Kies en installeer de vergrendelingen op de binnendeuren

Op de langverwachte laatste fase van reparatie in het appartement geïnstalleerd binnendeuren. In de meeste gevallen is het gebruik van vergrendelingssloten voor dergelijke deuren eenvoudigweg niet nodig. Daarom worden de grendels tegen het deurblad geklopt. Het artikel bespreekt de ontwerpkenmerken en de installatie van deursloten met een slot.

Functies en variëteiten

Apparaten met een slot voor binnendeuren naar soort installatie zijn uitwendig en insteekbaar. Het eerste type vergrendeling is veel eenvoudiger te installeren, te monteren en te demonteren indien nodig. Het nadeel is dat ze het uiterlijk van het deurblad aanzienlijk bederven. Daarom zijn de meest gevraagde nauwkeurig ingesloten vergrendelingsmechanismen.

Dergelijke sluitingen voor binnendeuren worden in een groot assortiment op de markt gebracht. Afhankelijk van de wensen en bestemming, kunt u eenvoudig het beste type bevestigingsmiddel kiezen. Door het principe van de werking en ontwerpkenmerken zijn de deurklinken van de insteeksleuven verdeeld in verschillende groepen.

magnetisch

De vergrendeldeur bestaat uit twee delen: een metalen plaat en een magnetisch element. De magneet en plaat worden op de zijkant van het deurblad en op de deurstijl geplaatst. Het principe van de werking van een dergelijk slot is heel eenvoudig: bij het sluiten trekt de magneet een metalen element aan, waardoor de deur in een vaste gesloten positie blijft. Een vaste handgreep wordt gebruikt om de deuren te openen met een magnetisch vergrendelingselement.

Het tweede type klemmen van dit type zijn modellen waarbij de magneet is gemaakt in de vorm van een beweegbare tong. Het voordeel van deze vergrendeling is dat deze vrijwel geluidloos is. Ook erg populair en handig zijn de kenmerken zoals een soepele bediening, een lange levensduur.

falevye

Dit insteekmechanisme heeft een beweegbare intrekbare tong met contouren die schuin zijn afgeschuind. Op een stijl bevestigt de plaat met een groef.Bij het sluiten van de tong komt de groef binnen en fixeert de positie van de deur. Het openen vindt plaats door op de beweegbare handgreep te drukken, wat leidt tot de verlenging van de tong uit de groef om het deurblad te ontgrendelen.

rol

In plaats van de tong in dergelijke kiekjes gebruikt veerbelaste roller. Bij het sluiten komt het in een kleine uitsparing en wordt voorkomen dat de deur opengaat. Dergelijke grendels kunnen in beweging worden gebracht met een vaste handgreep met enige kracht uitgeoefend. Er zijn ook modellen die openen als u op de hendel drukt.

Vergrendelingen met vergrendeling

Gewoonlijk worden de mechanismen van dit type geïnstalleerd op de deur naar de badkamer of badkamer. Hun functie is dat ze zijn uitgerust met een speciaal blokkeerelement. Wanneer de bloksleutel wordt geroteerd, stopt de vergrendeling met openen wanneer u op de schuif van de schuif drukt. Zo wordt de ruimte op een bepaald moment beschermd tegen ongewenste penetratie.

Hoe te kiezen?

Om een ​​kwaliteitsfixatie-apparaat aan te schaffen voor de binnendeur, moet aandacht besteden aan de volgende criteria.

 • De kwaliteit van de vergrendeling zegt soepel werk.Tijdens het openen en sluiten mag niet worden vastgelopen, klikken.
 • Het is het beste om een ​​apparaat te kiezen met veren van gemiddelde hardheid. Zwakke veren kunnen uiteindelijk het deurblad tegenhouden, vooral als het behoorlijk zwaar is. En bij mechanismen met nauwe veren moet kracht worden gebruikt om de deur te openen.
 • Inspecteer het product zorgvuldig en evalueer het uiterlijk. Op de behuizing en onderdelen mogen geen krassen, scheuren, spanen, tekenen van chemische schade, roest, verfdefecten zijn.
 • Ook belangrijk is de tactiele waarneming. Het handvat moet prettig aanvoelen, het is handig om in de hand te leggen.
 • Probeer technische specificaties te vinden die het best bij de gebruiksvoorwaarden passen. Als het deurblad bijvoorbeeld erg zwaar en massief is, moet u een grendel kiezen uit zeer duurzame materialen. Gegevens over het vergrendelingsmechanisme zijn te vinden in het paspoort van het product.
 • Het beste van alles, als in het appartement of huis de handgrepen en vergrendelingen zijn gemaakt in dezelfde stijl. Het is ook belangrijk dat dit element overeenkomt met het ontwerp van de deuren. Interieurontwerpers raden af ​​om sluitingen, handgrepen en scharnieren in verschillende kleuren te plaatsen.
 • Bepaal de functie die het vergrendelingsmechanisme moet uitvoeren. Voor installatie op de deur naar de badkamer of badkamer is het het beste om aan het slot te blijven met een slot. Voor een slaapkamer en een kinderkamer is een geruisloze magnetische houder een goede optie.

Zelf installeren

De vergrendeling in het deurblad installeren is bijna identiek aan het proces waarbij een conventioneel deurslot wordt ingebouwd. Dit werk is best mogelijk om het zelf te doen. Het mechanisme wordt op een afstand van 1 meter van de vloer in de deur geplaatst. Het is op zo'n hoogte in het deurblad dat er een houten bar is, waarin het bevestigingsmechanisme is bevestigd.

Als u het apparaat in de binnendeur wilt insluiten, hebt u de volgende gereedschappen en materialen nodig:

 • boor- en boorset (veer, voor hout);
 • houten kronen;
 • elektrische schroevendraaier of handschroevendraaier;
 • beitels, medium en smal in de breedte, een goed alternatief voor het maken van een selectie onder de balk is een frees, maar niet elke toolkit voor thuis kan het vinden;
 • een hamer;
 • een potlood;
 • liniaal of vierkant;
 • een schrijnwerkmes of een scherp briefpapier.

In de eerste fase moet aan beide zijden van het deurblad een markering worden aangebracht. Eerst wordt de hoogte gemeten vanaf de vloer, gelijk aan 1 meter.Vervolgens wordt de afstand afgelegd die overeenkomt met de grootte van de ingebrachte grendel. Meestal hebben de vergrendelingsmechanismen een gestandaardiseerde hoogte van 60 mm of 70 mm. Voor meer nauwkeurigheid is het beter om het sluitapparaat aan de deur te bevestigen en de extreme waarden te markeren.

Vervolgens moet u een houten balk boren. Hiertoe selecteert u een boor die overeenkomt met de grootte van het vergrendelingsmechanisme. Boor tot de diepte van het blad van de boor. De volgende stap is het maken van gaten voor de plank. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van een beitel. Pre-fineer van het deurblad moet worden verwijderd met een scherp briefpapiermes.

Voor het handvat moet u een doorgaand gat maken in het hout. Gebruik hiervoor de kroon op de boom. Vanaf het einde van de deur is een kuilgat voor riet of rolslot. Beitel netjes uitgelijnde uitsparingen. Het apparaat is in het deurblad geïnstalleerd. Dit zou vanaf het einde van de deur moeten gebeuren. Het hele mechanisme bestaat uit vaste schroeven of schroeven.

De deurgreep is gemonteerd in een vast en vast mechanisme. Voorafgaand moet het worden gedemonteerd. Vervolgens kunt u decoratieve bovenliggende elementen installeren.De laatste fase van het installeren van de deurvergrendeling is op de deurstijl van de slagplaat gemonteerd. Om dit te doen, moet u de deur afdekken en de positie van de sluitlip of -rol op de deurstijl markeren. Dit teken moet worden overgebracht naar de doos.

U moet ook de afstand meten vanaf de onderkant van het gat in de deurbalk tot het midden van de vergrendeling. Formaat om over te brengen naar de opening van de doos. De metingen zijn gemaakt bezuinigingen voor de tong en spits. De plaat is met schroeven aan het deurframe bevestigd.

Ontgrendel demontage

Er zijn situaties waarin u het vergrendeldeurmechanisme moet demonteren. Een dergelijke behoefte kan zich voordoen in het geval dat het slot zelf onbruikbaar is geworden, evenals wanneer het om uiterlijke, esthetische redenen moet worden vervangen. De procedure voor het demonteren van het deurvergrendelingsmechanisme, inclusief de stille magnetische, is niet moeilijk uit te voeren.

Eerst moet je het veerelement goed vasthouden en voorzichtig de pen bewegen. Trek de handgreep naar u toe, maar oefen niet veel moeite uit. Als de veer met voldoende kracht wordt vastgeklemd, zal de hendel gemakkelijk uit het gat komen. Vervolgens moeten de slate latch en de handle met voering worden verwijderd.Nadat de manipulaties zijn uitgevoerd, is het niet moeilijk om de bevestigingsmiddelen af ​​te wikkelen. Het hele apparaat kan eenvoudig uit de uitsparingen in de bar worden verwijderd.

Hoe deurgrepen op binnendeuren te installeren, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer