Hoe kies en installeer ik een magnetische sluiting op de balkondeur?

 Hoe kies en installeer ik een magnetische sluiting op de balkondeur?

Gesloten balkons zijn al geruime tijd begonnen. Maar dit doen met ouderwetse sloten is onpraktisch en lastig. Er zijn handiger en modernere oplossingen die moeten worden opgelost voordat de oude deur wordt gerepareerd of vervangen.

Speciale functies

Een hoogwaardige magnetische sluiting op de balkondeur borgt de schuif naar buiten, terwijl de straat of de lucht niet meer het huis of appartement binnenkomt. Als er geen afsluiter is, penetreert deze ongecontroleerd en onbeperkt. Dientengevolge verandert het microklimaat vaak en op onvoorspelbare manieren. Vooral belangrijk is de juiste keuze van kleppen voor mensen die vaak het balkon bezoeken.

Kunststof deuren die niet zijn voorzien van drukknopen zijn alleen van binnenuit gesloten. Onvermijdelijk zal de deur openzwaaien, en het probleem is niet alleen met lawaai of klappen. Als een roker naar het balkon gaat, wordt de rook naar binnen getrokken. Het is buitengewoon moeilijk om het constant te luchten, schoon te maken van vreemde geuren. Als de vergrendeling is ingesteld, kan deze het deurblad stevig op het frame drukken.

De minimale perskracht wordt zeer zorgvuldig geselecteerd door ingenieurs. Het moet het web in de gesloten positie houden, zelfs wanneer er een zeer krachtige wind waait, terwijl de deuren van binnenuit een beetje worden geopend. Met andere woorden, de maximale fixatiekracht wordt grondig berekend. Balkongrendels worden verkocht als componenten voor kunststofconstructies.

Hoe te installeren?

Het probleem van alle mechanische systemen is snelle slijtage. De ernst van de constructie leidt tot zinken van de vleugel. In dit geval kan het uitstekende deel niet volledig in de groef vallen, waardoor het onmogelijk is om de deur te bevestigen. Daarom beschouwen veel experts magnetische grendels als een meer praktische oplossing.

Dergelijke apparaten maken het gemakkelijk om de deur te openen en te vergrendelen, zelfs als het ontwerp enigszins scheef is. De magneet kan in een plastic of metalen behuizing worden geplaatst.Het doek wordt aangetrokken door het frame door de stalen plaat die erin is bevestigd in de vorm van de letter G. Bovendien werkt het magnetische systeem zonder enig geluid en duurt het lang. De levensduur wordt alleen beperkt door het geleidelijke verlies van het werkingsmechanisme van zijn magnetische eigenschappen.

U kunt zelfs de grendel op de balkondeur plaatsen met uw eigen handen.

 • liniaalmetingen worden gedaan;
 • markeringen maken een potlood of een marker;
 • Schroeven worden met een schroevendraaier of een schroevendraaier op de daarvoor bestemde plaatsen geschroefd.

Maar in eerste instantie moet u controleren of de flap correct is afgesteld, of er vervormingen in zitten. Soms moet je zelfs de deur opnieuw installeren.

Beginnen met de installatie van de vergrendeling, moet u onmiddellijk de plaats kiezen waar deze het beste geplaatst kan worden. Het maakt in principe niet uit - je kunt elk punt kiezen dat optimaal lijkt. Maar toch plaatsen professionals de grendel over het algemeen zo dicht mogelijk bij het handvat. Dichtbij de hendel zelf, wordt de schroef uit het profiel verwijderd. In plaats daarvan zal er een deel van de magnetische houder zijn.

Het is belangrijk om te weten dat u bij het installeren van de vergrendeling de meegeleverde zelftappende schroef moet gebruiken. Als het afwezig is, wordt een schroef van 3 - 3,5 cm lang ter vervanging gebruikt.Het merkteken voor het plaatsen van de onderdelen wordt eerst op het raam gemaakt en pas daarna naar het frame overgebracht. Bij installatie met zelftappende schroeven verdwijnt de noodzaak om een ​​gat te boren - met kunststof kunt u de schroef probleemloos indraaien en met een boormachine de glaseenheid vernietigen.

De reciproke balk moet zodanig worden bevestigd dat de groef recht tegenover het rolelement of de schimmel ligt. Het voordeel van het installeren van een magnetisch slot is de minimaal vereiste nauwkeurigheid. Door de lange lengte van het element en de riem kunt u een volledige klem garanderen, zelfs met een nogal grove fout. Om de hendel te monteren en het schuifraam gemakkelijk te openen, brengt u kleine schroeven aan.

Hoe te kiezen?

Als de magnetische vergrendeling correct is geïnstalleerd maar verkeerd is gekozen, kunt u grote problemen tegenkomen. Een veel gemaakte fout is om ontwerpoverwegingen te negeren. De vorm van de vergrendeling moet harmonieus worden gecombineerd met het beeld dat de deurstructuur als geheel creëert. Tegelijkertijd is een discrepantie met het decoratieconcept, dat werd gebruikt in de ruimte-opstelling ongewenst.

  Het volgende belangrijke punt is de bevestigingsmethode van de grendel.

  Er zijn inham, overhead en gedeeltelijk mortise producten. De aanpak voor het installeren van elke versie heeft een aantal functies. Meer informatie is altijd beschikbaar in de instructies. Maar bij elke installatiemethode is het noodzakelijk om alleen een dergelijk product te selecteren dat bestand is tegen de belasting die door het deurblad wordt gecreëerd. Opgemerkt moet worden: als de deur erg zwaar is, moet je soms zelfs een deur dichterbij kopen.

   Als je al deze momenten hebt aangepakt, moet je beslissen welke coating beter is. De beste opties, de meeste professionals geloven dat de schaal van zink of nikkel. Deze twee metalen tolereren mechanische belastingen en luchttemperatuurstoten beter dan andere.

   Een andere nuance is het merk. Vrijwel alle gekwalificeerde reparateurs geven de voorkeur aan de magnetische grendels van de merken Palladium en Mediana Polaris AGB.

    De meeste balkondeuren zijn voorzien van verzonken sloten. In dergelijke producten wordt de magneet geactiveerd door een handvat aan beide zijden van het canvas. In de andere, passieve versie, is er een kleine stalen staaf die wordt aangetrokken door de magneet. De twee ontwerpen zijn goed bij elkaar gehouden, maar om ze te scheiden is ook vrij eenvoudig.

    Het is logisch om een ​​elektromagnetische vergrendeling alleen te kiezen als er geld beschikbaar is - de hoge kosten van een dergelijk apparaat worden alleen gerechtvaardigd door het feit dat het een volledig slot vervangt.

    Wat betreft de grootte van de grendel adviseren de professionals om aandacht te schenken aan parameters zoals:

    • de lengte van het mechanisme;
    • voering breedte;
    • de magnitude van het magnetische riet dat wordt gebruikt als een vergrendelingsmechanisme.

    Hoe je een magnetische sluiting op de balkondeur installeert, zie de video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer