Deurknoppen: welke modellen zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Sommige mensen geloven dat de deurgrepen niet het belangrijkste element van het interieur zijn en geen invloed hebben op de perceptie van het ontwerp. Maar wanneer de hardware niet past in het totale concept en veel problemen begint te creëren, verandert de mening van de eigenaren dramatisch. Ook kan het mechanisme van het product afbreken, waardoor een persoon niet comfortabel kan leven. Om dit te voorkomen, moet u rekening houden met het type handgrepen en welke optie geschikt is voor een bepaald deurblad.

Rassen en hun apparaat

Sommigen kiezen voor klassieke modellen, anderen willen iets ongewoons en interessants kopen. Maar het is belangrijk om te onthouden over de classificatie van deurgrepen, omdat het ontwerp niet het belangrijkste aspect is voor het kiezen van accessoires.Het is noodzakelijk om te weten wat de kenmerken van elk type product zijn, zodat de pen lang meegaat en zijn eigenaar tevreden is.

Allereerst zijn de handvatten gedeeld door het doel. Er zijn entree- en interieuropties. Ingangen zijn robuuster, ze zijn betrouwbaar en duurzaam. Interieurproducten zijn ook duurzaam en dienen vrij lang, maar fabrikanten besteden meer aandacht aan hun aantrekkelijke ontwerp.

Dit element is afhankelijk van het ontwerp in verschillende typen verdeeld.

 • Stationair heeft geen verbinding met het slot, ze hebben geen draaimechanisme. Gebruikt als volgt: een persoon trekt het product om het deurblad te sluiten of te openen. Vaak zie je zulke modellen in de vorm van nietjes, je kunt ongebruikelijke en creatieve vormen ontmoeten.
 • Beweegbaar zijn verdeeld in push en pivot. De eerste optie is extreem populair en in veelgevraagde gevallen lijkt het op een hendel, die wordt ingedrukt waarop een persoon ervoor zorgt dat de fale-latch beweegt. Dus de deur gaat open. Draaiknoppen zijn een middelgrote bal met een grendel of een grendel in het midden. Met behulp van het model is het mogelijk de opening van het canvas te blokkeren.Meestal worden ze gebruikt voor badkamers of kamers waarin de eigenaar van het appartement een persoonlijke ruimte nodig heeft.

Beugel gebruiken

De belangrijkste kwaliteiten van dit model zijn eenvoud en betrouwbaarheid. Er zijn veel verschillende interessante en creatieve vormen van deze pennen, ze kunnen worden gemaakt van vele materialen, zoals metaal, hout of glas. Ze kunnen worden gebruikt als het sluitapparaat niet op het web wordt geleverd. Het ontwerp is duurzaam, zal niet breken, omdat er geen mechanismen in zitten. Het heeft een vrij lange levensduur. Als het oppervlak is gewist, is het mogelijk om het te updaten. Dit zal het accessoire terugbrengen naar zijn vroegere aantrekkelijkheid en het lang laten functioneren.

Een enorme selectie van verschillende modellen biedt de mogelijkheid om precies datgene te kopen wat ideaal is voor elk kamerontwerp. Er zijn trendy moderne opties, evenals antieke oplossingen. De greepbeugel is zeer eenvoudig te installeren, om het te installeren hoeft u het product alleen met zelftappende schroeven aan de deur te bevestigen. Vaak te vinden op vouwdeurboeken.

Met vergrendeling

Bij dit model wordt de deur veilig vergrendeld in de gesloten vorm. Er zijn verschillende opties voor vergrendelingen.

 • In het falevic sluitelement zit een tong, die aan de ene kant een schuine snede heeft. Het wordt ingedrukt door de veer. Om het te vergrendelen, hoeft u alleen maar het deurblad te sluiten. Om de deur te openen, moet u op de hendel drukken.
 • Eén of twee permanente magneten en een plaat van metaal - een grendel met magneten (magnetisch).
 • Heel vaak zijn de rolgrendels te vinden in stationaire handgrepen. De roller is veerbelast en kan het canvas repareren wanneer het sluit. Als je een poging doet om de deur te openen, wordt deze geopend.

Ronde en knop

De ronde handgreep is een geweldige oplossing voor binnendeuren. Deze ontwerpen zijn een alternatief voor de klassieke handgreepbeugels. De belangrijkste positieve eigenschap van het product is dat het uiterst comfortabel is, goed in de hand ligt en een ongelooflijk mooi en aantrekkelijk ontwerp heeft.

De hendel-knop is het betrouwbare en comfortabele product met een interessante uitstraling. Het is een knop. Voor de vervaardiging van dergelijke elementen gebruiken fabrikanten verschillende materialen, dus het is mogelijk om op deze manier een knop te selecteren,zodat het harmonieert met het interieur en de decoratie ervan wordt. Houten, metalen en kunststof modellen kunnen op verschillende deuren worden geïnstalleerd. Maar er is ook een minpuntje - het oppervlak van hout slijpt vrij snel, het moet op tijd worden bedekt met een speciale vernis of verf.

Handles-knoppen kunnen paar en single worden gemaakt. Gepaard gekoppeld aan dezelfde as. Om het model te installeren, moet u een doorgaand gat maken in het deurblad, waarin een spanschroef aanwezig is. Moet twee pennen gebruiken. Single kan worden bevestigd door middel van schroeven, zodat deze modellen slechts aan één zijde van de deur worden gemonteerd.

Met slot

Handvatten met een slot - ideaal voor degenen die de deur moeten blokkeren, zodat andere mensen de kamer niet kunnen betreden. Meestal worden deze modellen gebruikt voor de deuren naar de badkamer, toilet of slaapkamer. Gewoonlijk zijn klemmen verkrijgbaar bij de draaiknoppen. Hun mechanisme is vergelijkbaar met de hefboommodellen. Draai de knop om de vergrendeling te bedienen. Als u het canvas wilt vergrendelen, kunt u de knop, het draai-slot of de sleutel gebruiken.Het hangt af van welk type model wordt gekocht.

Handgreep

Producten worden het vaakst gebruikt op de deurbladen van openbare instellingen. Ze bieden maximale veiligheid. Als zich een kritieke situatie voordoet, kan het handvat openen met een lichte aanraking van de hand. Hiermee kunt u de kamer zonder vertraging verlaten. Buiten het handvat zal niet beschikbaar zijn. Er is een enorme selectie van dergelijke modellen - er zijn handgrepen, stangen 80, 90 en 98 centimeter. Modellen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze zien er heel interessant uit en hebben een verscheidenheid aan kleuren en tinten.

Voor schuifdeuren

Modellen verschillen van gewone klassieke handgrepen doordat ze gelijk moeten liggen met de deur, dus kunnen ze vrij vaak als insteek worden beschouwd. Voor de rest zijn ze identiek aan andere varianten van pennen. Ze kunnen een grendel hebben, evenals een pad waarin zich een sleuf bevindt om het slot te openen.

Op het stopcontact (apart)

Dit product is solide. Het heeft een verbindingselement van vierkante doorsnede, waaronder het noodzakelijk is om een ​​gat in de deur van gemiddelde grootte te maken.Het model wordt bevestigd met een flens en vervolgens afgesloten met een decoratieve ring. Zeer duurzaam en ongelooflijk comfortabel model.

Materialen en kleuren

Een grote verscheidenheid aan handgrepen stelt mensen in staat om handige opties te kiezen die het best bij het interieur van de kamer passen en zal het complement ervan zijn. Bij de vervaardiging van producten kunnen verschillende materialen worden gebruikt.

hout

Voor de uitvoering van houten modellen worden vaak massief waardevol hout gebruikt. Producten zien er ongelooflijk mooi uit, omdat fabrikanten dergelijke elementen proberen te versieren met een draad, ingelegd met inlays. Zelfs als er geen extra versieringen op het accessoire aanwezig zijn, ziet de natuurlijke textuur er ongewoon en esthetisch uit. Het product kan zowel voor binnen- als voordeurpanelen worden gebruikt.

Houd er rekening mee dat de meeste modellen zich niet in een kamer met een hoge luchtvochtigheid bevinden, dus ze zijn niet in de badkamer geïnstalleerd.

metaal

Metalen handvatten kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan legeringen, daarom verschillen van prestatiekenmerken.De meest populaire en populaire modellen zijn messing, omdat messing een hoge weerstand heeft tegen extreme temperaturen, het is niet bang voor vocht, het kan gemakkelijk belangrijke ladingen overbrengen, comfortabel en aangenaam om aan te raken.

Roestvrijstalen modellen zijn ook veel gevraagd, maar ze zijn minder duurzaam dan messing. Veel mensen houden van nikkel of chroom, omdat ze een aantrekkelijk en esthetisch ontwerp hebben. Mat chroom is wat het meubelelement tot een echt kunstwerk maakt. Er zijn veel fabrikanten die aluminium deurgrepen maken. Meestal worden ze op kunststof webben geïnstalleerd. Ze zijn extreem duurzaam, dienen vrij lang. Zulke onderdelen van accessoires zijn zelden gemaakt van aluminium in zijn pure vorm, omdat dit materiaal tijdens het oxidatieproces vieze handen kan krijgen. Ze zijn geverfd, vernikkeld of bedekt met plastic.

De kenmerken van verschillende metaallegeringen laten ontwerpers experimenteren met het uiterlijk van deurgrepen, waardoor interessante en aantrekkelijke verouderde of andere ongebruikelijke modellen worden gemaakt.

Opengewerkt glas, kristal, natuurlijke materialen

Sommige fabrikanten maken mooie en creatieve deurkrukken gemaakt van open glas of kristal. Het zijn elitegoederen voor dure binnenhuisarchitecturen en zien er buitengewoon nobel en ongewoon uit. Soms worden glas en stenen gebruikt om metalen modellen voor toegangsdeuren te versieren.

plastic

Kunststof hulpstukken voor binnenpanelen. Het is gemaakt van hoogwaardig gecertificeerd plastic, dat uitstekende prestatiekenmerken heeft. Dergelijke modellen kunnen lange tijd dienen. Als u een goedkope optie koopt, kan het handvat breken, het zal slijten vormen.

Gecombineerde producten

Dergelijke modellen combineren twee of drie materialen. Er zijn knoppen met een bal gemaakt van Murano-glas, houtproducten, met inserts van natuursteen, evenals drukversies van metaal met behulp van kristallen.

Vanwege de verscheidenheid aan kleuren en tinten, kunt u kiezen voor de perfecte optie voor klassieke interieurs, evenals voor ongebruikelijke ontwerpen. Pennen kunnen worden gedecoreerd met brons, wit of zwart.In sommige gevallen kunt u veelkleurige opties vinden. Als het nodig is om de decoratie van de kamer adelder te maken, kies dan een handvat versierd met bladgoud. Goud is wat een echt hoogtepunt van het ontwerp zal worden.

Ontwerpopties

Er zijn veel exclusieve, ongebruikelijke en zelfs vintage ontwerpen van deurgrepen. Ze kunnen gewoon, klassiek of creatief en modern zijn. Fabrikanten van beslagdeuren creëren samen met professionele ontwerpers interessante en unieke opties, die elke persoon kan verrassen.

 • Deurgrepen zijn het eerste item dat een persoon aanraakt bij het betreden van een kamer. Ontwerpers vonden het leuk om dit accessoire in de vorm van handen te maken. Met dit ontwerp kunnen mensen hun bezoek aan de eigenaar van het huis beginnen met een handdruk. Fris en uniek idee.
 • Fabrikanten geven dergelijke producten vaak de vorm van een dier, hersenschim of ander legendarisch wezen. De oorsprong van deze traditie ligt in de Middeleeuwen. Momenteel is het mogelijk om veel verschillende vervalste creatieve deurkrukken te vinden, gemaakt in de gotische stijl.
 • Heel interessant zijn de pennen, die eenvoudige objecten zijn. Leuke lepels of onderdelen van een fiets laten de eigenaar en gasten toe positieve emoties op te doen en hun geest op te vrolijken.
 • Ronde accessoires gemaakt van Murano- of Boheems glas zien er uiterst elegant en elegant uit. In de kinderkamer kun je een ongebruikelijke knop gebruiken, gemaakt in een sportieve stijl, zodat het interieur van de kamer is versierd met een mooie bal voor voetbal of basketbal.
 • Sommige moderne stijlvolle deurgrepen zijn uitgerust met een verlichtingsfunctie. Dit is uitermate geschikt voor diegenen die 's nachts gewoon zijn om te werken of gewoon uit bed stappen.
 • De deurklink met elektronische vulling is een wonder van technische vooruitgang. Op het LCD-scherm van het product staat informatie over de luchttemperatuur buiten, een wekker die de eigenaar eraan herinnert hoe snel hij naar het werk moet gaan. Een slimme deuraccessoire kan elk gezinslid begroeten door het bij zijn naam te noemen. Het beheer van dit product is uiterst eenvoudig: u hoeft het alleen maar aan uw smartphone te koppelen.
 • Voor degenen die het niet leuk vinden als vreemdelingen hun kamer binnenkomen zonder toestemming,fabrikanten hebben een deurklink bedacht met een cijferslot en een product dat zich kan verbergen voor indringers. Niemand zal accessoires kunnen vinden als de eigenaar van de kamer dat niet wil.

Hoe het beste model kiezen?

Voor elke kamer waarin de deurknop wordt gebruikt, moet deze worden gecombineerd met de algemene stijl van de kamer en het deurblad zelf. Zelfs als het model ongelooflijk aantrekkelijk is en er uitermate esthetisch uitziet, kan het in een bepaald ontwerp misplaatst zijn. Als het interieur is ingericht in een high-tech stijl, moet u een handvat kopen dat is gemaakt van roestvrij staal of vernikkeld aluminium. Het wordt het hoogtepunt van het ontwerp en maakt het interessanter.

Voor voordeuren is gesmeed staal met zwarting een uitstekende optie. Voor binnenste doeken in zo'n huis is om houten te kopen of versierd met houtproducten. Meestal wordt deze oplossing gebruikt in de stijl van de Provence.

Het zal beter zijn als alle hardware van de deur met elkaar wordt gecombineerd. Als de scharnieren van de scharnierende deur gemaakt zijn van geel metaal, moet u een hendel kiezen van een vergelijkbaar metaal.Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de kleur van het oog en de pad voor het slot. Om verborgen deuren zo onopvallend mogelijk te maken, moeten verborgen handvatten worden gekocht. Het is belangrijk om de schaduw zorgvuldig te selecteren en een kwaliteitsproduct te krijgen dat niet snel kapot gaat.

Het is nogal onaangenaam om een ​​fout te maken in het kleurenontwerp., maar het is veel gevaarlijker om een ​​product van slechte kwaliteit of een slecht product te kopen, niet in staat om lange tijd te dienen. Bij aankoop van metalen handgrepen op de uitgang van de deur naar de keuken, badkamer of badkamer moet aandacht worden besteed aan de flens. Als het product goedkoop en van slechte kwaliteit is, is de flens hol en de dikte van het metaal is één millimeter. Voor de slaapkamer kan dit accessoire geschikt zijn, maar als u het voor de voordeur gebruikt, zal het snel breken. Als tegelijkertijd een handgreep van een siline wordt verkregen, zal de flens na een paar maanden barsten.

Om het huwelijk te zien is alleen mogelijk tijdens het proces van aanschaf of installatie, dus u moet de inspectie van het product zorgvuldig overwegen. Als de monolithische flens de binnenkant van de uitlaat als geheel inneemt en het ontwerp zelf zwaar is (zwaarder dan de holle handgreep), dan is dit apparaat van hoge kwaliteit.

U moet proberen het product in uw hand te nemen en te kijken of dit handig is. Het is belangrijk om te onthouden dat de bediening van de handgreep comfortabel moet zijn. Soms, ondanks het aantrekkelijke ontwerp, is het accessoire misschien niet zo comfortabel en onaangenaam om aan te raken.

Nog enkele tips en adviezen om u te helpen bij het kiezen van een degelijk model:

 • moet informeren naar het kwaliteitscertificaat;
 • als de fabrikant betrouwbaar is, geeft hij een garantie op het product;
 • u moet de hendel zorgvuldig inspecteren, controleren of alles in de set zit;
 • Als er onderdelen zijn die kunnen worden uitgerold, moet u dit doen of hen vragen het voor de koper te doen.

Afdekplaten

De overlay moet harmonieus worden gecombineerd met het handvat, dus u moet de optie kiezen die daar het meest geschikt voor is in kleur en schaduw. Als het handvat van hout is, kun je een pad vinden, gedecoreerd onder een boom. Het is beter om voering te kopen van de fabrikant die de bestaande pen produceert. Het is belangrijk dat het decor, de schaduw en de textuur identiek zijn.

Het is beter als beide elementen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, omdat de pad en het handvat van verschillende materialen anders aanvoelen.Ze zullen ook op verschillende manieren reageren op vocht, hete stoom of schokken. Er zijn interessante voeringen van verschillende vormen die niet alleen de deur kunnen versieren, maar ook het ontwerp als geheel.

   Voering - een accessoire waarmee de deurkruk zo lang mogelijk kan worden gebruikt en er passend, waardig en harmonieus uit kan zien.

   Hoe je de deurknop zelf kunt installeren, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer