Handgrepen voor toegangsdeuren: functies en aanbevelingen voor selectie

De klinkklem voor de voordeur is een betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken product waarmee u zelfs een zeer zware en zware deur eenvoudig kunt openen. Daarom zijn deze modellen erg populair en worden ze op verschillende deurbladen geïnstalleerd.

Dergelijke fittingen kunnen een verschillende ascetische uitstraling hebben, die het overeenkomstige minimalistische interieur van het huis aanvult, maar kan ook in een bizarre en gevarieerde vorm worden gemaakt, waardoor het een hoogtepunt van het interieur wordt, gemaakt in de klassieke of Provençaalse stijl.

Laten we eens kijken naar de kenmerken van dit type hardware voor toegangsdeuren, evenals de belangrijkste aanbevelingen voor hun keuze.

Het concept van "pen-bracket"

De klinkklem voor de toegangsdeur is een stationaire versie van de fittingen, die zich onderscheidt door een zeer eenvoudige inrichting, omdat er geen grendel of bout in zit. Het wordt uitgevoerd in de vorm van een boog, die een verschillende vorm kan krijgen. Daarnaast zijn er gevallen van productie van ronde producten van dit soort apparaten.

Complexe ontwerpoplossingen stellen u in staat om een ​​dergelijk handvat in de vorm van een dierenkop uit te voeren, bijvoorbeeld een wolf, een leeuw of een tijger.

Een dergelijk product is bevestigd aan het deurblad, gemaakt van hout of metaal. U kunt de deur met een vergelijkbaar onderdeel op twee manieren openen: klik erop of trek hem naar u toe.

Handgrepen voor toegangsdeuren kunnen in dergelijke parameters variëren:

 • het materiaal waaruit ze zijn gemaakt;
 • de aanwezigheid van een beschermende coating;
 • het uiterlijk van het product;
 • versterkte of eenvoudige ontwerpen.

Het vergelijkbare type accessoires kan worden gemaakt op basis van individuele tekeningen of tekeningen en worden verkregen in een gespecialiseerde winkel.

Speciale functies

Handgrepen voor toegangsdeuren hebben bepaalde kenmerken, omdat ze tijdens de werking onder de negatieve invloed staanomgevingsfactoren. Bovendien zijn ze onderhevig aan een hogere belasting dan binnendeurgrepen.

  De kenmerken van dit type hulpstukken omvatten:

  • Productie van materialen die duurzaam zijn. Daarom zijn een van de meest populaire opties metalen en houten modellen.
  • Ze worden geïnstalleerd op zware deuren in appartementen en huizen die massaal zijn.
  • Handgrepen van PVC - de beste optie voor de uitrusting van de toegangsdeur van balkondeuren, gemaakt van kunststof.

  Om de deurgrepen te bevestigen, moet u zowel kop-staartkoppelingen als serieuze montageplaten gebruiken.

  Materiaal voor de productie van pennen

  In het productieproces van het beschreven type product kan een verscheidenheid aan materialen en grondstoffen worden gebruikt. De meest voorkomende opties zijn verschillende metaallegeringen, hout, polyvinylchloride en glas.

  Houten deurgrepen kan een echt kunstwerk worden, omdat ze vaak versierd zijn met houtsnijwerk of gesneden elementen. Dergelijke hulpstukken worden perfect gecombineerd met de toegangsdeur, die was gemaakt van massief hout of bekleed met natuurlijk fineer.

  Metalen stationaire pennen zijn een van de meest voorkomende opties voor accessoires. Dit kenmerk wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid, omdat het gemakkelijk kan worden geïnstalleerd op toegangsdeuren gemaakt van verschillende materialen, of het nu hout, metaal, glas of ander materiaal is.

  Tijdens de productie van metaalvarianten kan puur metaal worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan kan ijzer of aluminium fittingen zijn. Er zijn veelvuldige gevallen van productie van deurgrepen van legeringen, bijvoorbeeld van messing, brons of staal.

  Messingproducten zijn erg populair vanwege hun presentabele uiterlijk en betrouwbaarheid. Ze verschillen op de lange termijn. Bovendien is dit materiaal zeer aangenaam om aan te raken en vrij warm, wat een doorslaggevende factor kan zijn bij het kiezen van het materiaal waaruit de greepbeugel voor toegangsdeuren is gemaakt.

  Niet minder populair zijn aluminiumproducten. Ze zien er geweldig uit en zijn geïnstalleerd op het deurblad, dat is gemaakt van plastic, glas of hout.

  Om metalen handvatten een meer esthetisch uiterlijk te geven, worden verschillende metaalverwerkingstechnieken gebruikt. Dergelijke fittingen kunnen worden gepolijst met speciale tapes.Als gevolg van deze behandeling wordt het oppervlak van het handvat gekenmerkt door zachtheid en glans.

  Als het product aan kleuring onderhevig is, dan poederverf wordt gebruikt. Het kan van verschillende kleuren zijn, maar de zwarte modellen zijn de meest stijlvolle.

  Het verfproces vindt plaats met behulp van speciale high-tech apparatuur met behoud van hoge temperaturen. Het hele proces is geautomatiseerd en kan niet handmatig worden uitgevoerd. Dit zorgt voor een lange levensduur van de handvatclips, waardoor zwarte verf niet barst of loskomt.

  Het gebruik van poederverf kan de anti-corrosiekarakteristieken van metaalproducten aanzienlijk verbeteren. Tijdens de toepassing van deze technologie wordt het buitenoppervlak van de greepbeugel beschermd door een film, die wordt gekenmerkt door een hoge mate van weerstand tegen mechanische beschadiging. Krassen verschijnen minder vaak op dergelijke pennen.

  Het proces van het polijsten van dergelijke producten wordt uitgevoerd met apparaten met een fijne schuurwerking. Na voltooiing van een dergelijke procedure zal het oppervlak van een dergelijk product verschillend zijn.waas.

  Metalen deurknoppen kunnen nikkel of verchroomd zijn.

  Onlangs werd het oxidatieproces gebruikt als de belangrijkste coating voor de fittingen van toegangsdeuren, onder invloed waarvan het product beter bestand is tegen hoge vochtigheid, roest niet verschijnt op dergelijke handvatten en ze oxideren niet zo snel.

  Handgrepen gemaakt van PVCZe zijn niet erg populair bij consumenten, omdat ze niet zo duurzaam zijn als metalen of houten producten. Hun grootste voordeel is lage kosten. Dergelijke details zijn vaak te vinden op balkondeuren, omdat ze niet geschikt zijn voor installatie op een metalen of glazen plaat.

  De minst gebruikelijke variant van de handgrepen van de toegangsdeuren - beugels zijn glazen modellen. Vaak zijn ze gemaakt van Tsjechisch of Moermansk glas. Dergelijke hulpstukken zijn fragiel en vereisen daarom zorgvuldige aandacht voor zichzelf.

  Basisaanbevelingen voor selectie

  Als u de greepbeugel voor de toegangsdeur kiest, moet u op de maat van het product letten.De afmetingen van dergelijke handgrepen moeten worden gerelateerd aan de parameters van de deur, zodat ze er harmonieus uitzien.

  Als de toegangsdeur groot is, koop dan een massieve beugel. Voor een kleine toegangsdeur is het beter om een ​​miniatuurhandvat te kopen, zodat het uiterlijk van de deur niet wordt aangetast.

  Als u een klein hendel op een zwaar deurblad installeert, is er een zeer hoog risico dat de hardware snel breekt en voortdurend onder zware druk staat bij het openen van de deuren. De grote hendel ziet er ongepast uit op een klein deurblad.

  Kies houten producten en stop met uw keuze voor de accessoires, die van massief hout zijn gemaakt. Dit verlengt de levensduur van een dergelijk product en helpt de duurzaamheid ervan te vergroten.

  Als u een stilstaand handvat van zacht hout installeert, slijt een dergelijk product snel en verliest het zijn originele uiterlijk en moet u het vervangen.

  Door de keuze voor dit of dat materiaal te stoppen, overweeg ontwerp en een installatieplaats. Bijvoorbeeld pennen,Gemaakt van roestvrij staal en gekenmerkt door uitstekende anticorrosie-eigenschappen. Ik ga voor installatie op het deurblad, dat is gemaakt in een moderne of high-tech stijl.

  Als u accessoires koopt voor installatie op kantoordeuren gemaakt van PVC-materiaal, stop dan uw keuze op de aluminium greepbeugel. Het ziet er geweldig uit model gemaakt van aluminium pijp, die was bedekt met zwarte poederverf.

  Nu kent u de kenmerken van verschillende handgreepbeugels, die worden gebruikt voor installatie op de toegangsdeuren, en u kunt het meest geschikte model voor u kiezen.

  Meer informatie over de deurbeugels voor toegangsdeuren vindt u in de onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer