Magnetische snaps: regels voor selectie en installatie

 Magnetische snaps: regels voor selectie en installatie

Een belangrijke eis wordt gesteld aan de binnendeuren - ze moeten stevig sluiten, anders zal het erg moeilijk zijn om gezelligheid en comfort in het huis te bereiken. In dit geval kost het kiezen van deurgrepen en sloten soms veel meer tijd dan het kopen van het deurblad. Dat is de reden waarom veel consumenten in toenemende mate magnetische sloten verkiezen die een ononderbroken werking en duurzaamheid combineren.

Werkingsprincipe

De magnetische vergrendeling van het apparaat lijkt op het eerste gezicht moeilijk en zeer technisch. In feite verschilt het in een vrij eenvoudige structuur, waardoor het mogelijk werd om een ​​lange levensduur te bereiken.

De deurklinken gebruiken een bevestigingsmethode die bij alle meubelfabrikanten bekend is. De basis is de impact van twee sterke magneten: de eerste bevindt zich aan de binnenkant van de handgreep in de vorm van een speciale bout in de sleuven van de doos en de tweede wordt in de buit geplaatst.

Iedereen weet van school dat twee magneten, die zich op korte afstand van elkaar bevinden, elkaar wederzijds gaan aantrekken, dit is precies wat er gebeurt als de deur gesloten is. Zodra beide magneten op de minimaal beschikbare afstand zijn, begint de magneet die zich in de doos bevindt onmiddellijk de bout aan te trekken.

Het is opmerkelijk dat het niet mogelijk is om de deur te openen met behulp van de push-pull-methode - eerst moet u het mechanisme ontgrendelen, hiertoe draait u aan de deurhendel, waardoor de bout wordt vertraagd, waardoor wordt bijgedragen aan het vrijgeven van de magneten.

Zodra de vleugel op een afstand staat, werken de magneten niet meer op elkaar. De dwarsbalk in deze positie glijdt niet uit de slotkast, omdat deze stevig van binnenuit wordt bevestigd. Overigens hebben individuele sluitingen zeer kleine afmetingen, daarom zijn ze qua afmetingen vergelijkbaar met gewone kogelkranen.

types

Magnetische vergrendelingen zijn beschikbaar in verschillende versies:

 • eenvoudige mechanismen;
 • met grip;
 • met slot;
 • met magnetische kaart.

Een eenvoudige grendel in de vorm en het werkingsprincipe is vergelijkbaar met die in de meubelproductie. Een magneet is bevestigd aan de deur en een tweede magneet of een metalen element is bevestigd aan het deurkozijn. Ze bevinden zich echter niet aan het einde, maar direct in het deurvlak. Het deel waar het slot zich bevindt, moet in de kolf van de deur worden gesneden - dit vereist basisinstallatievaardigheden. Deze optie van sluitingen is het populairst bij consumenten.

Het handvat met een slot is vergelijkbaar met een eenvoudig mechanisme voor het principe van zijn werk, maar het heeft een extra element dat het handvat vergrendelt in de gesloten toestand. Dit elimineert volledig de mogelijkheid van ongeoorloofde toegang tot de kamer. Deze optie wordt meestal gebruikt in hotels of grote kantoren, hier wordt de grendel geactiveerd door een speciale kaart die naar de lezer moet worden gebracht.

Over het algemeen zijn er nogal wat opties voor pennen, waarbinnen zich een magnetisch slot bevindt. Ze kunnen worden gemaakt van metaal, glas en zelfs hout, zodat u het mechanisme kunt kiezen dat het meest overeenkomt met het algehele ontwerpconcept van de kamer. De essentie van het mechanisme is niet afhankelijk van het ontwerp, maar u moet letten op de vorm en grootte - de handvatlijnen moeten overeenkomen met de technische mogelijkheden van het deurblad. Er zijn nog andere redenen voor de classificatie van magnetische type grendels.

Dus, op type apparaat zijn:

 • ingebouwde modellen - in dit geval wordt de magneet in een werkende staat gebracht met behulp van een aan beide zijden bevestigde deur;
 • passieve mechanismen bevatten twee basiselementen - een miniatuur metalen staaf en een magneet, waarbij alle elementen van de poort zonder enige moeite kunnen worden gescheiden en redelijk soepel worden verbonden.

Volgens de installatie kan de sluiter zijn:

 • Insteek - zijn installatie is het meest tijdrovend omdat het speciale timmerwerkvaardigheden vereist;
 • factuur - in dit geval worden de hoofdelementen van het apparaat eenvoudig op de deur bevestigd met speciale bouten die deel uitmaken van het ontwerp.

Voors en tegens

Opgemerkt moet worden dat de installatie van magnetische grendels vele voordelen heeft in vergelijking met de installatie van traditionele mechanische sloten. Het belangrijkste pluspunt is veiligheid voor het kind. Het is algemeen bekend dat standaard handgrepen in een traditioneel slot vaak uitsteken aan het einde van het deurblad en zich vaak op het niveau van het hoofd van een kind bevinden. Als de baby struikelt, kan deze raken en zich bezeren. Wanneer een magnetisch mechanisme op de deur is geïnstalleerd, neemt de kans op letsel aanzienlijk af, omdat de bout in het apparaat constant binnenin zit.

Magnetische sluitingen hebben een vrij duidelijk en eenvoudig installatieprincipe.ze hebben minimale slijtage en kunnen daarom gedurende een lange periode worden gebruikt. Dit is een ander voordeel ten opzichte van mechanische sluitingen waarbij onderdelen voortdurend tegen elkaar wrijven en na verloop van tijd verslijten.

Magnetische vergrendelingsbewerking is stabiel. Het mechanisme van de magnetische sluiter werkt soepel, zelfs wanneer de deur zakt, wat volledig is uitgesloten bij het gebruik van mechanica - in dit geval stopt de tong eenvoudigweg in de contraplaat.

Mechanische vergrendelingen onderscheiden zich door het feit dat bij het binnenkomen van de kamer de tong vrij hard begint te klikken, zodat het niet mogelijk is om de kamer rustig binnen te gaan. Dit brengt ongemak met zich mee, als er slapende mensen in de kamer zijn - het geluid kan ze wakker maken. Met magnetische sluitingen gebeurt dit niet, ze werken heel stil. Onder de tekortkomingen kunnen de hoge kosten van magnetische sluitingen worden opgemerkt, maar deskundigen voorspellen dat met een toename in verkoopvolumes, de prijzen zullen beginnen te dalen.

Kenmerken van de bediening

Bij het kiezen van een magnetische sluiting, verdient het de voorkeur modellen te kiezen die zijn gebaseerd op het werk van ferrietmagneten. Ze behouden hun presterende eigenschappen vele decennia, wat niet gezegd kan worden over de mechanische elementen die een paar maanden na gebruik gaan zitten. Houd er rekening mee dat, ondanks het feit dat de basisinteractie van interne elementen te wijten is aan magneten, het ontwerp nog steeds mechanische componenten bevat die na verloop van tijd moeten worden vervangen. Houd bij het installeren van deze functie rekening met het volgende: probeer de vergrendeling zo te installeren dat deze gratis toegang biedt tot interne onderdelen.

Natuurlijk, bij het installeren van de vergrendeling mag geen lijm worden gebruikt, die alleen kan worden verwijderd met fragmenten van het deurblad en de doos. Ontwerpen met magneten weerstaan ​​temperatuurschommelingen goed, ze vereisen geen smering.

Dit suggereert dat magnetische sluitingen niet alleen voor binnendeuren kunnen worden gebruikt, maar ook voor externe deuren - bijvoorbeeld balkondeuren of deuren die naar de veranda gaan.

Het is erg belangrijk om de grootte van het mechanisme te kiezen. Er moet op de lengte worden gelet, vooral als het deurblad is voorzien van glazen of metalen inzetstukken. De breedte van de voering moet kleiner zijn dan de grootte van de deur zelf. En, natuurlijk, men zou de afmetingen van de vergrendelende tong niet moeten negeren.

Populaire modellen

Om ervoor te zorgen dat het magnetische mechanisme van de deur zo lang mogelijk werkt, moet u alleen de voorkeur geven aan producten van bekende fabrikanten. Professionals geven de voorkeur aan de volgende merken.

 • «Apec» - in de assortimentslijst van de onderneming is er een ruime keuze aan apparaten, verschillend in vorm, kleur, maat en andere kenmerken.
 • Polaris - onder dit merk worden universele apparaten geproduceerd die optimaal zijn voor zowel rechts- als linkerdeuren.De behuizing van de magnetische sluiting is gemaakt van gegalvaniseerd staal, zodat het mechanisme zelfs in een vochtige onverwarmde ruimte kan worden gebruikt.
 • Rocks toegang - een jonge, maar veelbelovende Russische fabrikant, die zowel eenvoudige magnetische als de nieuwste soorten elektromagnetische sloten produceert.
«Apec»
Polaris

In onze tijd wint de installatie van magnetische sluitingen aan populariteit onder de bevolking. De reden is hun talrijke voordelen ten opzichte van traditionele mechanische sloten, evenals de mogelijkheid om dergelijke apparaten aan te sluiten op het "smart home" -systeem.

Recensies laten zien dat magnetische grendels universeel zijn - ze kunnen op de deuren van een kinderkamer, sanitaire voorzieningen, in de slaapkamer en zelfs op het wicket worden geïnstalleerd. Dergelijke ontwerpen zijn geschikt voor houten en glazen stoffen, zijn er in verschillende kleuren (zelfs voor goud) en hebben altijd de mogelijkheid om het mechanisme aan te passen aan de specifieke kenmerken van de deurstructuur.

In de volgende video wacht je op een ingelegde magnetische vergrendeling (grendels) molen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer