Finse toegangsdeuren: ontwerpkenmerken

Finse deuren zijn algemeen bekend op de Europese markt voor deurontwerpen. De populariteit van dergelijke modellen is te danken aan uitstekende prestaties, een lange levensduur en een chique uiterlijk.

voordelen

Finse deuren zijn herkenbaar en veel gevraagd vanwege de volgende voordelen:

 • Betrouwbaarheid en duurzaamheid van producten. Het is te wijten aan het gebruik van hoogwaardige materialen en ontwerpkenmerken. Het frame van de deurbladen bestaat uit een meerlagig hout en aluminiumplaat, waardoor het vrij stijf is en niet onderhevig aan vervorming. Het gewicht van de deurstructuur is slechts 25-30 kg, wat de belasting van de doos, scharnieren, dragende muren aanzienlijk vermindert en de levensduur aanzienlijk verlengt;
 • Uitstekende geluids- en warmte-isolerende eigenschappen zijn een onderscheidend kenmerk van het Finse deurontwerp. Ze zijn te wijten aan de aanwezigheid van verschillende lagen freon-vrij polystyreenschuim, evenals het gebruik van afdichtingscircuits, die een hoge weerstand tegen extreme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid hebben. Afdichtrubber droogt of barst niet onder de invloed van een agressieve omgeving, waardoor de isolerende eigenschappen van het product tijdens zijn gehele levenscyclus worden bewaard;
 • Absolute milieuveiligheid en hygiëneproducten worden bereikt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals dennen, walnoten en eiken. Bij het schilderen van oppervlakken worden onschadelijke verbindingen gebruikt, die zeer goed bestand zijn tegen huishoudelijke chemicaliën en vocht. Bij het verzorgen van producten wordt het niet aanbevolen om alkalische en schurende reinigingsmiddelen te gebruiken. Afgebroken en gedeukte markeringen worden gemakkelijk verwijderd met alkydglazuur;
 • Hoge inbraakkwaliteit deuren worden bereikt door het gebruik van anti-scharnieren en sloten met een hoge beschermingsklasse;
 • Brandwerendheid modellen komt overeen met veiligheidsklasse EI60, die het behoud van de isolerende eigenschappen van het product en de integriteit van het deurblad in contact met een open vuur gedurende een uur garandeert;
 • Groot assortiment producten met een grote verscheidenheid aan kleuren, ontwerpen en texturen laten u toe een model te kiezen in elk interieur. In de Noord-Europese lay-outs is er geen gang, dus het binnenoppervlak van het canvas moet idealiter in harmonie zijn met de binnenbekleding, overeenkomen met de kleur van het meubilair, de muren en de binnendeuren. Samen met de geverfde aluminium oppervlakken wordt het ontwerp van de doeken vertegenwoordigd door bas-reliëf en gefreesde voering met een patroon van elke complexiteit en diepte.

Technische kenmerken van de inputstructuren

Het deurblad uit Finland heeft, in tegenstelling tot ijzeren tegenhangers, een sandwichstructuur. Het bestaat uit een aluminiumplaat bekleed met weerbestendige verf, een frame van gelijmde gelamineerde staven en een geëxtrudeerde vulstof met een dichtheid van 200 kg per kubieke meter. Lagen van meerlagig LVL-hout worden in verschillende richtingen gericht. Dit geeft het frame extra sterkte en stijfheid.De binnenkant van het canvas is gemaakt van MDF-plaat, die gefineerd en gefreesd kan worden.

Vochtbestendige verf wordt gebruikt als coating.

Externe aluminiumplaat heeft een corrosiewerende coating, waardoor het gebruik van Finse deuren in huisjes en buitenhuizen mogelijk is. Dorpels zijn gemaakt van hardhout met een doorsnede van 115x42 mm, bedekt aan de bovenzijde met een aluminium voering.

Producten zijn uitgerust met twee sloten:

 • "Multihela-4565" heeft hoge beschermende eigenschappen, uitstekende weerstand tegen scheuren en regeling van de sluitdichtheid.
 • Het tweede slot - "Abloy LC-100" stelt u in staat om de deur met één hand te openen.

Als extra bescherming tegen inbraak worden anti-afneembare bouten gebruikt, die het deurblad stevig vastzetten in de doos, zelfs in het geval van gezaagde scharnieren. Anti-shrink pins, die zijn uitgerust met alle invoermodellen, laten niet toe om de hoek te buigen of de deur in te drukken.

Bij de productie van Finse deuren wordt thermisch onderbroken technologie gebruikt, waarbij het principe is om verschillende afzonderlijke isolatielagen te gebruiken. Als gevolg hiervan worden verschillende lucht-tussenlagen gevormd met een geleidelijke afname in temperatuur in elk.

Dit elimineert het beslaan van deuren vanuit de kamer met een groot verschil in externe en interne temperaturen en het verschijnen van condensatie.

Het gebruik van deze technologie voorkomt ook warmteverlies over het hele oppervlak van het canvas, en tocht en blazen rond de omtrek worden betrouwbaar voorkomen door rubberen banden af ​​te dichten. De lagere thermische onderbreking wordt veroorzaakt door een houten drempel - dit is een ander verschil tussen Finse deuren en volledig metalen constructies.

Samen met de dovenprestaties is gedeeltelijke beglazing van het oppervlak erg populair. Het raam met dubbele beglazing bestaat uit twee kamers gevuld met argon en biedt betrouwbare bescherming tegen de kou.

De deuren van de "Arctic" zijn bijvoorbeeld gemaakt met alle noodzakelijke vereisten die zijn toegepast op de modellen van de noordelijke uitvoering en zijn zeer sterke, duurzame en stevige structuren. Wanneer ze in het zuiden worden gebruikt, zullen dergelijke producten het huis betrouwbaar beschermen tegen de hitte en het microklimaat van de kamer comfortabeler maken. Finse invoermodellen zijn iets dikker dan standaardstructuren vanwege de aanwezigheid van een extra isolatielaag. Dit is een ander kenmerk van hun ontwerp.

Alle modellen Finse deuren zijn verkrijgbaar in veelvouden van 10 cm breed en één centimeter in de hoogte. Typerend zijn producten van 90x210 en 100x210 cm. Door het aantal doeken kunnen de deuren dubbelbladig, éénbladig en anderhalf zijn. Deze laatste worden 120 cm breed geproduceerd, waarvan het werkblad 90 cm is en dergelijke producten zijn vaak gedecoreerd met smeedwerk en zijn geïnstalleerd als toegangsdeuren.

In een ruw klimaat zullen deze niet-vriesstructuren de warmte binnen houden en zullen buitenstaanders er niet binnendringen.

Dubbelvleugelige modellen zijn ideaal voor installatie in brede, niet-standaard openingen en worden vaak gebruikt in openbare instellingen zoals concertzalen, theaters, scholen en bibliotheken. Dubbele deuren zijn een ander type Fins deurontwerp. Ze worden geproduceerd met hardhout, kunnen anderhalf of twee keer worden uitgevoerd en hebben een dubbele beschermende en warmte-isolerende eigenschappen. Het buitenste deel van veel modellen is versierd met gesmede lussen en patronen, waardoor deze producten niet alleen duurzaam en betrouwbaar zijn, maar ze ook een chique uiterlijk geven.

Naast hout, aluminium en glas zijn de geïsoleerde toegangsdeuren gemaakt van metaalplastic. Ondanks het schijnbare gemak van een doek en een klein gewicht, worden deze sierlijke ontwerpen toegewezen met hoge beschermende eigenschappen. Verkrijgbaar in een groot aantal modellen en een breed prijsbereik. Metalen producten vereisen geen speciale zorg en hebben een lange levensduur. Volledig metalen modellen, zoals Fenestra, zijn ook erg in trek en worden gebruikt voor installatie in technische ruimtes en garages.

Kenmerken van houten binnendeuren

Houtmodellen worden veel gebruikt als interieurontwerp in residentiële en openbare gebouwen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig hout dat alle benodigde certificaten van overeenstemming heeft. Elk canvas is een eigen merk en stempel van de fabrikant. Dit garandeert een hoge kwaliteit en bescherming tegen vervalsingen.

Bovenop het doek zijn de laksamenstellingen aangebracht, die het oppervlak beschermen tegen vocht, temperatuurschokken en ultraviolette straling. De ontwerpen zijn lichtgewicht, gemakkelijk te installeren en kosten veel minder dan Italiaanse tegenhangers.Accessoires van houten deuren worden gepresenteerd met gesneden sierlijke, of klassieke, strikte scharnieren en handgrepen. Het ontwerp van doeken is vaak laconiek en de kleuren zijn koud. Er worden ook witte modellen geproduceerd, die zowel in appartementen als kantoren kunnen worden geïnstalleerd.

Houten deuren zijn gemaakt in de versie met vuur. Ze zijn in staat om betrouwbare bescherming tegen vuur en rook te bieden, naar buiten toe niet anders dan gewone houten constructies. Hiermee kunt u een brandwerend model kiezen in elke binnenruimte. Volgens het ontwerp van het deurblad zijn doof, geglazuurd en ingelijst. Panelen met panelen zijn de duurste en zijn gemaakt van massief noten en eiken. De levensduur van dergelijke producten kan tot 100 jaar zijn.

Populaire modellen

Onder de toegangsdeuren is een vrij bekend merk Fenestra, dat op de markt wordt vertegenwoordigd door de volgende collecties:

 • Klassieke reeks - dit zijn ingetogen modellen met een klassieke stijl die er niet alleen harmonisch uitzien in oude huizen, maar ook perfect passen bij nieuwe gebouwen. Producten met thermische onderbreking worden gemaakt met behulp van de "warme deur" -technologie en voldoen aan alle vereistenvan toepassing op deze categorie goederen;
 • Moderne serie - niet-bevriezende deuren van modern ontwerp, die zich onderscheiden door praktische bruikbaarheid en een onberispelijke stijl. Ze zien er vreemd uit en zijn in staat diversiteit in het interieur van nieuwe richtingen te brengen. Bij de vervaardiging van deze modellen wordt een thermische onderbrekingstechniek gebruikt, die de producten van deze serie hoge thermische isolatie-eigenschappen en een verhoogd niveau van veiligheid geeft;
 • Unieke serie presenteerde charismatische en exclusieve opties, gemaakt in een breed scala aan kleuren en een breed scala aan ontwerpen. De deuren van deze serie beschermen het huis betrouwbaar tegen vorst, geven de delicate smaak en rijkdom van de eigenaars aan en decoreren het interieur perfect. Modellen hebben hoge warmtebesparende eigenschappen en zijn bestand tegen externe temperaturen tot minus 60 graden.

Het meest populair onder binnendeuren is het merk Jeld-wen. De producten van dit bedrijf hebben internationale certificaten die de milieuveiligheid van grondstoffen bevestigen, van hoge kwaliteit zijn en een lange levensduur garanderen. Samen met de traditionele interieurmodellen is de productie van exclusieve ontwerpopties gelanceerd, met een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen.

De meest populaire zijn witgladde modellen.Deuren vervaardigd door Jeld-wen worden veel gebruikt in hotels, kantoren, huizen, maar ook in medische en educatieve instellingen.

beoordelingen

Finse straat- en binnendeuren zijn erg in trek op de binnenlandse markt van deurontwerpen. Aangezien het grootste deel van het land zich in een zone met een koud klimaat bevindt, zijn deze modellen erg populair bij Russische consumenten. Er zijn hoge thermische isolatie-eigenschappen van producten en een esthetisch uiterlijk. De aandacht wordt gevestigd op een lange levensduur en een verhoogde mate van bescherming. Een van de tekortkomingen is dat consumenten voor sommige modellen een hoge prijs betalen en dat er op de vrije markt geen reserveonderdelen beschikbaar zijn, waardoor het noodzakelijk is ze in de fabrieken te bestellen.

Hoe je de Finse deur correct installeert, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer