Restauratie van toegangsdeuren

Restauratie van toegangsdeuren

Restauratie van de deur - het is onvermijdelijk, dat vroeg of laat zal worden geconfronteerd in het proces van de operatie. Zelfs metaal is niet eeuwig, hoe hoogwaardig en duurzaam het ook is, om nog te zwijgen over de afwerkingsmaterialen die er in de eerste plaats last van hebben. De voordeur slijt veel sneller dan het interieur.

Speciale functies

Vanwege de massiviteit van de deur en de dagelijkse werking ervan, evenals de barre natuurlijke omstandigheden, zijn het uiterlijk, de versiering en accessoires ervan sterk beïnvloed. Onder voorbehoud van wijzigingen en de kwaliteit van de werking ervan.

In verband met de slijtage van de straat, binnen of buiten de voordeur van het appartement, zijn de basistaken verloren gegaan:

 • thermische isolatie van de kamer;
 • decoratief doel;
 • bescherming tegen indringers.

Als de deur schuin staat, roest of zijn uiterlijk verliest, zijn al deze factoren de reden voor onmiddellijke actie. Het is niet nodig om de deur te vervangen door een nieuwe. Het kan met de hand worden hersteld. Reparatie kan zowel de externe als interne zijden van de deur nodig hebben.

Allereerst vereist de restauratie van de voordeur een zorgvuldige voorbereiding. U moet de deur zorgvuldig bekijken en begrijpen hoe ernstig herstel noodzakelijk is en welke veranderingen uw deur heeft ondergaan.

Soorten fouten:

 • breuk van lussen, slot of handvat;
 • schade aan de afwerking;
 • schade aan het deurblad zelf.

DIY-reparatie omvat de volgende stappen:

 • vervanging van accessoires en vergrendelen;
 • restauratie van het decor;
 • reparatie van het web als geheel.

Hoe om buiten te herstellen?

Eliminatie van corrosie door de ijzeren deur kan als volgt worden uitgevoerd. Eerst het slot en de deurkruk demonteren.Verwijderde bekleding - laminaat, leer, houten panelen, MDF en meer. Als de deur is geverfd, moet de verflaag ook worden verwijderd.

Controleer het oppervlak op corrosie en verwijder het:

 • De klus vereist een oplosmiddel, primer (primer), verf en roller.
 • U kunt corrosie verwijderen met een metalen borstel of grof schuurpapier. Als er een slijpmachine is, is het noodzakelijk om schuurwielen aan te brengen met schuurgrit 60-100 korrel. Het is noodzakelijk om niet alleen de plaats die is aangetast door roest, maar ook het aangrenzende gebied te verwerken.
 • Vervolgens wordt het behandelde oppervlak grondig ingeklemd met fijner schuurvermogen, worden stoten en krassen verwijderd.
 • Waarna het oppervlak wordt ontvet en gedroogd.
 • Als er grote beschadigingen en diepe krassen op het deurblad zijn, moeten deze met een stopverf worden gevuld. Beste voor deze doeleinden geschikte auto's. Het vullen van de schade met stopverf, is het belangrijk om geen grote poriën en scheuren te missen. Daarna wordt het product opnieuw grondig gedroogd en gepolijst. Als de plamuurlaag niet voldoende is gedroogd, zal na het schilderen bij de minste temperatuurwisselingen het schilderwerk barsten.
 • Vervolgens wordt het volledige oppervlak in één laag geprimed. Breng vervolgens de eerste verflaag aan, droog en als er tekortkomingen en vlekken zijn, worden deze met schuurpapier verwijderd. En tot slot wordt het hele oppervlak overschilderd met een aflaklaag. Aan het einde van het werk zijn alle fittingen terug geïnstalleerd.

Voor een dergelijke schildering worden meestal verfsoorten gebruikt op basis van nitroglazuur. maar veel sterkere en duurzamere poederverf. Ze zijn in staat om de levensduur van de buitendeur te verlengen. Poederverven hebben een hoge temperatuurbestendigheid, wat vooral geschikt is voor het schilderen van straatdeuren.

Als afzonderlijke panelen beschadigd zijn, moeten ze worden gedemonteerd en moet het oppervlak zorgvuldig worden gereinigd om nieuwe te installeren. U hoeft alleen de juiste maatpanelen te kiezen en deze met schroeven in de groeven te schroeven.

Soms hebt u een volledige vervanging van de deklaag nodig. In dit geval worden aanvankelijk de overblijfselen van het vorige decor uit de deur verwijderd en wordt het oppervlak grondig bedekt met schuurpapier. In sommige gevallen is reparatie van de deur niet vereist, maar volstaat het om de coating bij te werken.

Succesvolle voorbeelden en opties

Bij volledige vervanging van de facing zijn er verschillende opties voor restauratie.

Thermo stickers

Kan op het oppervlak van de smeltlijm aangebracht worden. In Europese landen is deze op maat gemaakte decoratie wijdverspreid. Thermische stickers - dit is een volledig nieuwe richting in ontwerp en decoratie, het is perfect voor het bijwerken van het deurblad.

Faux lederen bekleding

Deze optie is niet erg duur en zeer effectief in termen van externe parameters. Vanwege het rijke assortiment kleurenoplossingen op de markt, is deze methode zeer gewild. Kunstleder is bestand tegen extreme temperaturen, is bestand tegen zonlicht en vocht. Een het gebruik van zachte vulstoffen verhoogt de geluidsisolatie aanzienlijk en houdt de warmte vast. Het enige nadeel van een dergelijke afwerking is de lage sterkte en kwetsbaarheid. Schuimrubber, vilt of synthetische winterverwarmer wordt voornamelijk als vulmiddel gebruikt.

De eerste stap is om de deur voor te bereiden en de strip af te snijden om een ​​kaderkoord te maken dat langs de omtrek van het canvas loopt. We leggen een ronde isolatie in stroken, vouwen ze in twee en vullen ze rond de omtrek, terugtrekkend van de rand met 10 mm. Tussen rollen moeten isolatie worden geplaatst.Als de deur van metaal is, moet je het op lijm doen. Vervolgens wordt een vel dermatin van geschikte grootte tussen de rollen geplaatst, waarbij elke rand naar binnen buigt. Het materiaal wordt gespannen en vastgezet met nietjes.

Je kunt zo'n deur decoreren met een decoratief koord en nopjes met grote hoeden.

Na de bekleding op de deur zijn alle verwijderde of nieuwe fittingen, een slot, een kijkgat en scharnieren geïnstalleerd.

Geconfronteerd met houten latten

Ongetwijfeld zal deze manier van restaureren uw deur een esthetische uitstraling geven en de geluidsisolatie en warmte-isolatie verhogen. Houten lamellen of wandpanelen moeten worden behandeld met schuurpapier, geïmpregneerd met houtbeits of gelakt. Vernis kan elke kleur kiezen, het hangt allemaal af van uw verbeelding. Het kan een schaduw van mahonie of wengé zijn. Bovendien zijn lakken mat en glanzend.

Verwerkte rails moeten met kleine haakjes op de deur worden gepropt of op hout voor hout worden gelijmd. Je kunt latten verticaal, horizontaal of in de vorm van een ornament neerzetten. Ze kunnen ook worden ingedeeld in de vorm van een geometrisch patroon.

MDF-lambrisering

Dit is een zeer moderne en praktische manier om deuren te bekijken.Dit materiaal heeft een breed scala aan kleuren, evenals een ruime keuze aan texturen, zodat de deuren, gedecoreerd met MDF, opvallen door hun speciale schoonheid en elegantie. Dit materiaal heeft een voldoende hoge sterkte en duurzaamheid. Hij is niet bang voor de zonnestralen en de temperatuur daalt.

Bij het afwerken van MDF is het de moeite waard om panelen te zagen. Het beste van alles hiervoor is een geschikt PVC-profiel, dat qua kleur overeenkomt.

 • Ten eerste is het noodzakelijk om de fittingen en het slot te demonteren, en ook om alle mogelijke gleuven en openingen rond de deuren te vullen. Hiervoor moet je montageschuim gebruiken. Nadat het droog is, snijd het overschot af met een mes.
 • Als de deur van metaal is, dan is het noodzakelijk om het te behandelen met anti-corrosiemiddelen. Vervolgens moet het deurblad worden gegrond als de MDF op vloeibare spijkers wordt gemonteerd. In het paneel zelf moet je natuurlijk gaten maken voor het slot.
 • De deur moet van tevoren uit de scharnieren worden verwijderd om vervormingen te voorkomen en horizontaal te worden gelegd. Het paneel zelf moet voorzichtig van de verkeerde kant worden afgeveegd om losraken te voorkomen.
 • De eerste stap is het maken van markeringen voor de toekomstige locatie van het deuroog, een hendel, een slot.Op een markering worden gaten geboord. Vervolgens wordt de hoogte van de deur gemeten en wordt het profiel afgesneden, dat als eerste wordt bevestigd. Als de herstelde deur van metaal is, dan is het profiel gelijmd, als het hout is, dan is het profiel bevestigd aan de schroeven.
 • Plaats vervolgens in de profielgroef het eerste paneel en maak het vast. Vervolgens worden alle andere panelen in elkaar gestoken, waarbij elke schroef evenwijdig wordt bevestigd. Als je de resterende breedte meet, moet je het laatste paneel afsnijden, er een profiel op plaatsen en het aan de deur bevestigen.
 • In de laatste fase snijden we 2 stukken van het profiel langs de breedte van de deur en leggen ze aan de uiteinden na het afsnijden van de uiteinden in een hoek van 45 graden. Dus het frame ziet er netjes en gezond uit.

Het hele proces wordt geïllustreerd in de volgende video.

Fineer

Het fineer is handig omdat het een klevende achterkant heeft, wat het reparatieproces vergemakkelijkt. Fineerstrips moeten op maat gesneden worden, eraan bevestigd worden en met een heet strijkijzer geplakt worden. De lijm heeft thermische eigenschappen en het polymerisatieproces vindt plaats bij verhitting. De randen van het fineer worden tot het einde gevouwen en geplakt, waarvoor het vooraf met een marge wordt gesneden.Deze methode is geschikt voor het afwerken van deuren, zowel van buiten als van binnen.

Geconfronteerd met laminaat

Nog een snelle en handige manier om het deurblad te herstellen. De thermische polymeerfilm die de tegels aan de voorzijde bedekt, heeft een rijk assortiment aan kleuren en texturen. Dankzij het ontwerp kunt u verschillende kunstmatige en natuurlijke materialen nabootsen, wat de enorme populariteit van het laminaat bij het kiezen van een afwerkingsmateriaal voor toegangsdeuren verklaart.

Langs de omtrek van de ijzeren baan zijn de lamellen gelijmd in de kleur van het gekozen laminaat. Op een houten ondergrond worden latten op vloeibare nagels geplaatst. De tegels zijn afgestemd op de grootte van het deurblad en zijn samengevoegd tot een massieve afscherming. Vervolgens worden ze overgebracht op het hoofdmes en vastgemaakt aan vloeibare nagels. Als de tegels op de deur worden gemonteerd zonder afkantrails, worden de uiteinden bevlekt met verf van een vergelijkbare kleur om de inkepingen te verbergen. Niet slecht om contant geld in te zamelen.

Naast een aangenaam uiterlijk krijgt de bijgewerkte deur extra geluids- en warmte-isolatie.

Hoe van binnenuit updaten?

Bij de restauratie van de toegangsdeuren moet allereerst rekening worden gehouden met zowel de fysieke eigenschappen van de materialen als de voor- en nadelen.

Alle bovenstaande methoden voor afwerking zijn geschikt voor zowel extern als intern werk.

Maar vanwege de lage slijtvastheid zijn restauratiemethoden met laminaat en kunstleer meer geschikt voor het repareren van de deur in het appartement.

 • Kunstleder is zeer gevoelig voor fysieke schokken en beschadigingen kunnen niet worden gemaskeerd, in het appartement zal deze coating veel langer meegaan dan buiten.
 • Laminaat is op zijn beurt bang voor vocht. Vocht in het trappenhuis zal uw decoratie kortstondig maken en de deur zal snel zijn uiterlijk verliezen en zal opnieuw moeten worden gerestaureerd.

In eerste instantie moet u zich zorgen maken over de voltooiing van het werk. Dit betreft het verwijderen van overtollig schuim en het maskeren ervan. Hiervoor is het het beste om hellingen te gebruiken die qua toon en textuur vergelijkbaar zijn met het gerenoveerde oppervlak van de deur. Zonder goed geselecteerde hellingen is de afwerking niet compleet.

Voor hellingen worden MDF, kunststofpanelen, laminaat, gipsplaat en pleister gebruikt.

Nog een belangrijk detail van de interieurbekleding, het trimmen. Vaak worden de frames geleverd met de rest van de materialen voor het ontwerp van de deuropening, maar in het geval van restauratie moet je ze oppakken. Met een breed assortiment kunt u ze aanschaffen in kleur en materiaal dat geschikt is voor uw deur. Ze zijn gemaakt van hout, plastic, metaal, MDF en niet alleen. Afhankelijk van het materiaal van de platbands worden ook de bevestigingsmethoden gekozen: dit is lijm, polyurethaanschuim, nagels.

Hier zijn enkele eenvoudige en interessante methoden voor het herstellen van oude deuren of het updaten van nieuwe deuren.

Een rijk assortiment aan afwerkingsmaterialen en uw verbeelding helpen om een ​​vervallen deur nieuw leven in te blazen en bieden u de mogelijkheid om u vele jaren van dienst te zijn.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer