Witte toegangsdeuren in het interieur

 Witte toegangsdeuren in het interieur

Tijdens de reparatie is het belangrijk om niet alleen de basisideeën van de ontwerpruimte in overweging te nemen, maar ook aandacht te besteden aan details. Vergeet vooral de deur niet: het creëert immers de eerste indruk bij het betreden van de ruimte. Dit geldt vooral voor het witte model.

Functies en voordelen

Witte kleur werd actief gebruikt door architecten en ontwerpers in de eerste helft van de twintigste eeuw met de bloei van het functionalisme in de architectuur. De meest iconische gebouwen in deze stijl zijn volledig in het wit gemaakt en werden bepalend voor de ontwikkeling van moderne, minimalistische trends.

Langzamerhand begon wit als een synoniem voor stijl en goede smaak in brede kringen te worden gezien, en nog steeds wit in het interieur, variërend van een gemeenschappelijke oplossing tot details, is niet overbodig. Bovendien kan de verftechnologie een breed scala aan tinten bieden: van ijzige blauwachtige tot melkachtige crème.

Er zijn vooroordelen over de onuitvoerbaarheid, marzimnost en onbetrouwbaarheid van witte producten, over hun hoge prijs. Daarom is de witte toegangsdeur vaak een onderschat alternatief voor de gebruikelijke producten van donkere tinten.

Integendeel, het heeft een aantal uitzonderlijke voordelen:

 • een verandering in de perceptie van ruimte door het lichtreflecterende vermogen van kleur;
 • combinatie met alle stijlen en ontwerpoplossingen;
 • naleving van de huidige trends beknoptheid en monochroom interieur;
 • bruikbaarheid en betrouwbaarheid, niet minderwaardig aan producten van andere kleuren.

Het frame van de deur is vaak gemaakt van metaal of massief hout. Wat de afwerking betreft, biedt de markt nu een breed scala aan opties, zowel voor interne panelen als voor externe.

Materialen: interieurafwerking

Afwerkingsmaterialen dienen niet alleen om het uiterlijk van het product te esthetiseren, maar ook om utilitaire functies uit te voeren: ze isoleren en beschermen tegen vocht. Let bij het kiezen van afwerkingen op de volgende opties:

 • Laminaatvloer. Een van de meest betaalbare opties heeft echter aanzienlijke nadelen: dit materiaal is niet sterk genoeg en kan in de loop van de tijd veranderen door blootstelling aan ultraviolette straling. Laminaat is niet vochtbestendig, dus het is beter om het alleen als materiaal voor interieurdecoratie te gebruiken.
 • Synthetische vinylhuid. Een andere budgetoptie voor dekking. Vinylleer kan in elke kleur worden geverfd, dus dit materiaal heeft een breed scala aan witte tinten.
 • MDF (geschilderd of panelen). Het heeft een hoge mate van sterkte en vochtbestendigheid. Biedt geweldige mogelijkheden voor decoratie en kleuren.

Van de duurdere opties die u kunt blijven:

 • natuurlijke huid (ondanks de voor de hand liggende esthetische kenmerken, is het nogal moeilijk om voor de huid te zorgen, aangezien niet alle wasmiddelen worden aanbevolen);
 • boom: massief of fineer eiken, beuken, essen (vochtwerende vernis maakt het materiaal vochtbestendig).

Gebruik in het interieur

Binnen kan witte deurbekleding het veel voorkomende probleem van moderne appartementen oplossen - de kleine afmetingen en de ongelukkige indeling van de gang. De donkerdere tint van het paneel zorgt voor een extra accent, waardoor de toch al kleine ruimte visueel wordt verkleind.

Witte kleur daarentegen neutraliseert het contrast, creëert het effect van één enkele ruimte, waardoor het probleem van beperkingen en ongemakken wordt opgelost.

De witte deur laat toe om de meest moedige beslissingen van een interieur te belichamen, zonder een ontwerpplan te hebben verwend. Wit is tenslotte een basiskleur die gemakkelijk te combineren is met alle tinten. Het is dankzij de unieke combinatie van neutraliteit en expressiviteit dat het veel wordt gebruikt in het interieurontwerp.

Met White kun je in één ruimte de functies van verschillende stijlen en tijdperken combineren: klassiekers en hi-tech, oosterse motieven en Scandinavisch minimalisme.

De bekwame keuze aan afwerkingsmaterialen zal het mogelijk maken nog een probleem te vermijden - geluid. Hiervoor is het noodzakelijk om, naast afwerkingsmaterialen, aandacht te besteden aan de interne structuur van de deur, en deze aan te vullen met geluidabsorberende materialen.

decoratie

Verschillende decoratieve elementen kunnen de visuele effecten van de witte deur en benadrukkenom het uiterlijk van een enkel vlak van de deur te diversifiëren.

Experts geven de volgende decoropties aan:

 • Installatie van spiegelpanelen;
 • Competente selectie van accessoires;
 • De deur versieren met gietijzeren roosters;
 • Tegenover hellingen en deuropeningen tegel of steen.

Versieren van het paneel met glas kan het visuele effect van de witte deur verbeteren.

Er zijn de volgende voordelen van deze techniek:

 • Uitbreiding van de grenzen van de ruimte. Glas zal het visuele effect van wit benadrukken.
 • Ruimte besparen. Door een spiegel op de deur te installeren, kan er geen extra ruimte onder de spiegel in de gang worden toegewezen.
 • Veiligheid en betrouwbaarheid. Het speciale ontwerp en de coating maken het schokbestendiger dan een gewone spiegel.
 • Warmte- en geluidsisolatie. De meerlaagse structuur verhoogt de bescherming tegen kou en lawaai.

Kenmerken van een deur voor een landhuis

De deur is een detail van de algemene gevel en wordt niet gezien als een onafhankelijk element. Daarom moet u bij het kiezen van een deur rekening houden met de stijl en het kleurenschema van het hele gebouw. Ondanks de verschillen in de kameratmosfeer van de gang en de reeks van de gevel van het gebouw, is wit in beide versies een universele kleur.

In een donker gekleurd gebouw kan wit de massaliteit van kleuren en harmonisatie helpen neutraliseren. In het huis van lichte kleuren benadrukken het gemak van de gevel.

Moderne materialen aan de buitenkant beschermen de panelen tegen kou, vochtigheid, zonlicht en extreme temperaturen.

Kenmerken van een witte deur in een landhuis zijn in geen geval inferieur aan producten van andere kleuren, omdat het ontwerp vergelijkbaar is. Bovendien kan de witte kleur een expressief accent in het algemene interieur en de buitenkant van het gebouw vormen of, in tegendeel, het uiterlijk van het huis visueel vergemakkelijken.

Als de deur naar het appartement zich in een verwarmde gang bevindt, in een privéwoning, worden straatmodellen blootgesteld aan weersomstandigheden. Daarom moet bij het installeren van de deur van het huis meer aandacht worden besteed aan afwerkingsmaterialen: deze moeten thermische isolatie bieden en vochtbestendig zijn.

Een eenvoudige metalen deur kan bevriezen en bedekt worden met rijp, waardoor het niet alleen moeilijk is om de deur te openen en te sluiten, maar ook om in het algemeen uit het appartement te komen. Het meest gebruikelijke materiaal voor aanvullende thermische isolatie is schuim.

Als het huis houten wanden heeft, moet het kozijn worden versterkt.

Materialen: buitenafwerking

Nu wordt de witte kleur van de coating steeds vaker gebruikt, niet alleen in de binnenhuisdecoratie van de deur, maar ook in de buitenkant.

Een van de meest voorkomende materialen zijn:

 • schilderen: poedercoating of vloeibaar email. De meest veelzijdige optie.
 • Kunststof met anti-vandaal coating. Zoals de naam al aangeeft, beschermt de coating het product tegen beschadiging en krassen. Bovendien brengt kunststof huishoudchemicaliën over voor reiniging en is het niet vatbaar voor verbranding.
 • Massief hout. Niet de meest praktische optie, omdat het minder vochtbestendig is dan andere opties. Het wordt aanbevolen om een ​​luifel over de deur van massief hout te bouwen.

Een veel gebruikte manier om de buitenkant af te werken, is het gebruik van vloeibaar email. Het duidelijke voordeel is de lage prijs in vergelijking met andere soorten dekking. De toegankelijkheid wordt verklaard door een eenvoudige productiemethode: glazuur wordt aangebracht op een frame van staal, hout of MDF.

Naast de prijs moet worden opgemerkt dat het gemakkelijk is om de deur te reinigen, aangezien alle reinigingsmiddelen gemakkelijk op het gladde oppervlak van de coating vallen. Een glanzende glans zal de nadruk leggen en de vormgegeven delen van het product expressiever en plastischer maken.

Bekijk de witte deur naar het huisje, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer