Deurbekleding

Deurbekleding

Er zijn veel manieren om de deur te decoreren: verfbehandeling, opleggen van latten of lamineren van het canvas. Deze methoden zijn zeer tijdrovend en vereisen het werk van professionals. Een andere situatie met overlays op toegangsdeuren. Voering - producten uit één stuk voor de decoratie van de deur, die onafhankelijk kan worden gedaan Het resultaat zal u aangenaam verrassen, zelfs als u geen professionele bouwer of interieurontwerper bent.

Speciale functies

De belangrijkste kenmerken van de deurbekledingen zijn:

 • Beschermende voeringfunctie (voorkomt krassen en stoten);
 • Het decoratie-element (met behulp van dergelijke elementen kunt u de oude deur een mooie uitstraling geven);
 • Besparingen (deurbekledingen zijn goedkoper dan nieuwe deuren);
 • Eigenschappen van vuurvaste materialen (voering geïmpregneerd met een speciale samenstelling).

species

U kunt een enorme hoeveelheid materialen selecteren om de buitendeuren van te maken. Dit artikel bespreekt de belangrijkste soorten deurbekledingen.

De meest populaire zijn de bekleding van MDF-panelen. U zult merken dat dergelijke details worden gepresenteerd in een breed scala aan kleuren en becijferde opties. U kunt altijd de juiste optie kiezen voor elke deur. Ze hebben een aantal voordelen:

 • lage kosten;
 • duurzaamheid en slijtvastheid;
 • garanderen warmte- en geluidsisolatie;
 • aantrekkelijker te maken;
 • zijn duurzaam.

De kracht van deze onderdelen is te danken aan de speciale productietechnologie. In de eerste fase worden de vezels sterk geperst. In de tweede - de details zijn bedekt met hoogwaardige films. Het resultaat is duurzame producten die op hout lijken. Door de goede aansluiting op het deurblad, komt vocht niet onder het onderdeel.

Vaak worden MDF-overlays gebruikt bij de interieurdecoratie van deuren, soms ziet de combinatie van een kunststof deur en houten imitaties er prachtig uit.Voor metalen buitendeuren zijn ideale pantserplaten, ze hebben speciale, vandalismebestendige eigenschappen.

Kunststof is ideaal voor toegangsdeuren. Maar het is noodzakelijk om te onthouden bij het kiezen van dergelijke elementen dat alleen dik plastic u lang van dienst zal zijn. Plastic waterdicht, tolereert de amplitude van de temperatuur, niet vervagen in de zon.

Bovenmeerdelen van multiplex zijn zeer gevoelig voor vocht. Bij hoge luchtvochtigheid of binnendringend water worden de hoeken van de fineerplaten afgerond. Daarom is het onwenselijk om multiplexelementen voor toegangsdeuren te kiezen.

Delen van hout worden vaak gebruikt voor de decoratie van deuren. De bekleding van hout moet worden gecoat met vernis of verf. Ze zijn bestand tegen zonlicht en zijn niet bang voor vocht.

Een veel voorkomende optie - de toegangsdeur met een spiegel. Elke gang moet een spiegel hebben, en vaak is de uitweg om de spiegel op de deur te monteren. Dit spaart ruimte in kleine appartementen, maakt ook visueel de gang meer.

Chromen voering wordt gebruikt met de spiegel. Ze geven een speciale charme aan de spiegel en verbeteren de geluidsisolatie.

Selectiecriteria

De overlay op de deur siert niet alleen de deur, maar de hele kamer.Het leek erop dat de deuren en zonder voering nu heel mooi zijn en hun eigen patronen hebben. Maar er zijn situaties waarin het installeren van de elektroden niet alleen te wijten is aan het bijwerken van het uiterlijk van de deur:

 • De oude deur oogt niet, vooral na reparatie. Maar het canvas zelf kan vele jaren duren;
 • Paneelgevels zijn nodig voor extra thermische isolatie;
 • Als de deur van staal is en lasnaden zichtbaar zijn, corrigeert de voering de situatie.

Hoe te installeren?

Om ervoor te zorgen dat de bekleding past in de grootte van de deur, is het noodzakelijk om de afmetingen van het deurblad correct en zorgvuldig te meten. Pas nadat u hebt gecontroleerd of de afmetingen correct zijn, kunt u de onderdelen kopen en vervolgens installeren:

 • Voor de installatie moet het deurblad worden gereinigd. Schuurpapier en een schone doek worden gebruikt om het oppervlak schoon te maken. Dan moet je het oppervlak ontvetten. Om dit te doen, hebben we white spirit of antisilikon nodig, of antistatisch (als de deur of een deel van plastic is).
 • De eerste stap bij het installeren van de deurbekleding is het verwijderen van de deur van de scharnieren. We leggen het deurblad op de grond en blijven werken.
 • Dit wordt gevolgd door het aanbrengen van schuim rond de omtrek.Ook moet het schuim in het midden en kruiselings worden aangebracht. Daarna drukken we de trimplaten op het canvas. Schuim voor het drogen duurt 30-45 minuten. Indien nodig, na het bevriezen van het schuim aan één zijde, voeren wij dezelfde stappen uit voor het installeren van de onderdelen aan de tweede zijde, waarbij zorgvuldig het deurblad wordt omgedraaid.
 • De derde fase - na de laatste uitharding van het schuim, zet je de deur enkele uren in verticale positie, de tijd is afhankelijk van het gewicht van de voering en de hoeveelheid aangebracht schuim. Gemiddeld is deze tijd 5-6 uur.
 • De laatste fase van de montage wordt uitgevoerd met een decoupeerzaag. Het is aan te raden om de voering 0,5-1 cm meer aan elke kant te kiezen en te installeren dan het deurblad zelf. Volgende zijn gemaakt gaten voor het slot en accessoires.

Tijdens het bevestigen is het nodig om het metaal niet met bevestigingsmiddelen te slepen. Het is ook noodzakelijk dat de hardware niet door het canvas gaat. Daarom is de lengte van de schroeven zorgvuldig berekend vóór installatie.

De nodige gaten moeten dichter bij de rand van de deur worden gemaakt, maar het uiterlijk niet bederven. Voor esthetiek kunt u rubberen afdichtingen gebruiken, ze besparen ook tegen het binnendringen van koude lucht en wind.Vergeet niet dat de deur samen met de voering 10-12 pond zwaarder werd dan het was. Hiermee wordt rekening gehouden bij installatie op oude luifels.

Er zijn ook enkele tips die u kunt doen om dit sneller en efficiënter te laten werken:

 • Werk moet zeer zorgvuldig en zorgvuldig worden gedaan. Alleen de nauwkeurigheid van het werk kan u een geweldig resultaat garanderen;
 • Je kunt er zeker van zijn dat je zult slagen. Tenslotte zijn vandaag alle voorwaarden gecreëerd om dit werk alleen te doen;
 • Hiervoor hebt u een gereedschap zoals een decoupeerzaag of een freesmachine met een boormachine en een schroevendraaier nodig. Als u deze tool niet heeft, kunt u deze eenvoudig huren;
 • Vergeet niet om de stap te volgen bij het installeren van zelftappende schroeven - 20-25 cm;
 • Hoeden hardware moeten worden afgesloten met een decoratieve pakking. Het is noodzakelijk om geen lucht en vocht te krijgen.

Hoe te veranderen?

Zodra u de panelen op de oude deur hebt geïnstalleerd, hoeft u niet te denken dat dit voor altijd is. De gemiddelde levensduur van de voering is ongeveer 12-15 jaar.

Als deze deur een toegangsdeur is, wordt deze blootgesteld aan veel invloeden, waardoor de levensduur van de bekleding wordt verkort.Bovendien zijn de pads geïnstalleerd op de toegangsdeuren van particuliere huizen, waar frequente temperatuurveranderingen, vocht en ultraviolette straling de levensduur met 2-3 keer verkorten. Daarom verschijnt de vraag of de voering na verloop van tijd moet worden vervangen.

Vervang MDF-voering, net als andere kunt u het zelf doen. Dit proces is eenvoudig, maar vereist nauwkeurigheid:

 • Eerst moet u beslissen of u andere voeringen wilt installeren. Het hangt ervan af hoe zorgvuldig je alles van het oude deurblad moet verwijderen.
 • Ten tweede moet u beslissen of u de deur uit de scharnieren wilt verwijderen. Als na verwijdering van de oude voeringen de installatie van nieuwe volgt, is het beter om de deur onmiddellijk uit de scharnieren te verwijderen. Als de vervanging later zal plaatsvinden of helemaal niet zal worden gewijzigd, is het beter om de deur rechtop te laten staan, zodat u de deur niet opnieuw uit de scharnieren haalt en niet terug installeert.

Het proces zelf begint met het feit dat u alle accessoires en alle vergrendelingen moet verwijderen. Daarna wordt alle hardware verwijderd om oude onderdelen voorzichtig te verwijderen. Het is raadzaam om te onthouden hoe u deze pads hebt geïnstalleerd en op welke plaatsen de schroeven zijn vastgedraaid.

In het proces moet je dat onthouden bij het verwijderen van oude panelen hoeft u het deurblad zelf niet te beschadigen. Het is ook wenselijk om de locatie van de schroeven te schetsen of te onthouden, zodat de nieuwe voering op andere plaatsen kan worden bevestigd. De oude gaten van de schroeven houden het paneel niet langer vast zoals nodig, en de panelen houden niet vast aan hetzelfde schuim.

Als het deurblad niet stevig is, zorg er dan voor dat de bovenste laag niet van het blad af begint te bewegen. Dergelijke foutpanelen maskeren niet.

Als PS de vervanging van de voering uitvoert, dan kunt u de maat van de oude voering nemen. Dit is alleen mogelijk in gevallen waarbij de oude onderdelen niet mechanisch zijn beschadigd. Nadat u het oude paneel hebt verwijderd, kunt u alle plaatsen van de gaten overbrengen naar het nieuwe paneel en deze van tevoren maken. Dit bespaart u tijd.

Denk eraan bij het vervangen van panelen paneeldikte kan variëren. Dit is belangrijk op het moment dat u hardware koopt of overweegt de deurbeslag te vervangen door een nieuwe look.

Als u na het verwijderen van de oude voeringen ervan overtuigd bent dat het canvas niet is beschadigd, kunt u doorgaan met de installatiewerkzaamheden. Het actieplan voor het installeren van overlays is hierboven in dit artikel vermeld.

Succesvolle voorbeelden en opties in het interieur

Bij het installeren van deurbekledingen moet u niet alleen nadenken over hun functionaliteit, maar ook over de schoonheid van de onderdelen. Je moet ook bedenken of de bijgewerkte deur zal versmelten met het interieur dat al is gemaakt. In dit geval hangt alles af van uw persoonlijke voorkeuren, maar er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden.

U kunt bijvoorbeeld poederverf gebruiken. Met deze optie kunt u de kleur perfect afstemmen, krassen en slijtplekken verbergen. Zelden wordt een dergelijke methode gebruikt vanwege de complexiteit van de voorbereiding en de hoge kosten van apparatuur.

Bij het kiezen van houten voeringen, is het noodzakelijk om rekening te houden met hun hydrofobiciteit. Zulke pads zullen je deur drastisch bijwerken, maar in elke kamer zal zo'n deur op zijn plaats zijn.

Bijvoorbeeld, deuren met houten elementen zien er goed uit in een kamer die is gemaakt in de Scandinavische stijl, die wordt gekenmerkt door witte kleuren en pastelkleuren. Ook in een dergelijk interieur wordt een speciale plaats gegeven aan de natuurlijkheid van de materialen, dus houten voering is ideaal.

Ook zullen dergelijke voeringen goed in het interieur worden gegoten, waar veel houten elementen van decor zijn.In een stijl als kitsch, waar de eigenaar vaak experimenteert met combinaties van materialen, kan hout er buitengewoon goed uitzien.

MDF-voering minder milieuvriendelijk, hoewel imiteren hout, maar onverschillig voor vocht en extreme temperaturendaarom wordt het vaker gebruikt, niet in het interieur, maar in de buitenafwerking van de deuren. In privéwoningen is deze optie heel gebruikelijk, vooral als de deur in contact staat met de omgeving. Ook in de huizen van een dergelijke bekleding geeft het effect van het wegen van de deur en het effect van een houten deur te creëren.

Kunststof voeringen worden vaak gebruikt in interieurdecoratie, waar er minder verschillen zijn in temperatuur en vochtigheid. Vanwege de enorme selectie silhouetten, kleuren en patronen op de platen, kiest u altijd degene die u mooi vindt.

Het proces van het vervangen van de voering door een spiegel op de voordeur, ziet u in de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer