Thermische breekdeuren

 Thermische breekdeuren

Bij de aankoop van een toegangsdeur verwachten we betrouwbaarheid, functionaliteit en duurzaamheid, dus denk aan het type ruimte waarvoor het is bedoeld. Bijvoorbeeld, de gebruikelijke metalen deur, die perfect is voor een appartement, veroorzaakt door de hoge thermische geleidbaarheid problemen met de eigenaren van particuliere huizen in de vorm van condensaat, warmteverlies. Thermische onderbrekingstechnologie helpt om dit te elimineren.

Wat is het?

Thermische onderbreking is de scheiding van een materiaal dat warmte in twee of meer delen geleid met behulp van isolatiemateriaal of een laag droge lucht die in de holte van de structuur is gestoken.Met behulp van deze methode maakt het mogelijk om de warmteoverdracht tussen huis en straat aantasten, waardoor de kosten van energie en warmte verliezen te minimaliseren. Het eenvoudigste voorbeeld - een gebruikelijke Russische canopy - onverwarmde ruimte, die abrupte botsing van koude en warme lucht, de temperatuur egalisatie voorkomt. Een meer recente variatie - dubbele deur, geschikt voor degenen die niet de ruimte kan toewijzen voor het platform.

Echter, deze tekortkomingen gepaard structuren omslachtig, het gebruik van een ongemak (twee deuren te openen), het verlies aan gebruiksruimte, slappe deuren en falen van de afdichting tijd hebben geleid ingenieurs om deuren te maken met thermische.

Ontwerpkenmerken

Indrukwekkende isolatie als ontwikkelaar is bereikt door de naleving van de bekende fysieke regels: afbakening van warme en koude oppervlakken vermindert de warmteoverdracht.

Er zijn verschillende belangrijke punten in het thermische deurapparaat:

 • twee delen van het deurkozijnwaarvan de holte is gevuld met een isolerend materiaal (minerale wol, schuim);
 • tussen secties - een laag materiaal met een lage thermische geleidbaarheid (kurk, polyurethaan, polyamide);
 • meerlagig deurblad. De ruimte tussen de buitenste en binnenste panelen is gevuld met twee of meer soorten isolatie, die zijn geïsoleerd met een inzet van kunststof of hout.

De combinatie van deze oplossingen maakt het mogelijk om van het ontwerp van de straatdeur de zogenaamde "koude bruggen" uit te sluiten, waardoor er een warmtelek is.

materialen

De kwaliteit van thermische deuren hangt af van de materialen die door de fabrikant zijn gebruikt om het te maken. De praktijk heeft aangetoond dat de constructie van een metalen deur effectiever is in termen van thermische isolatie en veiligheid dan producten gemaakt van polyvinylchloride (PVC) of hout. Maar in dit geval bestaat het risico om producten van lage kwaliteit van dun staal te ontmoeten. Ze kopen goedkoop en laag gewicht om, maar de kracht van deze deuren is niet meer dan die van een blik. Daarom moet eraan worden herinnerd dat de betrouwbaarheid van het ontwerp recht evenredig is met de dikte van de wanden van het metalen frame. De standaard buitenplaatdikte is 1,8 mm, maar veiligheidsexperts adviseren een minimale dikte van 3 mm.

Het binnenste van de deur met thermische onderbreking is gevuld met verschillende isolatiematerialen. Een van de meest voorkomende:

 • PVC - bewezen in productie te zijn als het meest budgetvriendelijke materiaal met hoge isolerende eigenschappen. Zijn meerkamerstructuur houdt gekoelde lucht vast dankzij de lucht-tussenlagen, waardoor warmtelekken worden voorkomen. Het grootste nadeel van dit vulmiddel is de lage vorstbestendigheid. Daarom is het alleen geschikt voor regio's met een gemiddelde temperatuur in de winter niet lager dan 15C.

Minerale wol - materiaal waarvan de eigenschappen ideaal zijn voor het maken van thermische deuren. Een van de belangrijkste:

 • Luchtuitwisseling - elimineert de vorming van condensaat;
 • Hoge brandtemperatuur zorgt voor brandwerendheid;
 • Geluidsisolatie;
 • Bestand tegen atmosferische omstandigheden, inclusief lage temperaturen;
 • Zuinig.
 • Schuimplastic - goedkoop type isolator. De constructie op basis hiervan is absoluut ondoordringbaar voor zowel warme als koude luchtstromen. Bovendien is deze deur bestand tegen temperaturen onder -100C.
 • Polyurethaanschuim - hoogwaardig kunststof materiaal met een poreuze structuur,die de warmte goed vasthoudt en als een barrière voor geluid en geluid dient. Een dergelijke vulling geeft extra stevigheid aan het deurblad, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 • glasvezel Het is ook een goede kit, maar het heeft één belangrijk nadeel: er wordt aangenomen dat het bij verhitting toxisch wordt voor mensen. Daarom wordt de deur met een dergelijk vulmiddel vaak gemonteerd in industriële gebouwen met de voorziene ventilatie.

Ondanks de overduidelijke voordelen van dit soort isolatiemateriaal, behoort primacy volgens experts en consumenten tot de boom. De dichtheid van het massief houten massief zorgt voor een hoge dichtheid en vanwege de milieuveiligheid verdient het de voorkeur om dergelijke deuren in woongebouwen te gebruiken. Het enige negatieve is de hoge kosten.

Sterke en zwakke punten

Een van de voordelen van het gebruik van een thermische deur kan worden geïdentificeerd:

 • Behoud van warmte in de kamer, wat natuurlijk de kosten van verwarming van het huis vermindert;
 • Weerstand tegen verwering. Thermische onderbreking minimaliseert het verschil in temperaturen die van invloed zijn op het product. Dergelijke deuren zijn niet bedekt met vocht van binnen en, bijgevolg, met ijs, dat hun levensduur verlengt en de esthetische uitstraling behoudt.
 • Geschikt voor extreme klimatologische omstandigheden;
 • De behoefte aan isolatie, evenals de opstelling van een extra systeem van thermoregulatie is geëlimineerd
 • Hoge geluids- en geluidsisolatie;
 • Weerstand tegen hoge druk en dichtheid.

Zodat uw aankoop de genoemde voordelen niet verliest, waardoor ze in nadelen veranderen, moet u op verschillende voorwaarden letten. Bij het kiezen van een deur moet u het deurblad zorgvuldig controleren. Het oppervlak moet absoluut vlak zijn, zonder deuken en gaten, zonder afschuinen, bochten en andere vervormingen. Een zwaar productontwerp is ongetwijfeld een voordeel voor de veiligheid en betrouwbaarheid, maar kan de levensduur van het product verkorten als conventionele bevestigingselementen worden gebruikt. Daarom is het noodzakelijk om uit te rusten met sterke scharnieren, en beter met speciale hendels die het canvas stabiel bevestigen.

Er worden speciale eisen gesteld aan de installatie van deuren met thermische onderbreking. Alle niet-ontdekte schade, afschuinen, hellingen, fouten tijdens de installatie kunnen alle isolerende voordelen tenietdoen. Het kan heel goed nodig zijn om extra handgrepen aan te schaffen die ook een thermische breekfunctie hebben, aangezien gewone armaturen kunnen bijdragen aan warmteverlies.

Als u van plan bent een thermische deur te gebruiken in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, moet u bovendien een systeem voor toevoer en afzuiging installeren. Anders zullen geen magische eigenschappen van de deur helpen het risico op condensatie te voorkomen.

types

Het groeiende aantal fabrikanten op de markt van straatdeuren biedt een verscheidenheid aan aanpassingen van structuren, hun kenmerken en combinaties van componenten. Classificatie op basis van het criterium van "prijskwaliteit" identificeert modellen van economie, business en elite klasse.

Voor de productie van budget-opties meestal gebruikte dunne metalen profielen en afwerking van goedkope materialen: kunstleer, MDF, voering. Het eindproduct is vrij warm en licht, maar is niet betrouwbaar vanwege de kleine dikte.

Duurdere exemplaren hebben als buitenlaminaat dat hout imiteert. Geïsoleerde deur ziet er degelijk uit, is goedkoop en bestand tegen krassen en slijtage.

Elite-modellen worden in de regel op bestelling gemaakt en met natuurlijke materialen ingekort. Vaak gebruikt hoogwaardig MDF of gelijmd natuurlijk fineer. Een solide reeks van eiken en andere rassen is veel duurder dan analogen, maar geeft chique producten,met nadruk op de sociale status van de eigenaars. De dubbele deur is bijzonder luxueus met een dergelijke afwerking.

Degenen die geen serieuze uitgaven plannen, maar beweren solide te zijn, zullen de metallofiel in de finish leuk vinden. Dit is de verwerking van metaal op een speciale manier (stampen of handmatig instorten) om het een driedimensionaal patroon te geven.

afmeting

Kennis van de basiskenmerken die inherent zijn aan modellen met thermische isolatie, zal de keuze van de consument aanzienlijk vereenvoudigen. Belangrijke punten om te overwegen:

 • De dikte van de staalplaat. Zoals hierboven vermeld, hebben modellen met een dikte van 1,5-1,8 tot 3 mm het voordeel;
 • Deurbladdikte begint vanaf 70 mm en hoger. Het hangt allemaal af van de "vulling" van de deur en van het aantal lagen lawaai en warmte-isolator;
 • Typische productgroottes de meeste fabrikanten variëren over een breed bereik: van 0,86 tot 1 m breed en 2-2,5 m hoog.

Je kunt ook kiezen voor twee- en anderhalve model. Een verscheidenheid aan keuzes maakt het mogelijk om deuren te kopen voor bijna elke openingen of om ze te bestellen;

Het gemiddelde gewicht van een metalen deur is ongeveer 100 kg. Zwaardere structuren worden in de regel gemaakt voor individuele bestellingen.Een belangrijke invloed op het gewicht is van invloed op de dikte van het staal, de aanwezigheid van een decoratieve coating, accessoires en andere details.

Kleuren en design

De voordeur is het kenmerk van de woning die we jarenlang kiezen. Daarom is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de functionele kenmerken, maar ook aan het uiterlijk. Moderne technologie biedt fabrikanten vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor het ontwerp van straatdeuren en de keuze van kleuren. Overweeg enkele populaire opties.

Als het huis luchtigheid en lichtheid mist, zal een witte deur in de stijl van de Provence het gewenste effect bereiken. Warmte en feestelijkheid zullen de kleur van eiken goud toevoegen. Ook relevant is de kleur van wit eiken, waarmee u ten volle kunt genieten van de schoonheid van het houtpatroon. Zal nooit verliezen de populariteit van donkere wenge kleurenmodellen. Dit ontwerp ziet er duur en elegant uit, vooral in de combinatie van houtsnijwerk en delicate patronen.

Het effect van de voordeur van de oudheid, of met andere woorden, patina, is een andere modieuze designtrend. Dit proces is volledig handmatig en bestaat uit verschillende fasen: primen, schuren, patina aanbrengen en lakken.Met manipulaties hiermee bereik je het effect van gebarsten verf, leer, corduroy en vele anderen. Kunstmatig verouderde oppervlakken zien er harmonieus uit met smeden en geven het invoerproduct een eigen karakter.

De voordeur met een spiegel aan de binnenkant is een goede ontwerpbeweging voor kleine gangen. Naast het feit dat een dergelijke oplossing ruimte bespaart, vergroot ook het spiegeloppervlak de ruimte visueel.

Deuren met glas zijn meer geschikt voor de particuliere sector. Ze zien er stijlvol en mooi uit en zijn een extra lichtbron. Ondanks de schijnbare onbetrouwbaarheid, wordt in de praktijk gehard en hittebestendig glas gebruikt voor de productie, wat behoorlijk moeilijk is om te beschadigen. Voor extra bescherming zijn dergelijke deuren bovendien gemaakt met smeedwerk. Decoratieve gesmede elementen voegen elegantie en elegantie toe aan de buitenkant van elk huis. Optioneel kunt u in plaats van het gebruikelijke glas inserts uit gebrandschilderd glas bestellen.

Poeder portierbekleding is een wijd verbreide technologie. Het kleuren wordt uitgevoerd door het poeder in een elektrostatisch veld te sproeien, waarna de poederverf wordt gepolymeriseerd bij een temperatuur van 140 tot 200 graden.

Een grote verscheidenheid aan kleuren, evenals extra effecten (zijde, krokodillenleer, antiek, enz.) - dit is een open veld voor ontwerpers.

De praktische functie van dit type afwerking ligt in de beschermende eigenschappen van de coating tegen mechanische schade en een onvriendelijke externe omgeving.

fabrikanten

Fabrikanten van deuren met thermische onderbreking is een uitgebreide selectie van modellen en afwerkingen. Een van hen is Torex-bedrijf. De fabriek werd opgericht in Saratov en is sinds 1989 actief. Volgens klanten kan men oordelen over de hoge kwaliteit van producten, service op een fatsoenlijk niveau en klantenservice. De meeste voorkeur hebben de modellen "Goudvink". Ze worden in verschillende series vrijgegeven voor verschillende klimaatzones:

 • "Snegir 20" - 3 lagen afdichtmiddel, een doek - 76 mm, gemaakt voor gebieden met een warme en vochtige winter met een temperatuur niet lager dan -18 C, is bestand tegen kortstondige temperatuurdalingen tot -20 / -25C;
 • "Snegir 45" - 3 lagen warmte-isolatiemateriaal, plaat van 95 mm, ontworpen voor gebieden met een gemiddelde temperatuur van -25 ° C, maar behoudt zijn eigenschappen en tot -40 - -45 ° C;
 • "Snegir 60" - 5 lagen isolatie en 118 mm canvas, met succes gebruikt bij extreem lage temperaturen (van -45 ° C).

Een andere populaire fabrikant is de Termofabriek., biedt een breed scala aan thermische deuren voor elke smaak en portemonnee. Tot economische opties behoren het model «Termolight». Het heeft drie lagen isolatiedozen en vier vellen, breedte - 85 mm. Dit model is standaard in de Termo-collectie en is uitgerust met een verplicht minimum aan opties voor veiligheid en hittebehoud. De kosten van zo'n deur zijn ongeveer 30 duizend roebel. De volgende in de rij zijn de modellen "Termo", "Termodeca", "Termo +", "Termodeca +", die worden onderscheiden door vijf thermolagen, de dikte van de baan van 98 tot 100 mm en drie afdichtingshouders. En tot slot, super warme producten - "Termopan" en "Termowood" met zeven lagen thermische isolatie. Trouwens, het bedrijf levert in alle regio's van Rusland en in het GOS.

Thermische monsters zijn te vinden op bedrijven "Lex". Hoewel hun assortiment niet zo divers is, kunnen we de kwaliteit in de beschrijving vermelden in deze review.

Novosibirsk PO "Pillar" bevalt niet alleen met het bereik, maar ook de attente houding ten opzichte van het ontwerp. Bijvoorbeeld, het model "Luigi Termo", versierd met een inzet van glas en gesmede elementen, is een uitstekende keuze voor een huisje.

In de catalogus die op de markt bekend is bedrijf "Argus" niet zo lang geleden verschenen vorstbestendige deuren van de Argus-Heat-serie.

Dit is geen volledige lijst, die toch reden geeft om te concluderen dat de koper niet beperkt is in de keuze van deuren met thermische onderbreking.

Hoe te kiezen?

Wanneer u een deur tegen bevriezing kiest voor een landhuis, let dan op de volgende punten:

 • denk aan het klimaat in de regio woning, aangezien de modellen verschillen in termen van vorstbestendigheid;
 • let op de dikte buitenste staalplaat. Beschouwd als optimale parameters van 1,2-2 mm;
 • inspecteer het oppervlak op uitstulpingen, krassen en andere vervormingen, die onaangename verrassingen in de toekomst zullen verlichten. Dit geldt ook voor de vorm van het canvas. De aanwezigheid van afschuiningen of kantelingen beïnvloedt de mate van afdichting;
 • Bekijk de monsters van dichterbij met de optionele rubberen afdichting. Dit verhoogt de thermische isolatiefuncties van de constructie aanzienlijk;
 • om te bevriezen, de ogen opofferen en verticale sluiting. Dit geldt ook voor conventionele deurgrepen zonder thermische onderbreking;
 • ontdek wat voor soort isolatie Het zit in het model van uw keuze, omdat sommige soorten (bijvoorbeeld glasvezels) giftig zijn voor de mens en niet worden aanbevolen voor gebruik in woonwijken;
 • let op de componenten. Conventionele lussen voor massieve (gewicht kan 120 kg bereiken) thermische deuren zijn categorisch niet geschikt. Een acceptabele optie kunnen speciale hendels zijn die het canvas veilig bevestigen.
 • bij het nastreven van kwaliteit moet u de buitenafwerking niet uit het oog verliezen. Hier is de keuze van werken meer dan rijk aan het werk van de ontwerper. Houd er echter rekening mee dat de straatdeuren in privéwoningen direct in contact staan ​​met de omgeving. Het is daarom raadzaam om de afwerking van het buitenste paneelmetaal te kiezen.

Na het vinden van de perfecte deur, is het zeer belangrijk om het zo correct mogelijk te installeren. Elke offset maakt de functionaliteit van het ontwerp ongeldig.

Om teleurstellingen te voorkomen, moet je bij het installeren zorgvuldig de bijgevoegde instructies lezen en beter contact opnemen met de experts, vooral omdat veel bedrijven full-time installateurs hebben.

Uit deze video leer je wat zich in de deur bevindt met een thermische onderbreking.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer