Een ronde knop kiezen

In een groot stadsappartement is het onmogelijk om te doen zonder binnendeuren. Ze zijn gedecoreerd met deurgrepen, die zich onderscheiden door hun vorm, het werkingsprincipe en de verscheidenheid aan kleuren. Om het deurblad aan te passen aan het interieur, kiezen de meeste kopers voor een deurklink.

Kenmerken en kenmerken

Ronde handgrepen, ontworpen voor binnendeuren, onderscheiden zich door een aantal positieve eigenschappen. Deze omvatten:

 • lage kosten;
 • verscheidenheid van kleuren;
 • eenvoudige installatie;
 • groot bereik van verschillende fabrikanten;
 • lange levensduur;
 • installatie op elke deur, ongeacht de wijze van openen;
 • de knop is altijd compatibel met het deurslot;
 • eenvoudige reparatie.

Typen mechanismen naar bestemming

Volgens het functionele doel van het product zijn onderverdeeld in verschillende soorten, afhankelijk, eerder, vanuit het terrein op de deuren waarvan ze zijn geïnstalleerd:

 • op de voordeur;
 • op de binnendeuren;
 • op de deuren van badkamers en badkamers;
 • op deuren met een speciaal doel zoals "anti-paniek".

Deurklink heeft ontwerpeigenschappen. Afhankelijk van de installatie, zijn producten verdeeld in verschillende groepen:

 • stationair (onbeweeglijk);
 • duwen;
 • rotatie.

Vaste systemen

De eenvoudigste mechanismen kunnen vaste apparaten worden genoemd voor installatie in binnendeuren. Ze worden op de juiste hoogte in het canvas geschroefd. Dergelijke producten hebben slechts één functie: de deur openen of sluiten.

Deze modellen zijn verdeeld in twee groepen:

 • stoombaden;
 • single.

De eerste subgroep bevat mechanismen die aan beide zijden van het canvas zijn geïnstalleerd. Ze zijn bevestigd met een lange pin. Enkele apparaten zijn aan één kant geïnstalleerd en met gewone schroeven vastgeschroefd.

Installatie van stationaire producten is heel eenvoudig. Hij heeft geen professionele ervaring nodig. De knop is eenvoudig op een bepaalde plaats gefixeerd.Het is voldoende om het product met bouten te bevestigen.

De eenvoudigste wordt beschouwd als een knop voor de factuurdeur. Er zijn geen vergrendelingen in dergelijke producten. Deze modellen zijn voornamelijk op meubels gemonteerd. Het ronde product kan op de keukendeur worden geïnstalleerd. Het is ook geschikt voor binnenunits die zijn uitgerust met speciale vergrendelingsmechanismen.

Het ontwerp in de vorm van een bal wordt een knop genoemd. Om de grendelactie te starten, hoeft u alleen maar de bal te draaien. In het midden van het mechanisme bevindt zich een sleutelgat. Zo'n knopknop (knop) wordt meestal in de toiletruimte gemonteerd. Buiten is de deur afgesloten met een sleutel. Binnenin een gewone knop die zich direct op het apparaat bevindt.

In plaats van een knop is soms een vergrendeling geïnstalleerd.

Drukapparaten

Druksystemen omvatten constructies waarin een l-vormige handgreep is geïnstalleerd om de deur te openen. Het bevat een klink voor het bevestigen van het deurblad wanneer het gesloten is.

Persronde-producten worden aangevuld met lamellaire overlays. Ze worden gebruikt in combinatie met het slot, waar de opening wordt uitgevoerd met een conventionele sleutel.

Alle modellen zijn uitgerust met een vergrendelingsmechanisme. Na het indrukken van de hendel verlaat de grendel het deurkozijn en verbergt zich diep in het canvas. De deur gaat vrij open. Na het dichtslaan van de tong gaat de tong naar de vorige plaats, de deur sluit veilig.

Deze producten, vervaardigd door 's werelds beste fabrikanten, worden beschouwd als de meest geschikte voor installatie in binnendeuren. Het technologische ontwerp van het mechanisme is zeer betrouwbaar in vergelijking met andere vergelijkbare mechanismen. Installatie van drukapparaten kan met de hand worden gedaan, zonder de hulp van professionals.

Swivel-systemen

Het belangrijkste verschil tussen draaiknoppen en duwmechanismen is het openingssysteem. Om dit te doen, moet u de hendel draaien, meestal in de tegenovergestelde richting van de deurstijl. Draaibare structuren zijn rond. Gemaakt van verschillende materialen.

Het ontwerp kan een conventionele vergrendeling of een ingebouwd slot hebben.

Verborgen pennen

Zulke systemen houden er erg van om in de binnendeuren mensen te installeren die van gladde oppervlakken houden. Ze hoeven geen uitstulpingen of extra elementen op de deuren te hebben. Naar hun mening moet het oppervlak van het deurblad perfect glad zijn.Verborgen apparaten worden beschouwd als de modernste technologische ontwerpen.

Het werkingsprincipe van dergelijke pennen verschilt niet van andere mechanismen. De afmeting van de ingebedde structuur komt overeen met de dikte van het deurblad. Aan deze voorwaarde moet worden voldaan.

materialen

Het bereik van de hendels geïnstalleerd in de binnendeuren, is enorm. Deze apparaten zijn gemaakt van verschillende materialen, wat van invloed is op het ontwerp en de kosten van het product zelf.

plastic

Deze accessoires behoren tot de budgetoptie. Het is voor bijna iedereen beschikbaar. Handgrepen voor de deuren van medische instellingen zijn gemaakt van dit materiaal. Ze kunnen verschillen in ontwerp en kleur. Helaas laat de kwaliteit van dergelijke pennen veel te wensen over.

Ze gaan snel uit de maat, barsten, soms breken ze gewoon, ze beginnen het vergrendelingsmechanisme te blokkeren.

metaal

De meest populaire deurgrepen zijn producten van goed staal. Dankzij de structuur kunnen fabrikanten handgrepen in elke gewenste vorm produceren. Vanwege de hoge sterkte kunnen dergelijke producten vele jaren worden gebruikt.

hout

Tegenwoordig zijn deurgrepen van hout veel minder gebruikelijk dan hun metalen tegenhangers. Maar altijd heeft de schoonheid van natuurlijk hout altijd zijn fans gevonden, omdat de boom nooit warm wordt, het is gemakkelijk om te draaien.

Een van de nadelen van een dergelijke pen wordt beschouwd als een korte levensduur in vergelijking met metalen producten. Het meest betrouwbare handvat is een hybride van deze materialen.

Het handvat is gemaakt van hout, de kern is gemaakt van metaal.

glas

Dit materiaal voor deurgrepen wordt zeer zelden gebruikt, omdat dergelijke apparaten altijd een verhoogde slijtage ervaren. Glas wordt bovendien beschouwd als een kwetsbaar materiaal. Het is noodzakelijk om harder te drukken en de hendel zal gewoon afbrokkelen, de accessoires moeten worden weggegooid en de hand zal worden behandeld voor bezuinigingen.

Glazen handgrepen zijn verkrijgbaar in ronde vorm, hebben miniatuurgroottes. Elk product onderscheidt zich door zijn design-inzetstukken, die staal of hout kunnen zijn. De schoonheid van sommige producten is geweldig. Het is moeilijk om weg te kijken van sommige werken van de auteur. Alleen een zeer rijk persoon kan zo'n ongebruikelijke pen krijgen.

steen

Op de binnendeuren zijn stenen handvatten zeer zeldzaam. Ze worden op het canvas geïnstalleerd, op maat gemaakt om in het interieur van de auteur te passen.

In een gewone winkel worden vergelijkbare producten niet verkocht.

Advies van professionals over de keuze van accessoires

Als u een handvat kiest dat is uitgerust met een grendel, moet u overwegen van welk materiaal het is gemaakt. De meeste fabrikanten gebruiken:

 • aluminum;
 • messing;
 • staal;
 • koper;
 • silumin;
 • een boom;
 • glas.

Van de hele lijst zijn alleen glas en silumin bang voor mechanische effecten. Alle metalen producten zijn verchroomd om corrosie te voorkomen. De meest voorkomende messingproducten. Ze zijn van hoge kwaliteit en lage prijs.

Als u de deurgreep selecteert, moet u rekening houden met de technologie van het bevestigen van de grendelhendel. Om de noodzaak te vervangen om alleen een product te kopen dat een vergelijkbaar ontwerp heeft. Om in het nieuwe canvas te installeren, past u alle accessoires.

Het is belangrijk! Om de tongtong te installeren, moet u een diepe groef maken.

Voor het monteren van magnetische clips is het voldoende om een ​​kleine uitsparing te maken. Bij het installeren van de magneet moet u uiterst voorzichtig zijn, omdat deze gemakkelijk breekt.

Accessoires kiezen voor uw binnendeuren, vergeet het interieur niet. Het ontwerp van de handgreep moet in de omgeving passen.

Het wordt aanbevolen om draaigrepen in de richting van het openen van de deur te installeren.

Afgesloten folovye-systemen worden geïnstalleerd in doeken van grote dikte. Aan beide kanten moet een dunne millimeternaag blijven.

In kinderkamers is het beter om rolklemmen te installeren. Ze maken het gemakkelijk om het deurblad te openen.

Op de deur van de slaapkamer is het beter om stille mechanismen te installeren.

In de volgende video leert u meer over round-pennen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer