Handvatten voor glazen deuren kiezen

Handgrepen voor glazen deuren zijn een belangrijk element van deurbeslag en worden geproduceerd in een grote verscheidenheid aan vormen en ontwerpen. Producten zijn een enge specialisatie en kunnen in de regel niet op een ander type deur worden geïnstalleerd.

Speciale functies

Het gebruik van glazen deuren is al lang in de praktijk. All-glass-modellen breiden de ruimte visueel uit, rommel niet in de kamer en bieden voldoende mogelijkheden voor het implementeren van ontwerpideeën. Deuren gemaakt van glas passen perfect in alle moderne stijlen, harmonieus gecombineerd met meubels en andere elementen van het interieur.

Deurgrepen zijn de laatste en belangrijkste slag in het ontwerp van transparante doekenZe geven glazen deuren een complete uitstraling en een stijlvolle uitstraling.

Deurgrepen voor glazen deuren verschillen structureel van traditionele modellen en zijn uitgerust met speciale bevestigingen die de glasplaat niet kunnen beschadigen.

Het bereik van pennen is vrij uitgebreid. Producten kunnen zowel op de binnendeuren als op de ingangsgroepen van openbare instellingen, kantoren, winkelcentra, woonruimten, zwembaden, douches, sportcomplexen en baden worden geïnstalleerd. De keuze van het gewenste model hangt af van de grootte en het gewicht van het deurblad, de intensiteit van de beweging van de mensenstroom en de frequentie van openen en sluiten, evenals van externe temperatuuromstandigheden en vochtigheid.

Een metalen handvat voor binnendeuren is bijvoorbeeld niet geschikt voor installatie in het badwaar vanwege de waarschijnlijkheid van sterke hitte, het gebruik van een houten model vereist is Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de vorm van het product.

Dus, voor een enorme deur waardoor een groot aantal mensen passeren, zou de installatie van een knop (rond handvat) ongepast zijn. En integendeel, aan de binnenzijde van het huis zal een massieve handgreep het doek visueel zwaar maken en eruit zien als iets vreemds.

Verscheidenheid aan materialen en vormen

Deurgrepen voor glasdoeken zijn gemaakt van verschillende materialen. Naast staal worden ook vaak koper en kunststof, hout, aluminium, brons en verschillende metaallegeringen gebruikt.

  • Houten handgrepen Kijk naar de glazen deur is zeer stijlvol en natuurlijk. Vaker worden dergelijke modellen geïnstalleerd in ruimtes met hoge temperaturen, zoals sauna's en keukens. Bovendien zien matte houten handvatten er goed uit in landhuizen en cottages, die zijn gedecoreerd in ecostyle en gelakte modellen zijn vrij geschikt voor installatie in openbare ruimtes. Ondanks het feit dat houten blanks worden voorbehandeld met speciale verbindingen die de weerstand van hout tegen hoge vochtigheid verhogen, wordt het niet aanbevolen om ze in Russische baden en badkamers te gebruiken.
  • Aluminium modellen bestemd voor installatie op zwenk- en schuifsystemen, kunnen ze op glasplaten van elke dikte worden geïnstalleerd. Het materiaal heeft goede anti-corrosie-eigenschappen en een hoge weerstand tegen extreme temperaturen. BovendienAluminium handgrepen hebben een lange levensduur, lage kosten en goede slijtvastheid, waardoor u modellen op openbare plaatsen met een gemiddelde verkeersintensiteit kunt installeren.
  • Stalen pennen vaak uitgerust met een drukmechanisme en zijn ontworpen voor ruimtes met veel verkeer. Modellen kunnen worden geïnstalleerd op zowel scharnierende als schuifconstructies, ze onderscheiden zich door een mooie, vaak verchroomde, oppervlakte-bestendig tegen roest en een stijlvolle uitstraling. Roestvrijstalen handgrepen verdragen sterke mechanische belastingen en worden gecombineerd met alle soorten glazen deuren met een dikte van 8 mm of meer. Het enige nadeel van dergelijke producten is vrij veel gewicht en hoge kosten.
  • Bronzen modellen verschillen in duur en nobel uiterlijk, maar na verloop van tijd zijn ze gevoelig voor schuren van de decoratieve laag en volledig verlies van de originele glans.

De vormen en functionaliteit van de handgrepen zijn ook gevarieerd. Modellen kunnen een ronde, vierkante en klassieke vorm hebben en kunnen ook op moeilijk individueel ontwerp worden uitgevoerd.De meest handige optie is de producten in combinatie met een slotapparaat, waarvan de meest voorkomende een magneet en een grendel zijn.

Dergelijke producten zijn het meest gevraagd voor installatie op binnendeuren. - daar waar het aanbrengen van het canvas met een sluitapparaat niet vereist is. Met behulp van de grendel en de magneet wordt de baan stevig bevestigd aan zijn doos of het tweede deel, waardoor wordt voorkomen dat de deur spontaan uit tocht kan worden geopend. Het tweede type vergrendelingshendels wordt vertegenwoordigd door modellen die de deur met een sleutel kunnen vergrendelen.

Dit type wordt vaak gebruikt op schuifdeuren en is erg handig in gebruik.

species

Niet minder belangrijk criterium waarmee handgrepen voor glasdoeken worden geclassificeerd, is de wijze van bevestiging ervan. Op basis hiervan zijn er vijf soorten structuren.

Overheadmodel

Het gebruiksgemak van dergelijke producten is de afwezigheid van de noodzaak om gaten in de glasplaat te boren. De handvaten zijn klein van formaat, hebben in de regel een metalen uitvoering en zijn met een speciale bevestigingsmethode aan de deur bevestigd.Het voordeel van overheadkopieën is de mogelijkheid tot zelfinstallatie, die kan worden uitgevoerd zonder het gebruik van speciale gereedschappen en de beschikbaarheid van de nodige vaardigheden. Bovendien is sommige modellen uitgerust met een magneet waarmee de deur stevig in de gesloten positie kan worden bevestigd.

Bovendien zijn producten in een breed assortiment verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan vormen, kleuren en ontwerpen. Dit vergemakkelijkt de selectie van het gewenste model aanzienlijk, waardoor u een handvat voor elk interieur kunt kopen.

De nadelen zijn onder meer het risico van scheuren met een zeer sterke aanscherping van bevestigingsmiddelen en het onvermogen om te gebruiken op te dunne glasplaten.

handgrepen

Handgrepen tussen haakjes worden veel gebruikt op de slinger- en schommelsystemen, gekenmerkt door de afwezigheid van een grendelinrichting en een grote verscheidenheid aan vormen. Dit type is het goedkoopst en vaakst, het wordt vaak gebruikt voor installatie in verschillende openbare ruimtes.

Het ontwerp van de modellen stelt u in staat om verschillende materialen te gebruiken voor de fabricage. Met de succesvolle combinatie kunt u een model kiezen voor elk type deur.Nietjes kunnen worden gebruikt bij instap- en interlokale systemen, ze onderscheiden zich door een goedkoop, breed kleurengamma, eenvoudige installatie en een lange levensduur.

De nadelen zijn een rustieke uitstraling en de noodzaak om gaten te boren voor hun installatie.

Duw modellen

Drukmodellen vereisen voor hun installatie de vorming van een doorgaand gat dat overeenkomt met de grootte van het vergrendelingsmechanisme. Handgrepen maken het mogelijk om het deurblad in de gesloten positie vast te maken, ze onderscheiden zich door een krachtig mechanisme en een groot assortiment.

De nadelen van drukproducten omvatten de behoefte aan professionele installatie. Deze vereiste is te wijten aan het feit dat als het apparaat verkeerd is geplaatst, de glasplaat kan worden beschadigd en de vlag van het sluitapparaat niet volledig wordt gesloten.

Knop knoppen

Handgrepen, knoppen die veel worden gebruikt bij het installeren van deuren in appartementen en particuliere woningen. De knop is gemaakt in de vorm van een draaimechanisme, uitgerust met een vergrendelende tong en een ronde tweezijdige handgreep. Modellen zijn verkrijgbaar in een breed assortiment en worden vertegenwoordigd door houten, metalen en plastic handgrepen.

Bovendien hebben de handgrepen een handige vorm voor gebruik en zorgen ze voor een goede aansluiting van het deurblad op de doos.

De nadelen van knoppen omvatten complexe installatie en de onmogelijkheid van installatie op grote en zware deurbladen.

Schuifdeurmodellen

Compartimentdeuren vereisen de installatie van speciale handgrepen die zijn aangepast om het web opzij te zetten en om vrij de nis binnen te gaan. Coupe-handgrepen hebben een afgeplatte vorm en worden op het canvas geïnstalleerd door te lijmen. De voordelen van dergelijke producten zijn een breed assortiment en de mogelijkheid om een ​​schuifdeur eenvoudig te bedienen.

De nadelen zijn de onvoldoende betrouwbaarheid van het fixeren van de kleefband en de noodzaak voor een zorgvuldige selectie van de hoogte van het product. Anders zal de deur niet in de nis kunnen komen en moet je een nieuwe pen kopen.

Installatie tips

De installatietechniek van deurgrepen is volledig afhankelijk van het type productontwerp. Dus bij de installatie van modellen is het belangrijkste om te kiezen voor een optimale perskracht van glas. Als het "gulden gemiddelde" niet kan worden gedetecteerd, bestaat de kans dat de hendel tijdens het gebruik beweegt of dat het glas barst door te veel draaien.

Installatie van modellen waarvoor boorgaten nodig zijn voor montage, moet door een vakman worden uitgevoerd. Als dit echter niet mogelijk is, kunt u zelf gaten maken. Handvat installatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd vóór het scharnieren van de deur. Voor het werk is het noodzakelijk om een ​​diamantboor of een graveur met een ronde diamantboor te gebruiken.

Het boren moet worden uitgevoerd met inachtneming van individuele voorzorgsmaatregelen en beschermt de ademhalingsorganen en ogen tegen binnendringen van glasstof.

Boorgaten moeten strikt loodrecht op het glasoppervlak worden uitgevoerd en met een puntige aanraking van het instrument op het glas worden uitgevoerd. Ondanks het feit dat voor de vervaardiging van deuren met sterk gehard glas, het canvas beter op een rubberen mat of een dikke deken kan worden geplaatst. Een dergelijk substraat dempt de vibratie en laat het glas niet breken. Nadat de gaten zijn gevormd, kunt u de instructies strikt volgen om door te gaan met de installatie van de handgreep.

Handgrepen voor glazen deuren kunnen zelfs het eenvoudigste canvas transformeren en vaak de rol spelen van een koppeling tussen verschillende stijlbeslissingen, die harmonie en stijl in de ruimte brengen.

Zie de volgende video voor meer informatie over het installeren van pennen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer