Niet-begraven fundering - soorten en toepassingen

Niet-begraven fundering wordt gebruikt bij de constructie van lichte constructies op deinende grond, waarvan het ontwerp een kleine structuur mogelijk maakt zonder schade aan te richten. Het kan ook worden gebruikt op grof en rotsachtige bodems voor de bouw van stenen constructies. Het kenmerk ervan is dat het grootste deel ervan boven het maaiveld ligt.

types

Er zijn drie soorten niet-begraven fundamenten:

 • zuilvormig,
 • monolithische plaat,
 • grill.
 Niet-begraven basis, kolomvormig, massieve plaat en rooster

Overweeg elke weergave in meer detail.

zuilvormig

Pijler is een goedkope optie die bestand is tegen een lichte constructie op zachte grond of een zware constructie op zeer harde. Dit beeld is een korte verticale ondersteuning waarvan ongeveer 25% in een voorbereide begrafenis in de grond is ondergedompeld.

De afstand tussen de pilaren moet van 1,5 tot 2,5 meter zijn.

Materialen voor het maken van pilaren kunnen verschillen:

 • gewapend beton
 • metaal,
 • hout
 • metselwerk constructie.

Hout vereist voorbehandeling om te beschermen tegen rot, is niet bestand tegen veel gewicht en wordt daarom zelden gebruikt, voornamelijk voor tijdelijke gebouwen.

Het kolomtype is populair in particuliere bouw vanwege zijn betrouwbaarheid en eenvoud van constructie. Het is echter alleen geschikt voor lichte gebouwen.

Er is ook het probleem van het kantelen van individuele of alle steunen. Om dit te elimineren zijn de steunen breed gemaakt aan de basis en laag in hoogte. Ook kan dit probleem worden opgelost door de grondlaag onder de paal te verwijderen en deze te vervangen door een zandpad.

 Pijler niet-ondergedompeld fundament

Monolithische plaat

Monolithische plaat is geschikt voor constructie op vaste bodems waarop geen mogelijkheid tot verzakkingen bestaat. Kan ook worden gebruikt in permafrost-omstandigheden.

Het is een solide betonnen plaat die op het grondoppervlak is gelegd. Het grootste probleem dat optreedt bij de werking van dit type zijn de externe krachten die op de kachel werken, omdat deze daardoor kan instorten.

 Monolithische niet-ondergedompelde foundation

Op de top van de kachel zal het huis zelf verpletteren, dus het zou gemakkelijk moeten zijn.

Wanneer de grond bevriest, wordt de kachel onder druk gezet. Om schade te voorkomen, kunnen verschillende maatregelen zowel individueel als in combinatie worden gebruikt:

 • het vergroten van de dikte van de plaat geeft grotere sterkte.
 • versterking.
 • gebruik van warmte-isolerende materialen onder de plaat. Dit zal de kans op bevriezing van de bodem verminderen.

traliewerk

De gridloze niet-ondergedompelde fundering bestaat uit vele kleine platen. Tussen hen is de ruimte over waardoor:

 • bespaar op materiaal vanwege het feit dat u niet zoveel materiaal nodig heeft als voor een stevige plaat;
 • omdat de plaat niet stevig is en er geen vernietiging is.
 Niet-verzonken roosterfundering

Voor bekisting kunt u geëxtrudeerd polystyreenschuim gebruiken. Het wordt niet teruggetrokken nadat het beton is opgedroogd, maar als verwarming is achtergelaten. Het wordt uitsluitend gebruikt op stevige en licht gebogen grond, waardoor het in veel gevallen niet kan worden gebruikt. Een nadeel is ook de complexiteit van de installatie van bekistingen en stortbeton. Daarom wordt dit type niet veel gebruikt.

In sommige gevallen is een niet-begraven stichting geschikt voor het bouwen van uw eigen privé-woning. En welk type van bestaande is het meest geschikt, u moet in elk geval afzonderlijk kiezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer