Registratie van de opening voor de voordeur

De voordeur kan het "gezicht" van het appartement worden genoemd. Om deze reden is het erg belangrijk om na de installatie een mooi, esthetisch en net ontwerp van de deur en de deuropening te hebben. Tegelijkertijd moet het niet opvallen van het algemene ontwerp van de kamer van buitenaf, omdat het een belangrijk detail is in het ontwerp van uw eigen huis of appartement, en van binnenuit, om de integriteit van het ontwerp niet te verstoren en het interieur aan te vullen.

De deur en de opening - het eerste dat in het oog springt van iemand die de kamer binnenkomt, dus zelfs de kleinste gebreken zullen merkbaar zijn. De esthetiek van het interieur kan worden verbroken, u kunt een fout maken bij het kiezen van een kleur of een ongeschikte installatie of afwerking uitvoeren. Om al deze fouten te voorkomen, moet u alle fijne kneepjes van de installatie en het ontwerp van het diafragma begrijpen.

kenmerken van

Kenmerken van deuropeningen worden in de ontwerpfase vastgelegd in overeenstemming met bouwvoorschriften en voorschriften (SNiP):

 • Voor bakstenen gebouwen - de hoogte van de vloer tot de bovendorpel is 2,25 - 1,88 m, de breedte van de opening is 1,76-0,64 m.
 • Voor de monoliet - hoogte is 2.25-1.87 m, breedte 1.75-0.62 m.
 • Voor een houtblok of houthoudende platen - 1.97-2.01 m en 1.7-0.57 m.

Toegangsdeuren kunnen volgens dit principe worden verdeeld:

 • Enkele deur Het gebruikelijke model, één mes geïnstalleerd in het frame. Ze mogen niet meer dan 100-110 cm groot worden gemaakt. Je kunt een elegante decoratie van een ontwerp maken van een gewone versie, misschien door een ongewoon interieur te kiezen en de grootte van de opening in het kader van een GOST te veranderen.
 • Clamshell. Meestal komen ze met deze optie hun eigen huis binnen. De hoogte kan variëren in overeenstemming met de standaard en de breedte van de opening kan anderhalf tot twee keer worden verhoogd. Ziet er indrukwekkend uit, maar er is behoefte aan een grote vrije ruimte aan beide zijden van het huis. Neem als alternatief een halve deur. In dergelijke verschillende breedtes van doeken, waarvan er één statisch blijft en alleen als decoratieve inleg nodig is.
 • Met spiegel. Als u deze optie selecteert, verandert de hoogte van de deureenheid.De afmetingen van de doos en het canvas kunnen in dit geval standaard blijven, omdat de boven- of zijstructuren als onafhankelijke elementen zijn gemonteerd. Vaak worden glazen inzetstukken gebruikt, die niet alleen esthetiek toevoegen, maar ook licht laten passeren, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot en de omvangrijke deur wordt vergemakkelijkt.

Bepalen welke optie om te vertrekken moet gebaseerd zijn op de gekozen ontwerpbeslissingen.

Hoe meet ik?

Het meten van de afmetingen van de toegangsdeur is eenvoudig, omdat ze standaardwaarden hebben: breedte - 86 of 96 cm, hoogte - 205 cm, deze afstand wordt samen met het blad en de doos beschouwd. In de praktijk heeft elke fabrikant zijn eigen afmetingen, dus wanneer u de deur installeert, moet u hoogstwaarschijnlijk ofwel de opening vergroten of, omgekeerd, de muur opbouwen.

Om de afmetingen correct te berekenen, moet er rekening mee worden gehouden dat, afgezien van de dikte en hoogte van de doos met het canvas, u de volgende factoren moet onthouden:

 • Voor het berekenen van de breedte moet rekening worden gehouden met - het canvas + het linker en rechter frame van het frame + 2 mm scharnieren + 4 mm op de bout en de grendel van het slot + 20 mm op de montageluiken.
 • Om de hoogte te berekenen - sjerp + 10 mm bij afwezigheid van een drempel, of een canvas + doos + 20 mm + 3 mm vanaf de bovenkant + 5 mm vanaf de onderkant.

Een plaats onderaan en bovenaan is nodig om te compenseren voor mogelijke verzakkingen van scharnieren, bevestigingsmiddelen en veranderingen in de geometrie van houten deuren onder invloed van het microklimaat.

Om de juiste deur te kiezen, meet u de parameters van de breedte en hoogte van de voet en het plafond om meetfouten te elimineren. Meting van de hoogte moet worden uitgevoerd vanaf de betonnen (of houten) bodemvloer, omdat de voordeur op een stevige steun moet worden geïnstalleerd. Om dit te doen, moet u controleren of er besmeurde elementen zijn op de plaats van meting, zoals borden. Daarom moet op de plaats van installatie van de doos de tegel worden verwijderd, als deze al is gelegd. Aangezien het huis kan worden bekleed met baksteen of ander materiaal, zou het niet overbodig zijn om metingen aan de straatkant uit te voeren.

Voor metingen kunt u een meetlint gebruiken of een speciale lasermeter gebruiken.

Het is belangrijk om een ​​eenvoudig maar nuttig principe niet te vergeten: "meet zeven keer, knip één keer".

Hoe kan ik uitbreiden?

Het uitbreiden van de deuropening is niet de meest triviale taak, en als er andere opties zijn, is het beter om dit niet te doen, maar het is heel goed mogelijk als het absoluut noodzakelijk is.Het appartement voor dergelijke veranderingen vereist de toestemming van de BTI, in uw eigen huis is het gemakkelijker, maar u moet de regels en beperkingen niet vergeten, anders kan het gebouw bij onjuiste berekeningen gevaarlijk worden voor mensen om erin te zijn. Eerst moet u vertrouwd raken met de eigenschappen van deuropeningen. Dit staat hierboven geschreven.

Om te veel te verwijderen, zijn er verschillende manieren:

 • Ruwe methode. Bij uitbreiding gebruiken ze verschillende beleggereedschappen, zoals een voorhamer, een jackhammer, een hamerboor en dergelijke. Om de methode te gebruiken, moet u eerst de contour beschrijven en vervolgens het overschot verwijderen met gereedschappen. Bij het kiezen van deze methode is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de microbarsten die tijdens de werking worden gevormd. Dergelijke scheuren vereisen extra werk om ze te verwijderen en de sterkte van de hele muur te verminderen.
 • Droog snijden. Met deze methode wordt de Bulgaar gebruikt, waarmee het overschot moet worden afgesneden, daarnaast heeft de Bulgaarse omgang met fittingen en andere metalen constructies. Bij droog zagen ontstaat er een grote hoeveelheid stof, dus zorg er voor het begin van de werkzaamheden voor dat je je ogen en luchtwegen beschermt.
 • Nat zagen. In dit geval wordt een spuitpistool gebruikt in combinatie met een slijpmachine waarmee het werkoppervlak wordt geïrrigeerd. De eenvoudigste methode is om een ​​gespecialiseerde constructiesnijder te gebruiken die is uitgerust met een diamanten schijf met een grote diameter en een watertank. Vuil op hetzelfde moment zal minder zijn, maar de kosten zijn aanzienlijk hoger.

Met een afname van de deuropening is de situatie eenvoudiger, er zijn ook verschillende manieren voor deze procedure:

 • Plat gesneden. Tegelijkertijd verandert de vorm van de opening niet en zijn er geen globale veranderingen voorzien, het is alleen nodig om de opening te verkleinen om de gewenste grootte te bereiken, de vorm blijft rechthoekig.
 • Arch. Een goede optie als de reductie niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte vereist is. Als u de poort wilt ontwerpen, moet u niet vergeten rekening te houden met de algemene ontwerpstijl van het huis. Nu is het een van de meest populaire soorten ontwerp. Maar alles moet harmonieus worden gecombineerd in stijl met de rest van het huis. Het is noodzakelijk om omvangrijke en heldere details uit het ontwerp te verwijderen, aangezien deze de opening "wegen". Bovendien laat de boog niet noodzakelijkerwijs een ronde achter, het kan in een ellipsvormige, asymmetrische of trapezoïdale vorm worden gedaan.
 • Complexe constructie. In dit geval wordt uitgegaan van een figuurontwerp van het diafragma.In dit geval is het beste materiaal gipsplaat. In plaats van een blinde muur kunnen bijvoorbeeld ook planken worden gemaakt.

In de rol van materialen worden baksteen, gips, gipsplaat of hout vaak gebruikt om te verminderen. Het gebruik van gips wordt niet aanbevolen in het geval van een aanzienlijke vermindering van de breedte van de deuropening.

Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen, als u van plan bent een zware deur of hangende meubels te installeren, moet u duurzame materialen kiezen.

Hoe te eindigen?

Zelfs een nieuwkomer die nog nooit is afgewerkt, kan de bekleding en de versiering met zijn eigen handen aan. Het is noodzakelijk om van tevoren alle details van het technologische proces en de eigenschappen van het materiaal te kennen die de voorkeur hebben, rekening houdend met de operationele eigenschappen ervan. Het is niet de meest praktische oplossing om de deur van een privéwoning buiten met kunststof te trimmen.

Ook is het beter om bij het bouwen van een huis vooraf na te denken over de parameters van de opening.

Bij de voorbereiding op afwerking is het belangrijk om het ontwerp en de kleur van de gang in overweging te nemen, compleet met de deur die u wilt installeren. De installatie en het ontwerp van de deuropening lijken sterk op de afwerking van ramen, daarom moeten het canvas en het ontwerp op orde worden gebracht. In het geval dat u de afwerking zelf aan het doen bent, enkele nuttige tips voor degenen die van plan zijn de afwerking van de toegangsdeur te doen:

 • De toegangsdeur moet anders zijn dan het interieur.
 • In een kleine gang is het beter een felle deur te plaatsen. Niet erg praktisch, maar als de materiaalkeuze op een steen of baksteen viel, is deze vraag niet relevant.
 • De toegangsdeur moet van binnenuit en tot aan de decoratie geïsoleerd zijn.

Voordat u begint, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de regels van het werk:

 • Zet om te beginnen het deurkozijn, verwijder dan de oude coating, een gebroken pleister en dicht zorgvuldig alle gevormde scheuren af.
 • Gipshellingen noodzakelijk op het oppervlak, grondig behandeld met een primer.
 • Het is noodzakelijk het oppervlak van de schimmel te behandelen, waarvoor een sterke primer wordt gebruikt, die ook aan de oplossing kan worden toegevoegd.
 • Wanneer de mortel stolt, is het noodzakelijk om het niveau van het oppervlak te controleren op niveau In geval van onregelmatigheden moet de aanpassing plaatsvinden. Het is belangrijk om het oppervlak van de hellingen soepel en gelijkmatig te maken, met de bovenkant parallel aan de vloer en de zijkanten aan elkaar.
 • Wanneer de opening waterpas staat en de oplossing hard wordt, mag men verder gaan met verf of decoratiemateriaal.

Het is mogelijk om de afwerking van openingen zonder pleisterwerk aan te kunnen, hiervoor is het noodzakelijk alle uitstekende delen te verwijderen die de installatie van een frame van hout of metaal, waarop de sierdelen al zijn gemonteerd, kunnen voorkomen.

Het is beter om onmiddellijk schakelaars, stopcontacten, communicatie en andere noodzakelijke items te plaatsen.

Er zijn verschillende materialen voor het ontwerp en de decoratie van de deuropening:

 • gips is de beste keuze voor het afwerken van hellingen en deuren, met het gebruik ervan is het mogelijk om een ​​bijna perfect vlak oppervlak te maken. Door de oplossing te maken, verkrijgt u een duurzame en hoogwaardige afwerking, waarvan de voordelen de afwezigheid van lege ruimtes en de zogenaamde "koude bruggen" zijn. Een ander voordeel is dat de helling niet zal buigen en dat dergelijk materiaal niet wordt beïnvloed door veranderingen in vochtigheid en temperatuur.
 • Deuropening kan worden ommanteld met gipsplaat. Net als bij gips, wordt het oppervlak glad en schoon. De eenvoud van het werken met dit materiaal is een groot pluspunt voor zijn keuze.
 • Laminaat- of MDF-panelen goed geschikt voor decoratie, en hun installatie kost niet veel tijd. Een verscheidenheid aan opties voor de keuze van reliëf en kleur geeft een goede keuze voor elke smaak. Laminaat wordt gefixeerd met vloeibare nagels.
 • fineerhout je moet eerst op het canvas liggen om te proberen en dan de strips nummeren zonder de foto te verliezen. Het is beter om een ​​zelfklevend fineer te nemen. Na het verwijderen van het papier dat de kleefzijde bedekt, moeten de stroken van het midden naar de randen worden gelijmd. Alle stroken worden gestreken door ijzer door papier. De openingen tussen de strepen moeten minimaal zijn om de integriteit van het patroon niet te verstoren,
 • Echt leer Het kan ook dienen als een uitstekend afwerkmateriaal, een belangrijk voordeel is het uiterlijk, en het grootste nadeel is de prijs voor dergelijk materiaal.
 • Het is mogelijk om de deur uit te leggen met een decoratieve steen, het zal vele jaren dienen en zal zijn uiterlijk niet verliezen. Stenen liefde voor weerstand tegen stress. Kies voor bekleding een materiaal met een dikte van minder dan 4 mm. Anders kan de deur zwaar worden en na verloop van tijd kan de deur niet goed uitlijnen. Ben als afzonderlijke stenen of stukken steen, en stevige plaat van toepassing, gesneden aan de grootte van de deur.Je kunt een plaat met een steen oppikken, met een reeds bestaande kleefbasis, maar voor de betrouwbaarheid is het beter om een ​​speciale constructiehars of vloeibare nagels te gebruiken.
 • Boom verfraaiing ziet er altijd nobel en elegant uit.
 • Kunststof panelen verschillende voordelen tegelijk: prijs, plastic is geen duur materiaal en het vermogen om andere materialen te imiteren, zoals hout of steen. Maar er zijn ook nadelen - plastic is van korte duur en ziet er goedkoop uit.
 • Schilderen en zelfklevende film. Met het gebruik van verf kun je allebei uitstekende resultaten behalen en alles bederven. Met behulp van verf kunt u elke afbeelding schilderen of gewoon het uiterlijk van het schilderij op een passende toon verbeteren.

In uw eigen huis is het beter om het ontwerp van de toegangsdeur van het MDF-paneel, fineer, vinyl met leer en gipsplaat niet te gebruiken: de rijp bevindt zich direct achter de muur, dus als er onvoldoende thermische isolatie is, kan vocht verschijnen, kan schimmelvorming ontstaan ​​en de daaropvolgende verslechtering van afwerkingsmaterialen.

Hoe het beste te verwarmen?

Isolatie is een zeer belangrijke fase in de afwerking van de deuropening: in de winter kan door het grote temperatuurverschil een groot warmteverlies door de voordeur gaan,Dit geldt met name voor bewoners van hun eigen huis - er zijn vaak gevallen van zelfs ijsvorming van de ingangsopening en de deur van binnenuit met slechte thermische isolatie.

We mogen niet vergeten dat naast de isolatie rondom, het erg belangrijk is om de deur zelf te verwarmen, hiervoor zijn er verschillende manieren:

 • Als de deur een inwendige holte heeft, is het mogelijk om het te vullen met een verwarmend materiaal, voor dit doel worden schuimplastic, minerale wol of andere isolatiematerialen gebruikt. Om de binnenkant te vullen, is het noodzakelijk om een ​​holte binnen de omtrek en lateien van een houten staaf van constructief belang te stofferen en de resterende ruimte te vullen met isolatie, en de holte zelf te sluiten met plaat- of rekmateriaal.
 • Een andere mogelijke manier om de deur te verwarmen - stoffering. Deze methode bestaat uit het bedekken van het canvas met isolatie aan één of beide zijden, gevolgd door een decoratief materiaal over de isolatie.
 • Om het vel dichter bij de doos te houden, is het mogelijk om een ​​speciale schuimrubber- of rubberisolatie te gebruiken, dergelijk materiaal wordt in elke ijzerhandel verkocht. Alles is eenvoudig: u hoeft alleen de isolatie op de doos op de plaats van de deur te lijmen.Het is mogelijk om het resultaat te verbeteren en dergelijke isolatie te plakken, behalve de doos, en op de deur zelf, om te zorgen dat de afdichtingen samenvallen wanneer de deur gesloten is.

Mooie voorbeelden in het interieur

Tot slot beschouwen we verschillende illustratieve voorbeelden van verschillende ontwerpopties voor deuren en deuropeningen.

Dit ziet eruit als een deuropening afgezet met leer - zoals u kunt zien, is niet alleen de deuropening afgezet met leer hier, maar de deur zelf.

Maar zo ziet de deur eruit, afgewerkt met een decoratieve steen - let op, de deur zelf is versierd met een ander materiaal voor dit voorbeeld, bovendien wordt de steen vanwege schoonheid niet alleen in de deuropening gelegd, maar ook rond met de overgang naar de muren.

Deze foto's tonen een straataanzicht van een deur met een spiegel - extra structuren worden links en rechts van de deur ingevoegd, wat de deur nobeler maakt.

Er is slechts een deuropening, versierd met plastic panelen - een goedkope optie en het ziet er heel behoorlijk uit.

Verfontwerp is een andere budgetoptie die een saaie deur transformeert in een echt kunstwerk.

In de volgende video leert u meer over hoe u een opening voor de voordeur kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer