Inbraakwerende deuren: kenmerken naar keuze

 Inbraakwerende deuren: kenmerken naar keuze

De belangrijkste taak van de voordeur is om het huis te beschermen tegen hacking, dus het moet worden gemaakt van hoogwaardige materialen met behulp van een speciale technologie. Om de beste optie te kiezen, moet u vertrouwd raken met alle functies van anti-inbrekerconstructies. Als je alle nuances van de juiste keuze kent, kun je het huis maximaal beveiligen.

Ontwerpkenmerken

De voordeur is een schild thuis, dus het moet een aantal eigenschappen hebben. Om een ​​stabiele en duurzame basis te hebben, moet deze bestaan ​​uit een stalen meerlagige frontplaat, een versterkt frame, een gepantserde vergrendelingsstructuur en een monolithische triplex in een glazen blok met een versterkte versterkte lat.Binnenin het canvas moet een niet-ontvlambaar en isolerend vulmiddel zijn.

Entreepartijen tegen inbraak dienen te voorkomen dat ze worden gehackt door lussen te snijden of schroot te openen. Ze moeten bestand zijn tegen mechanische schade, met inbegrip van opnamen van een vuurwapen of ondermijnen. Zelfs wanneer een kleine vrachtwagen wordt getrokken, moet de deur niet toegeven aan druk en op zijn plaats blijven.

Het inbraakwerende ontwerp kan niet worden opgevijzeld, gezaagd met een elektrische zaag of gaten. Zelfs lassen met gasvlammen zou krachteloos moeten zijn, net zoals inbrekers binnenshuis komen. Natuurlijk kan volgens onderzoek elke deur worden geopend, maar een hoogwaardig canvas moet zo lang mogelijk bestand zijn tegen hacking. Gedurende de tijd dat de aanvallers met de sloten knoeien, kan iemand ze opmerken en de politie bellen.

Zeer grote vereisten hebben invloed op de breekweerstandsklasse. Niet alle modellen kunnen grote ladingen aan, dus let bij het kopen op de classificatie van producten.

Het zijn niet altijd inbraakwerende toegangspanelen die rijke mensen stellen die het meest bezorgd zijn over hun eigendom.Ze worden vaak gekocht voor financiële instellingen, musea en kantoorgebouwen. Ja, en de gemiddelde burger is geïnteresseerd in zijn eigen bescherming, dus vaak let hij op precies zulke structuren.

Vzlomostoykie-doeken zijn geluiddicht en hebben een lage thermische geleidbaarheid. Ze zijn uitgerust met hoogwaardige deurbeslag, dat is ontworpen voor meerdere openingen en sluitingen. Met een breed scala aan producten kunt u een interessant ontwerp kiezen dat de gevel van het huis siert.

Inbraak klassen

Anti-inbrekerconstructies moeten worden gekozen rekening houdend met hun classificatie. Ter bescherming van de huisdeskundigen raden we aan producten van 2 of 3 klassen te kopen. Er wordt aangenomen dat de zwakste stabiliteit klasse 1 deuren zijn, en ze worden meestal geplaatst bij de ingang van het interieur.

Bij klasse 2 zijn er vergrendelingsapparaten en betrouwbare sloten, waarmee je het gebouw kunt beschermen tegen hacking. Zelfs ervaren meesters kunnen deze taak niet altijd aan. Het meest betrouwbaar zijn de panelen van 3 klassen. Ze zijn uitgerust met krab- en meerpuntssluitingen en de borgpennen verbeteren de stabiliteit van het deurkozijn.Maar dergelijke serieuze constructies zijn niet eenvoudig te vinden in de winkel van deuren, omdat ze voornamelijk op aanvraag in één exemplaar worden geproduceerd.

Er zijn 4 en 6 klassen inbraakbestendigheid. Ze verschillen in die zin dat de deur van de 4e klasse in staat is om de beschieting van een machinegeweer te weerstaan, en het product van de 6e klasse zal bestand zijn tegen een schot van een geweer. Het ontwerp van Vzlomostoykost omvat de volledige naleving van internationale normen en certificering. Om te openen duurt het minstens 10 minuten, en als het 4 klas is, dan minstens een half uur.

Aangezien moderne vraag aanbod creëert, plaatsen oneerlijke fabrikanten vaak stalen versterkte deuren voor inbraakwerende producten. Ze zijn meestal bedekt met een laag poederhamers verf, die de illusie schept van een betrouwbaar en hoogwaardig model. En de gebruikelijke koper kan geen namaak onderscheiden van het origineel.

De eigenaardigheid van de keuze voor een dergelijke specifieke deurconstructie is de selectie van niet alleen duurzame, maar ook een multifunctionele optie. Het gepantserde kleed moet een bedrijfsvergrendeling hebben, die niet alleen bestand is tegen openen, maar ook tegen het maken van een indruk.Binnenin het canvas moet een optisch oog en een beschermende ketting zijn. Deurgrepen en scharnieren moeten zo sterk zijn dat ze niet mogen worden ingekort of onderhevig aan andere mechanische belasting.

materiaal

De meeste mensen, die het ontwerp van inbraakbeveiliging kopen, worden geleid door de dikte van het metaal dat het deurpaneel vormt. Na een logische mening lijkt het er aanvankelijk op dat hoe dikker het metaal, hoe sterker en sterker het is. De massieve deur wekt vertrouwen, maar in feite is het niet altijd zo dat een dergelijk product zeer goed bestand is tegen inbraak.

Inbraakresistentie wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bijvoorbeeld staalplaatdikte en webproductietechnologie. Het is ook erg belangrijk hoe het werd verwerkt en welk metaal werd gebruikt.

De bijzonderheid van het deurpaneel met anti-inbraaksysteem is dat er geen duidelijke afhankelijkheid van de metaaldikte op de kwaliteit van het product is. Als de metaalplaat een dikte heeft van meer dan 3 mm, kan worden aangenomen dat het gebruik van materiaal van lage kwaliteit voor de vervaardiging ervan zeer waarschijnlijk is. Dit is te wijten aan het feit dat om de stijfheid van de baan te vergroten, het noodzakelijk is om een ​​grotere dikte van het metaal te verschaffen.

De deurproducten van Vzlomostoykie hebben een complexe structuur, die met een bepaalde berekening de sterkte moet versterken met behulp van een speciaal systeem van interne verstijvers. Veel technische ideeën zijn erop gericht om op betrouwbare wijze de deur open te zetten voor elke vorm van hacking, zelfs bij afwezigheid van externe metalen platen. Een dergelijk product is duur, omdat voor de vervaardiging ervan een speciale complexe technologie wordt gebruikt.

Tot op heden kunnen op de markt van bouwmaterialen deurontwerpen worden gekocht, waarvan de metaaldikte 0,8 - 1,2 mm is. In dit geval valt het meeste op het schilderwerk. Dit vel is erg zacht en onstabiel en heeft daarom geen weerstand tegen openen. Door zo'n deur te kopen, moet je niet verwachten dat het de belasting meer zal kunnen weerstaan ​​dan de gebruikelijke houten constructie.

Warmgewalst of koudgewalst metaal kan worden gebruikt bij de productie van inbraakwerende panelen. Hoogwaardig staal wordt gebruikt voor de productie van koudgewalste plaat, terwijl grondstoffen van lage kwaliteit worden gebruikt voor warmgewalste plaat. Daarom zijn de deuren van warmgewalst staal zwaar en dik, maar hebben ze geen goede prestatiekenmerken.

De koudgewalste productiemethode is goed, omdat deze zorgt voor de volledige verwijdering van slak. Het is bijna onmogelijk om het handmatig te doen, dus speciale technologie wordt gebruikt in de productie. Extra koud walsen van staal zorgt voor een extra stevigheid en stevigheid. Hij heeft het vermogen om te buigen zonder te scheuren, en hij heeft vrijwel geen onregelmatigheden.

Het enige minpunt van het koudgewalste product is de hoge prijs.

Hoe te kiezen?

Voordat u naar de winkeldeur gaat en uw favoriete model koopt, is het logisch om klantrecensies op thematische forums te bestuderen. De kwaliteit van beveiligingsdeuren wordt niet alleen besproken door gebruikers, maar ook door de fabrikanten zelf.

Na het zorgvuldig lezen van de mening van internetgebruikers, kunt u bewust tot uw eigen beslissing komen:

  • Mensen die de voorkeur geven aan producten uit warmgewalste grondstoffen, let vooral op hun beschikbaarheid. Fabrikanten van dergelijke producten proberen geld te besparen en metaal van lage kwaliteit te verkrijgen, dat is gemaakt door lastechnologie. Daarom zal de installatie van een dergelijk model niet verschillen van de aanschaf van een conventionele houten deur.
  • Het is het beste om voorkeur te geven aan koudgewalste staalmodellen, omdat deze verschillende voordelen hebben. Ze hebben een glad oppervlak en dezelfde dikte en ze hebben geen restspanningen. Deze deuren kunnen niet worden gebroken of geruïneerd. En door de afwezigheid van schaal zijn ze niet gevoelig voor corrosie.
  • De dikte van de metalen plaat aan de geselecteerde deur moet 1,2 - 1,5 mm zijn. Zo'n paneel heeft een klein gewicht en betaalbare kosten.
  • Het is vooral belangrijk om bij het kopen van een inbraakwerend ontwerp aandacht te schenken aan de fabrikant. Als het niet goed bekend is, kan het tijdens de productie materialen van slechte kwaliteit gebruiken. Daarom is het ook belangrijk om alle bijbehorende documenten te controleren.
  • Naast de operationele eigenschappen, moeten de toegangs- of binnendeuren een esthetisch uiterlijk hebben. Op de moderne markt een breed scala aan modellen met een divers ontwerp. Bij het kiezen van een bepaald canvas moet u zich concentreren op de algemene stijl van de gevel van het huis.
  • Als de koper vragen heeft bij het kiezen van de voordeur, moet u contact opnemen met een consultantwelke beschikbaar is om te vertellen over alle voordelen van de gepresenteerde modellen.

Zie deze video voor informatie over het installeren van een inbraakwerende deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer