Wat zou de drempel van de toegangsdeur moeten zijn?

 Wat zou de drempel van de toegangsdeur moeten zijn?

De leefruimte bestaat uit een reeks elementen die bepaalde functies vervullen, zowel nuttig als decoratief. Dit geldt ook voor de drempel. Het siert de toegang tot de appartementen van hoge gebouwen, evenals particuliere landhuizen en villa's.

Doel en apparaat

De drempel bij de voordeur is een belangrijk element in elke woonwijk. Dit detail voert vele nuttige functies uit, zoals: de kamer beschermen tegen vuil, vocht en stof van de straat, isolatie van tocht, een decoratieve component (de toevoeging van decoratief ontwerp).Het is vermeldenswaard dat met behulp van het bovenstaande ontwerp het mogelijk is om het niveau van bescherming van een object tegen indringers te verhogen. Ook ten koste van de drempel richten de dock verschillen tussen de deur en de vloer.

Veel eigenaren zijn geïnteresseerd in de vraag hoe ze onafhankelijk een drempel kunnen maken met behulp van bepaalde materialen en hulpmiddelen. Experts raden aan dit element te maken met een hoogte van niet meer dan drie centimeter. In bepaalde gevallen kunnen de parameters worden gewijzigd, vooral als het nodig is om een ​​bepaald decoratief effect te bereiken.

Bij het fabricageproces van de constructie is het noodzakelijk om een ​​middenweg te vinden om de drempel zijn belangrijkste taak te laten vervullen - nauw aansluiten bij de deur met de vloer, evenals de entree versieren en niet veel aandacht trekken.

Voordat u begint te werken, moet u een bepaald type constructie kiezen, evenals materialen voor de fabricage en bekleding. In de regel wordt het materiaal geselecteerd met inachtneming van de algemene stijl van de kamer, persoonlijke voorkeuren en financiële mogelijkheden. De keuze van de prestatiekenmerken van de drempel en de weerstand tegen externe schade.

Sommige mensen denken ten onrechte dat als je de structuur groter maakt, deze er beter uit zal zien en beter zal omgaan met andere taken. De hoogte kan echter interfereren en veel overlast veroorzaken bij een bezoek aan het huis.

Een goed gekozen ingangsdrempelapparaat moet optimale afmetingen hebben. Verderop in het artikel zullen we de criteria bespreken voor het kiezen van het type drempel bij de ingang van een huis of appartement.

Regels voor de ontwerpkeuze

In het geval dat de drempelwaarde voor de drempel is opgenomen in de set met de deurpost, hoeft de koper niet langer het ontwerp voor de drempel te kiezen. In dit geval wordt deze gemonteerd bij het installeren van de deur en de doos. Als zo'n component ontbreekt, moet u de materialen voor de drempel en het ontwerp van dit element kiezen. Opgemerkt moet worden dat de installatie alleen moet worden uitgevoerd aan het einde van de installatie van de doos.

Professionals op het gebied van reparatie en inrichting van gebouwen verklaren dat Bij het samenstellen van ontwerpopties moet u rekening houden met deze parameters:

 1. afmetingen;
 2. grondstoffen voor de vervaardiging van afwerkingen;
 3. de dichtheid van het verbinden van het web met de drempel;
 4. vorm van het product.

Om de deuren zo dicht mogelijk bij de drempel te laten liggen, is deze uitgerust met speciale vergrendelingsverbindingen.

Vergeet niet dat de drempel bijna constant onder druk staat en hoe meer mensen in huis wonen, hoe intenser de belasting. Als u wilt dat het zijn uiterlijk vele jaren behoudt, is het raadzaam om het meest duurzame en betrouwbare materiaal voor bekleding te kiezen.

Het is tijd om meer over hun diversiteit te praten.

We selecteren het materiaal

Zoals met elk element in elke kamer, zijn er bepaalde criteria ontwikkeld voor de drempel. De gebruikte materialen zijn:

 • Natuurlijk hout. De reeks is wijdverspreid op het gebied van interieurdecoratie en constructie.
 • metaal. Het is een betrouwbaar en duurzaam materiaal dat lang zijn vorm en uiterlijk behoudt.
 • baksteen. Sterke en, niet de minste, betaalbare grondstoffen.
 • plastic. Een van de meest populaire kunstmatige materialen.
 • cement. Budgetoptie om een ​​sterke drempel te maken.

Bovendien moeten de kleur en textuur van het materiaal in overeenstemming zijn met de deur.

Nadat de keuze met een kwestie is gemaakt, is het noodzakelijk om het formulier op te halen. De meeste experts zijn het erover eens dat het meest betrouwbare ontwerp in de vorm van trappen is. De meest voorkomende materiaalopties voor de drempel zijn beton, metaal en hout, maar de nieuwste versie is vooral populair. Perfect hardhout.

Ondanks het feit dat de constructie van de array niet zo sterk en bestendig is als die van beton of metaal, is het veel gemakkelijker om te repareren en te ontmantelen indien nodig.

Vervolgens zullen we meer vertellen over de indeling van dit type drempel: hoe een drempel uit hout te halen. De boom heeft een speciale natuurlijke uitstraling, die zich onderscheidt door esthetiek en aantrekkelijkheid. Naast eiken kunt u veilig berk gebruiken. Om platen bestand te maken tegen constante belastingen zonder problemen, moeten ze worden voorbehandeld met een samenstelling die beschermt tegen vocht en vocht.

Vereiste hulpmiddelen

 1. hamer;
 2. zag;
 3. kelderen;
 4. slijpmachine (geschikt voor houtbewerking);
 5. lak;
 6. nagels;
 7. Bulgaarse;
 8. stofzuiger.

De workflow wordt in een strikte volgorde uitgevoerd. Eerst moet u stof en vuil verwijderen op de installatieplaats. Nadat het bord de vereiste afmetingen heeft geselecteerd. Hun grootte moet langer zijn dan de breedte van het lumen.

Installatie stappen

Nu we in het algemeen gesproken hebben over de ingangsdrempel en de betekenis ervan, is het tijd om in detail te kijken naar de stadia van installatie van een houten constructie.

Basisnivellering

Voordat u rechtstreeks doorgaat naar de installatie, moet u de bestelling herstellen. Als er een oude drempel is, moet deze worden gedemonteerd. De basis is genivelleerd voor een robuuste installatie. Alle gaten, naden, scheuren, enz. Moeten worden bevestigd, pleisterwerk.

metingen

Nadat de plaats voor een drempel zorgvuldig is verwijderd en ontdaan van verschillende defecten, is het noodzakelijk om metingen uit te voeren. Meet de opening tussen de verticale stijlen van de doos, terwijl de master de breedte voor het ontwerp selecteert. Overwegend de gekozen parameters, zou u planken van de vereiste afmetingen moeten kopen of zou u het materiaal zelf moeten voorbereiden.

vorm

Nu volgt de vorming van de strook in overeenstemming met de eerder genomen metingen. Om een ​​betrouwbare koppeling te realiseren, is het aan te raden de drempel breder uit te voeren dan het deurkozijn.

installatie

Met behulp van het constructielood wordt de balk op een nieuwe plaats gezet. Tijdens de installatie moet u controleren hoe de toegangsdeur met de strip werkt. Een vloeiende opening geeft aan dat de metingen correct zijn uitgevoerd en dat de afmetingen van de drempelwaarde correct zijn geselecteerd. Wanneer de deur gesloten is, moet het onderste deel ervan veilig met de drempel worden gekoppeld.De drempel zelf is op zijn plaats bevestigd met spijkers of schroeven. Als u nagels gebruikt, moet u eerst gaten boren voordat u ze in het bord induwt.

Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de array tijdens het gebruik niet barst.

decoratie

In de regel is de houten drempel versierd met verf op oliebasis. Als er een verlangen is om de schoonheid en het patroon van de array te behouden, is het beter om een ​​blanke lak te gebruiken. Hij zal de boom redden van schade en zal tegelijkertijd de schoonheid van het materiaal niet blokkeren.

Hoe installeer ik een metalen drempel?

Metaalpoeders worden vaak gebruikt in combinatie met PVC-deuren. Tot op heden worden de drempels van dit type materiaal actief gebruikt bij het ontwerp van ingangen van woongebouwen. Aluminium, roestvrij staal of messing zijn geschikt als grondstoffen. De keuze voor dit product is breed. Porozhek aluminium voor een kunststof deur is perfect voor een appartement, ingericht in een moderne stijl.

Opgemerkt moet worden dat metalen constructies perfect in de binnenruimte passen.

Het eindproduct kan worden gekocht bij een speciaalzaak. Na het verwerven wordt het opgelost met de hulp van zamoroze.Daarbij worden speciale klemmen en bevestigingen gebruikt.

Indien nodig moet de lengte van de drempel worden verkort in overeenstemming met de grootte van het deurkozijn. Zoals u kunt zien, is het installatieproces erg eenvoudig.

Hoe jezelf te cementeren?

Opgemerkt moet worden dat het proces van het creëren van een dergelijke structuur geen gemakkelijke taak is. Maar als het werk correct wordt uitgevoerd, gaat een dergelijke drempelwaarde veel langer mee dan een item uit een array. Om het zelf te cementeren, hebt u de volgende materialen en hulpmiddelen nodig:

 1. niveau;
 2. meetlint;
 3. spatel;
 4. zand;
 5. cement;
 6. water;
 7. bezem;
 8. bekistingsplaat;
 9. primer;
 10. zelftappende schroeven;
 11. mixer voor cement en de vereiste capaciteit;
 12. schroevendraaier;
 13. een hamer;
 14. puncher.

Workflow kan worden onderverdeeld in specifieke bewerkingen.

schoonmaak

Net als in de houtversie wordt de plaats voor de drempel grondig schoongemaakt. Het oude product is verwijderd. In de aanwezigheid van scheuren en kuilen, zijn ze gevuld met cement-zand mortel. Het oppervlak is geprimed.

bekisting

Bekisting moet worden geïnstalleerd voor de betonnen dorpel. Het is gemaakt van planken of planken in overeenstemming met de afmetingen van het nieuwe ontwerp. Het staat stevig vast. Het werkproces wordt uitgevoerd op niveau.

Om de constructie sterk en betrouwbaar te maken, wordt aanbevolen om lange metalen bouten in de basis van de nieuwe drempel te schroeven. Hun hoogte moet overeenkomen met de hoogte van de constructie. Dit element zal de rol van versterking spelen, waardoor de drempel wordt versterkt. Sommigen gebruiken gaas of draad.

Een oplossing vinden

Zand en cement, in een verhouding van 1: 3, zijn nodig om een ​​mortel te maken. Voor verhoogde slijtvastheid worden soms weekmakers toegevoegd, dit element verhoogt de weerstand tegen hoge temperaturen. De moderne markt biedt kant-en-klare mengsels die niet speciaal moeten worden vervaardigd.

vullen

Zodra de betonoplossing klaar is, wordt deze in houten bekistingen gegoten. Daarna wordt het mengsel genivelleerd. Zorg ervoor dat het beton alle hoeken heeft ingegoten. Dan blijft het wachten tot de grondstof opdroogt. Terwijl u wacht, bevochtigt u het oppervlak regelmatig met water, dit helpt u kleine onvolkomenheden en onregelmatigheden te verwijderen.

Zie de volgende video voor informatie over het correct instellen van de drempel.

Hoe de deurdrempel in de gang te trimmen?

Afhankelijk van het materiaal waarvan de drempel is gemaakt, wordt het geschikte materiaal voor de afwerking gekozen.De keuze wordt ook beïnvloed door verschillende indicatoren: waar de drempel is ingesteld, in het appartement, privéhuis of op straat.

Het is niet nodig om het metaal te onderscheiden van de doos die bij de doos wordt geleverd. Dit is een compleet item. Zoals hierboven vermeld, is de houten structuur geverfd of gelakt.

Betonnen drempels versierd met tegels of linoleum. Je kunt het dus elke kleur en patroon geven. Het is noodzakelijk om een ​​optie te kiezen, voor afwerking van binnen en buiten. Kies een kleur volgens de kleur van de deur.

Controleer voordat u de drempel gaat maken zorgvuldig of het ontwerp scheuren, gaten en andere defecten bevat. Ze moeten absoluut van de hand worden gedaan.

Mooie ontwerpvoorbeelden

Er zijn verschillende opties voor een nette, mooie en stijlvolle vormgeving van de drempels.

 • Drempel van een lichte natuurlijke boom (massief). Deze optie is ideaal voor een landhuis, ingericht in een rustieke stijl.
 • Roestvrij stalen constructie. Praktische, stijlvolle en strikte drempel voor moderne en beknopte stilistiek.
 • Betonnen drempel met tegels. Als er een tegel op de vloer ligt en u nog enkele stukken over hebt, kunt u deze gebruiken om de drempel in te stellen.Krijg een nette en praktische optie.
 • Poeder van beton, gedecoreerd met linoleum. Deze registratiemethode past harmonieus in de gang als linoleum op de vloer op de drempel wordt gelegd. Het is gemakkelijk om voor het materiaal van een dergelijke decoratie te zorgen, het kan ook indien nodig worden gewijzigd.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer