Vervangen van de deurgreep: voorbereiding en stap-voor-stap proceshandleiding

 Vervangen van de deurgreep: voorbereiding en stap-voor-stap proceshandleiding

Het is moeilijk om een ​​comfortabele deur van hoge kwaliteit voor te stellen zonder handvat. Met dit element kunt u het deurblad gebruiken met maximaal gemak. Installeer een nieuwe of demonteer de oude handgreep met uw eigen handen. Dit proces kost niet veel moeite en vrije tijd. Vandaag zullen we in detail bekijken hoe de deurhendel op de juiste manier te veranderen, en erachter te komen welke soorten accessoires er zijn.

Soorten handgrepen

Denk niet dat absoluut alle deurgrepen hetzelfde zijn. In feite verschillen deze elementen in ontwerp en installatiemethode. Laten we eens in detail bekijken welke soorten pennen er op de huidige markt bestaan.

 • Gelegd (niet gesneden). Dergelijke varianten van handgrepen zijn heel gebruikelijk. Ze worden als eenvoudig en ongecompliceerd beschouwd. Overhead-pennen worden zo snel en gemakkelijk mogelijk geïnstalleerd - zelfs een beginner die nog nooit hetzelfde werk heeft gedaan, kan deze taak aan. Deze handgrepen moeten eenvoudig op het deurblad zelf worden bevestigd.
 • Mortise. Dit soort deurgrepen zijn complexer en sluwer. Om deze elementen te bevestigen, moet u een gat in het deurblad van geschikte afmetingen voorboren.

Insteeksoorten deurgrepen zijn onderverdeeld in de volgende types.

 • Rotary en model-knop. Met deze opties ontgrendelt u het deurblad. Alle bewerkingen worden uitgevoerd als gevolg van de rotatie van de houder. In dit geval is de drukgreep zelf niet gedaan, zoals veel gebruikers denken. In veel gevallen zijn deze apparaten uitgerust met speciale vergrendelingsmechanismen (vergrendeling) die de vergrendelingslip blokkeren.Door de aanwezigheid van dergelijke onderdelen sluit de deur van binnenuit. Opgemerkt moet worden dat deze pennen zeer handig te gebruiken zijn, omdat ze ronde vormen hebben.
 • Duwen of vergrendelen. De tweede meest populaire zijn deze ondersoorten van deurgrepen. Hun namen spreken voor zich - het mechanisme in dergelijke elementen wordt aangedreven door een lichte druk op een speciale hendel.
 • Verborgen type. Afzonderlijk is het nodig om de interessante deurgrepen verborgen te markeren. Deze apparaten worden meestal speciaal aangeschaft voor alle soorten schuifsystemen. Dit kunnen bijvoorbeeld in onze tijd echte compartimentdeuren zijn. In het proces van beweging van de kleppen, deze producten interfereren op geen enkele manier, geen schade aan de muren of het behang in de kamer.

Op welke hoogte te installeren?

Veel gebruikers vragen zich af op welke hoogte het gebruikelijk is om deurgrepen te installeren. Er is geen definitieve regeling. Er zijn geen normen voor de hoogte van de handgrepen. Meestal worden ze in MDF of houten doeken op een afstand van 1 m van de vloer gemonteerd. Natuurlijk kan het handvat naar keuze iets worden verlaagd of verhoogd - het hangt allemaal af van de voorkeuren van de eigenaren.

Het is belangrijk om te bedenken dat de keuze voor een bepaalde afstand van de vloer tot het handvat wordt beïnvloed door de groei van huishoudens. In de praktijk is een hendel die zich 1 m boven de vloer bevindt, optimaal voor zowel volwassenen als kinderen. Bij het installeren van de deurgreep moet ook rekening worden gehouden met de aanwezigheid van de handgrepen op de overige deurpanelen in de woning. Let op: alle accessoires moeten zich op één hoogte bevinden, anders ziet het er belachelijk uit en trekt het onnodige aandacht.

Vereiste hulpmiddelen

Als u zelf hebt besloten om de deurgreep te installeren, moet u de benodigde gereedschappen in voorraad hebben. Deze omvatten:

 • een potlood;
 • angle;
 • meetlint;
 • beitel;
 • schroevendraaier;
 • boor;
 • boor;
 • kroon.

In plaats van een schroevendraaier en een kroon is het toegestaan ​​om andere geïmproviseerde accessoires te gebruiken, maar we mogen niet vergeten dat de kwaliteit van al het werk hierdoor aanzienlijk kan worden beïnvloed en dat dit meer tijd zal vergen. Om deze reden raden deskundigen aan alleen hoogwaardige gereedschappen te gebruiken en deze niet te vervangen door analogen.

Deurgreep stap voor stap vervangen

Als u al het benodigde gereedschap hebt bijgevuld, kunt u beginnen met het zelf vervangen van de deurgreep.Je moet niet bang zijn om dergelijke werken met je eigen handen te doen - ze zijn heel eenvoudig, zelfs beginners kunnen gemakkelijk omgaan met hen, die nog nooit eerder dergelijke gevallen hebben ontmoet. Het enige dat van u wordt vereist, is het strikt opvolgen van eenvoudige stap-voor-stap instructies.

Deurmarkering

Het is noodzakelijk om dergelijke werken te beginnen met een markering van een beschikbaar interlokaaldoek. Nadat de hoogte is berekend waarop de hendel zal worden geplaatst, zal het nodig zijn om markeringen te plaatsen op die plaatsen waar later de noodzakelijke gaten zullen worden gemaakt. Het is wenselijk om een ​​eenvoudig potlood, meetlint en een hoek te gebruiken. Met deze gereedschappen moet u een horizontale lijn op een vlak vlak tekenen. Breng het dan over naar de voorkant en de andere helft van de vleugel.

Op de voorste helft van de deur in het midden van de dwarsstrip moet je nog een merkteken plaatsen. Het is een plaats gereserveerd voor een uitsparing voor de tong. Vanaf de uiterste lijn van de vleugel, met een stap van 0,6 cm, is het nodig om een ​​punt te tekenen (aan beide zijden van het canvas). Deze plaats wordt toegewezen voor de installatie van de handgreep.

Gaten boren

De volgende stap is het boren van de nodige gaten voor het bevestigen van de hendel en het slot. Het maakt niet uit in welke volgorde je gaten maakt.Het belangrijkste om te onthouden is dat je je in dergelijke zaken niet moet haasten. Wees voorzichtig om niet te haasten. Anders kunt u het werk serieus bemoeilijken. Om de hendel zelf in de binnendeuren te snijden, is het noodzakelijk om een ​​gat te boren met een boor en een speciale kroon. Om het gat gelijk en esthetisch te maken, is het nodig om het binnen en buiten de vleugel te maken, met een diepte van ½ van de dikte van de deur zelf.

Professionals bevelen aan voor meer duurzaamheid en betrouwbaarheid om deze diepte te markeren met een viltstift op de kroon. Als u het goed hebt gedaan, veroorzaakt u waarschijnlijk geen schade aan het product. Om het gat gelijk te maken, moet de boor recht worden gehouden - het gereedschap mag niet naar beide kanten worden afgebogen, dus u moet voorzichtig zijn. Om de vergrendeling goed vast te houden, moet u zich wapenen met gereedschappen zoals een pen en een boormachine. In de loop van dergelijke werkzaamheden moet u zo voorzichtig en nauwkeurig mogelijk zijn, omdat de afstand tussen de boor en de eindhoek meestal verwaarloosbaar is.

Vergrendel installatie

Vervolgens moet de deur een vergrendelingsmechanisme installeren. Het moet in een speciaal geboorde opening worden gestoken.Druk op de trim aan het eind van het deurblad. Omcirkel het met een eenvoudig potlood (van alle kanten vereist). Dan moet je de onderkant van de bovenste laag met een beitel schoonmaken en een inkeping maken die kleiner is dan de dikte van de factuur. Deze stap is vereist om de kap in de deurbasis te duwen. Vervolgens moet de pad met schroeven worden bevestigd. Inkepingen speciaal voor hen worden natuurlijk gemaakt, zelfs vóór de installatie van bevestigingsmiddelen.

Zijbeugelgreep

Modellen waarbij schroeven aan de buitenkant aanwezig zijn, hoeven niet te worden gedemonteerd. Wanneer u een van de onderdelen van de constructie op zijn plaats monteert, is het erg belangrijk om in de vergrendelingsgaten te komen met twee geleidingsonderdelen die speciaal voor bouten zijn voorzien van een schroefdraad. Na het plaatsen van het tweede geleiderdeel, moet het apparaat worden vastgedraaid met bouten. Schroefbevestigingen vereiste uniforme beweging, zodat het handvat correct werkte.

Wat producten betreft met verborgen schroeven, moeten ze worden gedemonteerd. Er zullen zeer nuttige gedetailleerde instructies zijn, evenals een gespecialiseerde sleutel.Het handvat kan zonder problemen worden verwijderd door op de stoptoets te drukken. Fittingen moeten pas op hun plaats worden geïnstalleerd nadat het inklapbare onderdeel aan de bouten is bevestigd.

Lutki-opmaak

Als u de deurgreep goed installeert, moet u in de lootke een speciale uitsparing voor de tong doen. Voor dit doel zullen de afmetingen correct moeten worden overgedragen. Zorgvuldig en zorgvuldig uitgevoerde markeringen in dit geval garanderen een goede werking van het slot en de deur. Om tags te plaatsen, moet u de deur afdekken en vervolgens de opening onderaan van de tong markeren. Vind het midden van het kasteel met behulp van het plein. Zet er een streepje in. Op de plaats van de gemarkeerde merken moet dieper worden gedaan en overtollig materiaal met een beitel verwijderen.

Steekgleuf

Zelfs voordat je het factuuronderdeel hebt geschroeft, moet je opnieuw kijken hoe de binnendeur in het appartement dichtgaat. Als er geen wrijving en andere soortgelijke defecten zijn, betekent dit dat de groef onder de tong is gemaakt volgens de norm en correct is. Probeer vervolgens de deurstructuur te sluiten en trek er niet te hard aan.Als de sjerp begon te slingeren, zou dit erop moeten wijzen dat er een terugslag in het ontwerp is. Wees hier niet bang voor - er is niets om je zorgen over te maken. Wanneer de groef wordt aangevuld door de sluitplaat, komt alles goed.

Een otkazka moet op één niveau met de buit worden hersteld. Zoals tijdens de fixatie van het vergrendelingsmechanisme, zal het nodig zijn om te "verdrinken" in de buit. Er zijn gevallen waarin, nadat de factuur is gefixeerd, de speling niet verdwijnt en de deurstructuren verder blijven wankelen. Dit defect kan worden voorkomen door de tong met een schroevendraaier met een gat te kantelen.

Zorg voor meubels

Het handvat met uw eigen handen verwisselen is niet moeilijk, maar de procedures met dit detail zullen daar niet eindigen. Dit meubilair moet goed onderhouden worden, zodat het zo lang mogelijk meegaat en geen problemen veroorzaakt tijdens het gebruik. Houd er rekening mee dat na verloop van tijd de deurknoppen beginnen te slijten en verouderen, wat natuurlijk hun kwaliteit en prestaties beïnvloedt. Om voor de portiergrepen te zorgen, moet u het volgende doen.

 • Veeg ze weg van stofafzettingen met behulp van speciale reinigingsmiddelen.Probeer formuleringen te vermijden die agressieve zuren, logen en schuurmiddelen bevatten. Deze stoffen kunnen ernstige schade aan de deurbeslag veroorzaken. Bovendien kunnen de handgrepen onder invloed van dergelijke middelen roesten. Na het voltooien van de wasbeurt moet het product worden afgeveegd met een droge doek.
 • Het zal nodig zijn om de handgrepen vast te zetten als ze loskomen. Als u het gedrag van deze eenvoudige procedures verwaarloost, mislukt het mechanisme eenvoudig.
 • Probeer de deurknoppen zo voorzichtig en voorzichtig mogelijk te hanteren om ze niet mechanisch te beschadigen. Die kunnen een negatieve invloed hebben niet alleen op het ontwerp van producten, maar ook op hun functionaliteit.

Vergeet niet dat u zich niet alleen zorgen hoeft te maken voor de handgreep zelf, maar ook voor het vergrendelingsmechanisme. In dit geval moet u het bestaande mechanisme regelmatig smeren met gespecialiseerde middelen. In bepaalde gevallen worden dergelijke samenstellingen zoals zonnebloemolie of plantaardige olie gebruikt om ze te vervangen. We mogen niet vergeten dat het niet zo eenvoudig zal zijn om de meeste details van het bestaande ontwerp te zien, omdat ze bij het smeren vaak een handige nozzle gebruiken, gemaakt in de vorm van een lange en dunne buis.Sommige gebruikers voor dit doel verwijderen de bovenliggende elementen volledig of ontmantelen de hendel.

Handige tips

Gebruik het advies van professionals, om de juiste deuraccessoires te kiezen.

 • Voordat u naar de winkel gaat om een ​​nieuwe deurgreep te kopen, is het raadzaam om de oude voering los te schroeven om deze mee te nemen.
 • Experts raden aan om handvatten te kopen met een interne gepantserde dekking. Dergelijke modellen zijn duurder, maar zijn betrouwbaarder en bieden betere bescherming tegen inbraak.
 • Als u op zoek bent naar de meest eenvoudige handgrepen, dan kunt u stoppen bij alle opties, van plastic tot metaal. Het schema van hun installatie van deze zal niet veranderen en zal hetzelfde zijn.
 • Als je het handvat van dubbele deuren oppakt, is het beter om de voorkeur te geven aan modellen die zijn ontworpen voor zwaaiende doeken. Als u eenvoudige opties op de outlet koopt, is hun installatie mogelijk niet de snelste en gemakkelijkste.

Zie de onderstaande video om de deurgreep te vervangen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer