Beschikt over deurgrepen met sloten voor binnendeuren

 Beschikt over deurgrepen met sloten voor binnendeuren

Deurgrepen met sloten vormen een integraal element van fittingen en worden actief gebruikt voor installatie in binnendeuren. Modellen worden gekenmerkt door eenvoud van ontwerp, bruikbaarheid en brede beschikbaarheid van consumenten.

Speciale functies

Handgrepen, uitgerust met een vergrendelingsmechanisme, verschenen in de tweede van de vorige eeuw en werden onmiddellijk gewaardeerd. Het bereik van pennen is vrij breed. Modellen hebben hun gebruik gevonden in woningen, openbare ruimtes, kantoren en in de industrie. Aanvankelijk werden handvatten met een slot geïnstalleerd als een kastoptie in klinieken, kleuterscholen, scholen en universiteiten.Dat wil zeggen, in beschermde gebouwen, waar de beperking van de toegang tot een ruimte eerder een waarschuwing is.

Dergelijke modellen werden niet gebruikt als het belangrijkste sluitapparaat. Dit komt door de lage breekweerstand van de producten, evenals minimale beschermende eigenschappen. Tegenwoordig zijn handgrepen met een vergrendelingsmechanisme niet alleen zichtbaar in de openbare ruimte: ze worden vaak geïnstalleerd op binnendeuren in appartementen, badkamers en sanitaire voorzieningen. Installatie van handgrepen met een vergrendelingsmechanisme wordt gemaakt door het apparaat in het deurblad te steken en vereist bepaalde vaardigheden.

Rassen en hun apparaat

Deurgrepen, voorzien van een vergrendelingsmechanisme, zijn geclassificeerd volgens verschillende criteria, waarvan de belangrijkste het type constructie is.

Duw modellen

Dit type apparaat is het meest bewezen en betrouwbaar. Structureel bestaat de drukknop uit een vierkante stang die door het deurblad en de vergrendeling gaat, vergrendelingsveren die de stang vastzetten, de kern vergrendelen, de grendel en hendels. Aan de achterzijde van de stang is een borgring aangebracht, waardoor met behulp van twee bouten beide handvatten naar elkaar toe worden aangetrokken en goed passen op het canvas.

De ontwerpeigenschap van de duwhandvatten met sluitmechanisme is de aanwezigheid van een slotdie de staaf bevestigt met een stalen haak. Het slot wordt geactiveerd door middel van een klep of een knop, door te drukken of draaien, waardoor het slot kan worden geopend zonder een sleutel van de achterkant te gebruiken. Klepvergrendeling bevindt zich meestal aan het andere uiteinde van de staaf ten opzichte van het sleutelgat. Drukknopvergrendelingen kunnen onder het vergrendelingsmechanisme worden geplaatst en worden vergrendeld en bevinden zich direct onder de punaise.

Het principe van de bediening van de drukknoppen is vrij eenvoudig: terwijl de hendel door middel van transferplaten wordt ingedrukt, wordt de grendelhendel, gepresenteerd in de vorm van een slottong of, zoals men zegt bij het gewone volk, "doggie", getriggerd. Ze gaat het vergrendelingsmechanisme binnen en laat je de deur vrij openen. Bij het sluiten komt de afgeschuinde rand van de tong soepel in de groef en keert dankzij het veermechanisme terug naar zijn oorspronkelijke positie. Push-modellen zijn verkrijgbaar in twee versies.

Het eerste type wordt vertegenwoordigd door producten met afzonderlijke functies van een grendel en een slot.die afzonderlijk worden geïnstalleerd en hebben elk hun eigen decoratieve trim of socket. Bij de modellen van het tweede type bevinden beide apparaten zich onder één voering en zijn ze als één geheel gemonteerd. De voordelen van drukinrichtingen omvatten hoge betrouwbaarheid hang- en vergrendelmechanisme, lage kosten en een enorm assortiment met diverse kleuren en ontwerpen. Onder de tekortkomingen kunnen worden opgemerkt een luid metallic triggering "hond", die het gebruik ervan in de kamers en de slaapkamers van kinderen enigszins beperkt, evenals de snelle slijtage van het veermechanisme.

Magnetische modellen

Dit in elkaar grijpen van de nieuwe generatie apparaten voeren zij de vergrendeling van het deurblad een soortgelijk principe het principe van magnetische grendels voor garderobe. Structureel deze produkten bestaan ​​uit twee permanente magneten, waarvan één is aangebracht in de uitsparing passende stroken van het kozijn en de tweede geconfigureerd als een bewegende pennen, zich binnen de bus van het vergrendelmechanisme.

Het werkingsprincipe van de magnetische slot is als volgt: wanneer de deur gesloten stationaire magneet aangebracht in een doos, trekt en houdt vast de tweede, in het deurblad. Wanneer u op de hendel drukt, worden de magneten ontgrendeld en gaat de deur open.

De voordelen van magnetische modellen zijn eenvoud van ontwerp, inclusief de afwezigheid van een veermechanisme. In dergelijke modellen valt er in principe niets te verbreken, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van apparaten aanzienlijk vergroot. Door het ontbreken van een "hond" kunt u bovendien het mechanisme in het deurblad volledig verbergen, waardoor het openen en sluiten van de deur helemaal stil is. Magneten voor binnensloten zijn gemaakt van gestabiliseerd ferriet. Hierdoor kunnen magnetische apparaten langer dan een decennium worden gebruikt zonder het risico van verlies van operationele basiskwaliteiten. Bovendien zijn de meeste magnetische sloten gemaakt in dezelfde maten als mechanische modellen.

Dit vergemakkelijkt de installatie enorm en stelt u in staat om het mechanische model onafhankelijk te vervangen door een magnetisch model. Gewoonlijk wordt het product geïnstalleerd in bestaande nissen of groeven en bevestigd met bevestigingsmiddelen. Echter, samen met een groot aantal duidelijke voordelen, hebben magnetische sloten enkele nadelen. Zo zijn ontwerpen vaak niet te scheiden en om aanpassingen aan de werking van een magneet uit te voeren, moet u het slot volledig verwijderen en het deurblad vernietigen.Bovendien wordt, vanwege de specifieke eigenschappen van de magneet, een constant magnetisch veld gevormd binnen een straal van 30-50 cm van het slot, dat geëlektrificeerde deeltjes, pennen en naalden naar zich toe kan trekken.

Er is ook een grote kans dat de deur op een kier dichtslaat, wat gepaard gaat met onaangename gevolgen. Het dichtslaan is te wijten aan het feit dat de werking van de magnetische inrichting begint wanneer de magneten zich 15 cm van elkaar bevinden. Het mechanisme werkt in dit geval op het principe van een dichterbij, langzaam naar binnen trekken en dan de deur met geweld dichtslaan. Dit probleem wordt echter volledig opgelost door de methode van het tikken op de lock-reverse-actie. De essentie van een dergelijke inrichting is het gebruik van tegengestelde poolmagneten, die niet naar elkaar toe worden aangetrokken, maar daarentegen elkaar afstoten.

Om de deur te sluiten, laat u de hendel zakken: bij het draaien wordt de magnetische bout ingedrukt, komt de steel vrij in de holte van de sluitplaat en wordt hij gelost tot de deur in de gesloten stand blijft. Zoals u kunt zien, is het effect van de dichter bij dergelijke apparaten volledig afwezig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het spontaan dichtslaan van de deur.

De negatieve aspecten van het gebruik van magnetische sloten kunnen worden toegeschreven aan hun lage vermogen om schokbelastingen te weerstaan ​​en te splitsen, zelfs bij kleine schokken.

Knop knoppen

Anders dan bij duwmodellen, vindt de "hond" -besturing bij dergelijke apparaten plaats met behulp van een afgeronde knop, die in staat is om rond zijn as te draaien. De meest gebruikte plaats om knoppen te installeren zijn doucheruimtes en sanitaire voorzieningen voor thuis. Gebruik in dergelijke gebouwen echter alleen grepen en een slot. De sluitcilinder en het boorgat ontbreken, omdat ze thuis niet nodig zijn. Een ander ding - kantoorruimte. In hen worden knoppen met sloten vaak geïnstalleerd op zowel toiletten, wanneer ze de toegang van onbevoegde personen willen beperken, als op de kantoren.

Door de knop te installeren, kunt u de binnenkant van de kamer sluiten en, indien nodig, de grendel of grendel vergrendelen. Als gevolg hiervan kan slechts een beperkte groep mensen met sleutels voor het vergrendelingsapparaat de kamer betreden. De voordelen van de knop omvatten een zeer eenvoudige installatie en lage kosten van producten.

Onder de minnen noteer de lage inbraak en het onvermogen om de deur te openen met drukke handen.En als het in dergelijke gevallen volstaat om de duwhandgreep met een elleboog te drukken, dan is het noodzakelijk om de bol volledig te draaien om het bolvormige apparaat te openen.

Schuifdeur handgrepen

Qua ontwerp en uiterlijk zijn dergelijke opties heel verschillend van eerdere modellen. Kenmerkend voor dergelijke apparaten is hun locatie op de deurvleugels: de producten zijn volledig verzonken in hun oppervlak, zodat compartimentdeuren zich gemakkelijk kunnen verbergen in de deurnissen. Dergelijke handgrepen zijn ook vaak uitgerust met een vergrendelingsmechanisme dat zorgt voor een betrouwbare vergrendeling door middel van een grendel. Dergelijke structuren kunnen slechts aan één kant worden gesloten, waardoor de reikwijdte van hun gebruik eerder beperkt is.

materialen

Handgrepen ontworpen voor binnendeuren hoeven geen extra sterke materialen te gebruiken, zoals vereist door modellen voor toegangsgroepen. Deze producten zijn niet onderworpen aan verhoogde eisen voor inbraak en beveiliging, dus er wordt meer aandacht besteed aan de decoratieve component. Gebruik bij de vervaardiging van pennen vaak een combinatie van verschillende materialen, waarmee u interessante afbeeldingen kunt maken en het interieur aanzienlijk kunt revitaliseren.De belangrijkste materialen voor de productie van deurgrepen zijn metaal, kunststof, hout en glas.

Kunststofproducten worden veel gebruikt voor installatie op binnendeuren met weinig verkeer. Dit kunnen archieven, boekenstallingen en andere gebouwen zijn die geen intensief verkeer van mensen inhouden. De voordelen van de modellen zijn onder meer lage kosten en een breed scala aan ontwerpen en kleuren. De nadelen zijn de korte levensduur en de rustieke uitstraling van kunststofstructuren.

Metaal wordt meestal gebruikt om pennen te maken. De meest duurzame en duurzame staalmodellen worden overwogen. Ze onderscheiden zich door de betrouwbaarheid van het vergrendelingsmechanisme en zijn ontworpen voor installatie op deuren op drukke plaatsen. Bovendien is het staaloppervlak vaak verchroomd of geelkoper, wat de producten een mooie en moderne uitstraling geeft. Stalen handgrepen zijn zeer goed bestand tegen corrosie en kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De nadelen van staalproducten zijn hoge kosten en een hoog gewicht.

Producten gemaakt van koperlegeringen en aluminium zijn ook zeer duurzaam en kunnen 5-8 jaar meegaan. Als u ze echter koopt, moet u ervoor zorgen dat het product niet hol is, omdat een dergelijk ontwerp, ondanks de lage kosten, voor dergelijke apparaten geen goede oplossing is. Van bovenaf zijn legeringen vaak bedekt met goud, zilver en bronsverf, waardoor ze er behoorlijk rijk en nobel uitzien. Het nadeel van met metaal beklede pennen is de lage slijtvastheid van de decoratieve coating, waardoor de verf snel wordt gewist en de producten hun oorspronkelijke glans verliezen.

Hout verschilt qua natuurlijk en natuurlijk uiterlijk, het wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van duwmodellen. De voordelen van de modellen zijn ecologische onschadelijkheid en aangenaam aanvoelend materiaal, en de nadelen zijn onder meer de onmogelijkheid om ze te gebruiken in natte ruimtes en de hoge kosten van sommige modellen.

Glas wordt gebruikt om knopknoppen te maken. Dergelijke modellen onderscheiden zich door een stijlvolle en esthetische uitstraling, evenals een lange levensduur met zorgvuldige bediening. De nadelen zijn lage weerstand tegen schokbelastingen en de noodzaak van regelmatig onderhoud van producten.

Aanbevelingen voor selectie

De belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle aankoop is de juiste keuze van het type bediening van het slot en de vergrendeling. Bij het kiezen tussen knop, drukapparaat en magneet, is het in de eerste plaats noodzakelijk om te focussen op de grootte en het gewicht van het deurblad. Dus voor lichte MDF-deuren is een aluminium of kunststof handgreep tamelijk geschikt, terwijl het voor zware doeken van natuurlijk hout, of gewoon te grote deuren, beter is om een ​​druk- of magnetisch mechanisme te installeren.

De volgende stap in de selectie moet een beoordeling van de kwaliteit van het gekochte model zijn. Allereerst moet men letten op de juiste werking van het fixatiemechanisme: het mag niet rondhangen en de grendel mag niet blokkeren. Voor modellen met spuiten is het noodzakelijk om te kijken naar de uniformiteit van de kleuring en op verchroomde producten ervoor te zorgen dat er geen krassen en spaanders zijn.

Een vakkundige keuze en een zorgvuldige bediening zullen de levensduur van het sluitapparaat aanzienlijk verlengen en het handvat comfortabel en comfortabel maken.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u de deurknoppen in internals met uw eigen handen kunt installeren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer