Hoe een kast kiezen voor de woonkamer?

Een groot deel van het meubilair dat wordt aangeboden om een ​​kast in de woonkamer op te ruimen, wordt een moeilijke taak. Maar er zijn verschillende regels waarmee u het risico van het kiezen van het verkeerde model kunt minimaliseren. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de verwachte grootte van de kast, de locatie, evenals de algemene stijl van het interieur. Even belangrijk is de kleur van het product en de mate van verlichting van de ruimte.

Typen en afmetingen

De grootte van de duimen kan heel divers zijn, het hangt allemaal af van het doel van het product en de verbeeldingskracht van de meester. Voor een ruime woonkamer in een klassieke stijl passen massieve kisten van natuurlijk hout. In de moderne stijl ziet het er geweldig uit grote wandkasten onder de tv of het aquarium. Hoge en smalle modellen versieren de elegante zalen in de stijl van minimalisme.

Typen stands verschillen:

 • Naar bestemming. Een lange tv-standaard verschilt van een ladekast voor kleding, en een elegante kast met glas wordt een handige plek voor gerechten, maar niet geschikt voor het opbergen van persoonlijke bezittingen;
 • Volgens de materialen. In de regel wordt hout met elementen van metaal, kunststof en glas gebruikt bij de productie van dit type meubelen. Producten uit massief hout worden beschouwd als de meest elite en van hoge kwaliteit, maar ze zijn hoog geprijsd en niet altijd kosteneffectief. Bijvoorbeeld, in de woonkamer van een moderne stijl is het helemaal niet nodig om een ​​uitgesneden ladekast van wit eiken te kopen, wanneer er prachtige modellen zijn gemaakt van spaanplaat en MDF bedekt met een sterke kunststof film;
 • Volgens de formulieren. Hier is de vlucht van fancy-meesters niet beperkt, maar de klassieke opties zijn vierkante en ronde modellen. Curbstone-tafels van deze vorm hebben een inklapmechanisme en kunnen eenvoudig worden omgezet in een rechthoek of ovaal;
 • Door ontwerp. Hoewel standaard vloerdragers een klassieker zijn, nooit uit de mode, hebben verschillende aanpassingen aan nachtkastjes hun populariteit gewonnen. Ze kunnen worden opgehangen, op de vloer, op poten, op zwenkwielen.Transformers zijn vooral populair voor moderne interieurs - dankzij hun verhoogde functionaliteit kan dit meubilair voor verschillende doeleinden worden gebruikt;
 • In de stilistische richting. Omdat het dressoir een van de decorelementen is van het hele interieur, moet het overeenkomen met de stijl van de ruimte en passen in het algehele kleurenschema.

Curbstones verschillen in kleuroplossingen die overeenkomen met bepaalde stijlen:

 • de kleur van natuurlijk hout wordt beschouwd als een klassieker voor meubels, maar vergeet niet de stijlvolle tinten van de rest van het kleurengamma;
 • witte kleur is een universele ontwerpoplossing voor elk interieur;
 • lichte tonen van beige, zuivel, pareltinten kunnen de ruimte visueel vergroten, vullen met lucht;
 • donkere diepe tinten zwart, wengé, chocolade geven respect en elegantie aan het interieur in een klassieke stijl;
 • Mahonie of zijn imitatie zullen de moderne stijl aanvullen of zelfs het hoogtepunt worden als de deuren van het voetstuk zijn gemaakt in de stijl van een mozaïekglasraam;
 • delicate pasteltinten, gebleekt eiken, kunstmatig verouderd hout met blauwe, roze, lichtgroene tinten passen bij de stijl van de Provence;
 • Landelijke stijltrends naar natuurlijk hout en onbehandeld metaal.Dit kan natuurlijk houten meubilair of rotanmeubilair zijn;
 • bij het maken van een huiskamer in kleurrijke kleuren van moderne stijlen of pop-art, vergeet niet de uitgebreide mogelijkheden van het printen van foto's - heldere tekeningen zorgen voor een sfeer en vullen de ruimte met karakteristieke tonen.

De hoofdregel is de kleurcompatibiliteit van de kast met de rest van het meubilair of de inrichting.

Hoe te kiezen?

De moderne markt voor meubelproductie biedt een enorme selectie van alle vormen, configuraties en materialen.

Het belangrijkste selectiecriterium is het doel van de lade:

 • scharnierend lang onder video- en audioapparatuur als een analoog van de meubelmuur in de stijl van minimalisme;
 • hoek breed, met verschillende vakken voor spullen en gebruiksvoorwerpen;
 • transformatoren, opvouwbaar tot een grote eettafel;
 • consoles met lage achtergrondverlichting voor wanden met foto's of foto's.

Deze aanpak maakt het mogelijk een groot aantal opties te verwijderen en de selectie te vereenvoudigen.

Kies je favoriete model, let op de kwaliteit van het product. Het materiaal moet duurzaam en goed passend zijn, alle bevestigingsmiddelen zijn beschikbaar en mechanismen in inklapbare modellen werken naar behoren.

De kwaliteit van het product bepaalt en verschuift elementen: de dozen moeten vrij worden verplaatst, zonder inspanning en vreemde geluiden. De handgrepen aan de deuren en laden moeten stevig zijn bevestigd, niet bewegen of wankelen bij de minste druk. Er moet niet minder aandacht worden besteed aan de poten en de bodem, de duurzaamheid van het hele product hangt ervan af.

Hoe te plaatsen?

Meestal ontstaat het probleem van plaatsing van een bepaald meubel in kleine ruimtes. Hoe groter de woonkamer, hoe groter de lay-outopties. Voor grote kamers wordt aanbevolen om het ontwerp van de kast in de stijlrichting van de woonkamer te behouden en er rekening mee te houden dat de afmetingen van het product evenredig zijn met de rest van het meubilair.

De situatie is ingewikkelder wanneer vierkante meters klein zijn, en het meubilair moet niet alleen de rol van decor spelen, maar ook zo functioneel mogelijk zijn. In dergelijke gevallen moet u op de transformatoren van de kasten letten.

 • Een gevouwen tafel neemt niet veel ruimte in, is een ruime opbergruimte voor feestelijk servies of koffieservies en wordt bij aankomst van gasten in een ruime eettafel neergelegd.
 • De hoekkast kan een uitstekende werkplek zijn in een kleine woonkamer.Als u zo'n kast in een lege hoek plaatst, bespaart u ruimte en wijst u een werkgebied toe. In dit geval worden laden of ingebouwde planken gevuld met werkdocumenten en briefpapier. Deze optie is ideaal voor kleine appartementen waarin u een plek voor schoolwerk moet uitrusten.
 • Een klein nachtkastje op de bank kan de salontafel vervangen. Het neemt niet veel ruimte in en kan worden gebruikt voor het opslaan van kranten, huishoudelijke kleinigheden, handwerken. In de versie van de salontafel is het beter om een ​​nachtkastje op wielen te kiezen, met open ruimte onder het tafelblad. Het zal dus minder wegen en met de wielen kunt u het vrij verplaatsen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Klassieke versies van rechthoekige of vierkante oplegbakken vormen een perfecte aanvulling op elk interieur en zijn een functioneel meubelstuk. Ze kunnen worden gemaakt in een onopvallende uitvoering van de stijl van minimalisme en kunnen de aandacht trekken van een weelderig decor, houtsnijwerk en smeedijzeren vergulde armaturen. De laatste optie zal een geweldige aanvulling zijn op de luxe van barokke en rococo-stijlen.

Een massieve kast van edel hout zonder onnodige versieringen kan dienen als decoratie van de woonkamer in de stijl van een klassieker.Op zo'n kabinet zal perfect aquarium of werk van decoratieve kunst kijken. Bijvoorbeeld een mooie werkvaas of een groot beeldje.

In de woonkamer van een moderne stijl zijn langhangende kasten voor tv en apparatuur geschikt. Ze zullen een gevoel van lichtheid en zwaartekracht van de meubelmuur creëren. Om de "luchtigheid" van de kamer te vergroten, moet u de kasten met een open binnenruimte of met glazen schuifdeuren kiezen. Glas kan worden bekleed met verschillende kleuren, waardoor het kleurengamma van het hele interieur als geheel kan worden benadrukt. De belangrijkste vereiste voor scharnierende producten is de sterkte van de bevestigingen en de muur. U moet ervoor zorgen dat het meubilair wordt opgehangen op een stabiel oppervlak.

Voor iedereen, zonder uitzondering, moderne stijlen geschikt meubilair van goedkope houten panelen, bepleisterd met duurzame plastic folie. Het kan van verschillende kleuren zijn, mat of glanzend, versierd of stevig. Kunststof geeft het product niet alleen een stijlvol uiterlijk, maar verhoogt ook de duurzaamheid van het product aanzienlijk.

Curbstone demonstreert. Deze optie omvat een volledig transparante ruimte binnenin de duimen.Glazen deuren en glazen planken zullen dienen als een uitstalraam voor allerlei kostbare dingen, beeldjes, foto's of onderscheidingen. Men dient echter in gedachten te houden dat de "vitrine" in een dergelijke kast op ooghoogte moet zijn, en daarom kan het onderste deel van de kast worden gesloten. In dit geval neemt het product de vorm aan van een buffet aan de buffetkast en neemt de functionaliteit ervan toe.

Kast kan lang en smal, volledig open of geglazuurd zijn. Deze optie is goed voor het maken van een mini-bar in de woonkamer.

Ga staan ​​met een spiegel. Een soort damestafel kan niet alleen als versiering dienen voor een slaapkamer of als gang, maar ook als een waardige plek in een kleine woonkamer. Vooral in een compacte ruimte, waar de spiegel alle familieleden en gasten tegelijk zal dienen. Bovendien vergroten spiegels de ruimte visueel.

Hoe je een tv-standaard met je eigen handen kunt verzamelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer