Kenmerken van de reparatie van metalen deurknoppen

 Kenmerken van de reparatie van metalen deurknoppen

Bij dagelijks gebruik van het deurblad neemt de handgreep de grootste belasting op, evenals het mechanisme dat er direct mee verbonden is. Dat is de reden waarom deze componenten vaak uitvallen en goed moeten worden gerepareerd. In de regel kunnen fouten in de werking van deze elementen onafhankelijk worden gecorrigeerd. Het belangrijkste is om eenvoudige instructies te volgen en zorgvuldig te handelen. Vandaag gaan we dieper in op het correct repareren van deurgrepen.

Assortiment van pennen

Voordat u begint met het repareren van pennen, moet u vertrouwd raken met hun veelvoorkomende soorten met verschillende structuur en constructie-eigenschappen. De meest populaire zijn de volgende opties.

 • Ronde wartel. Zonder deze componenten is het moeilijk om een ​​kwaliteitsinsteekslot voor te stellen. Een dergelijk apparaat wordt geactiveerd door de knop met de klok mee of tegen de klok in te draaien.
 • Druk. Deze handgrepen verschillen van de hierboven beschreven variant doordat ze zijn vervaardigd in de vorm van een zeer gemakkelijk te gebruiken hefboom, die, wanneer erop wordt gedrukt, het slot opent, en wanneer het teruggaat naar zijn vorige positie, wordt het gesloten. Volgens experts en gebruikers zijn push-handles het handigst om te gebruiken. En ze kunnen veilig worden geïnstalleerd, zowel aan de binnenzijde als aan de deur van de toegangsdeur.
 • Stilstaat. Niet minder gebruikelijk zijn eenvoudige stationaire handgrepen, die in de meeste gevallen de vorm hebben van een beugel of bal. Dergelijke items zijn niet verbonden met een slot. Ze voeren slechts een decoratieve functie uit en werken als een handvat bij het openen en sluiten van het deurblad.Voor het repareren van stationaire producten hoeft u alleen losse bouten aan te draaien of nieuwe ontwerpen te installeren.

Soorten fouten

Deurgrepen zijn onderhevig aan verschillende uitsplitsingen en fouten. Zoals eerder vermeld, deze onderdelen nemen de grootste belasting in de deurstructuur, dus het vermijden van problemen bij het gebruik ervan is bijna onwerkelijk. Specifieke problemen zijn rechtstreeks afhankelijk van het type deurhendel. De meest voorkomende zijn de volgende schendingen in de werking van de opgegeven accessoires:

 • deurgrepen klemmen vaak, en bij het draaien kunnen ze "weerstaan";
 • er zijn gevallen waarbij de hendel volledig is gevallen, maar de bevestigingen zijn tegelijkertijd op hun oorspronkelijke positie gebleven (in de regel treden dergelijke problemen op als het apparaat van materialen van slechte kwaliteit is);
 • dergelijke belangrijke details als de tetraëdrische pennen die zich in het binnenste deel van de vergrendelinrichting bevinden, breken vaak, hetgeen het grendelmechanisme nadelig beïnvloedt;
 • de grendel kan na verloop van tijd stoppen met werken;
 • het draaien van het kapotte handvat mag de tong niet bewegen;
 • in het geval van een breuk, gaat de hendel niet omhoog naar zijn oorspronkelijke locatie (deze doorslag is moeilijk om niet op te merken, dit gebeurt meestal als gevolg van schade of verplaatsing naar de spiraalveer toe).

  Zoals u kunt zien, zijn veel voorkomende problemen met deurgrepen vrij gemakkelijk te detecteren. Als de hendel bijvoorbeeld is vastgelopen of de bevestigingsmiddelen zijn losgemaakt, zult u dit zeker opmerken tijdens de werking. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat veel van de problemen in verband met deurgrepen te maken hebben met:

  • lange levensduur van accessoires die regelmatig worden gebruikt (daarom falen eersteklas producten);
  • de aankoop van een te goedkoop product (het is niet de moeite waard om te besparen op de aankoop van deze producten - dergelijke opties zullen waarschijnlijk niet lang duren, maar er zullen veel problemen mee zijn);
  • onjuiste installatie van de noodzakelijke structuren (als de deurplaten en accessoires daarop onjuist zijn geïnstalleerd, zullen ze na verloop van tijd veel problemen opleveren, het zal niet erg handig zijn om ze te gebruiken);
  • het openen van de deur zonder een sleutel (als de deur geprobeerd werd te worden geopend met vreemde voorwerpen, maar niet met een sleutel, dan zouden de handgrepen met de grendelmechanismen ernstig kunnen lijden en een grondige reparatie vereisen).

  Vereiste hulpmiddelen

  Deurgrepen van metalen deuren kunnen door uzelf worden gerepareerd.Het belangrijkste hier is om de instructies te volgen en hoogwaardige materialen / gereedschappen te gebruiken. Alleen onder deze omstandigheden zal het resultaat de huismeester niet teleurstellen.

  Voordat u aan dergelijke reparaties begint, is het noodzakelijk bepaalde gereedschappen en accessoires aan te schaffen, zoals:

  • schroevendraaiers of schroevendraaier (met deze gereedschappen is het mogelijk om alle bevestigingen los te schroeven);
  • inbussleutel;
  • elektrische boor;
  • een hamer;
  • markering om de nodige markeringen voor te bereiden;
  • schuurpapier / borstel voor het werken op metaal.

  Het is raadzaam alleen hoogwaardige en betrouwbare hulpmiddelen te gebruiken die goed werken. Alleen met dergelijke apparaten zullen reparatiewerkzaamheden snel en soepel verlopen en het resultaat zal u niet van streek maken.

  Hoe is de reparatie uitgevoerd?

  Als u alle genoemde gereedschappen hebt opgeslagen, kunt u doorgaan met het direct repareren van de deurkruk van de ijzeren deur. De procedure voor het uitvoeren van dergelijk werk is rechtstreeks afhankelijk van het type betonafbraak dat de deurbladfittingen heeft overvallen. Laten we kennis maken met de oplossing van de meest voorkomende problemen waarmee moderne gebruikers in stadsappartementen en particuliere huizen te maken hebben.

  Als de pen vastloopt

  De metalen onderdelen van de deurgreep verslijten snel in omstandigheden van constant gebruik. Vaak verzamelen deze elementen stofdeeltjes. Om dergelijke veel voorkomende problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om constant de aanwezigheid van een smeermiddel met een vergrendelingsstructuur te bewaken. Het is noodzakelijk om wat olie op de boutcomponent te laten vallen en vervolgens aan de hendel te draaien, zodat het smeermiddel wordt verdeeld over alle noodzakelijke reserveonderdelen.

  Als de oorzaak van de storing van het handvat verborgen is in loszittende delen, moet hun positie worden gecorrigeerd - draai de bouten steviger aan.

  Als het handvat viel

  Als het handvat er niet meer is, is de kans groot dat de vergrendelingsring defect is. Het kan worden vervormd of verschoven vanaf de oorspronkelijke plaats. Vaak barst dit detail. In deze situatie heeft de reparatie vrije tijd nodig, maar dit zal niet zo moeilijk zijn.

  1. Eerst moet je de decoratieve uitlaat verwijderen. Om dit te doen, wordt het een aantal keren gedraaid (sommige kopieën zijn bevestigd met behulp van kleine schroeven aan de onderkant - om deze producten te verwijderen, moet u eerst het gespecificeerde bevestigingselement losdraaien).
  2. Vervolgens moet u de bouten en schroeven losdraaien waaraan het mechanisme is bevestigd.
  3. Verwijder de bestaande structuur en let op de borgring. Als dit onderdeel verbogen of gebroken is, moet het worden vervangen door een nieuwe ring. Repareer de beschadigde eenheid heeft geen zin.
  4. Bevestig vervolgens de borgring en het mechanisme in het juiste gebied.
  5. Lijn het handvat uit en zet het vast.

  Als de interne pen kapot is gegaan

  Kortom, het binnenste vierkant breekt als de eigenaren een goedkope handgreep kopen die gemaakt is van arme en kwetsbare grondstoffen, zoals silumin. In dergelijke omstandigheden is het noodzakelijk het gehele bestaande mechanisme te vervangen. Om dergelijke problemen niet het hoofd te bieden, adviseren experts om niet-silumine te kopen, maar stalen constructies van bekende bedrijven. Natuurlijk zullen dergelijke producten meer kosten, maar ze zullen veel langer meegaan.

  Als een interne pin kapot gaat, gaat u als volgt te werk.

  1. Eerst moet je de bevestigingsmiddelen aan de onderkant van de beschadigde arm losdraaien. Nadat je het zelf moet verwijderen.
  2. Vervolgens moet u de sierstrip, de bouten losdraaien en vervolgens de hele structuur verwijderen.
  3. Nieuwe hendel met vergrendelsysteem moet in omgekeerde volgorde worden gefixeerd.

  Als de tong niet beweegt

  Als de vergrendeling niet werkt tijdens het openen van het deurblad, kan dit erop wijzen dat een te klein vierkant van bescheiden lengte aanwezig is in het fittingsapparaat. Het beweegt langzaam in de richting van de grendel en trekt het vervolgens terug. Als gevolg hiervan zal ze niet in staat zijn om naar behoren te handelen. In deze omstandigheden moet u als volgt handelen:

  1. in de juiste winkel moet je een langwerpig vierkant kopen voor het sluitsysteem;
  2. als de lengte van dit onderdeel onnodig groot blijkt te zijn, kan het met behulp van de slijpmachine iets korter worden gemaakt;
  3. draai een van de handgrepen los, verwijder de structuur;
  4. dan zal het gemakkelijk zijn om het vierkant te veranderen en dan het handvat op zijn plaats te zetten.

  Als het handvat niet terugkeert naar de oorspronkelijke plaats

  Als de deurhendel niet terugspringt naar de oorspronkelijke horizontale positie, betekent dit niet dat deze ernstige schade heeft opgelopen. Hoogstwaarschijnlijk vloog de teruggaande veer erin gewoon weg. Vaak kan dit onderdeel barsten.Dit is precies wat een probleem wordt - het is vrij moeilijk om een ​​dergelijk product in gewone winkels te vinden. Vaak is het onder deze omstandigheden nodig om het hele mechanisme volledig te veranderen.

  Chinese deurklink reparatie

  Het is vaak nodig om de buitenste hendel van een metalen deur te vervangen. In veel situaties worden gebruikers die accessoires van lage kwaliteit (uit China) hebben gekocht van dergelijke grondstoffen zoals Silumin, geconfronteerd met een vergelijkbare overlast. Dergelijke producten zijn vatbaar voor breuk en moeten worden vervangen door onaangename regelmaat. In de beschreven situatie moet u als volgt handelen:

  1. in eerste instantie zullen alle bevestigingscomponenten van de handgreep moeten worden verwijderd;
  2. de volgende stap is om een ​​vierkant uit het handgreepsysteem te verwijderen;
  3. als het laatste deel een geschikte lengte heeft, dan is het heel acceptabel en niet te verwijderen;
  4. verder is het noodzakelijk om de kussens en pakkingen vast te maken, evenals het handvat op het vierkant te bevestigen;
  5. dan wordt de stang op de gewenste plaats gefixeerd, de bout moet ook in zijn positie staan;
  6. aan het einde van alle fasen schroefbevestigingen.

  In de meeste situaties is de deurkruk vrij eenvoudig te repareren.Het belangrijkste is om correct te bepalen wat de oorzaak van de storing is. Als het apparaat om de een of andere reden niet klopt, is het de moeite waard om betere bevestigingen te zoeken uit betrouwbare en duurzame materialen. Het is raadzaam om zich te wenden tot merkproducten, omdat de eigenaars geen dergelijke reparaties met dergelijke accessoires hoeven uit te voeren.

  Tips en trucs

  Als u kleine onderdelen in het mechanisme van de deurhendel moet vervangen, moet u zo voorzichtig en attent mogelijk zijn. Dergelijk werk kan traumatisch zijn. Ja, en het verliezen van kleine elementen is niet moeilijk, dus je moet voorzichtig handelen.

  Kies de juiste deurklink, vergeet het ontwerp niet. Dit element moet geschikt zijn voor de omgeving en kleur en stijl. Gelukkig wordt vandaag in winkels de grote variëteit aan verschillende opties voor metalen deuren gepresenteerd. Jouw taak is om het beste te kiezen.

  Bij het kiezen van een nieuw handvat, moet u niet vergeten dat dergelijke producten rechtshandig en linkshandig zijn. Als u koopt is niet de meest handige optie voor u, dan zult u er niet in slagen uw fout te corrigeren. Moet het product veranderen of een ander kopen.

  Vaak worden deurknoppen vervangen vanwege het feit dat er op het oppervlak merkbare en lelijke plekken zijn. Ze hebben een negatief effect op het uiterlijk van fittingen. Natuurlijk hangt het allemaal af van de wensen van de eigenaren van het huis. Als we het echter hebben over een openbare instelling, een groot kantoor of een bedrijf, dan is het beter om nieuwe handvatten te installeren om de indruk van het bedrijf niet te bederven.

  Voordat u begint aan een onafhankelijke reparatie of vervanging van de deurkruk, moet u vertrouwd raken met de structuren en mechanismen waarmee u zult moeten werken. Alleen wetende alle functies en nuances daarvan, zult u in staat zijn om al het werk met succes af te ronden.

  Hoe de hendel aan de voordeur te repareren, zie de video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer