Kenmerken van geïsoleerde houten deuren

 Kenmerken van geïsoleerde houten deuren

Warmte is een integraal onderdeel van elk huis en het probleem is niet alleen om hoogwaardige verwarming te installeren. Niet minder belangrijk is de zorg voor de isolatie van individuele structuren van het huis, inclusief de deur. Het maakt niet uit: het gaat naar de straat of bij de ingang.

Er zijn een paar oplossingen om geld te besparen in deze kwestie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​voorverwarmd houten model van een deur bij de ingang te installeren of om een ​​bestaande deur te verwarmen.

Voor- en nadelen

Houten geïsoleerde deuren hebben een aantal voor- en nadelen.Op zichzelf is de boom een ​​duurzaam materiaal dat perfect warmte vasthoudt. Dergelijke modellen vereisen echter speciale zorg in de vorm van regelmatige antiseptische behandelingen.

De positieve eigenschappen van constructies gemaakt van natuurlijk materiaal omvatten:

 • houten deuren - milieuvriendelijk voor de menselijke gezondheid;
 • ze zijn betrouwbaar en duurzaam;
 • zulke dichte hebben een esthetische functie;
 • behoud de warmte en isoleer vreemde geluiden.

De nadelen van geïsoleerde houten deuren omvatten de volgende parameters:

 • Sommige houtsoorten zijn niet erg gevoelig voor vocht- en temperatuurveranderingen, daarom zijn speciale impregnaties nodig;
 • de behoefte aan constante houtverzorging;
 • hoog risico op mechanische schade.

types

Toegangsdeuren zijn onderverdeeld in verschillende types.

 • Allereerst verschillen ze in materialen: het canvas is zowel van hout als metaal. Toegangsdeuren ook vertakken zich in verschillende ondersoorten: appartement, straat, en ook zijn er voorbeelden voor landelijke, landelijke en particuliere huizen.
 • Er zijn niet-standaard deuren die kunnen worden gerangschikt tussen de bovenstaande exemplaren.Een tweekringsmodel beschermt bijvoorbeeld bewoners van een appartement of vakantiehuis tegen vrieslucht, evenals onaangename geuren en externe geluiden. Bovendien is de lengte van elke contour 2 mm, de totale hoeveelheid van beide contouren bereikt 4 mm.
 • Er zijn deuren gemaakt door Finse technologie, van een milieuvriendelijk materiaal. Ze zijn bijzonder esthetisch en praktisch. Ze hebben geweldige hydro-, geluids- en thermische isolatie.
 • De deur kan ook een balkon zijn. In de regel zijn ze gemaakt van plastic en glas. Dergelijke modellen kunnen lange tijd in een normale toestand blijven, maar kunnen gemakkelijk worden afgebroken. Hun ondersoorten zijn talrijk: draaien, kantelen en draaien, dubbele vleugels, schuiven, er zijn ook harmonikeldeuren.
 • Vergeet niet dat de houten deuren in het huisje kunnen zijn, evenals in een privé, rustiek en landelijk huis. Bovendien wordt de warme deur vaak aangevuld met stoffering.

materialen

Eerst moet je vertellen over welke materialen het deurblad is gemaakt. Elk exemplaar verschilt bepaalde plussen en minnen. Bovendien kan een bepaalde een solide array of gelijmd materiaal (samengesteld uit verschillende platen) zijn.

 • Pijnboom - budgetvoorbeeld. Het is gevoelig voor temperatuurveranderingen en vochtigheid. Grenen deur is efficiënter in de vorm van gelamineerd hout.
 • els bij voorkeur grenen, omdat het bestand is tegen schommelingen in temperatuurvochtigheid.
 • eik - een van de meest duurzame en nobele houtsoorten. Het is bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Het enige nadeel is de hoge prijs.
 • moer Het is een slijtvaste variëteit met duurzaamheid en een lange houdbaarheid. Hij heeft ook een esthetische structuur. Vanwege het feit dat de moer in ons land op grote schaal wordt gedistribueerd, is deze goedkoop.
 • Ash Tree - het is een houtsoort die gemakkelijk te verwerken is en zelden barst. Als dit materiaal met succes alle droogstadia doorloopt, zal het de eigenaar van het huis heel lang van dienst zijn.
 • Merbau - dit is exotisch hout. Dergelijke producten zijn niet bang voor vervorming vanwege de aanwezigheid van een hoog gehalte aan oliën.
 • esdoorn evenals as, het is gemakkelijk te verwerken en heeft een behoorlijke sterkte.
 • beuk heeft een esthetische structuur en luxe uitstraling. Maar helaas tolereert dit materiaal geen temperatuurschommelingen en vochtigheidsvariaties.

mantel

Een van de soorten isolatie van de houten voordeur is trim, trim of bekleding. Vroeger toonde de huid de rijkdom en status van het huis. Ze heeft nog steeds geen relevantie verloren en nu kan elke gemiddelde huiseigenaar er tevreden mee zijn.

In winkels kunt u individuele materialen of typische kits kopen, die bestaan ​​uit warmte-isolatie, meubelstoffen en noppen met een decoratieve functie. U kunt ook de benodigde materialen vinden om rollen te maken die langs de omtrek van de deur kunnen worden gelegd.

De trim (of afwerking) van de voordeur varieert. Correct geselecteerd materiaal verfijnt de deur binnen en buiten, vooral in een privéwoning.

De huid kan bestaan ​​uit natuurlijk eco-leer, houten voering, laminaat, hout en steendecor.

Ook kunnen deze deuren worden gedecoreerd. Hiervoor is een goedkope zelfklevende film geschikt. Het is goedkoop en praktisch. Decoratieve film onderscheidt zich ook door een verscheidenheid aan kleurkeuzes en stelt u in staat de gewenste interieurstijl te creëren.

Als de eigenaar van het huis wil dat de kachel in de deur zo lang mogelijk dienst doet, moet hij niet de aandacht worden ontzegd door dermantin.Ze moeten het behandelde gebied bedekken. Er is veel vraag naar dit materiaal, het is goedkoop, bestand tegen extreme temperaturen en schade.

Een bijkomend voordeel is een verscheidenheid aan kleurenopties. De eigenaar van het appartement kan dermantin van bijna elke tint kopen.

Tijdens het plateren heeft u een potlood, schaar, liniaal en een zachte doek nodig. Elk element van de huid kan afzonderlijk worden gekocht of de hele set kopen, waaronder dermantin, batting, decoratieve nagels en instructies.

Welke is beter om isolatie te kiezen?

Kiezen voor een warme kwaliteit deur, veel kopers vragen zich af: welke kachel moet de voorkeur hebben? We zullen dit probleem in detail behandelen.

 • De meest succesvolle isolatie voor de voordeur- schuimrubber. Dit materiaal behoudt zijn vorm onder alle omstandigheden, zodat het niet alleen binnen, maar ook buiten kan worden bevestigd.
 • Minerale wol Het is ook een goede isolatie, maar het is noodzakelijk om verstijvingen te installeren die voorkomen dat de wol begint te krimpen. Het is ook noodzakelijk om het gebied van de deur af te dekken waar het van plan is om watten met lijm aan te brengen.
 • Penoplex - wijdverspreid materiaal voor opwarming.Het verbrandt niet, is elastisch wanneer het wordt samengeperst, heeft een extreem lage thermische geleidbaarheid, is licht in gewicht en is immuun voor agressieve stoffen. Ook is dit materiaal milieuvriendelijk en neemt het geen vocht op.
 • Schuimplastic - een van de meest optimale materialen. Het is lichtgewicht en behoudt zijn vorm, maar het is noodzakelijk om de deur op een onregelmatige manier te isoleren.
 • Izolon Het wordt beschouwd als een waardige isolator van de nieuwe generatie, maar het heeft zijn eigen tekortkomingen, die hieronder zullen worden beschreven.

Manieren om jezelf te verwarmen

Eerst moet u precies begrijpen hoeveel materiaal nodig is om de deur te isoleren. Om dit te doen, meet u de hoogte en breedte van het canvas en vervolgens - het blijkt de omtrek.

Bij het meten moet u terugtrekken vanaf het einde van 1 cm. Ook mag u de dikte van de opening niet ontnemen.

Het huis kan worden geïsoleerd met rollen als de verhuurder de deur niet uit de scharnieren wil halen. De rollen moeten worden gevuld, waarbij de omtrek van het canvas van binnenuit wordt gevolgd. In dit geval zal de deur er aantrekkelijk uitzien en warm blijven. Rollen worden gemaakt met behulp van isolatie die is ingepakt in materiaal dat kan worden gedecoreerd. Deze items moeten worden genageld met behulp van spijkers.

Voor de deur bekleding nodig decoratieve trim. Het kan de huid of zijn goedkope substituut dienen. Om de deur aan de binnenkant af te werken, moeten er metingen worden uitgevoerd als de vleugel gesloten is. In dit geval moet u zich 1 cm van de doos terugtrekken. Voor efficiëntie wordt aangeraden de stof van twee kanten te verwarmen.

Nadat u alle metingen hebt uitgevoerd en de decoratieve materialen hebt gekocht, kunt u doorgaan met de voorbereiding en directe isolatie van de deurstructuur:

 • De deur moet voorbereid zijn. Het moet uit de lus worden gehaald en op de stoelen worden geplaatst. Vervolgens worden de fittingen verwijderd, inclusief de handgreep, het kijkgaatje en het slot. De deur moet van de vorige coating worden verwijderd, met een antiseptisch mengsel worden behandeld en worden ontvet. Het canvas moet op een horizontaal oppervlak worden gelegd. In verschillende gevallen worden lijm, metalen nietjes en kleine nagels gebruikt. Op het oppervlak van de isolatie moet u materiaal voor stoffering bevestigen dat groter is dan het oppervlak.
 • Ook op het oppervlak van het isolatiemateriaal het wordt aanbevolen om een ​​hardboard te vullen voor esthetiek. Vel van hardboard kan worden bekleed met decoratief fineer. Vervolgens wordt het deurblad omlijst door een geprofileerd frame. Dat zal de hardboard- en decoratie-coating behouden.
 • Aan de randen van het canvas moet de dermantin nietmachine worden bevestigd. Het is raadzaam om een ​​assistent mee te nemen naar het werk, anders worden plooien zichtbaar op het decoratieve materiaal.
 • Versier de deur het is mogelijk zowel voor het stadsappartement als voor een landhuis. Terwijl je aan het werk bent, moet je een krijtstreep maken op de bekledingstekening van de straat en deze indijken met spijkers. Daartussen strek je de lederen strepen.

Als de eigenaar van het huis de deur wil isoleren met schuimplastic, kan hij dit op twee manieren doen:

 • Om te eindigen moet één kant van het schuim worden gesneden, zodat de afmetingen identiek zijn aan de basis, vervolgens wordt het materiaal omhuld met dermantine en geplakt op vloeibare nagels.
 • Om de stof van binnenuit te isoleren, moet het schuim worden gesneden volgens de parameters van het dooslumen.
 • Ook kan de eigenaar houten latten spijkeren langs de omtrek van de doos. Het resulterende gebied zou met schuim moeten worden gevuld, waarna de structuur met duig kan worden ommanteld. De dikte van de lamellen moet overeenkomen met het schuim. Maar deze manier is een minpunt: het ontwerp voegt gewicht toe en er is behoefte aan extra lussen.
 • Daarnaast wordt aanbevolen de opening af te dichten. Hiervoor heeft u een speciale rubberen afdichting nodig.Het is een tape opgerold tot een rol. Koop het zal niet moeilijk zijn, want het is goedkoop. De installatie van dit materiaal wordt vergemakkelijkt door het feit dat de tape aan één kant een klevende basis heeft.

Apart advies voor degenen die de vestibule in een privé-huis moeten verwarmen: de muren en de vloer moeten bedekt zijn met opgerolde isolatie met een izod.

Op dit materiaal moet u de stroken met een dikte van 1,5-2 cm vullen en daarop ook vellen OSB aanbrengen. Voor efficiëntie is het de moeite waard om een ​​opening te laten tussen de decoratieve coating en de folie geïsoleerde isolatie.

Succesvolle voorbeelden en opties

Voor meer duidelijkheid, zou u een paar algemene illustraties van de isolatie van houten deuren moeten geven:

 • Isolatie van de deurschuim voor het gemiddelde appartement.
 • Voor een landhuis of in een landelijk huis heeft het de voorkeur om een ​​paar deuren bij de ingang te hebben.
 • Het isolatieproces van de deur naar het balkon verschilt niet veel van de voordeur.
 • Dat is hoe de deur is bekleed met isolatie.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Overweeg verschillende bekende fabrikanten die uitstekende producten produceren:

 • Aanbevolen voor de aankoop van isolatie van het bedrijf "Comfort". Veel gebruikers merken op dat het materiaal van dit bedrijf "gewichtloos" is en kan worden gebruikt op plaatsen waar de luchtvochtigheid hoog is. Comfortproducten onderscheiden zich door hun milieuvriendelijkheid, en ze kunnen ook de vloer en het plafond isoleren. Gebruikers zeggen echter dat deze isolatoren duur zijn. Als u dit product koopt, heeft de eigenaar van het appartement of privé-huis er geen spijt van.
 • Als de eigenaar een verdichter nodig heeft, is het aan te bevelen een monster van Q-Lon bij het bedrijf aan te schaffen. Schlegel. Kopers reageren er positief op. Consumenten merken vaak dat na het installeren van de verzegeling in de kamer het merkbaar stiller is, en gedurende zes maanden is er geen enkele tocht door de woning gekomen. Ook geeft de fabrikant aan dat het vuil kan afstoten en de houdbaarheid ervan is 10 jaar.

Zie de volgende video voor informatie over hoe je een verwarmde houten deur kunt maken met je eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer