Balkondeurgrepen: soorten, installatie en reparatie

 Balkondeurgrepen: soorten, installatie en reparatie

Het handvat op de balkondeur is niet zo primitief als het lijkt? Dit is een complex apparaat met een verscheidenheid aan functies. Een belangrijk kenmerk van het handvat van een balkondeur is de stijl. Ze is niet alleen verplicht om te voldoen aan de voorwaarden voor betrouwbaarheid en gemak, maar ook om te passen in de stijl van raambeslag. Hoe vervelend het ook is, maar alleen kleine elementen en mechanismen falen vaak en vereisen rotatie. Correct geselecteerde en juist geïnstalleerde hendel helpt de meeste problemen te voorkomen.

Modificaties van balkonvergrendelingsinrichtingen

Alle apparaten voor balkondeuren die vandaag beschikbaar zijn op de Russische markt kan worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • eenzijdig zicht;
 • dubbelzijdig monster met asymmetrie;
 • met anti-kraakfunctie;
 • met slot;
 • schaal;
 • Petal.

De enkelzijdige handgreep is eenvoudig en handig in gebruik. Het heeft geen speciale functionaliteit en is optimaal in het geval dat het balkon niet vanaf de andere kant hoeft te worden ontgrendeld.

Dubbelzijdig asymmetrisch model ziet er aan beide zijden van het balkon hetzelfde uit. Het is vergelijkbaar met eenzijdig, maar veel handiger, heeft een mechanisme gemaakt van duurzaam metaal.

Het apparaat is begiftigd met een speciale functie anti-kwaad. Ideaal voor eigenaren van balkons op de lagere verdiepingen. Met een gespecialiseerd mechanisme biedt het de mogelijkheid om te verdedigen tegen indringers Het apparaat is uitgerust met een speciale functie anti-malware. Ideaal voor eigenaren van balkons op de lagere verdiepingen. Met een gespecialiseerd mechanisme, biedt het de mogelijkheid om te verdedigen tegen indringers.

Een apparaat voor een kunststof balkondeur met een slot is een geweldige optie voor gezinnen met kleine kinderen. Eenvoudig slot biedt de mogelijkheid om het kind te beschermen tegen onvoorzichtige acties.

Het lobontwerp is niet uitgerust met een standaard vergrendelingsmechanisme. In de regel is het gemaakt van redelijk duurzaam plastic. Het handvat-bloemblaadje wordt van de buitenkant bevestigd met zelftappende schroeven. Een speciaal gedecoreerd deksel verbergt alle gaten voor montage. Dit type vergrendeling helpt het warmteverlies te verminderen, wat extreem belangrijk is bij koud weer.

Het "shell" -type van het vergrendelingsapparaat bestaat uit twee versies - van aluminium en plastic. In de regel wordt gezocht naar een vergelijkbaar model vanaf de zijkant van het balkon. Het doel is om het balkon van binnenuit te sluiten. Dit type hulpstukken is handig voor mensen die graag een sigaret roken op het balkon of mensen die er vaak naar toe gaan. Als er kleine kinderen in de familie zijn, is een vergrendeling samen met een grendel op de deur uiterst nuttig. De cockleshell is voornamelijk opgenomen in het standaard balkon. Het is zonder problemen opgelost en veroorzaakt geen speciale problemen tijdens het gebruik.

Principes van keuze

Op de balkondeur gemonteerde handgreep die aan bepaalde kenmerken voldoet. Ze moeten het weten.

 1. Bestand tegen temperatuurschommelingen. Dit is buitengewoon belangrijk. Zo kan een vergrendelingsmechanisme dat is gemaakt van metaal dat in de zomer onder invloed van temperatuur is, in de winter een hand verbranden en bevriezen. Houten en plastic (PVC) pennen hebben dit nadeel niet. Aluminiumproducten zijn duur, maar hun levensduur is langer.
 2. Bestand tegen vocht. Wanneer de temperatuur springt, vormt zich condensaat op het sluitapparaat. Het hoogwaardige product is niet onderhevig aan corrosie, het blijft nog lang efficiënt.
 3. Security. Ongeglazuurde (open) balkons op de lagere verdiepingen hebben bescherming nodig tegen ongeoorloofde toegang tot het huis. Een apparaat met dubbele vergrendeling is een bedreiging. Voor de veiligheid moet u het buitenste deel van het slot uitrusten.
 4. Thermische bescherming. Het handvat en de locatie ervan moeten zorgen voor een goede ondoordringbaarheid, wat volledige bescherming tegen het binnendringen van koude lucht betekent. Er zijn vergrendelingsapparaten met een apparaat voor bescherming.
 5. Gebruiksgemak. Niemand wil lang graven met een vergrendelingsmechanisme om bij het balkon te komen. Er zijn eenvoudige apparaten in de vorm van schalen, die gemakkelijk met de hand kunnen worden geopend.
 6. Heeft een deur. Beter nog tijdens de aankoop zal ervoor zorgen dat het model op uw monsterdeur past. Controleer de functionaliteit en functionaliteit van het product direct in de winkel, samen met de verkoper. Het moet soepel en vrijlopend zijn.

Reparatie en vervanging van het sluitapparaat

Laten we de basishandelingen analyseren die moeten worden uitgevoerd om het handvat te repareren, dat zorgvuldig moet worden gerepareerd. Dergelijke acties hebben geen speciale kennis, vaardigheden en ingewikkelde hulpmiddelen nodig. Genoeg gewone schroevendraaier.

Overweeg hoe u de opening in het handvat kunt wegnemen. Het gebeurt meestal bij langdurige exploitatie van deuren. Dit komt door het feit dat de bevestigingsmiddelen worden losgedraaid (schroeven worden losgedraaid). Om correcties aan te brengen, wordt de pen in een horizontale positie geplaatst ("open"). Vervolgens wordt de dop ingedrukt en gedraaid, waarbij de schroeven worden gesloten. Met behulp van een schroevendraaier worden de schroeven vastgedraaid, de hendel functioneert weer als nieuw. Voordat u de plug terugplaatst, moet u de werking van het apparaat testen door het mechanisme te openen en te sluiten. Als alles in orde is, keert de dop terug.

Als het apparaat volledig defect is, moet u het wijzigen.

Installatie van verschillende soorten handgrepen op PVC-deuren

Om het handvat op de balkondeur van kunststof te plaatsen, is geen speciale kennis vereist. Het vereist een minimum aan gereedschappen: een boormachine met boren, een schroevendraaier, schroevendraaiers en een beetje vaardigheid.

Installatie van eenrichtingsversie

Eenzijdig model op het balkon is in de regel geïnstalleerd in een situatie waarin de oude kapot is, die vooraf moet worden gedemonteerd.

Ga dan rechtstreeks naar de installatie.

 1. Het wordt in het gat gestoken, het vergrendelingsmechanisme wordt in de "open" positie gebracht. Om dit te doen, moet u aan de hendel draaien totdat het blad opengaat.
 2. Vervolgens wordt het model verwijderd en in een horizontale positie geplaatst.
 3. Schroeven draaien helemaal vast. Een losse handgreep is sneller.
 4. Bevestigingsmiddelen worden gesloten met een decoratieve overlay.

Een tweerichtingsmodel installeren

Voor de mogelijkheid om de deur aan beide zijden te openen en te sluiten, is er een reden om te sleutelen en een asymmetrisch ontwerp aan beide zijden te maken.

  Als het balkon zich op de onderste verdieping bevindt en niet is uitgerust met roosters, kan een dubbele handgreep de toegang tot criminele elementen vereenvoudigen.In deze situatie is het raadzaam zich zorgen te maken over een extra beveiligingsmaatregel.

  De installatieprocedure bevat een reeks acties.

  1. Eerst worden de oude hendels gedemonteerd, het mechanisme wordt in de "open" stand gebracht. Aan de binnenkant van de deur bevinden zich 3 gaten verticaal geplaatst. Het gat in het midden, dat bedoeld is voor het kwadraat van het handvat, moet op de buitenkant worden geprojecteerd.
  2. Bij het boren van een gat hoeft u de slothardware niet te bederven. Hier zijn twee methoden voor. In het eerste geval wordt een gat doorboord door een boor van 5 millimeter van binnenuit en vervolgens naar buiten geboord met een boor van 10 mm, zonder het vergrendelingsmechanisme te bereiken. De tweede optie is eenvoudiger: vóór het begin van de werkzaamheden worden alle gaten eruit genomen en doorgeboord.
  3. De handgreep wordt van de buitenkant ingevoegd, de gaten voor de bevestigingen worden uitgelegd. Dit kan worden gedaan met een heldere marker of een potlood. Gaten maken de vereiste diameter.
  4. De vergrendelingshardware wordt op zijn plaats gemonteerd, als deze wordt verwijderd, wordt de buitenste handgreep in de gaten geplaatst die in de horizontale positie zijn gemaakt en wordt de lengte van het vierkant bepaald. Wanneer er een behoefte is, wordt het overschot afgesneden door een molen of een ijzerzaag.
  5. Het interne model is geïnstalleerd en de bouten zijn aangedraaid. Bevestiging wordt afgesloten met een decoratieve overlay.
  6. De werking van de pen wordt gecontroleerd. De deur moet vrij en stevig sluiten, de handgrepen mogen geen speling hebben.

  Installatie van vaste apparaten

  Het stationaire ontwerp van een cockleshell of een handvat-bloemblad is zeer eenvoudig te monteren. Het belangrijkste moment is hun locatie. Vóór de installatie moet u de hendel op verschillende plaatsen bevestigen en de meest geschikte positie bepalen. Daarna worden 2 gaten geboord voor bevestigingsbouten, fittingen worden geschroefd en sluitingen worden afgesloten met een decoratieve dop of doppen.

  om samen te vatten

  Het is dus moeilijk om een ​​balkondeur zonder een vergrendeling voor te stellen. Het is niet moeilijk om de noodzakelijke aanpassing te kiezen als de keuze met volledige verantwoordelijkheid wordt benaderd. Met een mooie en comfortabele handgreep om te genieten van het balkon in vreugde.

  Hoe u een balkongreep installeert, leert u van de onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer