Elektromechanische grendels aan de deur: kenmerken en apparaat

 Elektromechanische grendels aan de deur: kenmerken en apparaat

Sloten bieden betrouwbare bescherming van deuren. Maar het is niet altijd mogelijk om ze altijd te gebruiken, en het is onlogisch om het slot op afzonderlijke deuren te zetten. Om dit probleem op te lossen worden vaak elektromechanische grendels gebruikt.

Voor- en nadelen

Hoogwaardige elektromechanische vergrendeling voor een goede bescherming. Aangezien er geen sleutelgat is, kunnen potentiële indringers de exacte locatie van het apparaat niet identificeren. Als het product op een glazen deur wordt geplaatst, zal het de uitstraling van de structuur niet bederven. Openen en sluiten gebeurt heel gemakkelijk, omdat de rol van mechanische componenten wordt geminimaliseerd.Als het hele systeem goed doordacht is, werkt het betrouwbaar en op het deurblad is het niet nodig openingen te maken.

Veel mensen worden aangetrokken door de mogelijkheid om de elektromechanische grendel op afstand te openen. Evenals een nuttige functie van een dergelijke techniek kan worden beschouwd als de stille werking van individuele wijzigingen. De eenvoud van het apparaat en de vermindering van het aantal bewegende delen zorgen voor een langere levensduur. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat elektromechanische grendels duurder zijn dan volledig mechanische analogen. Bovendien mogen ze alleen worden geassembleerd door opgeleide specialisten, en van tijd tot tijd is onderhoud vereist.

Hoe werkt het?

Het principe van de werking van de elektromechanische grendel is relatief eenvoudig. Wanneer de deur sluit, staat de spanschroef in contact met de veer, waardoor de grendel in de slagplaat komt, het canvas wordt gesloten. Bij sommige modellen reset de stroomtoevoer de veerklem en trekt de bout terug in de behuizing door de klep te openen. In andere versies gebeurt dit allemaal wanneer de stroom is uitgeschakeld. Er zijn elektromagnetische vergrendelingen die alleen een signaalpuls ontvangen als een elektronische kaart wordt gepresenteerd.Er zijn modellen met een externe openingsfunctie: het signaal wordt verzonden vanaf draadloze sleutelhangers. Deze miniatuurmechanismen vervangen afstandsbedieningen.

species

De zogenaamde normaal gesloten sluiting kan alleen worden geopend wanneer een elektrische stroom wordt aangelegd. Wanneer het apparaat is aangesloten op AC-bronnen, hoort u een speciaal geluid op het moment van bedienen. Als de spanning afwezig is, dat wil zeggen, het elektrisch circuit is verbroken, blijft de deur gesloten. Een alternatief voor dit systeem is een normaal open grendel. Tot de stroom er doorheen stroomt, is de doorgang gesloten. Alleen shutdown (breken van een ketting) laat passeren.

Er zijn modellen met arrestatie. Ze kunnen de deur één keer openen, als de spoel een signaal ontvangt tijdens de installatie. Na ontvangst van een dergelijk signaal, zal de grendel worden overgebracht naar de "open" modus tot aan de volledige opening van de deur. Vervolgens schakelt het apparaat onmiddellijk over naar hold. Vergrendelingen met aanslag verschillen ook van buitenaf van andere modellen: ze hebben een speciale tong in het midden.

Hoe te kiezen?

Overhead elektromechanische vergrendeling is meestal niet de belangrijkste, maar een extra vergrendeling. Dat wil zeggen, naast hen moet er een ander kasteel zijn.Het voordeel van dergelijke modellen is het gemak van de installatie en de geschiktheid voor gebruik op toegangsdeuren, wickets, en op deuren die kamers verdelen. Insteekslot, zoals volgt uit zijn naam, is binnen de deur. Van buitenaf zie je alleen de bevestigingsplaten van de behuizing en de responsonderdelen. Insteeksluis is vooral nodig op de deuren van een uniek ontwerp dat in een speciaal interieur moet passen. Als de situatie in de ruimte op een min of meer typerende manier wordt opgemaakt, is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan de overheadmechanismen.

Maar bij het kiezen van elektromechanische sluitingen moet u niet alleen op dit moment letten, maar het is ook erg belangrijk om te overwegen op welke deur het apparaat zal worden geplaatst. Als u de voordeur van metaal wilt vergrendelen, moet u een grote grendel gebruiken. Maar op de kunststof binnendeur installeert u kleinere apparaten. Het wordt ook aanbevolen om te overwegen op welke manier de deur wordt geopend. Er zijn elektromechanische sloten van de volgende types:

 • voor juiste deuren;
 • voor deuren met de linker opstelling van lussen;
 • universeel type.

In sommige gevallen vormt constipatie een aanvulling op het reeds geïnstalleerde slot. Dan moet je aandacht besteden aan dergelijke nuances:

 • de waarde van het vergrendelingselement;
 • de afstand tussen het slot en de slotplaat;
 • coaxialiteit van de hoofdonderdelen.

Om het juiste slot voor een reeds geïnstalleerd slot te kiezen, is het het beste om het mechanisme te verwijderen en het in de winkel te tonen. Maar daarnaast is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de omstandigheden waarin de grendel zal worden bediend. Het wordt daarom aanbevolen om vochtbestendige systemen te installeren op de toegangsdeuren van de ingangen en op de buitenpoorten. Ze zijn op een speciale manier gemaakt, zodat het lichaam strak is, zodat er geen precipitaten van buitenaf binnendringen. Als de deur naar een ruimte leidt waar ontplofbare stoffen worden geconcentreerd, moet de voorkeur worden gegeven aan pneumatische structuren - deze geven geen gevaarlijke elektrische vonk.

Bij het selecteren van een elektromechanische vergrendeling, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de lading die het kan dragen. Hoe intensiever de bewerking, hoe hoger de vereiste prestaties. Als u functies nodig hebt zoals een ontgrendelings- en vergrendeltimer, een intercom, moet u hun aanwezigheid bij de aanschaf verduidelijken. Een goede rol wordt gespeeld door de juiste dimensionering.Samen met de traditionele versies zijn er smalle en langwerpige soorten grendels (een langwerpige versie is altijd beter dan een smalle die tegen inbraak wordt beschermd).

Hoe te installeren?

Het patchtype van het apparaat is heel eenvoudig samen te stellen met uw eigen handen, zelfs speciale vaardigheden zijn niet vereist. Het is de moeite waard om het volgende algoritme te volgen:

 • markeringen worden aangebracht op de deur;
 • gaten worden voorbereid op de juiste plaatsen;
 • de zaak en een wederkerig niveau is vastgesteld;
 • Het apparaat is verbonden met het elektrische netwerk, het is onmogelijk om het door de fabrikant aanbevolen verbindingsschema te schenden.

  Het installeren van de insteeksluis is tijdrovender. Als u geen rekening houdt met de subtiliteiten bij het werken met een bepaald model, zal de methodologie de volgende stappen omvatten:

  • markeer het canvas vanaf de voorkant en aan het einde (er zal een tong zijn);
  • boor het eindvlak met een boor;
  • maak een nis voor het grendellichaam;
  • bevestig de behuizing op de bouten;
  • Insteeksluis, zoals de factuur, is aangesloten op het lichtnet.

  Op de elektromechanische grendel YS 134 (S), zie de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer