Regels voor de berekening en constructie van plakfundering

 Regels voor de berekening en constructie van plakfundering

Geen enkele hoofdstructuur kan zonder stichting. Zelfs als het zich bijna op een speciale plaats bevindt, hoort het bij structuren op basis van stenen platen.

Speciale functies

Ongeacht hoeveel de tape en de stapels werden geprezen, de fundering gemaakt van platen in een privéwoning zal zijn posities niet opgeven. Er zijn veel namen - velen zijn zich bewust van het vaste, over de zwevende fundering, over de Zweedse platen en gewoon over de platen, die in verschillende vormen voorkomen. Dit alles is allesbehalve toevallig, omdat een dergelijke basis voor huizen wordt gebruikt in verschillende omstandigheden en situaties.Het is erg belangrijk om goed te begrijpen wat de specificiteit is van een platenreeks in het algemeen en een bepaald type in het bijzonder. Volgens professionals zijn vlakke steunen van gewapend beton van gemiddelde dikte het meest geschikt voor particuliere bouw.

Voors en tegens

Het plaatfunderingssysteem is om een ​​reden gezaghebbend, de redenen voor de relevantie ervan hangen samen met zowel technische als andere overwegingen.

U kunt de plaat op elke basis uitbreiden:

 • op grond met zwakkere dragende eigenschappen;
 • op permafrost;
 • in bodems met hoge mate van horizontale beweging;
 • met een aanzienlijke stijging van het grondwater;
 • in gebieden die vatbaar zijn voor deining.

U kunt verwijzingen vinden naar het feit dat de plaatfundering zwaar op de hellingen is geplaatst en dat de stapel daar efficiënter is. Maar dit is niet helemaal waar. In de praktijk van constructie in het buitenland, zijn hybriden van platen en hoge linten van monolithische uitvoering of de combinatie van palen met plaatgrills al lang onder de knie. Ongeacht de locatie, indien correct uitgevoerd, zal het draagvermogen van de plaatbasis zeer hoog zijn. Deze kwaliteit wordt verzekerd door een verhoogde footprint; het volstaat te zeggen dat de Ostankino-televisietoren precies op het fornuis staat.

Een stevige mate van ruimtelijke stijfheid wordt verschaft door het uitsluiten van naden en starre versterkingsschema's. De keerzijde van deze oplossing is onvermijdelijk een toename van het materiaalverbruik. Architecten beschouwen de fundamenten van platen als de beste oplossing voor gebouwen met stijve wanden, die zelfs in de kleinste mate niet mogen bewegen. Bakstenen huizen en ingebouwde sintelblokken, structuren van granietsteen en gasbeton voelen op deze basis kalm en zelfverzekerd. Versterkte betonnen plaat met een kleine diepte of helemaal geen diepte is goed geschikt voor werk, zelfs op zeer heftig opzwellende grond.

Het is moeilijker om door het water te sijpelen door de plaatbasis, bovendien is het beter dan tape en heipalen bij thermische prestaties. De constructie vanaf nul vereist een minimale hoeveelheid grondwerken, de lay-out van de constructie is niet bijzonder moeilijk, evenals versterking en betonnering. Het niveau van eisen voor kwalificatie van bouwers wordt verminderd.

Tegelijkertijd is het noodzakelijk om rekening te houden met bepaalde zwakke punten van de plakfundering:

 • zeer slechte compatibiliteit met de organisatie van de kelder;
 • hoog verbruik van betonoplossing en wapening;
 • een slecht begrip van veel mensen over de echte kenmerken van platen en hun types;
 • mogelijkheid om alleen bij goed weer te werken.

Het is de moeite waard om te bedenken dat een aanzienlijke materiaalconsumptie bij het storten van de funderingsplaat volledig gerechtvaardigd is in de volgende stadia van het werk, aangezien de vloer voor de eerste verdieping al klaar zal zijn, het niet nodig zal zijn om een ​​overlap te creëren. Het is mogelijk om direct in de massa van de plaat een warme vloer te vormen, waardoor de Golf van extra dekvloer wordt verlaten. Om een ​​bekisting te maken, hebt u aanzienlijk minder planken of staalplaten nodig dan met tapes. Naarmate het volume van de terug te winnen bodem wordt verminderd, neemt ook de vergoeding voor de verwijdering ervan af.

Het verlagen van de plint vermindert de hoogte van de wanden, geld uitgeven en arbeid bij het afwerken ervan wordt minder. Er is geen behoefte aan betonnen pompen, hefapparatuur en graafmachines en boren. Het enige wat je nodig hebt, is een mixer. Idealiter kun je al het werk met je eigen handen doen en niet afhankelijk zijn van de vaardigheden van de professionals.

Wettelijke vereisten

GOST schrijft een aantal normen voor waaraan elke plaat moet voldoen die wordt gebruikt om stichtingen te organiseren.Volgens hen kunnen dergelijke constructies alleen worden gebruikt voor gebouwen en constructies ontworpen voor seismisch gevaar van niet meer dan 9 punten. Het aanbrengen van dergelijke platen zonder speciale bescherming is onaanvaardbaar als de grond en het water dat ze bevatten gewapend beton kunnen vernietigen. Maar weerstand tegen strenge vorst (bij luchttemperaturen onder -40 graden) is voldoende. Voordat de bouw begint, moet een complete set van geologische onderzoeken worden gemaakt.

Hun lijst wordt bepaald door de ontwerporganisatie, uitgaande van de constructiespecificaties. Zorg ervoor dat u sonderingen uitvoert in de statische en dynamische modus. Alleen op deze manier kan men de sterkte, mechanische parameters van een bodemsubstraat goed waarderen. Tijdens het berekenen van de belasting laten de officiële bouwrichtlijnen toe om de eigen massa van de te maken plaat te negeren, als deze op het zand wordt gelegd. Bereken de interactie van de basis met de structuren aan de bovenkant moet gebaseerd zijn op de opeenvolging van bouwwerken.

De keuze van het ontwerpschema wordt voorafgegaan door een verplichte schatting van de samendrukbare dikte van de basis.Wanneer de inkrimping van een toekomstige thuis- of andere structuur wordt berekend, is het absoluut onacceptabel om elke belasting, inclusief natuurlijke, te negeren. Om misverstanden uit heterogeniteit bij het beoordelen van de eigenschappen van de bodem te elimineren, wordt het substraat conventioneel verdeeld in zogenaamde knooppunten. Voorlopige afmetingen worden precies zo genomen dat gegarandeerd wordt dat een betonlaag onder de ontwerpbelasting gedwongen wordt. Gezien de vele opkomende nuances, is het aan te bevelen het ontwerp toe te vertrouwen aan gespecialiseerde organisaties.

types

Bij het bouwen van huizen is de betontegelbasis niet altijd hetzelfde.

Het monolithische schema is verdeeld in drie subtypen:

 • zonder penetratie (met direct op het oppervlak gieten);
 • met kleine inleiding (0,5-0,6 m);
 • met diepe penetratie (tot 150 cm, dat wil zeggen, tot de grootste diepte van de grond bevriezen).

Industriële bouw impliceert soms grotere diepten van het leggen van de platen, maar ze zijn niet nodig voor de bouw van woongebouwen. Een massieve plaat van gewapend beton is veel beter dan een ketting van geprefabriceerde blokken verbonden door cementmortel. De combinatie van zelfs strikt homogene delen is niet duurzaam genoeg, en het grootste probleem is alleen de verbindingen.Een ander probleem is dat de RCB-plaat van de ondersteunende weg alleen met behulp van dure auto's ter plaatse kan worden afgeleverd en geassembleerd. Direct ter plaatse is het mogelijk zowel gewoon beton als gewapend beton te gebruiken; de breedte van de oppervlakken waarop de belasting wordt aangebracht, volgens de norm, is 160 mm.

De plaatfundering kan als volgt worden ingegoten met speciaal zwaar beton. De keuze van zijn merk in elke specifieke situatie is strikt individueel. Ontwikkelaars moeten rekening houden met zowel de toekomstige werking van de structuur als de klimatologische kenmerken van het bouwterrein. Wanneer u een definitieve beslissing neemt, moet u er eerst voor zorgen dat het bestand is tegen drenken en bevriezen. Versterkte funderingsblokken worden verondersteld te worden gevuld met stalen staven of versterkte draden van strikt gedefinieerde secties.

Betonnen producten voor de weg zijn aantrekkelijk vanwege hun goede klimatologische eigenschappen. Het volstaat om te zeggen dat ze voor het beoogde doel zelfs worden gebruikt in de gebieden van het Verre Noorden en in andere gebieden met ernstige weersomstandigheden. Ook met kracht is alles in orde - op de wegen, waar vergelijkbare platen werden gebruikt,toegestaan ​​om zware machines over te slaan. Eerder gebruikte wegblokkades zijn niet altijd van hoge kwaliteit. Als u volledig nieuw koopt, moet u een merkbaar groter bedrag betalen.

Uit ervaring kun je het beste wegplaten plaatsen waar geen hoge basis nodig is. Dit is een garage, een bijgebouw of een zomerkeuken. In het geval van een landhuis of cottage gebouw, is de eigenaar beperkt tot twee verdiepingen. Sommige mensen zijn ook geïnteresseerd in plakfunderingen van gasbeton.

Volgens de geldende normen in de Russische Federatie is het ten strengste verboden om te gebruiken voor funderingsconstructies:

 • gebakken keramische producten met een holte of opening;
 • silicaatsteen en materialen daarop gebaseerd;
 • betonblokken met sleuven of holtes;
 • keramische baksteen, vrijgegeven door de methode van semi-droog persen;
 • alle cellenbeton in welke vorm dan ook.

Cellenbeton behoort tot de laatste categorie materialen, om dezelfde reden is ook schuimblok verboden. Er zijn een aantal redenen waarom samenstellers van regelgeving zo'n strikt verbod hebben opgelegd. Bellenbetonblokken zijn dus ontworpen om de massa van insluitende structuren te verminderen, en hun specifieke gewicht is drie keer of zelfs vier keer lager dan dat van zwaar beton.Daarom zijn de sterkte en draagkracht onvoldoende om het probleem op te lossen. Vullen met lucht, verbetering van akoestische en thermische eigenschappen, vermindert kracht.

Door de mechanische sterkte van het commodity-beton voor de cellenbeton, omdat ze het puingrind of graniet opvullen. Als er nog steeds enige twijfel bestaat, volstaat het om in aanmerking te nemen dat de dragende wanden van gasblokken niet bedoeld zijn om vloerplaten te ondersteunen. Daarom zijn cellenbeton en schuimbeton onaanvaardbaar, zelfs voor bovengrondse delen van de funderingsconstructies. Met cellen beluchte betonblokken die in de muren zijn gelegd, wilt u een laag waterdichting vanaf de buitenkant afdekken en van binnenuit een dampscherm creëren. Verklaringen van alle brigades en aannemers over de constructie van de ondergrond van gasbeton getuigen alleen van hun lage professionaliteit.

inrichting

Gewoon het juiste type plaat kiezen is niet voldoende. Het is noodzakelijk om de vereiste afmetingen zorgvuldig te evalueren, en in de eerste plaats de dikte. De berekening van deze parameters wordt afgeweerd door de belastingen die in het project zijn gelegd.

De focus ligt op:

 • lasten forceren;
 • buigkrachten;
 • vorst deining effecten.

Een analyse van vele jaren praktijk leert dat voor een framehuis met twee verdiepingen, waarvan de vloeren zijn gemaakt van gewapend beton, het noodzakelijk is om een ​​200 mm dikke plaat aan de basis te leggen. Als de constructie van het huis eenvoudiger is, kunt u het doen met een kachel van 150 mm. Belangrijk: deze cijfers zijn alleen van toepassing op de eenvoudigste gevallen met een minimale belasting. Naarmate het gewicht van het huis toeneemt en de afmetingen toenemen, neemt de vereiste dikte van de plaat toe. Wanneer van tevoren bekend is dat het huis het hele jaar door zal worden gebruikt, is het raadzaam om isolatie te gebruiken.

Een laag thermische bescherming wordt gevormd zowel onder de plaat als daarboven. Deze materialen moeten ook worden overwogen om de juiste keuze te maken. Hydraulische bescherming in gebieden waar grondwater wordt gescheiden van het oppervlak van 1 m grond en meer wordt gemaakt in een vereenvoudigd formaat. Maar met een hoog gehalte aan bodemvocht is deze praktijk gecontra-indiceerd. De betrouwbaarheid en duurzaamheid van de plakfundering hangt grotendeels af van hoe goed het zandkussen eronder wordt gemaakt.

Boven is grind. Dit materiaal voorkomt dat vocht zich onder de zool van de basis concentreert. Het in de diepten omgeleid water komt de zandlaag binnen, waardoor het nog verder gaat.Bovendien zorgt de zandmassa voor gelijkmatige drukverdeling, het effect van deinende krachten dooft. Onder de garages waar de auto moet worden gerepareerd (en niet alleen opgeslagen), is de diepte van het leggen van de fundering groter dan normaal en neemt de complexiteit van het werk toe.

Meestal, onder de garages gemonteerd monolithische plaat drijvende schema. Het is aanvaardbaar voor absoluut elke bodem en onderdrukt effectief de vernietiging van de garage wanneer de grond beweegt. Net als bij de woningbouw is het niet nodig om een ​​extra dekvloer te vullen. Opstelling van vloerverwarming met weigering van of in aanvulling op klassieke radiatorverwarming levert geen bijzondere problemen op. Let op: de minderheid van de structuur in vergelijking met het huis laat het niet toe om als een minder belangrijk of secundair object te worden beschouwd.

Hoe te berekenen?

Nauwkeurige berekeningen - trouwe helpers bouwers in ieder geval. Om te bepalen hoe groot het gebouw moet zijn, moet u de inzetten in de hoeken rijden. De diepte van de plakfunderingen onder de garages varieert van 20 tot 50 cm. In dit geval, evenals in de constructie van huizen en andere economische structuren, kan het gebied toenemen als een blinde ruimte is uitgerust.Zorg ervoor dat u vooraf de noodzakelijke grindvulling in de dikte en het volume van het materiaal berekent.

Het wordt aangeraden om empirisch gegevens te verzamelen voor het berekenen van bodemeigenschappen. Om dit te doen, graven een gat 1,5 m diep; de grond daarin wordt geschat op basis van de vochtigheidsgraad, door chemische en structurele samenstelling, door dichtheid. Naast de eigenschappen van het substraat, is het noodzakelijk om rekening te houden met het type bouwmateriaal, de hoogste dikte van de sneeuwlaag, het geschatte merk cement. De meest betrouwbare schatting wordt verkregen met behulp van verschillende gaten die op verschillende plaatsen op dezelfde afstand van elkaar zijn gegraven. Vergeet niet de betrouwbaarheidscoëfficiënt, waarmee u een veiligheidsmarge van de structuur kunt creëren.

Een essentiële stap in de berekening wordt de bepaling van die kritische massa van de basis, waarboven het waarschijnlijk is dat de plaat en het gebouw zelf waarschijnlijk zal instorten onder de gecreëerde belasting. Bij het berekenen van de vereiste plaatdikte van meer dan 350 mm, moet u de voorkeur geven aan tape of palen, omdat de monolithische basis in de meeste gevallen te gecompliceerd en duur zal zijn. De dikte van de bedding van zand en grind kan variëren van 0,15 tot 0,6 m - alle bepalen de eigenschappen van het gebied en het typische klimaat.Bij vriesdiepten van meer dan 1 m is het raadzaam om een ​​kussen van 400 - 450 mm zand en 150 - 200 mm gemalen steen te maken. Hittebescherming zelfs in de zuidelijke regio's van de Russische Federatie mag niet minder zijn dan 0,1 m, en in de noordelijke gebieden - vanaf 0,15 m (met een extra toename van de luchtvochtigheid).

Hoe te bouwen?

Het is raadzaam om beton continu in de funderingsstructuur te gieten, omdat het wordt aanbevolen om de levering van de afgewerkte oplossing te bestellen. Het wordt meestal geplaatst van verre randen, en wanneer het mengsel wordt verdeeld, moet het worden afgesloten met een vibrator. 24 uur na de baai moet het betonoppervlak worden bewaterd. Als de luchttemperatuur hoog is, wordt deze bedekt met een film en periodiek bevochtigd. Wanneer u de betonnen fundering met uw eigen handen giet, kan elk werk alleen worden uitgevoerd wanneer de sterkte van de kunststeen 200% van het maximale niveau bereikt.

Complexe en zware constructies moeten een steun hebben die is uitgerust met baleinen. De greppel rondom de fundering moet een diepte van 0,5 en een breedte van 0,45 m hebben. De greppel moet op dezelfde manier worden gevuld als de funderingsput; noodzakelijkerwijs versterking en sabotage uitgevoerd. Het vullen van een doos gebeurt pas na het einde van deze manipulaties.Vóór de bouw van cellenbeton of andere lichtgewichtwoningen op bodems die zwak of oververzadigd zijn met water, bereikt de lijst met onderzoeken een maximum.

De stap-voor-stap instructie, voor al zijn eenvoud, staat niet toe om een ​​fatsoenlijk resultaat te garanderen als het terreinreliëf gecompliceerd is en de bodemstructuur tegenstrijdig is. In een dergelijke situatie is het raadzaam om te beginnen met de voorbereiding van het project door specialisten, en het is ook wenselijk om minstens één deskundige bouwer bij het werk te betrekken. Zelfconstructie is categorisch onacceptabel als water dichterbij komt dan 1-1,2 m naar de oppervlakte, maar zelfs in een gunstiger situatie is het aan te bevelen materialen en structurele elementen uiterst zorgvuldig te selecteren.

De algemene volgorde van werkzaamheden aan de standaard bouwtechnologie houdt in:

 • kussens weergeven;
 • installatie van bekisting;
 • hydraulische barrière voorbereiding;
 • het trekken van communicatie;
 • de vorming van de wapeningskooi;
 • beton morsen;
 • massaverdichting met behulp van vibrators;
 • het gieten gedurende ongeveer 5 dagen met plastic folie bedekken;
 • ontmanteling van bekistingsstructuren;
 • voltooiing van waterdichtingswerken;
 • afwerking van de buitencontour van het blinde gebied.

Hoewel deze beslissing als een budget wordt beschouwd, heeft dit geen invloed op de kwaliteitskenmerken. Het is erg belangrijk om niet alleen de put te vullen met cement van hoge kwaliteit, maar ook na te denken over de kenmerken van de wapening. Als het slecht gelegd of onprofessioneel verbonden is, bestaat het risico dat een dergelijk element eenvoudig de buigkracht niet waarneemt en de resulterende spanning niet egaliseert. Het is om deze reden, wat belangrijk is, dat de meeste structuren op een plaatfundering mislukken. Wanneer het werk zelf op de vorming van een steun voor een huis of een ander gebouw is voltooid, is het de moeite waard om grondig een drainage- en een blinde zone te maken.

Fouten in deze twee elementen zullen zeer snel leiden tot degradatie van de fundering zelf. Het vullen van de nieuwe scheuren en gebreken zal nutteloos zijn, omdat de reden voor hen zal blijven werken. De verpletterende kracht van rijp en vocht, wanneer ze worden gecombineerd, beschadigt de funderingsplaat met gemak. Volgens professionals is het noodzakelijk contouren op het terrein te markeren onmiddellijk na het verwijderen van de bovenste laag. Als referentiepunten en noodzakelijke punten worden vergeten, zullen zich onvermijdelijk ernstige fouten voordoen.

Pijpleiding voor afvoersysteem wordt weergegeven in een speciale afvoer buiten de locatie.Om de grond te verdichten, wordt aanbevolen om een ​​ijsbaan of een andere zware machine uit te nodigen. Handmatig aanstampen en zelfs het gebruik van geëlektrificeerde mechanismen geven niet altijd een acceptabel resultaat. In te natte gebieden is het aan te bevelen om een ​​dunne grindschaal uit de fijne fractie van de steen te gieten. Indrukwekkend in de grond, bereiken ze zo'n introductie dat zelfs de passage in de schoenen met pinnen geen visueel merkbare sporen achterlaat.

Na het aanstampen, leg meestal geologisch textiel op. In plaats van de wegoptie adviseren experts een dichtere variëteit aan materialen met een gewicht van 0,15-0,2 kg per 1 vierkante km. cm De overval van de doeken op elkaar is maximaal 200 mm De nietjes, die worden gebruikt met een bouwnietmachine, helpen bij het voorkomen van verschuivingen van textiel bij het dumpen op een laag zand. Om het midden van de put te verplaatsen, lag een promenade.

Het kiezelbed wordt gemaakt door kiezels, de laag met kleine fractie wordt vervangen door een grotere stapel. Voor waterdicht maken wordt glasruberoid of ander opgerold materiaal gebruikt. De doeken staan ​​ongeveer 100 mm op elkaar. Om naden niet te laten divergeren onder de werking van "cementmelk", gebruik bitumenmastiek.Versterking van de hoeken in de bekistingspanelen gebeurt door de stutten horizontaal vast te zetten. De buitenste gedeelten van de waterdichtheid worden op de wanden van de platen losgelaten en na verloop van tijd vastgemaakt.

Versterking van de fundering op zwakke bodems wordt uitgevoerd in twee lagen, de tweede groep stangen wordt geplaatst rond de omtrek, de afstand wordt gehandhaafd op 3-3,5 cm. Het wordt niet aanbevolen om de versterking dichter bij de bovenste en onderste oppervlakken van de platen te brengen, meer dan 40-50 mm Hoe dunner de plaat, hoe duurzamer het merk beton dat het kan maken. Ervaren bouwers adviseren de aankoop van alle bouwmaterialen rechtstreeks bij de ondernemingen, omdat elke tussenpersoon niet alleen extra prijzen, maar ook een risico van kwaliteitsverlies is. Het is onpraktisch om de dikte van de fundering voorbij de maat te vergroten, het zou juister zijn om weekmakers in het mengsel te brengen, wat versnelde delaminatie helpt voorkomen.

Om de kosten van het gebruik van het huis te verminderen en de levensduur te verlengen, is het aan te bevelen de kelder te verwarmen met minerale wol. Tegelijkertijd worden een aantal werken uitgevoerd die grondig gekend moeten zijn. Volgens statistieken is het keldergedeelte van de kelderverdieping verantwoordelijk voor maximaal 15-20% warmteverliezen en als de rest van het huis niet volledig geïsoleerd is, is dit percentage zelfs nog groter.Bij het kiezen van isolatiemateriaal worden ze niet alleen geleid door een lage thermische geleidbaarheid, maar ook door een betrouwbare bescherming tegen nat worden. De beste manier om aan de eisen van speciale platen en gespoten coating te voldoen.

Minerale wol kan ook worden aangebracht, maar zal voor extra dekking moeten zorgen. Opwarming van de dop binnen en buiten gebeurt met identieke technologie. We moeten de een of de ander kiezen. Wanneer het basisterdeel van de fundering is geïsoleerd van buitenaf, wordt de dampremmende laag voorafgegaan door een dampremmende laag. Als het werk van binnenuit gaat, ontstaat eerst hydraulische bescherming. Er is een verschil in de uiteindelijke afwerking - binnen gebruiken ze vellen gipsplaat, alleen ceramisch graniet en tegels die bestand zijn tegen vocht zijn acceptabel van buitenaf.

Minerale wol bij kelderisolatie moet een waterdampdoorlatendheid hebben van minimaal 0,5 mg per minuut. Wanneer een gipslaag boven de wol moet worden gemaakt, is de minimaal toegestane dichtheid 0,15 kg per 1 cu. Het wordt aanbevolen om alleen materialen te nemen die door de tijd zijn getest, bekende fabrikanten. Vergeet niet het gevaar voor de luchtwegen en de noodzaak om uw handen te beschermen.Werk met gewatteerde isolatie moet in strakke, ondoordringbare kleding zitten.

Het leggen van isolatielagen hoeft alleen op het voorbereide oppervlak. Ze maken het grondig schoon en verwijderen zelfs de kleinste gebreken. Een hoogteverschil van 1 cm zal onvermijdelijk de pakkingsdichtheid verstoren. Maar minder uitgesproken afwijkingen zullen het werk bemoeilijken. Afstemming van de wanden van de ondergrondse kelderverdieping gebeurt meestal door gipspleister. De behoefte aan dergelijk werk zal helpen het bouwniveau te beoordelen.

Om de stichting lange tijd van dienst te zijn, moet u op zo'n moment letten. Zijn belangrijkste functie is om lekkage van de vloeibare oplossing te voorkomen. Ook zal het vocht in de ingebedde dekvloer gelijkmatig worden verdeeld, de basis breekt niet precies. Het is mogelijk om het verbruik van de oplossing te verminderen, de gevoeligheid van de gestorte plaat voor het grondwater te verminderen.

Bestrating van puin kan niet als een betrouwbare manier worden beschouwd. De reden is de lage stijfheid, die het niet mogelijk maakt om latere werken op een kwaliteitsvolle manier uit te voeren. Dit probleem manifesteert zich alleen in de constructie van huizen. Voor huishoudelijke schuur, straatworkshop, prieel of een klein bad is er geen verschil.Verbeterde waterdichtingseigenschappen worden het best bereikt door bitumen. Dakbedekkingsmateriaal en polyethyleenmaterialen beschermen de basis tegen vocht erger.

Zandvoet is optimaal in de lente en de herfst, wanneer de grond verandert.

De exacte parameters van de voet en het type laag worden geselecteerd rekening houdend met:

 • substraattype;
 • seismische activiteit op een gegeven locatie;
 • aangrenzend gebied bouwen.

Voor de fundamenten van platen en tapes is de meest betrouwbare oplossing in veel gevallen geen puin of zelfs zand, maar een duurzaam betonsterkingsframe van beton. Gebruik hiervoor meestal laagwaardige varianten van de oplossing. De vereiste sterkte wordt al bereikt voor een laag van 100 mm, tenzij er een actieve circulatie van grondwater is. Wanneer een dergelijke circulatie wordt gedetecteerd, moet deze op het zandkussen worden aangebracht voor vochtbestendige films op de grond. Er wordt bovendien een versterkende kooi met een celgrootte van 600x600 mm bovenop geplaatst.

tips

Het merk van beton voor de basislaag van de fundering, in tegenstelling tot de bekleding ervoor, moet zeer hoog zijn. Extreem zwakke stenen van de grond, hoe moeilijk het ook is, probeer het volledig te verwijderen.Als de graafmachine ergens dieper dan nodig is gegraven, is het onmogelijk om de uitgravingen met de afgezogen grond op te vullen. Alleen het zand dat het gebouw niet laat bezinken, is hier geschikt voor. Drainagebochten voor vloeistoffen graven van tevoren, rekening houdend met wat voor soort hoogteverschil wordt gecreëerd.

Over de regels voor de berekening en constructie van plakfundering, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer