Hoe maak je de voordeur met je eigen handen?

Elke moderne behuizing kan niet worden voorgesteld zonder zo'n belangrijk en functioneel element als de voordeur. Dit ontwerp verfraait niet alleen een appartement of huis, maar beschermt ook tegen het binnendringen van ongeautoriseerde personen. Momenteel vertegenwoordigen de winkels een vrij breed scala aan invoermodellen. Maar als de kant-en-klare opties niet bij u passen, kunt u beginnen met het zelf bouwen van de structuur.

Speciale functies

Voordat u kennismaakt met het proces om toegangsdeuren te maken, moet u weten wat deze modellen zijn. Bijna alle opties, zowel zelfgemaakte als winkel, hebben een aantal bepaalde eigenschappen.

Deze omvatten:

 • schokbestendigheid;
 • beklemming;
 • brandbeveiliging;
 • kracht.

Veel fabrikanten produceren modellen met extra beschermende eigenschappen. Voor sommige kamers worden bijvoorbeeld kogelvrije constructies gebruikt. Om dergelijke modellen te maken, worden uitsluitend hoogwaardige metalen legeringen gebruikt, die een maximale bescherming voor de behuizing bieden. Bovendien wordt de toegangsdeur behandeld met speciale verbindingen.

Veel moderne modellen hebben uitstekende weerstand tegen vuur, zoals hierboven vermeld. Maar dergelijke opties worden zelden gebruikt in particuliere woningen of appartementen. Grote vraag onder moderne kopers gebruiken metalen modellen. Houten appartementen worden het vaakst gebruikt in appartementen. Beide typen kunnen eenvoudig met de hand worden gemaakt als u zich concentreert op gedetailleerde instructies.

model

Momenteel zijn er veel soorten toegangsdeuren. De modellen verschillen in materiaal, ontwerp en, natuurlijk, structurele kenmerken. Bovendien staat het verschil tussen de deuren in de weg van openen.

Als u besluit om zelf met een ingangsmodel een inkommodel te maken, beslis dan welk model meer geschikt is voor uw huis - scharnierend of schuivend.

Het is de moeite waard er op te letten dat wanneer de deur naar buiten wordt geopend, het warmteverlies iets lager zal zijn.

Meestal worden privéwoningen en appartementen gebruikt schommel model. Wat betreft glijdend opties worden ze minder vaak gebruikt. Vanwege de complexiteit van de productie zelf. Het kost ook veel tijd en moeite om glijdende modellen te installeren. Deze opties zijn functioneler als interieurontwerp.

Toegangsdeuren verschillen in het aantal bladeren. De standaardopties omvatten enkele en dubbele modellen. De eerste vaker gebruikt voor appartementen, de tweede - voor particuliere woningen. Niet-standaard types omvatten anderhalf modellen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de materialen die worden gebruikt om toegangsdeuren te maken:

 • In particuliere woningen worden het vaakst gebruikt. metaal model. Maar om zulke opties alleen te maken, is vrij moeilijk. Dit komt door het indrukwekkende gewicht van het materiaal.
 • Vaak worden deuren gekozen voor zelfproductie. van hout. Dit materiaal wordt gecombineerd met andere opties om de sterkte en stabiliteit van de structuur te vergroten.Een goede toevoeging aan de boom zal metal zijn. Soms wordt een massieve eiken deur gebruikt als toegangsdeur, maar dergelijke straatopties zijn te duur.
 • Goede indicatoren voor sterkte en betrouwbaarheid zijn modellen van berk. Bovendien heeft dit hout een prachtige textuur. Voor de voordeur kunt u een moer gebruiken. Hout is duurzaam, het materiaal is eenvoudig te verwerken. Maar tijdens het maken van de deur moet u zeker letten op de kwaliteit van het drogen. De functionaliteit van het toekomstige ontwerp is hier rechtstreeks van afhankelijk.

Kortom, om de stabiliteit en sterkte te verbeteren, wordt het materiaal bovendien onderworpen aan behandeling met gespecialiseerde formuleringen van het chemische type.

 • Ook de voordeur kan worden gemaakt van planken of multiplex. Maar het is vermeldenswaard dat dergelijke structuren geen hoge beschermende eigenschappen hebben.
 • Vaak worden mooie huizen gebruikt voor particuliere buitenhuizen. plastic de deuren. Dergelijke ontwerpen verschillen in hoge operationele kwaliteiten en aantrekkelijke uiterlijk. Vooral stijlvolle dubbele modellen.

afmeting

Als u besluit de toegangsdeur zelf te maken, moet u van tevoren de grootte van de structuur bepalen. Om te beginnen is het de moeite waard om op hoogte te letten. Standaardindicatoren van de meeste constructies zijn 2 - 2,4 m. Bij het kiezen van een deur moet rekening worden gehouden met de verhouding van de hoogte van het plafond en de breedte van de deur. U kunt ook een specialist raadplegen.

Wat betreft de breedte, de standaardindicatoren variëren van 90-91 cm. Er zijn ook andere opties. Niet-standaardtypen zijn doeken met een breedte van 1 tot 1,5 m. Deze indicatoren hebben een constructie van anderhalve seconde.

Het volgende item is de dikte van het canvas. In dit geval zijn er geen vastgestelde standaardindicatoren. Maar de dikte moet voldoende zijn om de deur zijn volledige functies te laten vervullen. Daarom wordt aanbevolen om voor het begin van de werkzaamheden de nodige berekeningen en metingen uit te voeren.

Hoe te doen?

Kortom, de productietechnologie van de deur hangt af van het materiaal dat u voor deze doeleinden gebruikt. Eerst moet je de instructies voor het maken van een houten model lezen, zoals het plastic zelf niet zal kunnen doen.Voordat u begint, moet u de doos plaatsen, wat de installatie van de deur zelf zal vereenvoudigen.

Aan de onderkant van de ingang moet de deur volledig gesloten zijn. Om dit onderdeel te maken, is het het beste om een ​​speciaal mes met messing en groef te gebruiken. Tijdens de installatie wordt het materiaal verzameld in een schild.

Om deze taak te vereenvoudigen, kunt u een speciale vloerplaat maken met een gefreesd zijpaneel.

Wat het bovenste gedeelte van de structuur betreft, deze moet bestaan ​​uit een frame met glas. Dit zal de decoratieve kwaliteiten van het ontwerp aanzienlijk verbeteren.

Wat de directe assemblage betreft, deze omvat verschillende stappen:

 • Eerst moet je bindende elementen voorbereiden. Drie stroken moeten vanaf verschillende kanten onderaan worden geplaatst. In het midden van de blanks die worden gebruikt voor de bodem, moet je kleine gaatjes maken voor de spikes. De optimale diepte is 4 cm.
 • In de volgende stap worden verticale en horizontale delen gemaakt voor de lat. In de toekomst worden deze elementen vastgelegd in vooraf gemaakte groeven. Voorwaarde is de aanwezigheid van doornen.
 • Van de gegroefde plaat is het nodig om de afscherming te monteren die in de onderste bekleding is gemonteerd.
 • Als u besluit om een ​​houten deur te maken, is een voorwaarde voor het vervaardigen van hellingen van panelen. Ook in het proces is het nodig om opanelki en doborah te zetten. Dit zal de esthetische kwaliteit van het ontwerp aanzienlijk verbeteren.
 • Als u besluit om een ​​stalen deur te maken, dan heeft u voor de installatie en het werken in het algemeen een paar mensen nodig. In vergelijking met het vorige type, worden deze structuren gekenmerkt door hogere snelheden en betrouwbaarheid. Maar het installeren van de deur zelf zal niet lukken vanwege het grote gewicht van het canvas.
 • In de beginfase van het maken van een structuur moet u het frame lassen, met speciale aandacht voor de hoeken. Voorwaarde is de installatie van tack. Het voltooide frame wordt op het canvas bevestigd. Het wordt aanbevolen om op verschillende plaatsen te lassen, zodat het materiaal tijd heeft om af te koelen.
 • Het is noodzakelijk luifels aan de deurlutke te lassen. Besteed speciale aandacht aan het creëren van voldoende afstand.
 • Een belangrijke stap is de vervaardiging van de drempel, die zorgt voor warmte- en geluidsisolatie in de kamer. Om een ​​trede te maken, kunt u cement of hout gebruiken. Nadat je het materiaal hebt gekozen, moet je de drempel vormgeven.Het is het beste om een ​​product in de vorm van een ladder te kiezen, omdat het goede functionele eigenschappen heeft. Houd er rekening mee dat de drempel niet hoog mag zijn.

Hoe warm te worden?

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de isolatie van de voordeur. In dit geval moet u zich concentreren op het type constructie. Schuim of minerale wol helpen de metalen deur op te warmen. Binnen in het canvas moet je een houten balk inkaderen en dan de lege ruimte vullen met het materiaal van je keuze.

Wat de houten deur betreft, is het voor deze structuren noodzakelijk om isolatiematerialen te gebruiken die geen schadelijke toxische stoffen in de lucht uitstoten. Minerale wol is een uitstekende optie. Houd er rekening mee dat alle manipulaties worden uitgevoerd op het oppervlak van de structuur, omdat het canvas niet kan worden gedemonteerd.

Voor de decoratie van de voordeur deskundigen adviseren het gebruik van kunstleer of kunstleer. Dergelijke materialen zullen een aantrekkelijk uiterlijk van de structuur geven en ook de warmte- en geluidsisolerende eigenschappen verbeteren.

decoratie

Een belangrijk punt is de decoratie van de deur.Er zijn veel oplossingen om het uiterlijk van een structuur te verbeteren. De eenvoudigste en meest gebruikte methode is schilderen. Gelukkig bieden fabrikanten veel verschillende paletten die geschikt zijn voor dit doel. Bovendien kan een mooie originele tint worden verkregen door de basiskleur te mengen met het kleurenschema.

Acrylemulsiemiddelen zullen een goede keuze zijn voor de voordeur. Verf behoudt perfect kleur en heeft bovendien een normale, niet scherpe geur.

Vaak voor het ontwerp van de voordeur met behulp van een methode zoals plakfolie. Tegenwoordig is dit materiaal erg populair op verschillende gebieden. Zelfklevende folie is perfect gefixeerd op verschillende oppervlakken. Let op: voordat u de deur opent, moet u de fouten verwerken en controleren.

Hoe luifels te lassen?

Vaak vragen mensen, die de deur zelf maken, zich af hoe ze luifels op een metalen voet moeten lassen. In dit geval kunt u een vrij eenvoudige manier gebruiken. De meest voorkomende optie - de installatie van elementen met lagers.

Eerst moet je het canvas in de doos repareren.Het ontwerp moet zodanig worden geïnstalleerd dat uniforme openingen worden verkregen. Hierna is het noodzakelijk om zonneschermen te maken en deze op de kruising van het canvas te bevestigen. In het laatste stadium moeten alle elementen worden gelast.

Succesvolle voorbeelden en opties

Veel mensen denken dat een zelfgemaakte deur nooit te vergelijken is met de optie die in de winkel wordt aangeboden. Deze mening kan onjuist worden genoemd. Zelfs een eenvoudige metalen structuur kan worden omgezet in een echte originele en ongelooflijk mooie deur. Hiervoor moet je het versieren met smeedijzeren details.

Een goede optie zou zijn om dergelijke elementen te gebruiken voor de decoratie van glas in een metalen deur. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk van de constructie, maar biedt ook extra bescherming tijdens het gebruik.

Wat betreft de houten deur, dan is het lamineren van de structuur een goede oplossing. Bovendien kan de ingangsversie worden versierd met massieve elementen.

Hoe je een deur maakt met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer