Toegangsdeuren kiezen

 Toegangsdeuren kiezen

Als een goede toegangspoort eerder een luxeartikel was, dan gaf dit de status en positie van een persoon aan, maar vandaag is het op veel manieren een beveiligingselement geworden. Bescherming tegen hacken en behoud van persoonlijke eigendommen, dit is waarom een ​​persoon kiest voor een sterke en dikke dure deur. Waarop je moet letten bij het kiezen.

types

Er zijn verschillende groepen toegangsdeuren volgens bepaalde criteria.

In de eerste plaats kunnen alle toegangsdeuren worden verdeeld op basis van de plaats van installatie. Er zijn straat- of buitenopties, evenals een interieur, die ofwel bij de ingang van de kamer worden geïnstalleerd, ofwel als een tweede binnendeur in combinatie met de buitenkant worden gebruikt.

Deuren kunnen ook variëren in het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

De meest gebruikte materialen voor het maken van invoerstructuren zijn:

 • metaal;
 • een boom;
 • plastic;
 • glas;
 • aluminium.

De meeste gebruikers kiezen voor kracht en veiligheid bij het kiezen, daarom geven ze de voorkeur aan een metalen deur. Het kan zijn met smeden, verschillende monogrammen en texturen.

Het op één na populairste materiaal is, vreemd genoeg, dat hout, hoewel het inferieur is aan metaal, toch een mooie verschijning heeft die de consument nog steeds aantrekt. Daarnaast zijn er gecombineerde opties - metalen elitaire deuren. Deze deuren hebben een intern metalen frame, meestal een vrij dichte metalen plaat, maar van buiten is de deur bekleed met een houten coating, dus deze deur heeft de kracht van een metaal en het uiterlijk van een houten deur.

Bovendien verschillen de buitentoegangsgroepen ook qua doel.

De volgende hoofdtypen deurconstructies worden onderscheiden:

 • shock;
 • kogelvrij of gepantserd;
 • brandbeveiliging;
 • verzegeld;
 • geluiddicht.

De laatste worden zelden gebruikt voor huishoudelijke doeleinden, meestal worden ze geïnstalleerd in opnamestudio's, nachtclubs, concertzalen, wanneer het nodig is om te voorkomen dat geluid uit het pand ontsnapt.

Elke deur met een hoge duurzaamheid wordt schokbestendig genoemd. Tegenwoordig verzekert bijna elke fabrikant de koper van de schokbestendigheid van zijn goederen. Maximale bescherming biedt gepantserde en brandwerende modellen. Meestal ondergaan deze deuren een speciale behandeling met brandbestrijdingsoplossingen, wat betekent dat ze smelten bij blootstelling aan hoge temperaturen voorkomen.

De manier van openen definieert ook verschillende soorten toegangsdeuren, toewijs scharnierende en glijdende opties. Typische flats gebruiken typisch een exact zwenkende opening, omdat glijdende modellen een speciale voorbereiding van de opening en wanden vereisen.

Het gebruik ervan als interieuropties is echter heel gewoon. Bovendien wordt dit type deur vaak omlijst door de hoofdingangen in privéwoningen.

Er is ook een verdeling volgens het aantal kleppen. De meest gebruikelijke opties zijn deuren met één deur, wanneer een web is geïnstalleerd. Minder gebruikelijk zijn anderhalve patroon.

Deze optie bevat twee doeken waarvan er één aanzienlijk kleiner is en die ook alleen wordt geopend wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als het nodig is om een ​​aantal vrij grote items over te brengen en één sjerp is niet voldoende. Voor privéhuizen of plaatsen met veel verkeer, zoals winkelcentra, gebruiken ze modellen met twee vleugels, ze hebben twee equivalente kleppen, die beide een functioneel doel hebben.

Wat is belangrijk om te overwegen bij het kiezen van materialen?

Elk materiaal heeft zijn eigen speciale kenmerken en eigenschappen die belangrijk zijn bij het kiezen. Het is daarom in de eerste plaats de moeite waard om een ​​korte beschrijving te geven van elk type materiaal.

Het meest populaire materiaal is absoluut metaal. Het is geweldig voor het maken van sterke toegangsdeuren. Modellen van dit materiaal bieden geluids- en warmte-isolatie, hebben een aantrekkelijk ontwerp en zijn ook uitgerust met verschillende niveaus van bescherming tegen inbraak. Zulke opties zijn gemaakt in een groot aantal kleuren,en door een ander aantal metaalplaten in het frame te gebruiken, is het mogelijk om een ​​model te kiezen dat in elke opening past.

De tweede populariteit is, natuurlijk, houten modellen, het lijkt erop dat ze minder duurzaam zijn dan metalen, maar vanwege hun nette uiterlijk verliezen ze de relevantie niet.

Houten entreestructuren kosten meestal minder dan metalen, als ze natuurlijk geen elite-opties zijn uit duur hout of massief hout, maar ze zijn vrij betrouwbaar en met veel verschillende afwerkingen en kleuren kunt u modellen voor elk interieur kiezen.

Deze deur heeft een aantal belangrijke voordelen: hij bevriest zelfs niet bij de meest extreme kou, dus hij kan ook als optie voor een privéwoning worden gebruikt. Hout zorgt voor een verbluffende geluids- en warmte-isolatie en zal ook nog lang mee kunnen gaan met de juiste keuze en de juiste installatie.

Als de keuze is gemaakt voor interieurdecoratie en installatie van binnendeuren, kunt u aandacht besteden aan houten tegenhangers die er niet minder esthetisch uitziet, maar hun kosten aanzienlijk verschillen.Gebruik daarom bij interieurmodellen vaak MDF, evenals gelamineerde PVC-panelen. Het frame van de deur is omhuld met deze materialen en de consument krijgt een sterke deur met hoge esthetische kwaliteiten voor installatie in deuropeningen in de kamer.

Kunststof en aluminium toegangsgroepen worden meestal gebruikt in particuliere woningen, evenals openbare plaatsen, zoals winkelcentra en verschillende vrijetijdscentra, educatieve centra. Zulke deuren kunnen beschermen tegen tocht en geluid, maar zo'n deur zal waarschijnlijk niet beschermen tegen breken.

Ook voor het ontwerp van de toegangsgroep in particuliere woningen wordt vaak glas gebruikt. Glasinzetten in deurontwerpen zien er altijd erg indrukwekkend en stijlvol uit, maar deze deuren zijn vrij duur, omdat je een speciaal gepantserd glas moet gebruiken dat bestand is tegen hacking.

Wanneer u een materiaal voor de voordeur kiest, moet u rekening houden met bepaalde aspecten:

 • De plaats waar de deur zal worden geïnstalleerd, is het beter om metaal te gebruiken voor de voordeur van het appartement, in een privé huis is er metaal of hout, MDF en PVC zijn ideaal voor gebruik binnenshuis.
 • Kosten.De kwaliteit en het type materiaal zullen noodzakelijkerwijs de kosten van het eindproduct beïnvloeden, dus het bedrag dat een persoon bereid is te besteden aan de aankoop, bepaalt ook het type materiaal dat is gekozen.
 • Betrouwbaarheid. Natuurlijk is metaal een betrouwbaarder materiaal, maar hout is daar een stuk minder aan, vooral omdat vandaag fabrikanten gecombineerde opties bieden die de eigenschappen van alle gebruikte materialen combineren.
 • Geluids- en warmte-isolatie. In dit geval kunt u bijna elk materiaal kiezen, omdat moderne fabrikanten ontwerpen maken die voldoen aan de behoeften van de gebruiker.
 • De looptijd. Verschillende materialen hebben een verschillende levensduur, maar het is de moeite waard om te overwegen dat een juiste en bekwame installatie de levensduur van elk materiaal kan verlengen, evenals een schending van de installatietechnologie en bedieningsregels kan elk materiaal doden.
 • Bescherming tegen penetratie. Er zijn verschillende soorten hacking, die inherent zijn aan verschillende materialen, de keuze moet ook op deze factor letten.

Wat zijn de maten?

Bij het bepalen van de vereiste grootte, is het de moeite waard verschillende aspecten tegelijkertijd te beschouwen.Allereerst zijn de hoofdmetingen van elk object de hoogte en breedte, in het geval van de keuze van het entreemateriaal, de dikte, de afmetingen van de deuropening, alsook de parameters van het deurkozijn worden ook in aanmerking genomen;

Het groottebereik van deurpanelen hangt in de eerste plaats af van het type ontwerpkenmerken van een bepaald model. Dus de meest voorkomende opties zijn:

 • Enkele deur Dit is het eenvoudigste model van de deur, het is een rechthoekig glad canvas, ingebracht in een speciaal deurframe. Typisch is de breedte van dergelijke modellen in afmetingen van 100 tot 110 centimeter. Diversifiëren van het interieur bij het kiezen van dergelijke eenvoudige ontwerpen zal verschillende oplossingen in het ontwerp helpen, evenals de selectie van interessante kleurenoplossingen;
 • Anderhalf. Dergelijke modellen verschillen in constructie, bestaande uit twee deuren van verschillende breedtes, het smallere deel opent alleen in uitzonderlijke gevallen en dient meer als een decoratief element, dan als een functioneel element. De breedte van dergelijke modellen kan oplopen tot 140 centimeter;
 • Bivalve. Dit zijn de breedste modellen, in dit geval heeft het model twee equivalente kleppen. Ze zijn van gelijke breedte en beide vervullen hun taken.De opening, in het geval van het installeren van een dergelijke deur, wordt verhoogd met anderhalf, twee keer, wat onmiddellijk het uiterlijk van het gebouw verandert.

GOST definieert ook de normen van openingen waarin de deur is gemonteerd in typische appartementen. Er zijn drie hoofdgroottes die hierboven zijn genoemd.

De hoogte van de deuropening volgens GOST ligt in het bereik van 207 tot 237 centimeter. Deze grootte hangt vooral af van de hoogte van de plafonds in de kamer.

De breedte moet minimaal 90 centimeter zijn, speciale voorwaarden voor verschillende ontwerpen worden ook bepaald. Dus eenbladige varianten kunnen een breedte hebben van 101 centimeter, anderhalve, 131, 151, 155 centimeter, en dubbelvleugelige modellen moeten een breedte hebben van minimaal 191 centimeter.

Wat de dikte van het canvas betreft, stelt GOST er geen hoge eisen aan. In ieder geval moet het voldoende zijn om aan de gestelde eisen voor de deuren te voldoen. Dikte is bijvoorbeeld bepalend voor een toegangsdeur, het beschermt niet alleen tegen geur, vorst en geluiden van buitenaf, maar beschermt ook tegen hacken en penetratie, daarom is een grote dikte bepalend voor de keuze.

Voor moderne privé-huizen en appartementen in nieuwe gebouwen bieden fabrikanten opties die niet passen in de normen van GOST. In dit geval kunnen de afmetingen van de deuropeningen als volgt zijn: de breedte is tussen 90 en 200 centimeter, maar de hoogte kan 240 centimeter bereiken, met een minimumwaarde van 200. Een ernstige toename is alleen mogelijk in gebouwen van openbaar belang, als de totale afmetingen van het gebouw veel groter zijn dan standaard, hier worden esthetische overwegingen van kracht.

kleur

Bij het kiezen van een kleur voor de voordeur moet u zich eerst concentreren op persoonlijke voorkeuren en op het algehele ontwerp van de kamer. En als de meeste metalen en houten buitendeuren vrij standaardkleuren hebben, zijn verschillende experimenten mogelijk voor de binnenruimte.

Zoals al vermeld, worden straatmodellen meestal in standaard ingehouden kleuren geschilderd, omdat ze niet met rivetten moeten worden vastgeklonken. De meest voorkomende zijn modellen in zwart, groen en bruin metaal, evenals standaard houtstructuren voor houten modellen.

Wat de binnenste entreepartijen betreft, dus opent er een hele ruimte voor creativiteit.De natuurlijke kleur van de boom is een uitstekende optie voor kamers met een klassieke stijl, ook voor kamers in de barok- of moderne stijl.

Houten texturen zijn goed om te kiezen in appartementen met een groot aantal deuren, het installeren van identieke deuren zal geen disharmonie en fragmentatie veroorzaken, integendeel, het zal de hele ruimte samenbinden.

Koele tinten zoals blauw en grijs passen perfect in het interieur in een minimalistische stijl, en felle accenten in de vorm van een gele, violette of rode deur vormen een aanvulling op de hightech-stijl.

De witte deur kan de ruimte vergroten, het zal lucht, licht toevoegen aan elke kamer. Het zal een uitstekende optie zijn voor kamers in Provençaalse stijl. Bovendien zien de witte deuren er elegant en feestelijk uit en worden ze gecombineerd met de meeste kleuren en structuren van elk modern interieur.

Wanneer u een kleurenoplossing kiest, kunt u zich bovendien concentreren op de kleur van de vloer in de kamer, zodat een donkere vloer, zoals wenge, in harmonie is met warme kleuren of met een identieke kleuroptie. U kunt ook kiezen voor de kleur van de deur 1-2 tinten lichter of donkerder dan de vloerbedekking.

Ook kan de deur worden aangepast aan de kleur van de muren. Zoals het genoemd werd, past de witte kleur bijna elke kleur aan, en verschillende versies van houten vloeren harmoniëren met vrijwel elk muurontwerp. Met heldere kleuren, wees voorzichtig, ze kunnen een wrede grap spelen en de deur zal er als een doorn uitzien.

Als het appartement veel kamers van verschillende stijlen heeft, is het beter om bij het kiezen van de kleur van de deur te focussen op de stijl van de kamer, die alle andere verenigt, meestal is deze kamer een hal of een gang.

De kleur van de deur kan ook worden gecombineerd met tinten meubilair in het appartement. Dus vandaag is de keuze van modellen van deuren en meubels zo groot dat het niet moeilijk is om de identieke kleur van deze twee objecten te kiezen, maar het is alleen aan te raden als je niet van plan bent om vaak van meubel te wisselen, anders heeft het geen zin om het deurblad op de kleur van meubels te kiezen.

Indien nodig kunt u een dubbelzijdige deur maken, deze is niet zo goedkoop, maar u kunt er niet over nadenken om geschikte kleuroplossingen voor alle kamers te kiezen en u alleen te richten op de kleur van een specifieke kamer.

In sommige gevallen kunt u een deur met verschillende stickers kiezen, die opties zullen een extra accent creëren. Gebruik meestal foto's van dieren en landschappen.

Hoe een kachel kiezen?

Het niveau van warmte- en geluidsisolatie bij gebruik van de toegangsdeur hangt rechtstreeks af van het type en de kwaliteit van het materiaal waarmee het deurkozijn wordt geïsoleerd.

De eenvoudigste en meest voorkomende variant van isolatie is een rubberen band. Dit type isolatie wordt in bouwmarkten verkocht als zelfklevend materiaal voor zelfisolatie. Dit materiaal is gemonteerd in een spleet gevormd tussen het deurkozijn en de opening. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven en de metingen correct uit te voeren, anders sluit de deur gewoon niet.

Wanneer u een rubbertape in een winkel kiest, is het de moeite waard om de kwaliteit van het herstel te controleren, het materiaal te pletten en als het snel genoeg is afgewerkt, voldoet dit type rubber aan de gestelde eisen en kan het een voldoende lange tijd in beslag nemen. Maar als de gekreukelde tape in de verkreukelde staat bleef, had deze verwarmer de opslagtemperatuur geschonden of had het rubber een houdbaarheid.Een dergelijke verwarmer zal niet volledig kunnen voldoen aan de verwachtingen die erop worden gesteld.

Bovendien kan de achtergrondverlichting worden ingebouwd in de rubberen isolatie, meestal is het een eenvoudige LED-strip met verschillende LED's, die oplicht wanneer de deur wordt geopend, waardoor het gemakkelijk is om in de donkere gang te navigeren.

En als een dergelijke isolatie meestal voldoende is voor een houten deur, aangezien het canvas zelf goed werkt met de eisen voor geluidsisolatie en warmte-isolatie, dan is een verplichte interne vulstof vereist voor metalen deuren.

In de goedkoopste modellen van metalen deuren worden kartonnen "honingraten" gebruikt als vuller, die meestal niet goed omgaan met de taken, voor zover nodig, en tocht en vreemd geluid doordringen in het appartement.

De beste opties voor isolatie zijn minerale wol en schuimplastic, de kosten ervan zijn laag en de functionaliteit is voldoende voor hoogwaardige isolatie. In plaats van schuim, kunt u ook polystyreenschuim gebruiken. Ze hebben dezelfde visuele kwaliteiten, maar het tweede materiaal wordt gepresenteerd in dunnere lagen en heeft een meer dichte structuur.

Dus in het geval van metalen deuren, wordt een isolatielaag gelegd tussen twee equivalente platen, die meestal een dikte van ongeveer 2-4 mm hebben, de structuur is bevestigd en daarna verschillende decoratieve elementen op de deur zijn geïnstalleerd, zoals smeden of een bel, die niet zo functioneel zijn als puur esthetische functie.

In een houten deur is het gebruikelijk om schuimrubber als verwarming te gebruiken. Hiermee kunt u een hoogwaardige coating maken die niet alleen de functies afdichting, isolatie en geluidsisolatie kan uitvoeren, maar ook zijn vorm behoudt en een lange levensduur heeft.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van de voordeur moet u zich concentreren op de installatielocatie, het doel van de deur en de afmetingen van de deuropening.

Allereerst is het noodzakelijk om te beslissen waar de deur zal worden geïnstalleerd. Als dit een optie is voor een typisch appartement in een woongebouw, zijn de beste opties natuurlijk metalen of gecombineerde deuren. U kunt ook hoogwaardige, elite houten modellen van hoogwaardige scheurbestendigheid gebruiken.

Metalen opties blijven echter klantrecensies verzamelen met lof over hun functionaliteit, kwaliteit, uiterlijk en mogelijke opties voor uitvoering.

Als u daarnaast een deur kiest, moet u zorgen voor aanvullende bescherming tegen inbraak. De eerste is een speciale verborgen kastelen, alsook een dikkere metaallaag. Natuurlijk, inbraak is nog niemand is immuun, maar de meer complexe zal zijn kastelen en zeer dikke stof, hoe groter de kans dat een aanvaller zal besteden aan meer tijd te openen, en kan en zal doen van zijn idee.

Als u een deur kiest, is het ook belangrijk om de juiste isolatie te kiezen. Na de warming deur is veel meer geschikt attachment mogelijkheden dan met een slechte isolatie of nee.

In een privé huis, ook geschikt, en metaal en hout, en de gecombineerde opties. In dit geval is er meer ruimte voor ontwerp. Je kunt de deur gebruiken met een raam of met een spiegel. Een interessant ontwerp voegt verfijning toe aan de gevel van het huis. Natuurlijk, voor de straten en huizen zonder een hek is niet nodig om een ​​aantrekkelijk ontwerp te kiezen, zoals het vaak aangetrokken had dieven, maar aan de werf deze opties te beveiligen - de beste keuze.

Daarnaast kunt u stoppen op een variant, wanneer de deuren bestaan ​​in twee volledig in een doos.Simpel gezegd, dubbele deurmodellen. Ze zien er indrukwekkend en duur uit in het midden van een goed ontworpen entreegroep. Kan worden aangevuld met bloemstukken, kolommen of hagen.

Kamerbinnendeuren moeten worden gekozen op basis van het algehele ontwerp van de kamer, het materiaal in dit geval is niet zo belangrijk als de ontwerpuitvoering. Vaak kiezen mensen voor een verscheidenheid aan decoratieve opties, bijvoorbeeld, kozijndeuren, evenals modellen met verschillende decoratieve carvings, zijn behoorlijk populair.

Als populair materiaal voor binnendeuren zijn hout, MDF en PVC vermeldenswaard. Ze hebben een lange levensduur, een aangename uitstraling en een groot assortiment aan verschillende ontwerpmogelijkheden.

ontwerp

In interieurdesign spelen deuren een belangrijke rol. Ze kunnen niet alleen fungeren als scheidingselement van de ruimten van de straat en wonen, maar ook veiligheidsfuncties uitvoeren, maar ook praktische praktische functies uitvoeren.

decoratie

De primaire functie van de deur, na de directe afspraak, is de decoratieve functie ervan.Een juist gekozen canvas kan de ruimte volledig transformeren en aan de gekozen stijl binden.

Klassieker naar meer eenvoudige vormen en kleuren, de kamer in de moderne stijl vereist een model met een tekening erin, de Provence kan goed overweg met witte panelen en als ze nog steeds met glas zijn, passen ze perfect in het interieur in de landelijke stijl.

zonering

Deuren kunnen ook worden gebruikt om een ​​kamer in zones te verdelen. De deuropening komt overeen met het uiterste punt van een bepaalde zone en met de deur kunt u geïsoleerde ruimtes creëren.

isolatie

In sommige ruimtes speelt warmte- en geluidsisolatie een van de belangrijkste functies bij het waarborgen van het functioneren. Voor een opnamestudio of een oefenruimte bijvoorbeeld, is de juiste deur de belangrijkste functionele vereiste.

Het ontwerp van de deur kan worden bepaald door zijn vorm. U kunt dus eenvoudige standaardmodellen en niet-standaard selecteren.

Standaardopties omvatten uiteraard opties voor eenvoudige rechthoekige vormen, standaardmaten, scharnierende en enkelvleugelige.

Niet-standaard modellen kunnen zijn met meerdere deuren, verschillende breedtes,ook glijdend. Populair bij de deur en de boog, wat ook geldt voor niet-standaard modellen. En misschien een ontwerpbeslissing, waarbij de boog uitsluitend een doos zal zijn, zal de deur in dit geval niet aanwezig zijn. De boog kan worden versierd met verschillende draperieën, touwen en hangers.

Schuifdeurmodellen zien er ook goed uit, hun gebruik wordt raadzaam als er ruimte nodig is. Het is ook mogelijk om de deuren te vouwen in de vorm van een boek en een accordeon, ze kunnen ook ruimte besparen en deze versieren met een ongewone vorm.

Ontwerpkenmerken worden ook bepaald door de materiaalkeuze waaruit een of andere deur wordt gemaakt. Het metaal heeft bijvoorbeeld het minste aantal kleuren, de kleuren zijn het meest sereen en standaard. Meestal is het zwart, bruin en donkergroen.

Want een reeks premium hout is ook een ongewoon aantal verschillende kleuren, maar de MDF biedt een enorme selectie. Er kan een structuur, kleur of patroon zijn, verschillende inzetstukken van glas, plastic en andere materialen.

Mooie opties in het interieur

De keuze van de juiste vorm, ontwerp, materiaal en kleuroplossing van de toegangsdeur maakt het uniek voor elke ruimte, creëert een mooi geheugeninterieur dat in harmonie is met het algehele ontwerp van de kamer.

De moeilijkste keuze is de selectie van de voordeur in de "Chroesjtsjov", er zijn meestal eigen wetten van grootte, dus het is niet altijd gemakkelijk om een ​​optie te kiezen uit de standaard. Als de keuze echter correct is gemaakt en de installatie volgens alle regels wordt uitgevoerd, worden zeer aantrekkelijke opties verkregen.

Zie deze video voor informatie over het kiezen van de voordeur van het huis en appartement.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer