Houten toegangsdeuren kiezen

Hout - het traditionele materiaal voor de vervaardiging van deuren. Ondanks de verbetering van productietechnologieën die de eigenschappen van de consument verbeteren, zijn houten constructies nog steeds erg populair. Natuurlijk hout zorgt voor gezelligheid, benadrukt de status, getuigt van verfijning van de smaak. Natuurlijk kunnen houten deuren niet worden vergeleken in sterkte met metalen tegenhangers, maar ze zijn milieuvriendelijker en aantrekkelijker.

types

Toegang houten deuren kunnen worden ingedeeld op basis van de vorm, het type opening, stijl, doel.

In vorm

In de meeste gevallen zijn straatconstructies rechthoekig.

In particuliere huizen en cottages zijn echter andere opties mogelijk: halfrond, gebogen, in de vorm van verschillende complexe vormen op individuele projecten.Bovendien zijn ze extra versierd met decoratieve elementen, bijvoorbeeld platbands of drempels.

Vaker worden deuren met een onregelmatige vorm gemaakt voor het restaureren van historische objecten.

Op type opening

De hoofdgroepen van openingssystemen omvatten het volgende.

 1. schommel - de meest gebruikelijke optie, omdat het als betrouwbaar en zeer resistent wordt beschouwd. Als een deur met een dergelijk mechanisme is geïnstalleerd, is het veilig om te spreken van een uitstekende geluidsisolatie. In dit geval produceren bedrijven enkelbladige en dubbelbladere varianten. Geproduceerde modellen zijn links en rechts.
 2. schudden luiken openen in beide richtingen. Het ontwerp is minder goed gesloten, waardoor de geluidsisolatie wordt verminderd.
 3. terugspringende - deuren "coupe". Het draaipunt bevindt zich op de vloer, dus de structuur heeft een lange levensduur. Deuren op rollen klemmen niet en kromtrekken niet. Handig kunnen opties met een intrekbaar openingssysteem worden geautomatiseerd.

In samenstelling en uiterlijk

Het ontwerp en de kwaliteit van de deuren zijn afhankelijk van het ontwerp.

 • doofof vast, het oppervlak van het deurblad biedt de maximale mate van stilte en thermische isolatie. Dergelijke modellen zijn van twee typen.
 1. Panelboard. Ontwerpen zijn een solide frame, aan beide zijden omhuld. Ommanteling kan worden gemaakt van massief hout of van verschillende gelijmde matrices.
 2. Ingelijst. De meest populaire optie, die het mogelijk maakt om de vorm te variëren afhankelijk van het ontwerp. Het paneel is een dun figured oppervlak binnen het frame van het deurblad, gemaakt van verschillende materialen. Naargelang de vorm worden deuren geclassificeerd in vlak, driedimensionaal en zetwerk. U kunt ook de opvulling en het zwevende deelvenster markeren. In het eerste geval worden de figuren in de groeven geïnstalleerd en met lijm vastgezet. In de tweede - met de hulp van Staaflijst. De voordelen van dergelijke deuren: laag gewicht, lage mate van vervorming, verschillende vormen, lagere prijs.
 • Glas. De meest zeldzame optie voor invoermodellen die in appartementen worden gebruikt. Het gebruik van uitgangsapparatuur in huisjes en openbare gebouwen is echter gebruikelijk.
 • Tsargovye. Iets tussen een doof en glazen model, omdat de houten plaat smalle glazen inzetstukken heeft.

Naar bestemming

 1. Straatdeuren voor landhuizen. Ze kunnen verschillende vormen hebben, verschillen qua samenstelling, openingssysteem, maar hebben de volgende gemeenschappelijke eigenschappen: betrouwbare sloten, versterkende elementen om de hele structuur te versterken, thermische bescherming.Het is populair onder consumenten van deuren met thermische onderbreking. Dergelijke modellen bestaan ​​uit twee doeken, waarvan de ruimte is gevuld met isolatiemateriaal.
 2. Apartment. Constructies worden gebruikt om het pand te beschermen tegen lawaai, geur en koude toegang. Vanwege het feit dat het interieur van het deurblad meestal wordt omgezet in de gang van het appartement, gebruiken ontwerpers deze functie in het interieur. Er zijn bijvoorbeeld opties met een spiegel, met achtergrondverlichting, met garderobe-elementen.
 3. Tambour. Dergelijke modellen worden ook "tweede" genoemd. Ze bevinden zich tussen de voordeur van de straat en de gang, zijn warmte-isolerend.
 4. Voor openbare gebouwen.

materialen

Kenmerken van houten modellen variëren afhankelijk van het houtsoort, de textuur, de leeftijd. Bij het kiezen van inputstructuren moet hun doel worden overwogen.

Deskundigen adviseren om hout met een hoge dichtheid te gebruiken als materiaal voor straatdeuren: eiken, essen, beuken, lariksen.

Van eiken

Eiken producten worden erkend als elite vanwege hun buitengewone kwaliteiten. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van betrouwbaarheid, duurzaamheid, weerstand tegen boomparasieten, edele uiterlijk.Na verloop van tijd wordt het hout donkerder, krijgt het een diepbruine kleur en wordt het harder.

Eiken deuren zijn meestal scharnierend op drie of meer scharnieren, omdat ze veel gewicht hebben.

Professionals adviseren aankoop van grondig gedroogde deurontwerpen.

Van as

Essenhout wordt minder blootgesteld aan vocht, dus de producten worden niet vervormd als de temperatuur daalt.

Het materiaal heeft een hogere dichtheid dan eiken, natuurlijke elasticiteit, waardoor het gemakkelijk kan worden verwerkt. Vanwege zijn kwaliteiten, maakt een asboom array het mogelijk om exacte vormen van complexe decoratieve elementen te verkrijgen.

Deurblad gemaakt van gedroogd hout gaat lang mee, omdat het zeer goed bestand is tegen beschadiging.

Van beukenhout

Deurconstructies van massief beukenhout zijn niet slechter van hardheid tot eiken, maar de weerstand tegen vocht is lager. Hout wordt gemakkelijk verwerkt, dit verklaart de hoge kwaliteit van producten.

Deskundigen bevelen echter het gebruik van beuken niet aan als een frame voor de toegangsdeuren, omdat vanwege de lage vezeldichtheid voorbereidende voorbereidingen noodzakelijk zijn.Als het wordt uitgevoerd in strijd met het technologische proces, kan het canvas scheeftrekken.

lariks

Larikshout is waardevol, wat de geschiedenis van deze boom door de jaren heen bevestigt. Ras wordt gekenmerkt door sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen rotprocessen.

Opgemerkt moet worden dat niet alle soorten bomen vraag naar productie zijn, maar alleen die soorten die in een koud klimaat zijn gegroeid, bijvoorbeeld in Canada of Siberië. Het uiterlijk is echter niet gedefinieerd.

Canadese larikshout heeft een kenmerkende roze tint met een interessant patroon van aderen. Het uiterlijk van de Siberiër eenvoudiger.

Ze zijn echter identiek in sterkte. Bovendien is de Rus goedkoper.

Omdat het ras bestand is tegen vocht, wordt het vaak gebruikt voor de productie van buitendeuren in huisjes en particuliere woningen.

Naast de voordelen zijn de volgende kwaliteiten:

 • Droogt niet uit.
 • Moeilijk om te vuren.
 • Het heeft een hoge geluidsisolatie.
 • Geschikt voor alle vlekken en vernissen.
 • Redelijk betaalbare prijs, omdat je geen extra gereedschap nodig hebt om je te beschermen tegen vocht, bederf, parasieten, etc.

Het is de moeite waard om te wijzen op de esthetisch aangename sensatie van de deuren van lariks. Zoals elke conifeer brengt het een aangenaam aroma in de kamer.

Van dennen

Pijnboom is het meest populaire materiaal, maar dit is niet zozeer te wijten aan de kwaliteitseigenschappen als aan de lage kosten.

Er zijn verschillende voordelen behalve de prijs:

 • Verschijning. Door zijn zachte textuur is het hout vatbaar voor verwerking door de introductie van verschillende decoratieve elementen.
 • Milieuvriendelijkheid, aangename naaldgeur.

nadelen:

 • Lage sterkte zorgt ervoor dat producten kunnen beschadigen.
 • Gevoeligheid voor temperatuurveranderingen.
 • Naar voren gebogen aan het zwellen toe te schrijven aan lage vochtigheidsweerstand.

afmeting

De meeste fabrikanten produceren deuren volgens GOST, die van toepassing zijn op alle soorten houten producten. De voorschriften geven aan dat de normen zijn ontworpen voor constructies die in alle gebouwen zijn geïnstalleerd, behalve voor speciale gebouwen en historische architectuur.

Standaardformaten zijn meestal als volgt.

 • Breedte. De minimumwaarde is 884 mm, de bovengrens bedraagt ​​1010 mm voor enkele modellen.Voor anderhalf opties varieert de breedte van 1310 tot 1550 mm. Duplex massieve structuren hebben een afmeting van 1274 tot 1950 mm.
 • hoogte door experts gedefinieerd als de verhouding tot de totale hoogte van het plafond en de breedte van de deuropening, meestal van 2070 tot 2370 mm.
 • dikte heeft geen strikte waarde, afhankelijk van het materiaal en de functies die de deur uitvoert. Vaak wordt het geselecteerd voor de dikte van de muren. De optimale dikte moet zorgen voor een betrouwbare bevestiging van het sluitsysteem en de deurbeslagen.

Typisch, bouwers in het ontwerp van gebouwen zijn GOST of SNiP, dus de meeste openingen hebben standaardmaten.

In particuliere bouw of in openbare gebouwen zijn er echter niet-standaard indicatoren. In deze gevallen worden de afmetingen bepaald door metingen en wordt de deur afzonderlijk besteld.

kleur

Een natuurlijke schaduw is populair bij ontwerpers.

Als het hout een uniek patroon van aderen heeft, kan het worden verbeterd door het materiaal te impregneren met speciale beschermende middelen. Dit zal de levensduur van het product verlengen en de boom een ​​nobele schaduw geven.

Houten deuren zijn echter goed geverfd, dus kleuren worden ook veel gebruikt bij het uitrusten van het toegangspaneel.In dit geval is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het algemene uiterlijk van de gevel van het gebouw, aangezien het buitendeel van de deur ermee moet corresponderen. Terwijl het binnendeurblad wordt geselecteerd in overeenstemming met de binnengang.

Let bij het kiezen van een kleurdeur op de kwaliteit van de verf.

 • acryl heb geen scherpe eigenaardige geur, droog snel en heb een hoge mate van kracht. Ze vervagen niet, dus de kleur blijft lang mooi.
 • alkyd In hun samenstelling zitten harsen die een glanzend oppervlak vormen op het oppervlak van de boom. Beschikken over waterafstotende eigenschappen. Ze ruiken echter lang scherp en droog.
 • olie giftig, sterk ruikend, slecht droog.
 • latex: op waterbasis zijn milieuvriendelijk, omdat ze op water zijn gebaseerd, maar snel worden uitgewassen. Waterdispersie stabieler

Voor de gevels van landhuizen en huisjes, omgeven door groen, zijn de deuren van natuurlijke kleuren uitstekend: lichtgroen, koraal, hemelsblauw, geel.

Het Provençaalse ontwerp maakt uitgebreid gebruik van dessins in pasteltinten: crème, lila, zilver, parelmoer.

Witte deur - de meest veelzijdige optie, geschikt voor alle interieurs.

ontwerp

Uiterlijk hangt volledig af van de smaak van de eigenaar. Alvorens te kiezen, moet u onthouden dat de aantrekkelijkheid van het huis, zowel binnen als buiten, afhankelijk is van het ontwerp van de toegangsdeur.

Hout als natuurlijk materiaal heeft al esthetisch plezier. Door het gebruik van nieuwe technologieën en bekwame handen kunnen houten deuren echter worden omgezet in kunstwerken.

Een deuropening, versierd met een houten frame en spiegel of gebrandschilderd oppervlak van de schilderijen, zal elke gevel van een landhuis veranderen.

Massieve interieurs, antiek, versieren de originele eiken deuren in de stijl van middeleeuwse kastelen. Gewogen overheadlussen geven aristocratie. Bovendien zijn deze modellen versierd met gesmede elementen, op voorwaarde dat de gevel daarmee overeenkomt. Deuren met smeden te allen tijde genoten van populariteit.

De meest gewone ongeverfde deuren kunnen ook worden vervangen, bijvoorbeeld met behulp van interessante accessoires die zijn aangeschaft in gespecialiseerde winkels. Handgrepen, scharnieren, sloten, decoratieve elementen aan de bovenkant helpen om een ​​origineel ontwerp te maken.

Hoe te kiezen

Alvorens de invoerstructuur te kopen, is het noodzakelijk om de eigenschappen te bepalen die de deur zou moeten bezitten.

 1. Warmte- en geluidsisolatie. De afdichtingsgraad moet hoog zijn, vooral voor straatdeuren.
 2. Hoogwaardige beschermende coating tegen rotting, parasieten en vocht.
 3. De aanwezigheid van een systeem van sluizen fabrikant, bewezen in de markt met een goede hand.
 4. Geen vervorming.

Houd bij het kiezen rekening met het houtsoort, de kenmerken en kleur.

Kortom, de buitendeuren zijn van drie soorten: uit de array, paneel met een kachel, versterkt paneelbord.

 • Producten uit het massief doen er lang over als de producent de technologie van het werken met hout niet heeft gebroken. Als grondstof werd gebruikt in de productie, zal de deur barsten en vervormen. In het geval van massief houten constructie worden dichte boomsoorten gebruikt. Met geluidsisolatie in dergelijke modellen is alles in orde. Ze worden zelden geverfd, meestal zijn ze getint of gevernist.

Opgemerkt moet worden dat dergelijke deuren uit de array serieuze zorg en preventie vereisen.

 • Spoeldeuren worden vaak gebruikt als binnendeuren in gangen en gangen.Als een dergelijk model als een extern model moet worden gebruikt, is het beter om opties met isolatie te overwegen. De deur vertegenwoordigt in dit geval een dubbele constructie met een isolatiemateriaal aan de binnenkant. Meestal kiezen ze voor privéwoningen voor warme opties met een thermische onderbreking.
 • Om ervoor te zorgen dat de paneeldeur niet wordt vervormd, wordt deze versterkt met aluminium strepen of platen. Deze optie biedt ook betrouwbare bescherming tegen hacking.

Het is beter om de voordeur te kopen met de doos, dan wordt de installatie ervan eenvoudiger.

Voor- en nadelen

Zonder twijfel zijn de belangrijkste voordelen van houten deuren als volgt:

 • Milieuvriendelijkheid. Geen schadelijke dampen.
 • De verhoogde mate van geschiktheid voor verwerking. Een kans om verschillende vormen te ontvangen, elementen door middel van gebruikelijke timmerwerktuigen. Kleinere onderdelen passen gemakkelijk in grotere delen door te lijmen, met behulp van wiggen, spikes of andere bevestigingsmethoden.
 • De thermische isolatie-eigenschappen van houtmaterialen zijn hoog, waardoor de penetratie van kou vanaf de straat wordt beperkt.
 • Houten deuren kunnen een hoge geluidsisolatie bieden.
 • Afhankelijk van het ras, wordt hout gekenmerkt door aanzienlijke sterkte en hardheid.
 • Lange levensduur met de juiste zorg.
 • Esthetisch uiterlijk. Houten toegangsstructuren passen harmonieus in elk interieur.
 • Houten kozijnen zijn goed te combineren met alle soorten materialen, waardoor het gebruik van verschillende combinaties bij de vervaardiging van deuren mogelijk is.
 • Hout heeft een uitstekende gevoeligheid voor verschillende soorten coatings. Daarom wordt verven, tonen, lakken en toepassen van andere decoratieve of beschermende chemische verbindingen onbelemmerd gemaakt.

Onder de tekortkomingen van houten deurstructuren, kunnen de meest ernstige worden geïdentificeerd:

 1. Brandgevaar Deze kwaliteit is inherent aan alle houtproducten. Moderne beschermende impregnering en sommige stenen kunnen dit echter minimaliseren.
 2. Vervorming. Hout met schommelingen in temperatuur en vochtigheid kan de grootte ervan veranderen. Daarom adviseren experts voor de toegangsdeuren om dichte houtsoorten te gebruiken met een hoge mate van vochtbestendigheid.
 3. Mechanische schade. Houten producten kunnen niet worden beschermd tegen schilfers en krassen, maar veel van deze producten kunnen eenvoudig worden verwijderd.
 4. Zachte rassen zonder de juiste behandeling zijn vatbaar voor rottende en houtongedierte.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Volgens schattingen van deskundigen behoren tot 90% van de verkochte deurmodellen tot de binnenlandse fabrikanten.

Het is vrij duidelijk hoe dit wordt uitgelegd:

 1. De kosten van producten van lokale fabrieken zijn veel lager.
 2. De kwaliteit van Russische merken heeft het niveau van invoer bereikt.

De productie vindt voornamelijk plaats op buitenlandse apparatuur, er wordt een breed scala aan garantiepakketten van diensten aangeboden, fabrikanten doen graag de vervaardiging van niet-standaard modellen.

Afhankelijk van de materialen en het ontwerp, worden producten geclassificeerd op basis van kosten in klassen.

 • Economy.
 • Gemiddeld.
 • Premium.
 • Elite.

Buitenlandse stempels

Van de buitenlandse bedrijven zijn de meest bekende merken.

 1. Italiaans. Een onbetwistbaar voordeel ten opzichte van Russische tegenhangers is de stijl, het gebruik van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen. Onder de tekortkomingen kan worden geïdentificeerd hoge kosten, focus op een rijke koper. De bekendste leverancier is het bedrijf Dierre, dat voornamelijk premium- en eliteklasse deuren produceert. U kunt ook de merken Portalle, Securemme, Blindoor, ReDeco, Fratelli Radice, Pietrelli vermelden.
 2. Fins Straat houten deuren zijn gericht op de ideale warmte- en geluidsisolatie. Dit zijn de belangrijkste parameters. Hoogwaardige grondstoffen, duurzaamheid en functionaliteit wegen zwaarder dan de ietwat discrete uitstraling. De bekendste leveranciers zijn ALAVUS, Jeld Wen, Fenestra, EDUX.
 3. Israëlisch deurontwerpen hebben esthetische schoonheid. Het merk Pandoor staat al meer dan 27 jaar bekend om betrouwbare en hoogwaardige producten. Ook op de hoorzitting van het bedrijf Super Lock. De deuren van de productie zijn echter meestal van staalstaal. Houten panelen worden gebruikt voor decoratie en styling.
 4. Pools. De kosten van in Polen gekochte deuren liggen 25% of meer lager dan die van andere buitenlandse analogen. De bekendste leveranciers zijn Gerda, Porta.

Binnenlandse fabrikanten

 1. Chelyabinsk fabriek "meubelmaker" een van de beste op de markt. Het assortiment is bedoeld voor kopers met een gemiddeld inkomen, maar dankzij het ontwerp en de prestatiekenmerken kunt u ze vergelijken met de premiumklasse.
 2. Het bedrijf "Volkhovets" op de markt sinds 1993. Gestart met de introductie van binnendeuren, is nu de grootste fabrikant in de industrie.
 3. Volgens klantrecensies kunnen dergelijke bedrijven uit de stad Maikop worden onderscheiden: "Leader", "OSB".Evenals de Tula-deuren van de Furniture Array-fabriek. Sommige eigenaren hebben leveranciers "Sophia" en "Alexandria Doors" opgemerkt.

Succesvolle voorbeelden en opties

Er zijn altijd veel eisen aan toegangsdeuren. Daarom moet bij hun keuze rekening worden gehouden met de prioriteit van de gebruiksfunctie.

Bij het installeren van de voordeur van het huis of huisje, is het noodzakelijk om het ras te verduidelijken waaruit ze zijn gemaakt.

Gebruik meestal het volgende.

 • Bladverliezend: eiken, essen, beuken.
 • Coniferen: lariks, ceder, dennen.

Toegangsdeuren voor een privé huis, cottage

Rijke eigenaren hebben de mogelijkheid om luxe deuren te kopen in een chalet. Ideaal - mahonie deurontwerpen. Ze zijn het meest bestand tegen externe factoren, stabiel en duurzaam. De verfijning van de textuur verrast en verbaast de verbeelding.

De meest gebruikte opties voor toegangsopeningen zijn massief eiken deuren. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van slijtvastheid en duurzaamheid. De asproducten zijn niet onderdoen voor de opgegeven kwaliteiten. In dit geval zijn de deurstructuren goed, zwaar en edel.Dankzij de uitstekende verwerkingsgraad kunt u met hardhout interessante gevels krijgen en deze combineren met glas- of smeedproducten.

Huisjes met grote ingangen zijn vaak uitgerust met modellen met dubbele vleugels. Ze zien er plechtig en solide uit. Soms onderscheiden ze zich in de vorm van bogen, maar meestal zijn het rechthoekige draaideuren.

Onlangs hebben experts verzekerd dat de meest betrouwbare constructie voor de straat een versterkte houten deur is. De belangrijkste functie - bescherming tegen ongenode gasten.

Ongebruikelijk kijken modellen gelijmd van verschillende goedkope rotsen. Ze zijn goedkoper, dus ze zijn beschikbaar voor kopers met een gemiddeld inkomen.

Als het gevaar van binnenkomst van de woning uitgesloten is, kunnen lichtere constructies worden gebruikt. Ze worden ook gebruikt als tweede deuren. Dit zijn voornamelijk schildmodellen.

Ontwerpers bieden graag gecombineerde deuren aan voor privéwoningen. In hun ontwerp worden houten elementen gecombineerd met glas, gesmede producten, metaal. Met behulp van moderne technologie, gereedschappen en hoogwaardige materialen, creëren professionals echte meesterwerken, prachtig voor alle inkomende.U kunt een afbeelding maken van lichte, bijna gewichtloze ontwerpen of omgekeerd, stevige middeleeuwse poorten, met zware patches, een enorme veranda en passende verlichting.

Tot op heden wordt het ontwerp van deuren voor privéwoningen alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de eigenaar en de waarde van zijn inkomen.

Straatdeur voor het tuinhuis

De budgetopties omvatten deuren van naaldhout. Het kunnen eenvoudige modellen zijn in een tuinhuis, veranda, bad.

Voor een landhuis kan de deur doof zijn of met kleine glazen inzetstukken. Het is belangrijk om goed strak te zijn.

Vanwege het feit dat het tuinhuis meestal is gebouwd op een individueel project en van restmaterialen, voldoen deuropeningen mogelijk niet aan de normen.

De beste optie op advies van experts - om de deur meteen te kopen met de deurpost. Dit vereenvoudigt de installatie. En de opening is aangepast onder de doos.

Toegangsdeur voor het appartement

Deurappartementen in gebouwen met meerdere verdiepingen gaan niet de straat op, maar de ingang in. In dit opzicht kan de isolatie iets slechter zijn dan de straatopties.

Dergelijke deuren zijn echter vereist om te beschermen tegen het binnendringen van verschillende geuren, lawaai, om bestand te zijn tegen vocht en bescherming te bieden tegen rot en ongedierte.

Het is onvoorwaardelijk geaccepteerd dat de modellen voor appartementen doof zijn. Maar dit betekent niet dat ze gewoon soepel moeten zijn. Ontwerpers bieden een groot aantal opties voor het ontwerp van houten deuren.

De meest voorkomende modelvleugels met dubbele vleugels. Bovendien kunnen de textuur en het ontwerp zeer divers zijn.

Om geld te besparen, kunt u houten deuren installeren in het appartement, gemaakt met frametechnologie. In dit geval, de doos en het frame zijn gemaakt van massief hout of aan elkaar gelijmd van dichte rotsstaven, het deurblad is gemaakt van MDF, spaanplaat, die vervolgens wordt gefineerd.

Zie hieronder voor informatie over het maken van de houten deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer