Hoe de voordeur op te warmen?

 Hoe de voordeur op te warmen?

Het belangrijkste doel van de voordeur is om de veiligheid van woningen tegen onnodige gasten te waarborgen. Maar ze moet haar ook beschermen tegen de kou die het huis binnenkomt. Welke constructie de deur ook heeft, er is nog steeds extra thermische isolatie nodig. Vandaag zullen we in detail onderzoeken hoe de woning correct kan worden geïsoleerd, welke van de warmte-isolerende materialen beter is en hoe deze met verschillende materialen kan worden gerangschikt.

Waarom dit?

Het is niet zo belangrijk waar de deur zich bevindt - in het appartement van een hoog gebouw of in een privéwoning. In alle gevallen moet het canvas hebben volgende functies en elementen:

 • hoge sterkte structuren die beschermen tegen ongewenste bezoekers;
 • thermische en geluidsisolatie;
 • de aanwezigheid van een kijkgaatje of videobewaking om te kunnen volgen wat er achter de deur gebeurt;
 • uiterlijke schoonheid, omdat de deur het kenmerk is van elk huis.

Zoals u kunt zien, is thermische isolatie een essentieel onderdeel van een goede deur. Het is vooral belangrijk om het canvas voor de winter te verwarmen. Hieronder zullen we het hebben over de juiste thermische isolatie van de ingangsstructuur.

Benodigde materialen

Maximale warmteafgifte komt van ramen en ingangssystemen. Op basis hiervan isoleren veel mensen de deur met zijn eigen handen. Voor deze klus heb je misschien nodig:

 • Seal. Het wordt gebruikt om een ​​goede pasvorm te verbeteren.
 • Materialen voor thermische isolatie:
 • schuim - goedkoop, praktisch, maar gaat al snel achteruit en verandert in kruimel.
 • Het is beter om izolona te gebruiken, het is beter, maar het kost ook meer.
 • Het is ook gebruikelijk voor minerale wol, die eenvoudig is bevestigd, perfect geluiddicht en niet rot, maar uiteindelijk samenklontert.
 • Het schuim is licht en gemakkelijk te gebruiken.
 • Het kan ook een bruikbare rubberen pakking, watten en rollen van polyethyleenschuim zijn.
 • Multiplex, houten staven voor interieurwerkzaamheden.
 • Bekleding. Het kan leer of dermantin zijn.
 • Boor, schroevendraaier, vloeibare spijkers, hamer, schroeven en schroeven.
 • Bouw nietmachine en een reeks steunen.
 • Schuim, set spatels, gips of stopverf.
 • Schaar, mes, meetlint.

Wat voor soort isolatie is beter?

Tegenwoordig zijn er veel verwarmingstoestellen die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeken, of het nu gaat om een ​​eenvoudige straatdeur, een model voor een zolder of een ontwerp in een landelijk huis. Overweeg elk afzonderlijk:

 • minerale wol - het is de kachel die wordt gekenmerkt door de uitstekende geluidsisolerende en warmte-isolerende eigenschappen. Het absolute pluspunt is lage kosten en veiligheid. Bovendien is het waterdicht en bestand tegen temperatuurschommelingen. Het grootste nadeel van het gepresenteerde materiaal is broosheid, waarbij het zakt en koude bruggen worden gevormd.

Om dergelijke gebreken in de isolatie te voorkomen, installeren wij rails die het niet doorhangen van wol mogelijk maken.

 • Golfkarton - de tweede kachel op de prevalentie. Door zijn structuur, vergelijkbaar met de honingraat, is hij behoorlijk sterk.Ook golfkarton heeft een goede geluidsisolatie en vermindert het warmteverlies aanzienlijk. Hij is ook vrij gemakkelijk en heeft een lage prijs.
 • Schuimplastic - veeleisend warmte-isolerend materiaal dat niet veel kost en een aanzienlijke dichtheid en duurzaamheid heeft. Door zijn homogene structuur heeft het schuim een ​​lage thermische geleidbaarheid. Het enige nadeel van dit materiaal is dat het ontvlambaar is.
 • Polyurethaanschuim bevat veel excellentie. Het heeft een laag gewicht, de nodige hardheid en veiligheid. Aanzienlijke hoge kosten worden gerechtvaardigd door uitstekende thermische en geluidsisolatie. Het is ook vochtbestendig, niet-ontvlambaar en sterk. Deze eigenschappen zijn inherent aan dit materiaal vanwege de speciale structuur, bestaande uit de kleinste cellen.
 • Polypropyleen panelen meestal gebruikt voor het isoleren van dure deuren. Van de hierboven genoemde warmte-isolatoren hebben ze de beste eigenschappen voor vochtbestendigheid en geluidsisolatie, en zelfs het laagste percentage thermische geleidbaarheid. Ook zijn dergelijke platen bestand tegen uitrekking en compressie.
 • Houtvezel - Een bekende isolatie gemaakt van naaldbomen. Het heeft een gegarandeerde hittebestendigheid door een speciaal middel dat tijdens de productie wordt toegevoegd. Dit materiaal heeft uitstekende geluidsisolatie vanwege de vereiste dichtheid. Het is erg sterk en krimpt niet na de installatie.

Houtvezel heeft een speciale kwaliteit om vocht uit de kamer op te nemen, als de luchtvochtigheid verhoogd is en terug te keren als de luchtvochtigheid daalt. Een belangrijk nadeel is de hoge kostprijs van dergelijke vezels vanwege de complexiteit van de productie.

 • Schuimrubber - Een goede hydro-, geluids- en warmte-isolator, die vaak wordt gebruikt als verwarming in de ijzeren toegangsdeuren. Het is zeer elastisch en veerkrachtig. Het belangrijkste nadeel van schuimrubber is breekbaarheid. De serviceperiode is ongeveer 3 jaar. Dit materiaal is ook brandbaar en geeft bij verbranding giftige stoffen af, omdat de productie ervan toxische componenten gebruikt.
 • Izolon veel duurder dan schuimrubber, maar de eigenschappen zijn veel beter. Het is vochtbestendig en heeft een goede geluidsisolatie. Dit materiaal is niet afhankelijk van temperatuurveranderingen en is ook niet vatbaar voor chemische invloeden.Izolon is volledig onschadelijk voor anderen.

Op basis hiervan moet bij de aankoop van een verwarming voor een deur rekening worden gehouden met alle kwaliteiten.

Het is niet noodzakelijk om een ​​warmte-isolerend materiaal te kiezen vanwege de lage kosten, omdat de uitstekende eigenschappen direct afhankelijk zijn van de prijs ervan.

Manieren van opwarming

Isolatie van metalen deuren

In de regel wordt een ijzeren deur bij de ingang geplaatst. Het kan met de hand worden gekocht of gemaakt vanuit de hoek. Tegenwoordig worden al verwarmde deursystemen verkocht, maar er zijn er ook die de kou de kamer in laten, omdat de constructie zonder isolatie geen warmte vasthoudt.

Er zijn geen speciale regels voor thermische isolatie van de toegangsdeuren, alles is hier vrij eenvoudig en er is geen behoefte aan specifieke vaardigheden en speciaal gereedschap. Het is mogelijk om alles zelf en binnen het budget te doen:

 • Als het ontwerp wordt gedemonteerd, moet u de lijst verwijderen uit het appartement.
 • Plak vervolgens isolatie op het buitenoppervlak met behulp van vloeibare nagels of lijm.
 • Na het installeren en bevestigen van het binnendeurblad.

Als de deur niet vouwt, moet u iets anders doen:

 • Van binnenuit, langs de hele omtrek van het doek, is het noodzakelijk om houten staven te bevestigen om een ​​doos te maken. Merk op dat de hoogte de hoogte van de isolatie niet mag overschrijden.
 • Bevestig een warmte-isolator tussen de staven en sluit met een stuk vezelplaat. Het is belangrijk en zet het op de juiste manier op de bodem zodat een perfect glad oppervlak tevoorschijn komt.
 • Aan het einde kun je de deur met verf beschilderen of de bekleding verfraaien. Het is ook toegestaan ​​om gelamineerde houtvezelplaat te gebruiken.

Voor de thermische isolatie van metalen deuren wordt aanbevolen om schuim te gebruiken.

Weatherization van houten deuren

De houten deur ziet er erg indrukwekkend uit en houdt de warmte veel beter vast dan de ijzeren deur. Maar na verloop van tijd barst de boom en kan koude lucht het huis binnendringen. Als u ambities en capaciteiten heeft, is het mogelijk om deze defecten met uw eigen handen te corrigeren. U hebt een afdichtmiddel nodig dat over de hele omtrek moet worden vastgelijmd om openingen te voorkomen.

Vroeger gebruikte men vaak de methode van isolatie van houten toegangsdeuren met stoffering: leer of dermantina.

Nu wordt deze methode zeer zelden gebruikt, maar als u toch op die manier uw deur wilt passen, moet u materiaal voor bekleding kopen. De afmeting van het canvas moet 25-30 cm groter zijn dan de deur. De volgende acties:

 • Verwijder vervolgens de deur en plaats deze op een vlak vlak.
 • Verwijder het slot, het handvat en het kijkgat en spreid de warmte-isolator op het deuroppervlak. U kunt een opvulling polyester, schuimrubber, vilt of watten gebruiken.
 • Bevestig het in het midden en de hoeken van de deur met spijkers of een nietmachine voor meubels.
 • Plaats de bekleding op de bovenkant en buig deze naar binnen rond de omtrek, zorgvuldig vastspijkeren. Van de anjer tot de anjer wordt aanbevolen om ongeveer 20 cm terug te trekken.
 • Om de deur mooier te maken, strek je het lint ertussen uit om een ​​ruitvormige band te vormen.

Isolatie van kunststof deuren

De toegangsdeur is ook een kunststof balkondeur, die ook de kou in kan laten. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, met de herkenning waarvan het mogelijk is om te beslissen welke methode moet worden geïsoleerd.

De belangrijkste reden om koud te worden in het appartement is het gebrek aan schuim rond het kozijn en in plaats van de stroomversnellingen. Om van zo'n defect af te komen, kan het elementair zijn - je hoeft alleen maar het oude schuim te verwijderen en de opening met schuim te dichten, het goed te verzinken.

De volgende reden is een kapotte afdichting van de deur vanwege de verzakking.In dit geval wordt de regeling uitgevoerd door professionals, maar u kunt het zelf proberen. Hiervoor heeft u een bijstelbare inbussleutel nodig.

Om de bovenhoek uit te lijnen, verwijdert u de dop van het bovenste scharnier en draait u de schroef vast met de sleutel. Doe hetzelfde om de onderste hoek uit te lijnen. Als u de hele deur moet optillen, draait u de schroeven van de onderste scharniergroep vast.

Meer in detail over het aanpassen en opwarmen van een kunststof balkondeur kijk verder.

Hoe kun je een mooie schikken?

De voordeur is praktisch het visitekaartje van elk huis. Het toont de smaak van de eigenaar en zijn materiële toestand. De deur kan aan beide kanten op verschillende manieren worden gedecoreerd, zodat hij aan de ene kant er goed uitziet met binnenhuisdecoratie, en buiten - met de beplating van het huis.

Toegangsdeuren kunnen worden gemaakt van hout, kunststof, metaal en kunnen ook glazen inzetstukken hebben. Meer ongebruikelijke opties worden afgewerkt met kunstleer, stukken natuurlijk leer of steen. Sommige liefhebbers van glamour versieren hun doeken met edelstenen en kristallen.

Naast externe aantrekkelijkheid, moeten toegangsdeuren een dergelijke noodzakelijke factor hebben als slijtvastheid.Voor constructies van de privésector zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid van fundamenteel belang, en voor meergezinswoningen is het belangrijk om een ​​anti-vandaal coating te hebben.

Je kunt de deur aantrekkelijker en mooier maken met bepaalde afwerkingsmaterialen.

Viniplast en laminaat

Meestal voor het afwerken van toegangsdeuren, gebruik vinylkunststof. Dit is een uit twee lagen bestaand paneel gemaakt van houtvezelplaat waarop PVC-folie is aangebracht. In de loop der jaren viniplast vervaagt omdat het gemakkelijk wordt blootgesteld aan ultraviolet. Ook is hij praktisch redt het doek niet van externe invloeden. Bij temperaturen onder de 20 graden schilt de film en wordt bedekt met scheuren. Maar het grote voordeel van vinylplastic is een enorm aantal tekeningen en tinten.

Sommige fabrikanten van vinyl plastic gebruiken anti-vandaal plastic coating. In dit geval treden een groot aantal voordelen op: het materiaal is bijna niet bekrast, vervaagt niet en wordt vochtbestendig. Hierdoor is het mogelijk om de deuren met deze coating in privéwoningen te gebruiken. Ook anti-vandalisme coating kan vrijwel elk oppervlak simuleren.

Een andere veel voorkomende plastic coating is laminaat (hardboardpanelen bedekt met een dunne film). Het is eenvoudig en pretentieloos om te gebruiken.

Met een enorme keuze aan tonen en verschillende texturen, is het laminaat geschikt voor elke vorm van interieurdecoratie. Een vrij belangrijk nadeel is de kwetsbaarheid ervan, zo velen weigeren deuren met een dergelijke coating in landhuizen te gebruiken.

hout

Houtafdekking behoeft geen introductie. Het valt op door zijn betrouwbaarheid en ziet er altijd elitair en relevant uit. Sommige soorten vergelijkbare afwerkingen kunnen een echt meesterwerk uit de deur maken. Gebruik voor het versieren verschillende houtsoorten, zoals eik, wengé, walnoot, enz.

Goedkopere deuren worden gefineerd genoemd. Dit is een basis van MDF of spaanplaat, bedekt met een dunne houtlaag - fineer. De textuur is behoorlijk aantrekkelijk en er worden vaak natuurlijke houttinten gegeven. Deuren met houten of kunststof bekleding hebben extra thermische isolatie, zodat ze zelden bevriezen.

Het is ook zeer elegant en buitengewoon trim de toegangsdeuren met mozaïeken.

Algemene aanbevelingen

Heb de beslissing genomen om de toegangsdeuren te verwarmen, houd rekening met alle details:

 • Zoek een plaats met koude aankomst.
 • Bepaal vervolgens welke isolatiemethode u gaat gebruiken: bekleding of afdichtingsgaten. Het is het beste om beide methoden te gebruiken.
 • Inspecteer de hele deur. Het canvas moet waarschijnlijk worden vervangen.
 • Houd bij het isoleren van de deur de andere structurele elementen niet over het hoofd.
 • Als je de beslissing hebt genomen om de tweede deur voor opwarming te plaatsen, zorg dan voor zijn schoonheid.
 • Rekening houdend met deze stappen, gericht op de isolatie van deuren, zal uw huis altijd warm en gezellig zijn.

Succesvolle voorbeelden en opties

Laten we eens kijken naar de ideeën van weatherization van de toegangsdeuren die in dit artikel worden beschreven:

 • Opwarming van de deur met dermantine, versierd met diamanten.
 • Optiedeuren van natuurlijk hout voor een landhuis.
 • Dit model is ook geschikt voor een landhuis. Onderscheidend door zijn elegantie en hoge kosten. Het is gemaakt van fineer en gedecoreerd met een inzet van glas.
 • Echt leer wordt gebruikt voor deurisolatie. Zeer mooie en harmonieuze optie.
 • En, ten slotte, gelamineerde deuren. Ze zien er behoorlijk solide en betrouwbaar uit.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer