Op welke hoogte passen deurgrepen?

Ongeacht de wijziging, wordt elke deur beschouwd als de meest complexe structuur met zijn eigen individuele elementen die bepaalde functies uitvoeren. Bij de installatie van de unit zijn alle onderdelen voorzien van hulpstukken, elk afzonderlijk product heeft zijn eigen speciale plaats. U moet beslissen op welke hoogte de deurkruk moet worden geplaatst.

Wat kan gevolgen hebben?

De moeilijkheid om een ​​beslissing te nemen in een bepaald geval wordt beïnvloed door verschillende factoren tegelijk, die hieronder zullen worden besproken.

  • Verscheidenheid van deurconstructie. Op de binnendeur, gemaakt van massief hout, kan de deurkruk overal worden geplaatst. Slechts één criterium blijft belangrijk - gemak voor huishoudens. Als we het hebben over ingelijste modellen van deuren, dan zijn dingen gecompliceerder, omdat zo'n binnendeur een kader is met inzetstukken die vaak te dun worden gemaakt.Dergelijke inzetstukken kunnen bijvoorbeeld van kunststof of glas zijn. En in dit geval heeft het geen zin om de deurhendel te bevestigen aan elementen die van dergelijk materiaal zijn gemaakt, omdat het in de eerste plaats eenvoudigweg niet lang zal aanhouden en ten tweede kan het absoluut onmogelijk zijn. Het handvat kan alleen aan het frame worden bevestigd en moet boven het deurslot worden geplaatst. Hier zijn sloten gewoon op verschillende manieren ingebed - het hangt allemaal af van de locatie van de horizontale latei op het frame.
  • Type deurhendel. Alle openingen kunnen verschillen qua type constructie, bevestigingswijze, vorm of maat. Dit is een andere reden waarom er geen specifieke normen kunnen zijn voor het berekenen van de hoogte voor het bevestigen van een dergelijk element, gezien het enorme aantal deurontwerpen.
  • Familieleden. Tijdens de installatie van de deurgreep moet u rekening houden met de hoogte van elke persoon die in het huis woont, en zelfs met de jongste kinderen, omdat het handvat, dat te hoog is, de baby waarschijnlijk niet kan bereiken.
  • Huisdieren. Om een ​​of andere reden wordt bij het installeren van de deurklinken geen rekening gehouden met een indicator als de aanwezigheid van huisdieren.En dit, natuurlijk, tevergeefs, want als de hendel op de juiste hoogte staat, kan de hond bijvoorbeeld altijd de deur openen. De vraag is hier anders: is het toegestaan ​​dat dieren alle kamers in huis binnengaan?

Het bleek dat er geen bepaalde standaard is voor de hoogte waarop de handgrepen aan binnendeuren moeten worden bevestigd. Eenvoudig, ze moeten zo worden geïnstalleerd dat er bij het openen of sluiten van de binnendeur geen overlast is. Daarom moet voor elke deur de bevestigingsplaats afzonderlijk worden gekozen, rekening houdend met alle kenmerken van de opening en het blad zelf, waar de deurkruk wordt gemonteerd.

Een uitzondering vormen de afgewerkte modellen van deurontwerpen met reeds geproduceerde en aangebrachte markering voor elk element van de fittingen. In dit geval is het alleen nog nodig om alle noodzakelijke elementen in een speciale sector vast te leggen.

Met de budgetdeur of het zelfgemaakte ontwerp, dat in de detailhandel is gekocht, beslist de eigenaar van de deur over de installatie van de deurkruk.

Hoe de hoogte te bepalen?

In de eerste variant wordt de mogelijkheid van oriëntatie op familieleden beschouwd, dat wil zeggen, de groei van een huishouden dat wordt beschouwd als het gemiddelde van alle mensen die in het huis wonen.Als je hebt besloten wie in het gezin van gemiddelde lengte is, moet je dit gezinslid vlak naast het raam plaatsen met je armen naar beneden. Recht op polsniveau, plus een extra 200 mm naar boven en een punt met een acceptabele hoogte moet worden geplaatst waarop de hendel op de binnendeur wordt geïnstalleerd.

De tweede optie om het probleem van het monteren van de deurkruk op te lossen, is de volgende: het is noodzakelijk om dezelfde acties uit te voeren die hierboven zijn beschreven voor de eerste optie (u moet kiezen uit alle huishoudelijke acties met een gemiddelde hoogte en bevestig deze aan het deurblad). Deze keer is het echter nodig om het merkteken niet op de afstand van de vloer tot zijn pols uit te voeren, maar tot op het niveau van het ellebooggewricht. In dit geval zal er geen extra verschuiving plaatsvinden van de resulterende markup.

Metingen kunnen worden uitgevoerd met de eerste en tweede methode - uiteindelijk krijg je bijna hetzelfde resultaat, maar met een klein verschil.

Handige tips

Meestal wordt er een handvat op de deur van de kinderkamer gelegd, iets lager om het de kinderen gemakkelijker te maken om de deur te gebruiken. Kinderen groeien echter vrij snel op en het is niet economisch en praktisch om de deuren om de 3-4 jaar te vervangen.Bovendien is een kwalitatief hoogwaardig interieur niet goedkoop, en niemand wil voortdurend nieuwe gaten boren om accessoires opnieuw te installeren. In sommige gevallen is het handiger om een ​​drukknopdeurhandgreep te installeren en vervolgens een mooi decoratief koord eraan te bevestigen - zo kunt u het probleem van het openen van de deur voor een klein kind oplossen. Na 5 jaar kan het snoer worden verwijderd - het kind zal opgroeien en is vrij om de deurknop te bereiken.

Wanneer, om welke reden dan ook, het gebied voor fittingen, zoals gedefinieerd door de fabrikant, volledig ongeschikt is, is het noodzakelijk om de deurhendel lager, hoger of zijwaarts te bewegen. Hierbij moet rekening worden gehouden met de standaardbreedte van alle framebuizen van de ingelijste deurconstructie (de maat is 100 mm). Het is om deze reden dat het absoluut onmogelijk is om gaten in zo'n web te boren.

U moet ook rekening houden met de kenmerken van het ontwerp van deuropeners. Soms wordt de binnendeur speciaal opgetild. Dit is bijvoorbeeld nodig in het geval dat u de intensiteit van de ventilatie moet verhogen of, integendeel, om een ​​decoratieve vlag te installeren. Met een dergelijke opwaartse verplaatsing moet rekening worden gehouden op het moment dat de hoogte-index wordt berekend voor de toekomstige bevestiging van deurgrepen.

De afstand tussen de handgreep en de vloer mag niet veranderen en kan slechts één meter zijn.

installatie

Het hele proces van het installeren van de deuropeningshardware geproduceerd in verschillende fasen.

  1. De werkzaamheden moeten beginnen met de implementatie van de markeerpunten, die na het boren in de nodige gaten voor installatie worden omgezet. De eerste hoogte die moet worden gemeten, is voor de toekomstige montage van fittingen op de binnendeurconstructie. Voer het markeren van horizontale lijnen uit en zeer zorgvuldig. Maar met verticale lijnen markeren ze meestal het midden, waar de fittingen zelf worden geplaatst. In het gebied van de kruising van lijnen boorgaten voor het monteren van het slotmechanisme en deurgrepen.
  2. Direct na het boren ga je naar de installatie van fittingen. Gewoonlijk geven de instructies van de fabrikant alle noodzakelijke stappen om de installatie correct en efficiënt te maken.

Na het bevestigen van het handvat, moet u ervoor zorgen en de betrouwbaarheid van de geïnstalleerde hardware controleren. Het resultaat van de uitgevoerde manipulaties - het slot moet gemakkelijk sluiten en openen, net als de deur zelf, zonder problemen.

Zoals uit de praktijk blijkt, is het absoluut eenvoudig om de juiste hoogte voor het bevestigen van de handgreep te berekenen wanneer alle noodzakelijke nuances in aanmerking worden genomen.

In meer detail over op welke hoogte het noodzakelijk is om de deurgreep vast te stellen, leert u van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer