.
 • Natuurlijke stoffen: zijde, satijn, brokaat, velours, suede, leer, organz, jacquard - voor de productie van gordijnen met lambrequins.
 • Natuursteen, keramische tegels zijn perfect voor vloerdecoratie.
 • Decoratief pleisterwerk - voor wanddecoratie.
 • Levende planten om thuiscomfort te creëren.

Naast het model witte en zwarte tinten, worden lichte pastelkleuren gebruikt, die de basis vormen van het hele interieur. Van warme tinten passen beige, koffie, chocoladetinten.

Het is niet nodig om de woonkamer met bloemen tegenover elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld rood en groen, geel en blauw. Decor en luxe items zijn gedecoreerd in gouden kleuren.

In de loop van de tijd heeft de klassieke stijl iets nieuws, getransformeerd, geabsorbeerd, maar elke tak verschilt van het vorige tijdperk.

neoklassieke

Vooral het klassieke beeld van het interieur valt op in de moderne neoklassieke stijl. De kern van dit interieur zijn klassieke motieven met de toevoeging van moderne objecten, experimentele en niet-standaardoplossingen. Neoclassicisme vereist eenvoud, een bescheiden hoeveelheid meubilair, een harmonieus kleurenpalet.

Deze combinatie zal aantrekkelijk zijn voor mensen die houden van details. Dit interieur wordt gebruikt in woningen met grote ramen en hoge plafonds en vereist veel ruimte. Dit is een ander verschil in deze stijl van anderen.

Meestal zijn er lichte tinten aanwezig, het idee om de sneeuwwitte kleur als basis te nemen is welkom. Extra meubels en decor mogen dat niet zijn, alleen wat nodig is.

Het gebruik van een open haard is een verplicht kenmerk van de moderne neoklassieke stijl.

barok

Barokke architectuur wordt gesymboliseerd door een groot aantal decoraties, volumineuze vormen, pracht en praal. Het grootste deel van de vormen wordt gevormd met behulp van ingewikkelde ornamenten. Foto's worden ingevoegd in massieve houten frames. De muren en het plafond zijn versierd met fresco's.

Dure stoffen zijn versierd met goud. Dankzij dure materialen wordt een rijkdom aan stijl aangetoond. Het is geschikt voor ruime kamers.

Rococo

Rococo-stijl verscheen aan het begin van de achttiende eeuw en weerspiegelde met succes de tijden van de Middeleeuwen. Rococo-attributen - mythische tekeningen, complexe lijnen, een groot aantal stucwerk. Om zo'n interieur te creëren zijn veel kussens, schermen en beeldjes nodig.Overheersende kleuren: wit, roze, blauw, groen. Perfect voor kleine appartementen. Wees voorzichtig bij het kiezen van de hoeveelheid decor, anders verandert het huis in een museum.

Empire

Een onderscheidend kenmerk van stijl - chic en luxe. Symmetrische strengheid harmonieert met heldere tinten en ingewikkelde ornamenten. Meubelartikelen zijn er een groot aantal, maar ze moeten laag zijn, wat de massaliteit van het interieur benadrukt.

De basiskenmerken van de stijl zijn winnende trofeeën, logo's, lampen, versterkers, rozen. Empire - het tijdperk van het verschijnen van tips voor kroonlijsten. Ze worden als een uithangbord voor de manifestatie van dure zaken. Een overvloed aan citroen- en zandkleuren is welkom, en de feeststemming is in harmonie met blauw en rood.

Renaissance

Renaissance is een klassieke stijl die het huis vult met vrede en rust. Deze richting geeft het concept van schoonheid, wat zich uit in meubels, afgeronde bogen. De muren zijn versierd met schilderijen en prachtig stucwerk. Headsets zijn afgewerkt met draad.

De kamer is versierd met slingers, patronen, tekeningen, dierenkoppen. Groot belang wordt gehecht aan schilderijen.Relevante kleuren: kastanjebruin, blauwgrijs, goud en rijk groen.

Engels

Indicatieve kenmerken van de Engelse stijl zijn matigheid en luxe. Dit komt tot uiting in het meubilair. Gedomineerd door massieve rugleuning, luxueuze stoffering.

Decoratie-items: kristallen kroonluchters, stucwerk plafond, schilderen. Een belangrijke plaats wordt ingenomen door textiel: gordijnen van dik textiel, lampenkappen en leren hoezen op meubels.

modern

Een speciaal kenmerk van deze klassieke trend is dat er een vloeiende overgang is van het ene meubel naar het andere. Rechte lijnen zijn uitgesloten. Het belangrijkste gebruikte materiaal is hout. De kleur wordt vergeleken met de kleuren van de natuur (lichtgroene en grijze tonen).

fabrikanten

 • Spaanse woonkamers, geproduceerd door gerenommeerde fabrikanten, onderscheiden zich door elegantie, eersteklas kwaliteit. Voor een vrij lage prijs, kunt u een "duur" interieur maken.
 • Woonkamers in Russische stijl zijn gemaakt met behulp van moderne technologieën. Een onderscheidend kenmerk van meubelfabrikanten uit Rusland is goedkoop vanwege het gebruik van huishoudelijke materialen.
 • Wit-Russische fabrikanten maken modules voor woonkamers. Alle decor items zijn in perfecte harmonie met elkaar. Het meubilair is gemaakt van grenen, eiken, essenhout.

Vanwege de natuurlijke eigenschappen van de materialen zijn niet blootgesteld aan externe invloeden en beschermd tegen vervagen, vervorming van hout.

 • Fabrikanten van Chinese en Italiaanse meubelen hebben alle verwachtingen van klanten overtroffen door hoogwaardige producten te maken. Het maakt indruk met zijn veiligheid en duurzaamheid. Van generatie op generatie doorgegeven aan de ervaring van het vervaardigen van meubels. Fabrikanten uit China veroveren hun grootste keuze aan kleuren en soorten interieurartikelen, waardoor u de keuze hebt tussen een of andere set in elk interieur.

Hoe te kiezen?

Classic heeft eisen waaraan u moet voldoen bij het kiezen van gestoffeerde meubels. Moderne fabrikanten van interieurartikelen voor de woonkamer maken het mogelijk om kant-en-klare meubels te kopen in de woonkamer, evenals individuele modules.

Een belangrijke rol bij de aanschaf van meubels is de grootte van de ruimte.

Volumineuze dingen misstaan ​​in een klein appartement, ze verwennen alleen het hele interieur.Voor dergelijke kamers is het beter om compacte decorartikelen en meubels te kopen.

Het is belangrijk dat het interieur zachte contouren bevat waarmee u de strikte vormen van de headset kunt verbergen. Tegen de achtergrond van effen behang zien handgemaakte elementen er geweldig uit (borduurwerk, kantwerk, mandenmakerswerk). Afhankelijk van de basiskleur van het ontwerp, wordt meubilair geselecteerd om te matchen.

Om een ​​traditionele stijl te creëren, moet u meubels uit hout kiezen. De kwaliteit van uw verblijf hangt immers af van de kwaliteit, het uiterlijk en het comfort. Meubelitems van eiken, esdoorn en mahoniehout verdienen de voorkeur. Voor economy class meubels is gemaakt van goedkoper materiaal - grenen.

Dure materialen kunnen worden vervangen door goedkopere, maar niet minderwaardig qua uiterlijk. Dit is mogelijk dankzij moderne soorten afwerkingen die dure coatings volledig kunnen nabootsen. Vervangen van parketlaminaat is welkom. Kolommen en natuursteen worden vervangen door gipsplaatmaterialen. In plaats van foto's is het toegestaan ​​om een ​​foto te gebruiken die door een professional is gemaakt, maar die noodzakelijkerwijs in massieve frames is geplaatst.

Alleen meubels kunnen niet door analogen worden vervangen, het moet duur en van hoge kwaliteit zijn. Het is zodanig gekozen dat het wordt gecombineerd met het algemene kleurengamma. Bij het kopen van gestoffeerde meubels voor de woonkamer, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan waar het van is gemaakt en welke mechanismen daarin worden gebruikt. De bekleding moet van echt leer of dikke stof zijn.

Om de verlichting van de kamer te vergroten, is het beter om doorzichtige gordijnen op de ramen te hangen. Dichte zware gordijnen worden gebruikt om de hoeveelheid licht in de kamer te verminderen en een intieme schemering te creëren.

Bij het kiezen van een bank en stoel moet u ervoor zorgen dat de rugleuningen en armleuningen comfortabel zijn. Een onvervangbaar object in de inrichting is een salontafel, die in het midden van de hal is geïnstalleerd. Het moet worden gecombineerd met een bank en fauteuils.

Let bij het kiezen van een muur op de afmetingen.

Volumineus meubilair kan eenvoudigweg niet worden geïnstalleerd in een kleine woonkamer. Het verdient de voorkeur om te kiezen voor een wand bestaande uit 2-3 kasten.

Niet alleen het uiterlijk van het meubilair is belangrijk, maar ook het interne ontwerp. Alle artikelen worden gecontroleerd vóór de betaling van de goederen, zodat er in de toekomst geen problemen meer zijn met het gebruik ervan.Visueel moet je je voorstellen hoe en waar objecten worden opgeslagen.

Klassiek is niet vriendelijk met moderne technologie. Als u het niet zonder moderne gadgets doet, moet u een headset kiezen die moderne apparatuur kan verbergen.

Kenners van neoclassicisme kunnen kiezen voor elegantie in de inrichting en het meubilair. Materialen uit de Economy-klasse zijn niet geschikt voor deze stijl. Het neoclassicisme is immers gebaseerd op rijkdom. De hoofdtelefoon gewenste elementen van decor in goud en zilver.

De belangrijkste meubels in de woonkamer in de neoklassieke stijl:

 • Fauteuils op houten poten;
 • Stoelen (2-3pcs);
 • Koffie- of koffietafel;
 • De bank.

Opties in het interieur

Opties om een ​​individuele stijl van een klassieke woonkamer een groot aantal te creëren. Afhankelijk van het type en de grootte van de kamer, worden grote of compacte meubels en decoratieve objecten gebruikt.

Als het gebied het toelaat, kunt u muziekinstrumenten installeren. Het ontwerp van dergelijke artikelen moet in volledige harmonie zijn met het algehele interieur. Het meubilair is zo gerangschikt dat er vrije ruimte is om te bewegen.

We moeten niet vergeten dat de open haard - het belangrijkste kenmerk van de klassieke stijl. Eerder werd het gebruikt als een bron van warmte, maar nu is het het onderwerp van decor. Het ontwerp heeft speciale aandacht nodig. Als er geen mogelijkheid is om een ​​huis te installeren, is dit niet mogelijk, omdat er geen communicatie is in gebouwen met meerdere appartementen, dan is het heel goed mogelijk om af te zien van een open haard.

De analogie van live vuur in de vorm van elektrische vlammen zal perfect passen om de woonkamer in een klassieke stijl te versieren. Maar in dit geval is het belangrijk om een ​​valse open haard goed uit te geven. Het portaal kan worden afgewerkt met gipsplaat en versierd met pleisterwerk, om kandelaars of vergulde kandelabers op de plank te plaatsen. Zo'n elite set accessoires zal de stijl aanvullen en de verfijning en delicate smaak van de eigenaars benadrukken.

Tips ontwerper om een ​​klassieke stijl te creëren in de woonkamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer