Hoe een deurfactuurbout kiezen?

Sinds de dagen van de primitieve samenleving heeft de mens geprobeerd niet alleen zijn leven te redden, maar ook de onschendbaarheid van zijn eigen huis. Tot op heden zul je niemand tegenkomen die zijn appartement of huis met een open deur zou verlaten. Om al hun bezittingen te bewaren en niet om koude lucht van de straat naar de woning te laten, zijn er verschillende sloten op de toegangs- en binnendeuren geïnstalleerd. Een van de typen van dergelijke vergrendelinrichtingen is een bout, die vaak een gewone schuifafsluiter wordt genoemd.

Speciale functies

De opgezette grendel is een van de eenvoudigste deursloten. Meestal worden ze gebruikt op binnendeuren, bijvoorbeeld op kantoor of in de badkamer. Indien gewenst kan zelfs één persoon een dergelijke constipatie aanslaan, daarom worden ze gebruikt als een veiligheidsinrichting tegen onbedoeld openen of tegen het openen van de deur met een tocht.Om een ​​appartement, huis of een industrieel pand veilig te vergrendelen, wordt een dergelijke constipatie gecombineerd met een betrouwbaardere pen- of scharnierende sluiting.

Vergrendelingen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdvariëteiten:

 • ingebouwd;
 • Insteek;
 • overhead.

Het grootste verschil met de factuurpoort is de manier waarop deze op de deur is gemonteerd. In tegenstelling tot andere soorten blijft de hele constructie van de opgelegde bout in zicht. Daarom is het noodzakelijk om het uiterlijk ervan beter te selecteren, zodat het samenvalt met de kleur van het canvas of fungeert als een licht decoratief element. De bout zelf bestaat uit drie delen:

 • behuizing bevestigd aan het deurblad;
 • lus scharnierend aan de deurpost of aan de muur;
 • constipatie met een handvat dat de lus binnendringt.

De behuizing en het scharnier zijn bevestigd met speciale schroeven, waardoor de klep eenvoudig te monteren en te demonteren is. Eenvoudige installatie en demontage zijn echter niet de enige voordelen van een gemonteerde bout.

 • Goedkoopte. Simpele constipatie kost veel minder dan complexe insteeksystemen.
 • Duurzaamheid. Het ontwerp is zo elementair dat er praktisch niets in te breken is, dus deze constipatie kan tientallen jaren aanhouden zonder vervanging.
 • Grotere selectie van modellen en maten. Omdat de gemonteerde bout niet in de deur zelf, maar op het canvas wordt gemonteerd, kunt u een vrij grote constipatie installeren. Met een insteekslot werkt dit niet. Bovendien kunnen moderne boutmodellen zo vakkundig worden gemaakt dat ze enkele decennia geleden als echte decoraties zouden worden beschouwd. Hoogwaardige selectie van het ontwerp en de kleur van de constipatie maakt het een uitstekende aanvulling op het interieur van de kamer.

   Met al deze voordelen heeft de opgezette grendel aanzienlijke nadelen.

   • Bescherm de voordeur niet tegen hacking zonder een complexer slot. Zelfs de dikste bout is bevestigd met gewone schroeven en soms met spijkers, zodat zelfs één persoon, na hard te hebben gewerkt, in staat zal zijn om dergelijke constipatie uit te schakelen.
   • De deur, afgesloten met een grendel, is niet te strak om de doos. Hierdoor kunnen sterke luchtstromen door het appartement of huis 'lopen' en kan koude nachtlucht door de kieren lekken. Om dit te voorkomen, kunnen overheadkleppen het best worden geïnstalleerd op binnendeuren of in niet-residentiële gebouwen.

   classificatie

   Naast het feit dat alle grendels volgens de installatiemethode van elkaar verschillen, kunnen de patch constipaties zelf ook in verschillende typen worden verdeeld, afhankelijk van verschillende kenmerken. Door het vergrendelingstype zijn deze sloten verdeeld in:

   • bouten, het vergrendelingselement dat het gat binnengaat dat is gemaakt in de wanddikte of in de verkanting;
   • vergrendelingen, waarvan het vergrendelingselement is opgenomen in een speciale lus, met bouten aan de muur of een stijl is bevestigd.

   Afhankelijk van de openheid van het interne apparaat, kan constipatie worden onderverdeeld in:

   • gesloten, waarvan de pin is verborgen in het lichaam van het product, en slechts een klein deel ervan gaat uit;
   • open, waarvan de pin over de gehele lengte zichtbaar is.

    Afhankelijk van het aantal pinnen (of, zoals ze ook wel staafjes worden genoemd), kan constipatie worden onderverdeeld in een apparaat met één, twee of meerdere staven.

    Hoe groter het aantal metalen pinnen in het slot, hoe veiliger de deur wordt vergrendeld.

     Bovendien kan alle patch constipatie worden verdeeld op basis van de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Conventioneel kunnen ze worden verdeeld in twee grote groepen.

     • Metalen constipatie. Ze kunnen worden gemaakt van aluminium, ijzer, roestvrij staal en gewoon staal of messing. De beste kwaliteit, maar ook de duurste zijn messing grendels.
     • Plastic constipatie. Ze zijn minder betrouwbaar en worden vaak alleen als tijdelijke optie gebruikt, totdat een sterkere metaalverstopping is verkregen. Tegelijkertijd is een kunststofproduct natuurlijk veel goedkoper dan een metalen.

     Voor metalen deur

     Voor de productie van toegangs- en binnendeuren worden verschillende metalen gebruikt. Dit kan staal of ijzer zijn, maar meestal worden aluminiumdeuren geïnstalleerd in zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen. Dit komt door het feit dat het materiaal lichter is en tegelijkertijd veel goedkoper is dan ijzer of staal. Het type en aantal sluitapparaten hangt meestal af van het type metalen deur.

     "Warme" deuren zijn gemaakt van een speciaal profiel met isolatie en thermostaten. Ze hebben een grote drempel en vereisen voor de sluiting niet alleen een vergrendeling, maar ook een duurzamere vergrendeling. Meestal zijn deze deuren te vinden bij de ingang van een privéwoning of appartement.

     "Koude" deuren zijn gemaakt van een profiel met één kamer en worden geplaatst in een onverwarmde ruimte. Het kunnen verschillende industriële gebouwen, magazijnen, garages en kelders zijn. Meestal hebben ze ook een extra slot nodig, maar het kan van het eenvoudigste ontwerp zijn, zelfs een scharnierend ontwerp. De drempel van een dergelijke deur is veel kleiner, omdat deze geen afdichting van de sluiting vereist.

     Meestal wordt op metalen deuren een vergrendeling geïnstalleerd ter hoogte van de neergelaten hand van een persoon. Voor aluminiumstructuren, vooral in die gevallen waarin ze dubbelbladig zijn, is de installatie van twee sloten voorzien - bovenaan en onderaan de deur. De constructie van de klink verschilt van gewone obstipatie. Het is een obstipatie, bestaande uit een kleine platte lijf en een iets kleinere maat, ter vervanging van de gebruikelijke lus. De staaf is bijna volledig gesloten en is alleen zichtbaar in de open positie. Dergelijke constipaties zijn gemaakt van roestvrij staal door zowel binnenlandse als buitenlandse fabrikanten.

       Om de juiste grendel te kiezen, moet u de juiste maat kiezen.

       • De lengte moet worden gekozen rekening houdend met de afstand tussen het deurblad en de doos of muur.
       • De breedte en dikte van patch constipatie, in tegenstelling tot de insteeksleuf, is uitsluitend afhankelijk van de voorkeuren van de koper. Voor de voordeur van het appartement is het beter om te kiezen voor dikkere opties en voor binnendeuren is een dikte van enkele millimeters voldoende.

       Naast de grootte van de grendel is ook het gewicht ervan van belang. Hoe lichter de deur zelf, hoe minder constipatie zou moeten wegen.Een kwaliteitsproduct met zorgvuldig geselecteerde parameters en een bekwame installatie kan tientallen jaren meegaan en hoeft niet te worden gerepareerd of vervangen.

       Zie de volgende video voor informatie over het insluiten van een vergrendeling.

       Comments
        auteur
       Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

       Inkomhal

       Woonkamer

       slaapkamer