Deurklinkbeugel: kenmerken van het model en de keuzefuncties

 Deurklinkbeugel: kenmerken van het model en de keuzefuncties

Het handvat is een belangrijk onderdeel van de hardware van de deur, dus u moet de keuze zorgvuldig overwegen. Het is vrij moeilijk om een ​​geschikt model te kiezen vanwege hun grote diversiteit, dus de keuze is om wat kennis in te slaan die zal helpen de keuze te bepalen. Hoogwaardige implementatie van zijn directe doel - slechts één van de vereisten voor de deurklink, omdat deze de deur moet decoreren en er harmonieus moet uitzien in het ontwerp van de ruimte.

Modelspecificaties

Handle-clip-modellen zijn eenvoudige apparaten bestaande uit een montagedeel en, in feite, de handgreep zelf. Geen constipatiesloten en andere apparaten voor het bevestigen of vergrendelen van de deuren die ze niet hebben. Functies aan de handgreepbeugel worden alleen beperkt door het deurblad of de kap te openen. Tegelijkertijd, om dergelijke bewerkingen uit te voeren, trekt u de hendel naar u toe of duwt u erop.

Dergelijke apparaten hebben verschillende vormen: rond, vierkant, halve maan, kegel, met en zonder ringen, in de vorm van koppen van verschillende dieren. Een dergelijk handvat wordt meestal gebruikt in gevallen waarin een vergrendeling op het deurblad niet is voorzien. De greepbeugel kan vrij lang meegaan. Als het oppervlak na verloop van tijd slijt, wordt het gemakkelijk bijgewerkt of vervangen.

Met een groot aantal pennenets kunt u iets kopen dat bij een bepaald ontwerp past. Je kunt moderne modieuze opties oppikken, evenals degenen die werden uitgevoerd onder de oude tijd. U kunt zonder problemen iets kiezen dat volledig aan de vereisten voldoet. Een ander voordeel van de greepbeugel is een eenvoudige installatie. Om een ​​dergelijk element van fittingen te installeren, is het noodzakelijk om het eenvoudig met schroeven aan de deur te bevestigen. Misschien boort u de deur door als de hendel dubbelzijdig is.

species

Om een ​​fatsoenlijke optie te kiezen die de eigenaar zal bevallen, Het moet bepalen welk soort greepbeugel nodig is voor een bepaalde deur.

 • PVC-elementen moeten op metalen kunststofplaten worden geïnstalleerd. Meestal zijn ze wit geverfd. Lengte - 250 mm.
 • Hardware gemaakt van metaal gemonteerd op een aluminium of metalen deur. U kunt de handgreep zowel buiten als in de kamer gebruiken. Een uitstekende optie is het element van roestvrij staal, dat vele jaren dienst zal doen.
 • Stijlvol model, gestileerd als vroeger. Heel vaak worden ze met de hand gemaakt, dus ze zijn duur.
 • Voor een badhandgrepen met een houten inzetstuk zijn gemaakt. Het handvat is gemaakt van hout en de houder is gemaakt van metaal. Dit accessoire-element is niet bedoeld voor schilderijen vanaf de zijkant van de stoomcabine, maar is een ideale oplossing voor andere kamers van het bad, inclusief de ingang.
 • Voor binnendeuren zijn er verschillende opties, met een andere vorm, een groot aantal kleuren en een behoorlijke keuze aan maten. U kunt een massief zwart model vinden of een eleganter model.
 • Goedkope modellen zijn gemaakt voor bedrijfspanden. Ze zijn vrij betrouwbaar en duurzaam.

Hoe te halen

Het is noodzakelijk om een ​​model aan te schaffen dat zo betrouwbaar mogelijk is en bestand is tegen een zware deur, gekenmerkt door een nauwe passing op het deurkozijn. Als u een houten element moet kiezen, moet u op meer solide rassen letten. Dit garandeert een lange levensduur van het product en vermindert slijtage.

Houtmateriaal moet periodiek behandeld worden met een antisepticum dat het handvat beschermt tegen vocht en bederf. Later moet de acquisitie worden onderworpen aan poedercoating. Dit geeft het product extra bescherming tegen vocht en kleine mechanische schade. En je kunt ook oxidatie gebruiken. Als het apparaat van glas is, is het beter om Moermansk of Boheems glas te gebruiken.

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van het element, omdat een massief deurblad een product vereist dat overeenkomt met zijn parameters. Wanneer een persoon de deur opent, is er een grote belasting van de fittingen. Als de parameters niet overeenkomen met de kenmerken van de pen, kan deze eenvoudig breken.Bovendien moet u ervoor zorgen dat de greepbeugel organisch in het ontwerp past, anders kan het uiterlijk van het interieur bederven.

Installatie-aanbevelingen

Het ontwerp van de greepbeugel bevat geen ingewikkelde elementen, dus een persoon die geen ervaring heeft, kan deze installeren en vervangen. Zelfinstallatie van het product is eenvoudig en gemakkelijk. Hiervoor moet je een aantal gereedschappen voorbereiden.

 • elektrische boormachine met een boormachine met de vereiste diameter;
 • schroevendraaier;
 • koppelbouten die bij de handgreep zijn inbegrepen;
 • zelftappende schroeven;
 • liniaal, meetlint en potlood.

Als het product een montageplaat heeft, moet u het met zelftappende schroeven op het deurblad installeren. Het moet op een hoogte van 100 tot 150 centimeter van de vloer worden geplaatst. In sommige gevallen kunt u het product op elke andere hoogte plaatsen, wat handig is voor eigenaren. Het moet op het canvas worden bevestigd en de positie van de gaten in de plank markeren met een potlood. Verder worden de gemarkeerde plaatsen geboord en wordt het handvat met schroeven aan de deur geschroefd.

Je leert over de modellen van deurgrepen, beugels, uit de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer