Toegangsdeuren met glas voor een landhuis

Met de komst van nieuwe technologieën, werd de kwestie van het kiezen van producten voor de bouw en decoratie van een landhuis besloten. Dit had ook invloed op de toegangsdeuren. De luiken en hangsloten zijn vervangen door professioneel gemaakte ontwerpen, die het mogelijk maken om een ​​eenvoudige bediening van producten, betrouwbaarheid en duurzaamheid te garanderen. Het scala aan ontwerpoplossingen is uitgebreid. Nu kunt u voor elke smaak en portemonnee verschillende opties kiezen, zonder in te boeten aan kwaliteit en de uitvoering van de toegewezen functies te behouden.

Soorten glazen verpakkingen

In moderne typen toegangsdeuren worden, naast dove structuren, verschillende soorten afwerkingen gebruikt, waaronder ook dubbele beglazing. Ze verschillen in grootte en vorm en kunnen niet alleen de functie van beglazing vervullen, maar ook een belangrijke decoratieve rol vervullen.

Dubbele beglazing is een kamer - twee glazen 4 mm dik, hermetisch geplant met behulp van mastiek op het aluminium frame; tweekamer - drie glazen; kan op bestelling in drie kamers worden gemaakt.

Optioneel is de glazen eenheid gevuld met een inert gas - argon, dat het percentage van de penetratie van lawaai en warmteverlies vermindert.

Er zijn verbeterde opties:

 • energiebesparend - chroom of verzilvering wordt toegepast op een van de glazen, die warmte weerkaatst en minder ultraviolette stralen doorlaat;
 • multifunctioneel - er is een zonwerende coating op de buitenruit plus energiebesparend spuiten. Zulke pakketten worden in de zomer niet warm en houden in de winter warmte vast;
 • geluidsabsorberend - een van de glazen heeft een breedte van 6 mm;
 • schokbestendig - hebben een externe "triplex" van glas, dit zijn twee speciaal gelijmd glas. Of er wordt een speciale antischokfilm op het glas aangebracht.

Ontwerpkenmerken

Wanneer een groot huisje wordt gebouwd, is de ingangsgroep ontworpen. Het ontwerp wordt gekozen afhankelijk van de locatie en richting van de ingangsopening.

Als de uitgang naar de veranda leidt - het zal een eenvleugelige of dubbel gevleugelde deur met een draaideur zijn.Als u op het terras zowel gewone als vouw- of schuifdeuren kunt kiezen, wordt de doorgang aanzienlijk vergroot. Als er een gesloten portiek wordt gebouwd, kan de ingangsgroep worden gebruikt als dragend onderdeel. Hiervoor zijn er speciale deuren als hulpelement en worden de deuren aangevuld met versterkers. Voor de veranda ook geschikte eenvoudige balkondeuren.

De grootte van glaspakketten kan verschillen, in de mate dat ze het hele gebied bezetten. Dit maakt het mogelijk om meer daglicht de kamer binnen te dringen.

De belangrijkste vereisten voor dubbele beglazing van entreegroepen in een landhuis zijn warmte- en geluidsisolatie, inbraakwerendheid en ontwerp.

Versterkte scharnieren en een slot zijn structurele kenmerken van inbraakwerendheid. Om de veiligheid te vergroten, zijn er ook verborgen scharnieren en verborgen sloten. Voor metalen toegangsdeuren, een slotvergrendeling of een combinatieslot - een hendelslot en een cilinderslot is het beste. Zo'n slot heeft een slot op een van zijn delen, als geprobeerd wordt om in een ander deel ervan te breken. Het aantal bouten moet minimaal drie zijn.Voeg meer zijbalken toe om de inbraak te vergroten.

Dubbele beglazing zelf is een voldoende probleem voor ongeoorloofde toegang. Om de veiligheid te verbeteren, zijn schokbestendig gehard glas en gesmede roosters aan het ontwerp toegevoegd.

Warmte- en geluidsisolatie wordt bereikt door een dubbel geïsoleerde contour rondom de hele omtrek van het canvas aan te brengen.

Entry materialen

Ingangsgroepen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen met verschillende graden van sterkte:

Metaalplastic (PVC-profiel)

Betrouwbaarheid van kunststofproducten wordt geleverd door het versterkte profiel en de materiaalbestendigheid tegen beschadiging en mechanische spanning. Kunststof deuren hebben hoge prestaties, vanwege de goede weerstand van het materiaal tegen vocht en temperatuurveranderingen. Kunststof heeft een hoge geluidsisolatie. In het PVC-profiel bevinden zich speciale luchtkamers voor thermische isolatie en geluidsisolatie van de constructie. Om de sterkte van de camera te vergroten, kan deze worden opgevuld met ijzeren geleideplaten.

Aluminium deuren

Aluminium deuren worden beschouwd als de koudste en kwetsbaarste in vergelijking met ijzer- en PVC-profielen, ze worden voornamelijk gebruikt voor veranda's en vestibules.

houten

Houten toegangsgroepen met dubbele beglazing worden beschouwd als een van de duurste, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. De meest populaire houtsoorten van tegenwoordig zijn grenen, lariksen en eiken.

Ze geven de vooringang van een landhuis een respectabele uitstraling, maar vereisen ook speciale zorg. Om het houten materiaal van de deur te beschermen, installeert u een vizier tegen regen en sneeuw. Het deurblad zelf is geïmpregneerd met speciale waterafstotende verbindingen.

Tegenover de ingang van een landhuis kan op verschillende manieren en materialen worden gedaan:

 • IJzeren deuren zijn geverfd met poederverf in alle tinten. In de regel is het een wit of houtkleurig bereik van natuurlijke kleuren;
 • Houten deuren zijn versierd met houtsnijwerk of inlays;
 • Decorelementen gemaakt van fineer of laminaat, bekleding van MDF-doek - een redelijk goedkope manier om de voordeur te ontwerpen.

decoratie

Van bijzonder belang is het ontwerp van de toegangsdeur met glas.

 • Om de binnenruimte te verbergen voor nieuwsgierige blikken, zijn er matte, getinte en spiegelende films met variërende mate van zonlichtpenetratie. Films dienen tot op zekere hoogte om de structuur te versterken.
 • Het hoogtepunt voor de deur is glas met fotodruk of gegraveerd patroon.
 • Speciale lay-outs en elegantie geven de decoratieve lay-out van het glazen pakket. Sprays zijn een stijve lay-out die in de verpakking is gemonteerd en niet alleen dient als sieraad, maar ook voor een beter ontwerp. Meestal ziet het eruit als vierkanten, maar op verzoek van de klant kan het ontwerp worden gewijzigd. Het gebruik van spullen maakt het gemakkelijk om voor het product te zorgen. Het is gemakkelijk om het te wassen met gewone reinigingsmiddelen en water.
 • Een vals bindmiddel is een decoratief element van het decor dat op de buitenzijden van de glaseenheid is gelijmd. Het kan met je eigen handen worden gedaan, waardoor de verbeelding de vrije loop wordt gelaten. Vooral elegant ziet het eruit op houten producten.
 • Een goede decoratie voor de hoofdingang en de straatdeur zijn inzetstukken met glas-in-lood-glasmozaïek, omdat er een grote selectie van soorten materiaal is.
 • Het gebruik van gesmede roosters is een zeldzaamheidstoevoeging aan buitendeuren. Ze worden met de hand gemaakt, waardoor elke verbeeldingskracht van de klant kan worden gerealiseerd en de deur exclusief kan worden gemaakt. Gelaste en geblazen roosters zijn een goedkopere optie, maar ze bieden een even goede gelegenheid om creatieve ideeën te implementeren.

Installatie van de ingangsgroep

Het installeren van de deur met glas is een complex technologisch proces dat professionele vaardigheden en speciaal gereedschap vereist. Vanzelfsprekend moet de workflow volledig worden toevertrouwd aan installateurs. In de regel bieden fabrikanten zelf installatie van producten aan, in dit geval is het niet nodig om afzonderlijk werk te bestellen.

De installatie van de constructie wordt in verschillende fasen uitgevoerd. In eerste instantie wordt het deurkozijn geïnstalleerd, dit zal dienen als het hoofddraagelement. Vervolgens worden de deuropeningen beglaasd met kit. Indien nodig, vooraf bestelde materiaalglazen openingen voorzien van decoratieve roosters.

Nadat de deur in de scharnieren van de doos is geïnstalleerd, wordt de kwaliteit van het werk gecontroleerd: deze moet goed sluiten, stil werken, de toetsen in de vergrendelingen kunnen eenvoudig worden gedraaid. Soms worden toegangsgroepen voorzien van metalen sluiters.

configuratie

Toegangsdeuren verschillen in openingsmechanismen.

Ze kunnen zijn:

 • Swing. Dit is een traditionele enkele of dubbele vleugelconstructie die in een bepaalde richting opent: naar binnen of naar buiten;
 • Sliding. Aangedreven door het bovenste of onderste rolmechanisme, bevindt de bewegingsrichting zich langs de vrije wand;
 • Vouwen. Hetzelfde als glijden, werk ten koste van de gevestigde rail. De flappen bewegen en vouwen bij elkaar loodrecht op de opening en de wanden;
 • Pendulum. Met de amplitude van beweging naar buiten en naar binnen, volgens het principe van de toegangsdeuren van de metro. Niet praktisch voor residentieel gebruik;
 • Carrousel. Roteren dankzij de as geïnstalleerd in het midden van de opening. Gebruikt in grote buitenhuizen, als optie voor de inrichting van de veranda.

ontwerp

De vorm van de deuren kan een originele decoratie van uw huis zijn, als u let op de soorten vormen van toegangsgroepen.

Naast traditionele rechthoekige deuren, let op:

 • deuren voor gebogen openingen, halfcirkelvormig, asymmetrisch;
 • hele glazen verpakkingen versierd met fijne smeden handgemaakt;
 • gecombineerde opties bestaande uit verschillende materialen, waar metaal, glas en hout prachtig gecombineerd zijn.

Lees meer over het kiezen van de voordeur met glas voor een landhuis, u leert van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer