Functies en apparaat van elektromagnetische vergrendelingen

 Functies en apparaat van elektromagnetische vergrendelingen

Wanneer deuren zijn geïnstalleerd, wordt aangenomen dat ze goed sluiten. Deze taak is toegewezen aan de deursloten. Belangrijke criteria voor het selecteren van het vergrendelingsmechanisme zijn de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de bediening. Elektromagnetische grendels voldoen aan deze voorwaarden.

Ze kunnen worden gebruikt op alle soorten deurapparatuur - op massieve poorten en poorten, op toegangsdeuren en op deuren die tussen de kamers zijn geïnstalleerd.

Het principe van bediening en ontwerp van het apparaat

Een elektromagnetisch slot onderscheidt zich door de eenvoud van het ontwerp - de kern is een kern met een kronkel in een speciaal geval. De kern is een groot aantal elektrische staalplaten met een kleine magnetische werking.Resterende stress wordt verminderd door schilderwerk.

De vorm van de kern is meestal W-vormig. Een wikkeling is een eenvoudige spoel waarop een koperdraad is gewikkeld. De geleider is bedekt met isolatie.

Het geval van het apparaat is vaak aluminium of staal. Af en toe zijn er plastic modellen, maar ze verliezen metaal in betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De werking van het product is gebaseerd op elektromagnetische wetten. Wanneer stroom wordt toegepast, worden magnetische elementen geactiveerd. Vermogen van 5 W is voldoende voor betrouwbare bevestiging van deuren met een gewicht tot 150 kg.

Wisselstroom werkt op het elektromagnetische circuit dat wordt gevormd wanneer het apparaat wordt aangesloten en losgekoppeld. Het laadproces door de elektrische wikkeling gebeurt met behulp van een condensator, waardoor de polariteit van de magneet verandert. Remagnetisering wordt geproduceerd door reststroom.

De condensator is een van de belangrijkste elementen van de EMR (elektromagnetische vergrendeling). Als het breekt, is het moeilijk om de deuren te ontgrendelen. Het vervangen van een beschadigd onderdeel zal in deze situatie helpen.

Typen apparaten

EMP kan worden onderverdeeld in drie parameters: de methode van vergrendeling, de methode van regulatie en de optie van bijlage. Volgens de methode van vergrendeling elektromagnetische sloten zijn verdeeld in vasthouden en glijden.

 • Retentie. Het principe van de werking van het anker mechanisme - om te breken. Meestal uitgevoerd in de vorm van overheadmodellen, maar er zijn ook mortise EME (impopulair vanwege de lage mate van adhesie).
 • Sliding. De werking van het vergrendelingsmechanisme is gebaseerd op de verschuiving van het anker. Insteeksnaren worden meestal gevonden. Installatie en installatie van dergelijke apparaten vereist de grootst mogelijke zorgvuldigheid en nauwkeurige opvolging van de instructies.

  Volgens de methode van controle van de EMR hebben ook aanzienlijke verschillen.

  1. Met Hall-sensoren. Het product is gemaakt in de vorm van een chip en vereist extra voeding.
  2. Met elementen van reed-schakelaar. De besturing vereist geen stroomtoevoer. De sluiting van het apparaat gebeurt met een magneet, terwijl het gewenste spanningsniveau wordt gehandhaafd.

   Volgens de montageoptie zijn er drie soorten apparaten.

   1. Overhead EMZ. Bevestiging gebeurt door metalen hoeken en is niet afhankelijk van de locatie van het handvat.
   2. Poluvreznye. Het grootste deel is verborgen in de holte van het deurblad, maar sommige elementen vormen een uitsteeksel boven het oppervlak.
   3. Insteeksels van elektromagnetische vergrendelingen bevinden zich volledig in de deur.

   Sterke en zwakke punten

   Zoals alle apparaten hebben elektromagnetische sloten een aantal voor- en nadelen. Voordelen van het gebruik van EMP:

   • gebrek aan geluid tijdens bedrijf;
   • lange levensduur;
   • kan worden gecombineerd met intercoms, codepanelen en soortgelijke apparaten;
   • het uiterlijk van het apparaat voldoet aan moderne esthetische eisen.

   nadelen:

   • groot formaat en gewicht van het product;
   • de stroomtoevoer (spanning) moet overeenkomen met het vereiste niveau;
   • Zodra het gehackte mechanisme heel gemakkelijk weer te openen is.

   De afhankelijkheid van de voeding kan worden toegeschreven aan de voor- en nadelen van het apparaat. Bij afwezigheid van elektrische stroom opent EMZ. Voor de brandveiligheid is dit een voordeel in het geval van overmacht op een plaats waar een grote menigte mensen is en om het pand te beschermen tegen ongeoorloofde binnenkomst - een minpuntje.

   Om deze reden zijn ze bij het installeren van de EMZ verbonden met ononderbroken voedingen (UPS).

   Hoe EMZ te kiezen

   Wanneer u een apparaat koopt, moet u op de belangrijkste kenmerken letten.

   1. Schil belasting. EMP's hebben een grote houdkracht (maateenheid - kg).In de moderne markt worden producten met een belasting op het gat van 100 tot 1000 kg en meer verkocht. Voor deuren binnen zijn er voldoende producten met een indicator van 150 kg, voor houten toegang - meer dan 250 kg, en voor metalen deurontwerpen - vanaf 1 ton.
   2. De grootte van de resterende magnetisatie. Deze indicator moet in het bereik van 1,5 - 3 kg liggen, anders zal het moeilijk zijn om de deuren te openen (dit zal veel moeite kosten). Meestal zijn de oorzaken van het probleem fouten in het proces of een onjuiste selectie van de magneet.

   U leert meer over elektromagnetische vergrendelingen uit de video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer