Vergrendelingen voor balkondeuren: functies, typen en kenmerken van de installatie

Balkon is tegenwoordig in bijna elk appartement. Als we het hebben over de kamer in een hoog gebouw, dan is deze kans bijna honderd procent. Onlangs probeert iedereen te besparen op ruimteverwarming, dus een balkondeur van hoge kwaliteit moet onvoorwaardelijk worden geïnstalleerd. En natuurlijk moet het worden uitgerust met een dergelijk element als een grendel voor het deurblad op het balkon.

afspraak

De grendel voor een deur gemaakt van kunststof is een redelijk functioneel en handig element van de deur hardware, die ook een andere belangrijke functie vervult - het beschermt het huis tegen ongeoorloofde toegang of hacking. Het bedieningsprincipe van een dergelijke grendel is extreem eenvoudig en lijkt op het werk van de grendels op de deuren van de kasten in de keuken. Dit maakt het mogelijk om niet afgeleid te worden door de positie van de deur te bewaken.

Het ontwerp van een dergelijk apparaat is zo ontworpen dat een persoon de deur vrij kan openen.terwijl hij geen grote inspanning hoefde te doen. Tegelijkertijd kan het sluiten van de deur zelfs ernstige windvlagen niet doorbreken. Alleen dit is het hoofddoel van de gemonteerde deurgrendel voor de deur naar het balkon - zodat deze niet ploegt.

Een andere naam van het mechanisme, dat een beetje zou moeten zeggen - de grendel van de roker. Het is vrij eenvoudig om deze naam uit te leggen - het is alleen nodig om de deur dicht te slaan op de grendel en sigarettenrook begint niet de kamer binnen te komen. Ja, en het gebruik van zo'n vergrendeling is eenvoudig, want voor een korte uitgang naar het balkon is het niet nodig om de deur naar het slot te sluiten. Tegelijkertijd kan bij het gebruik van een enkelzijdige vergrendeling en de afwezigheid van een vergrendeling aan beide kanten, de deur niet worden afgesloten als deze de kamer verlaat. Zoals u kunt zien, is het onmogelijk om de noodzaak te betwisten om het klikmechanisme op de balkondeur te installeren.

species

De sluiting van het betreffende type deur is een geweldige oplossing die niet alleen voorkomt dat de deur dichtslaat,maar beschermt ook het glas tegen breken of vervorming. Er zijn drie opties voor dergelijke beslissingen. Elke categorie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Op magneet

Als we het hebben over de magnetische oplossing, dan wordt dit mechanisme meestal gebruikt in keukenkasten. Het gemak ervan ligt in het feit dat een dergelijke grendel op de plaats van de pen kan worden gemonteerd, die gewoonlijk dergelijke oplossingen voltooit, en een tong van het magnetische type op het frame installeert die de vleugel bij het sluiten zal vasthouden. Verschillende categorieën van soortgelijke snaps zijn te vinden op de markt, maar in de regel is er meestal een plank in de vorm van een letter G. Er zitten gaten in waardoor het gemakkelijk is om hem aan de deur vast te maken. Veel modellen hebben gaten op dezelfde plaats als gewone fittingen, waardoor het eenvoudig is om de bar te bevestigen. Als de grendels geen klemmen hebben, kunnen ze worden gemaakt met behulp van de eenvoudigste oefening.

Om planochka stevig vast te zetten met honderd procent samenvallen van gaten met die op de fittingen, kunt u eenvoudig iets grotere schroeven gebruiken. De behuizing, waarbinnen zich magneten bevinden, is bevestigd aan het deurkozijn. Het is meestal gemaakt van plastic en moet worden bevestigd met behulp van schroeven.Een dergelijke grendel is heel eenvoudig in termen van ontwerp, wat de hoge betrouwbaarheid ervan garandeert. De vergrendeling voorkomt dat de magneten tegen elkaar wrijven, waardoor ze langer meegaan.

Tegelijkertijd zullen magneten de deur niet laten inslaan, wat een pluspunt is voor diegenen die niet van luide geluiden houden. Over het algemeen is dit een eenvoudige en effectieve oplossing voor het probleem van het sluiten van de deur naar het balkon.

Over de video

Een andere interessante optie is het mechanisme van het roltype. Hij zal in het speciale korps zijn. De achterkant wordt ondersteund door een veer. Dit apparaat wordt in de achterdeur van het balkon geplaatst. Het is vermeldenswaard dat de film de mogelijkheid heeft om te roteren. Er is een speciale verdieping in de plank, wanneer de roller erin zit, lijkt deze diep in de structuur te gaan en kan niet terugkeren naar de oorspronkelijke positie, waardoor de deur kan worden bevestigd. Tegelijkertijd is het gemakkelijk om de deur te openen - hiervoor moet het een beetje worden ingedrukt.

Die sjerp kan niet openen vanwege de insluiting van de veer. Ontwerpen van roterend type in opening doen niet mee waardoor een ontwerp duurzamer kan worden. Om een ​​dergelijke vergrendeling te installeren, heeft u een schroevendraaier, een boor en schroeven nodig.Het hoogtepunt van dit mechanisme is de behoefte aan een nauwkeurige selectie van de locatie van de groef en de rol tegen elkaar. Als dit niet gebeurt, werkt het mechanisme niet. Als de wals scheef of verkeerd gemonteerd is, zal de deur helemaal niet sluiten. Dit type slot kan breken als het verkeerd wordt verwerkt, daarom is het goed geïnstalleerd. Bovendien moet het regelmatig worden gecontroleerd op beschadiging of verkeerde uitlijning.

falevye

Valse sluitingen zijn een andere redelijk gebruikelijke categorie die een mechanische vergrendeling heeft. Deze optie wordt als traditioneel beschouwd. Het werkt op dezelfde manier als de video. Het onderdeel komt de uitsparing binnen en de speciale veer laat het niet uitstappen zonder de mechanische kracht van de persoon te gebruiken. Om in zo'n situatie de deur normaal te kunnen openen, moet u een speciale handgreep installeren die is uitgerust met een draaimechanisme. Er moet een balk op het glazen frame worden gemonteerd, waarna de vergrendeling op de deur wordt geplaatst.

Tijdens de installatie moet u vervormingen voorkomen, anders stopt de deur.Zo'n mechanisme is niet erg handig als de handen van een persoon ergens mee bezig zijn.

Hoe te kiezen?

Het is de moeite waard om te praten over hoe je precies een sluitmechanisme kunt kiezen voor een plastic deur. De selectie van het bevestigingsmechanisme moet op een verantwoorde manier worden behandeld, omdat dit afhankelijk is van de functionaliteit van de deur. De volgende criteria zijn meestal belangrijk voor selectie:

  • hoe vaak de huurders uit de kamer naar het balkon of de loggia gaan;
  • hoeveel ze hebben;
  • of de esthetische uitstraling belangrijk is of niet;
  • complexiteit van de installatie.

Als het deurblad niet vaak opent, zijn er geen mensen in huis die roken, dan is het voldoende om een ​​eenvoudige mechanische vergrendeling te installeren. Het zinken van de structuur zal dan uiterst traag zijn, wat de reden is dat een roller of elke andere grendel zo lang mogelijk meegaat. Als de behoefte om af te sluiten naar een balkon of een loggia vaak opkomt, dan is het beter om een ​​magnetische oplossing te installeren voor een balkondeur gemaakt van polyvinylchloride.

Het zal veel gemakkelijker zijn om de vleugel te sluiten en te openen, het zal werken, zelfs als er een scheefstand is. Het voordeel van deze optie is dat het product klein is en na installatie onzichtbaar wordt gemaakt. De installatie van de magnetische sluiting is ook vrij eenvoudig.Het enige nadeel dat niet toelaat om deze optie ideaal te noemen, is de hoge prijs.

Het is belangrijk! Alle sloten op de markt van vandaag zijn universeel, waardoor ze kunnen worden gebruikt met de meeste profielen die vandaag worden gebruikt. Maar bij aankoop is het niet verkeerd om de verkoper te vragen naar de compatibiliteit van het product met het profiel dat zal worden gebruikt.

Hoe te installeren en aan te passen?

Opgemerkt moet worden dat de installatie van oplossingen van het rol- en magneettype op de betreffende deur sterk op elkaar lijkt, maar er is een klein verschil tussen beide. Daarom is het noodzakelijk om te weten te komen hoe verschillende versies van de vergrendelingen moeten worden geplaatst. Als we het hebben over het monteren van de rolversie op het deurblad, is de volgorde van installatie hetzelfde, ongeacht het type constructie: een rol of een harde tong. Het is vermeldenswaard dat er twee soorten grendels op de PVC-deur zijn - de afmeting van negen en dertien millimeter. De modelselectie varieert per profielcategorie die eerder was ingesteld. Dat wil zeggen, bij het kopen van genoeg om dit te zeggen tegen de verkoper, en hij zal de nodige oplossing selecteren.

Voordat u het beschreven proces start, moet u de schroef aan het uiteinde van het deurblad bij de hoofdhendel losdraaien. De plastic deur heeft de neiging om enigszins te buigen en als een persoon besluit om een ​​grendel aan de onderkant of aan de bovenkant van het canvas te plaatsen, dan is er een kans dat het canvas verder moet worden ingedrukt zodat de roller volledig in de tegenhanger is. Nu wordt de roller in het uiteinde van de deur geschroefd.

Het moet duidelijk zijn dat de rol staat voor het canvas, daarom is het meteen beter om een ​​langere zelftappende schroef te kiezen, zodat het verschil in afstand daardoor wordt gecompenseerd. U moet niet te lang een beslissing nemen om de reden dat u de glazen unit die zich er recht tegenover bevindt niet beschadigt. Tegelijkertijd moet het langer zijn dan de eerder vastgestelde oplossing.

Om het tegenstuk op het frame te monteren, is het noodzakelijk om duidelijk de plaats te markeren waar de rol zal worden geplaatst. Dan is het in een horizontale positie noodzakelijk om de liniaal aan het midden van de roller te bevestigen en de locatie aan de voorkant van het canvas te markeren, waarna de deur wordt gesloten en de markering al naar het frame zelf wordt overgebracht. De lijn aan het uiteinde van het frame moet zich in het midden van de inlaat bevindenTyp op de vergrendeling. Het is noodzakelijk om de vergrendeling te bevestigen en deze vervolgens met een schroef aan de bovenkant te bevestigen. Gebruik best een schroef van 19 millimeter.

Controleer de nauwkeurigheid van de invoer van de wals. Het is noodzakelijk om de deur meerdere keren te sluiten en te openen. Als alles precies opkwam, dan kun je de bodem schroeven en schroeven. Als er een fout wordt gemaakt en de tegenpartij niet convergeert, moet je kijken waar en op welke afstand het is verschoven. Schroef daarna de bovenste schroef los en bevestig de plank met behulp van de onderste schroef. En nadat de test op een andere plaats moet worden geschroefd en hierboven moet worden geschroefd. Maar de volledige fixatie van de retourbar wordt pas na de inspectie uitgevoerd.

Het is de moeite waard om de installatie van het mechanisme van het magnetische type te overwegen. Over het algemeen zal de installatie op dezelfde manier worden uitgevoerd als de bovenstaande procedure. Eerst moet je beginnen met het feit dat je de bijna-zelftappende schroef aan het handvat moet losschroeven en ook om de bevestigingen van de stalen strip te verwijderen. In deze situatie kan de schroef niet worden gewijzigd in een andere, omdat de dikte van deze balk niet groter is dan één millimeter.Nu moet je de deur een beetje sluiten en markeringen aanbrengen op de onderste en bovenste rand van de stalen balk op het frame en de grendel met de magneet aan het frame van de tegenhanger bevestigen.

In het algemeen is het gemakkelijk om te zien dat het monteren van een dergelijke grendel niet moeilijk is, evenals de configuratie ervan. Het belangrijkste bij het uitvoeren van deze processen is om te worden geleid door de kennis van de technische kenmerken van de deur zelf, evenals het type vergrendeling dat is geselecteerd. Bovendien moet u de vergrendeling op de juiste manier oppakken, afhankelijk van de behoeften van de bewoners van de kamer.

In de volgende video vindt u de installatie van een balkonvergrendeling.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer